"Frankfurt am Mein im Feuer"
- bingov buraz
#201 Re: Frankfurt an feuer
Hvalospjevke za njemacku policiju,neradnicka bagra iz Grcke,Portugala i Spanije bi da pali tudje jer svoje nema a nema zato jer je neradnicka bagra.
Samo zestoko.
Samo zestoko.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#202 Re: Frankfurt an feuer
đeš na švabu
- insomnia78
#203 Re: Frankfurt an feuer
Deset hiljada ljudi u zemlji od 80 miliona i vi vec proglasili krizu, anarhiju, Amerika namjesta Njemackoj zbog razilazenja u stavovima oko Ukrajine, London i Doha

- bingov buraz
#204 Re: Frankfurt an feuer
Ma Rusi pred Berlinom,deja vu 
- @mba
#205 Re: Frankfurt an feuer
O'zone wrote:Iz centra Berlinaobuzdan wrote:Kakav ti je ovo naslov ziv bio? Nadam se da ne pises iz DE...Vidi se po naslovu
jarane pogresno ti je google preveo, kaze se "Frankfurt im Feuer"
u istanbulu neko prne za njemacki bild i spiegel je to ustanak turskog naroda protiv vladajuceg rezima, borba za demokratiju ljudksa prava, uz maksimalnu podrsku svih zapadnih medija!
danas murija u frankfurtu bije ne bira dim se podigao kao da je "kobane live"
-
Kaligula I
#206 Re: Frankfurt an feuer
...rušenje plutokracije u Londonu i New Yorku bi bilo njeno direktno rušenje, dok bi ovo bio vid indirektnog rusenja...jeste manje potentan i sporiji način, ali na duže staze moguć i izvodiv...dakle, sve je stvar pogleda...ja mislim da je ovo reakcija lijevo orjentiranih političkih snaga koje žele animirat nezadovoljno radništvo EU...u provokaciju Londona i New Yorka sumnjam, jer oni svakako Njemačku imaju pod kontrolom od WW2...Challenger__ wrote:
Uz dužno poštovanje... Plutokratija se ruši u Londonu i New Yorku, a ne u Frankfurtu. Inače se samo jača London i NYC. Ima ovdje ljevičara, nezadovoljnih, nije sporono i imaju pravo na to. Ali nije isključeno da ima navođenih provokatora. Za čiji račun? Za račun onih kojima ne odgovara stabilna i jaka Njemačka koja se polako distancira... Njemačka koja se protivi američkoj militarizaciji Ukrajine i tako opire dubinskoj destabilizaciji Evrope u cjelini.
Ako ima manipulacije, treba je tražiti preko bare i preko La Manche.
- Ridjobrki
#207 Re: Frankfurt an feuer
Nedime dragi, šta nam ono rade... 
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#208 Re: Frankfurt an feuer
probili rusi ukrajinski front i aktivirali svoje spavače po evropi
pritisak sa dvije strane pa evropa paniči
pritisak sa dvije strane pa evropa paniči
- @mba
#209 Re: Frankfurt an feuer
bingov buraz wrote:Hvalospjevke za njemacku policiju,neradnicka bagra iz Grcke,Portugala i Spanije bi da pali tudje jer svoje nema a nema zato jer je neradnicka bagra.
Samo zestoko.
hoces reci u bosni radnicka gospoda jeli?
- insomnia78
#210 Re: Frankfurt an feuer
Sto reko Momčilo, "moj stari je kreni pešaka do Berlina, da uhvati licno Adolfa za usi..."
- Kinesko prkno
#211 Re: Frankfurt an feuer
Joj svaboljubaca,podsjecaju me na dijasporu sto se vratila iz njemacke nakon rata,kazes nesto protiv Bajerna ,odmah se cakija vadi 
- Ridjobrki
#212 Re: Frankfurt an feuer
Valjda "Frankfurt am Main", Bratoljube.@mba wrote: jarane pogresno ti je google preveo, kaze se "Frankfurt im Feuer"![]()
- @mba
#213 Re: Frankfurt an feuer
Ridjobrki wrote:Valjda "Frankfurt am Main", Bratoljube.@mba wrote: jarane pogresno ti je google preveo, kaze se "Frankfurt im Feuer"![]()
pa nema veze jeli am Main ili nije, jedan je frankfurt skonto si ti svakako!
- Challenger__
#214 Re: Frankfurt an feuer
Ne kažem da jeste manipulacija. Kažem ako je eventualno ima, ima je s one strane bare. Ni manje, ni više. Inače, što se mene tiče, ovo je fina zgoda u kojoj se vidi svo licemjerje zapadne politike i malih miševa stostrukih standarda.Kaligula I wrote:...rušenje plutokracije u Londonu i New Yorku bi bilo njeno direktno rušenje, dok bi ovo bio vid indirektnog rusenja...jeste manje potentan i sporiji način, ali na duže staze moguć i izvodiv...dakle, sve je stvar pogleda...ja mislim da je ovo reakcija lijevo orjentiranih političkih snaga koje žele animirat nezadovoljno radništvo EU...u provokaciju Londona i New Yorka sumnjam, jer oni svakako Njemačku imaju pod kontrolom od WW2...
- Ridjobrki
- O'zone
- Globalni moderator
#216 Re: Frankfurt an feuer
Jes, jes do Googleta je nije do moje gluposti@mba wrote:Ridjobrki wrote:Valjda "Frankfurt am Main", Bratoljube.@mba wrote: jarane pogresno ti je google preveo, kaze se "Frankfurt im Feuer"![]()
pa nema veze jeli am Main ili nije, jedan je frankfurt skonto si ti svakako!
Kakav god da je danas je bio u plamenu
-
KIseljak12
#217 Re: Frankfurt an feuer
Istorija je do sada pokazala da se paljenjem i razbijanjem nije uspjelo srusiti ni plutokraciju, ni kapitalizam.Kaligula I wrote:...rušenje plutokracije u Londonu i New Yorku bi bilo njeno direktno rušenje, dok bi ovo bio vid indirektnog rusenja...jeste manje potentan i sporiji način, ali na duže staze moguć i izvodiv...dakle, sve je stvar pogleda...ja mislim da je ovo reakcija lijevo orjentiranih političkih snaga koje žele animirat nezadovoljno radništvo EU...u provokaciju Londona i New Yorka sumnjam, jer oni svakako Njemačku imaju pod kontrolom od WW2...Challenger__ wrote:
Uz dužno poštovanje... Plutokratija se ruši u Londonu i New Yorku, a ne u Frankfurtu. Inače se samo jača London i NYC. Ima ovdje ljevičara, nezadovoljnih, nije sporono i imaju pravo na to. Ali nije isključeno da ima navođenih provokatora. Za čiji račun? Za račun onih kojima ne odgovara stabilna i jaka Njemačka koja se polako distancira... Njemačka koja se protivi američkoj militarizaciji Ukrajine i tako opire dubinskoj destabilizaciji Evrope u cjelini.
Ako ima manipulacije, treba je tražiti preko bare i preko La Manche.
Bas me zanima kako bi to uspjeli u Londonu ili New Yorku ili New Delhiu, nebitno, ono - u kratkim crtama plan akcije?
Potrebna je revolucija u glavama ljudi, ne paljevina auta.
- O'zone
- Globalni moderator
#218 Re: Frankfurt an feuer
Za sve je kriv Die Toten Hosen i prokleti pankeri 
- Ridjobrki
#219 Re: Frankfurt an feuer
Glupe metalike.O'zone wrote:Za sve je kriv Die Toten Hosen i prokleti pankeri
- bingov buraz
#220 Re: Frankfurt an feuer
Necu,nisam Bosnu ni spomenuo@mba wrote:bingov buraz wrote:Hvalospjevke za njemacku policiju,neradnicka bagra iz Grcke,Portugala i Spanije bi da pali tudje jer svoje nema a nema zato jer je neradnicka bagra.
Samo zestoko.
hoces reci u bosni radnicka gospoda jeli?
Alergican sam na nehljebe,vjera,nacija ni boja koze mi tu ne igraju ulogu.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#221 Re: Frankfurt an feuer
jes mi šega vidjeti dežurne navijače: ljevičare i desničare, proukrajince i pronovoruse, proasadovce i ove prois... proalk...
proFSAovce...
sukob je okidač napretka. ova paljevina će najvjerovatnije proizvesti neke određene efekte.
samo se to ne dešava kod nas. kod nas kad je sukob, ne uspijemo naučiti iz grešaka nego krmimo i durimo se. kome, čemu, to ptice znaju. govorimo da želimo pravdu, a ništa ne radimo po tom pitanju, pa ispada da se samo durimo. a kod nas kad se pali, ne pali se iz protesta nego iz krkanluka.
kakve efekte je proizvela februarska paljevina osim blokada saobraćaja? ovdje se i iz šturih informacija može razaznati ko protestuje i protiv čega. kod nas?
ko god pali zgrade od društvenog značaja - kuća mu gorila. jal u Sarajevu, jal u Frankufurtu na Majni.
sukob je okidač napretka. ova paljevina će najvjerovatnije proizvesti neke određene efekte.
samo se to ne dešava kod nas. kod nas kad je sukob, ne uspijemo naučiti iz grešaka nego krmimo i durimo se. kome, čemu, to ptice znaju. govorimo da želimo pravdu, a ništa ne radimo po tom pitanju, pa ispada da se samo durimo. a kod nas kad se pali, ne pali se iz protesta nego iz krkanluka.
kakve efekte je proizvela februarska paljevina osim blokada saobraćaja? ovdje se i iz šturih informacija može razaznati ko protestuje i protiv čega. kod nas?
ko god pali zgrade od društvenog značaja - kuća mu gorila. jal u Sarajevu, jal u Frankufurtu na Majni.
- animals
#222 Re: Frankfurt an feuer
Ma nece ovi lijevicari nista promjeniti..
nije se digao narod, nego neke anarhisticke skupine..
koje ce se zzacas primiriti..
sredice to policija..
narod u evropi nije nikad bolje zivio, i nema razloga da se dize buna..
ovi anarhisticki balavci, nek idu raditi, a ne rusiti i paliti..
nije se digao narod, nego neke anarhisticke skupine..
koje ce se zzacas primiriti..
sredice to policija..
narod u evropi nije nikad bolje zivio, i nema razloga da se dize buna..
ovi anarhisticki balavci, nek idu raditi, a ne rusiti i paliti..
- York Light 100`s
#223 Re: Frankfurt an feuer
Jedini spas za ovaj haos je da se pojavi anđeo mira i obrati zloj sili
Zašto da ne? Kada je se okupilo ovoliko klovnova šta fali i jednoj ovakvoj
Zašto da ne? Kada je se okupilo ovoliko klovnova šta fali i jednoj ovakvoj
- O'zone
- Globalni moderator
#224 Re: Frankfurt an feuer
Haj ne kritikuj nego izmjeni ovaj naslov. Pukla bruka u selu da mi je Švabski slaba strana, sve me hamše sad zaobilaze jer nikad od mene gastabajtera neće bit.Chmoljo wrote:jes mi šega vidjeti dežurne navijače: ljevičare i desničare, proukrajince i pronovoruse, proasadovce i ove prois... proalk...proFSAovce...
Znači turi vako "Frankfurt im Feuer kako je kolega @mba preporučio
- Ridjobrki
#225 Re: Frankfurt an feuer
"Frankfurt am Mein im Feuer", moliću lijepo.