Četnici u Višegradu

Post Reply
Hajvan

#201 Re: Četnici u Višegradu

Post by Hajvan »

vrlo jednostavno:
Četnici su srbi, ortodksni-hriščani željni bošnjačke, muslimanske krvi i sječe glava.
Svak ko podržava i brani takve je direktni nepirijatelj moje djece i mene i ja mu ne želim ništa dobro.. i potrudicu se u svakoj prilici da takvima presudim. TAČKA.
L u c i f e r

#202 Re: Četnici u Višegradu

Post by L u c i f e r »

@s: nije

moj ce biti

u se na se i poda se
Fantassin

#203 Re: Četnici u Višegradu

Post by Fantassin »

Hajvan wrote:vrlo jednostavno:
Četnici su srbi, ortodksni-hriščani željni bošnjačke, muslimanske krvi i sječe glava.
Svak ko podržava i brani takve je direktni nepirijatelj moje djece i mene i ja mu ne želim ništa dobro.. i potrudicu se u svakoj prilici da takvima presudim. TAČKA.
Sta cekas? Pravac Visegrad ..
Hajvan

#204 Re: Četnici u Višegradu

Post by Hajvan »

Šališ se?

No sikiriki.
Pazi da ne dočekaš! ;)

:zzzz:
Megiddo

#205 Re: Četnici u Višegradu

Post by Megiddo »

:-)

Patriotski čin i najbolja zaštita pred tim da ti nekad u budućnosti ne budu "klana djeca" je staviti tačku na sve to. Presjeći i ostaviti historiji. Ako ćemo o vjeri, za one koji vjeruju i idu redovno na sve bajrame, i sam Muhamed je presjekao plemensku osvetu jednom kad je to mogao uraditi.

Ako se zavrtiš u toj kolotečini onda više nije pitanje da li bi nego kad je prilika i ići će tako s koljena na koljeno do ko zna kad a u medjuvremenu će se životariti prvenstveno jer će nam se uvijek dešavati izgubljene generacije. A to pitanje kad je prilika je u stvari siguran znak da će ti djeca, tj. potomci biti ubijani što bar mene opet dovodi na početak svog tog balkanskog cirkusa i pogrešnih očekivanja od ako ja njih budem neće oni mene.
Drvenija87

#206 Re: Četnici u Višegradu

Post by Drvenija87 »

Pogledaj im srece.Dok naivne Bosnje velicaju i stuju Putinovu pravoslavnu imperijalisticku politiku ,u njihovoj sopstvenoj avliji cetnici (Putinovi miljenici) orgijaju do mile volje -
https://www.facebook.com/video.php?v=10205986381408200
breuer

#207 Re: Četnici u Višegradu

Post by breuer »

Drvenija87 wrote:Pogledaj im srece.Dok naivne Bosnje velicaju i stuju Putina i Kadirva,u njihovoj sopstvenoj avliji cetnici (Putinovi miljenici) orgijaju do mile volje -
A Tinpu četnik odlikovao Mesića četnika :-)

Glupost je nemjerljiva...
Drvenija87

#208 Re: Četnici u Višegradu

Post by Drvenija87 »

breuer wrote:
Drvenija87 wrote:Pogledaj im srece.Dok naivne Bosnje velicaju i stuju Putina i Kadirva,u njihovoj sopstvenoj avliji cetnici (Putinovi miljenici) orgijaju do mile volje -
A Tinpu četnik odlikovao Mesića četnika :-)

Glupost je nemjerljiva...
Dvolicni Mesic me uopce ne interesira. On je proslost i nitko se vise ne obazire na njega.
Ovi sa subarama su najvece zlo danasnjice na Balkanu.
breuer

#209 Re: Četnici u Višegradu

Post by breuer »

Drvenija87 wrote:Dvolicni Mesic me uopce ne interesira. On je proslost i nitko se vise ne obazire na njega.
Ovi sa subarama su najvece zlo danasnjice na Balkanu.
ima li itko osim Erdogana da valja i da nije dvoličan?
York Light 100`s

#210 Re: Četnici u Višegradu

Post by York Light 100`s »

L u c i f e r wrote:koliko truda da se ispadne pametnim

nazalost uzaludnog

avaj
Prvi kvotani post čovjek žali buduće Batke. Mladi, nevivi i neiskusni a već jadni zatrovani
Drugi post čovjek smatra organizovane strahote čin pojedinaca bez obzira što nam je Njemačka zadnjih decenija pokazala kako to ide sa priznanjem krivice
Treći post je već uobičajeno i ofucano kukanje i obraćanje "što ste vi Bošnjaci i dalje uvređeni i nećete da se družite" na temi o "Četnici u Višegradu" Šou :D

E kada mi jedan od takvih kaže da nisam pametan to je već urnebes
Last edited by York Light 100`s on 16/03/2015 13:48, edited 1 time in total.
celava_dlaka

#211 Re: Četnici u Višegradu

Post by celava_dlaka »

nosara wrote:Vasi amerikenjci su u dejtonu napravili neunistiv okvir u kojem su ovakvi performansi sasvim ok, a sve sto mozete je pravit teme po forumima i "uzivat u zivotu"... Sto se mene tice, bujrum, narednih hiljadu godina, bitno je da se uziva... :D
inace rusi su nam valjali pravo :roll:
reis1

#212 Re: Četnici u Višegradu

Post by reis1 »

Ja ustvari podrzavam postojanje cetnicke organizacije u BiH.

Srbijanski nacionalizam se zapatio u BiH kod pravoslavaca i jednostavno je takav da ga se ne moze iskorjeniti, regenerira se kroz razne druge institucijeL crkvu, skolstvo, kulturu i sl. Tako da je za BiH bolje da se taj nacionalizam manifestira u cetnickom nego salonskom smislu.

Uostalom, ratove iz 90-tih Srbijanci su izgubili zato sto su ih vodili guslari s Durmitora i ostalih p.m. Da ih je vodio recimo Djindjic i ostali salonci, mislim da bi negativne posljedice po Hrvatsku i BiH, a da ne govorimo CG ili Kosovo bile daleko teze.
nosara

#213 Re: Četnici u Višegradu

Post by nosara »

celava_dlaka wrote:
nosara wrote:Vasi amerikenjci su u dejtonu napravili neunistiv okvir u kojem su ovakvi performansi sasvim ok, a sve sto mozete je pravit teme po forumima i "uzivat u zivotu"... Sto se mene tice, bujrum, narednih hiljadu godina, bitno je da se uziva... :D
Ni blizu koliko ameri... Dejton, rs, federacija, kantoni... Sve made in usa... :D
reis1

#214 Re: Četnici u Višegradu

Post by reis1 »

nosara wrote:
celava_dlaka wrote:
Ni blizu koliko ameri... Dejton, rs, federacija, kantoni... Sve made in usa... :D
A onda su zbombali Srbiju.

Nema sta, najveci srski jarani - Amerikanci! :oops:
Fantassin

#215 Re: Četnici u Višegradu

Post by Fantassin »

nosara wrote:
celava_dlaka wrote:
Jbt kako se ne diviti onim Amerima... pa kakve gluposti izvaljuju ljudi tacno bi finansirao uzgoj algi umjesto da trosim pare spasavajuci guzice nezahvalnih ljudi .. da sam na njihovom mjestu :D
celava_dlaka

#216 Re: Četnici u Višegradu

Post by celava_dlaka »

Mozda bi da se ova zastava vijori umjesto ljiljana uz 4C
Image
celava_dlaka

#217 Re: Četnici u Višegradu

Post by celava_dlaka »

a evo ga i dan zalosti :bih: :bih:
nosara

#218 Re: Četnici u Višegradu

Post by nosara »

Fantassin wrote:
nosara wrote:
celava_dlaka wrote: inace rusi su nam valjali pravo :roll:
Jbt kako se ne diviti onim Amerima... pa kakve gluposti izvaljuju ljudi tacno bi finansirao uzgoj algi umjesto da trosim pare spasavajuci guzice nezahvalnih ljudi .. da sam na njihovom mjestu :D
Sto se mene tice uvuci im se u supak i ostani tamo forever... Koga su oni spasavali u ljeto '95. veliko je pitanje...
putokaz1

#219 Re: Četnici u Višegradu

Post by putokaz1 »

Četnici su došli u Višegrad 1992 kad je A.I. preporučio sa de prestane pružati otpor.
reis1

#220 Re: Četnici u Višegradu

Post by reis1 »

Mislim treba ipak reci da su Ameri nama najvise pomogli.

Recimo par stvarki:
1) iskljucili su Srbiju iz rata direktno (morali su pravojno i ilegalno djelovati u BiHi)
2) nametnuli su sankcije Srbiji
3) zabranili upotrebu avijacije
4) zmirili na krsenje embarga za uvoz oruzja

Eventualno jos dodatno:
5) zavrnuli usi Hrvatima

Nas su najvise zajebali Francuzi, i to 1918.,, kad su BiH i cijeli ovaj prostor preustili opancarima sa Krfa, a bogami i 90-tih, kad su opstruirali sve zapadne akcije protiv cetnika. A Rusi poslije 1917., su s petokrakom na celu, i oni takodje ne vole cetnike i rojaliste.
Fantassin

#221 Re: Četnici u Višegradu

Post by Fantassin »

reis1 wrote:Mislim treba ipak reci da su Ameri nama najvise pomogli.

Recimo par stvarki:
1) iskljucili su Srbiju iz rata direktno (morali su pravojno i ilegalno djelovati u BiHi)

Eventualno jos dodatno:
5) zavrnuli usi Hrvatima

Nas su najvise zajebali Francuzi, i to 1918.,, kad su BiH i cijeli ovaj prostor preustili opancarima sa Krfa, a bogami i 90-tih, kad su opstruirali sve zapadne akcije protiv cetnika. A Rusi poslije 1917., su s petokrakom na celu, i oni takodje ne vole cetnike i rojaliste.
Da jos dodamo da su direktno sprecavali zlocine ... jer je vodstvo RS znalo da ako krenu u opce ubijanje po Sarajevu i ostalim gradovima i to artiljerijom (koje su imali na prodaju ) da ce doci i odmazda kao sto je to bilo nakon Markala.
Takodje oluja je fino iscrtana od strane Amera... koji su prije toga praktjcno pomirili Hrvate i Muslimane 1994..
putokaz1

#222 Re: Četnici u Višegradu

Post by putokaz1 »

reis1 wrote:Mislim treba ipak reci da su Ameri nama najvise pomogli.

Recimo par stvarki:

Eventualno jos dodatno:
5) zavrnuli usi Hrvatima

Na neki način tačno,al mogli su više,zaustavit rat 1992/1993,ili dopustiti 1995 više teritorija Bošnjacima
insomnia78

#223 Re: Četnici u Višegradu

Post by insomnia78 »

putokaz1 wrote:Četnici su došli u Višegrad 1992 kad je A.I. preporučio sa de prestane pružati otpor.
Cetnici su vec zivjeli u Visegradu, nemaju oni sta dolaziti
Dosao je uzicki korpus a njima se bas i nije moglo suprostaviti u gradu

Nego, mislim da je Visegrad jedinstven slucaj u Bosni i Hercegovini posto je stanovnistvo bukvalno namamljeno na povratak sa slobodne teritorije samo da bi mogli biti pobijeni
Fantassin

#224 Re: Četnici u Višegradu

Post by Fantassin »

Mogli su vise da su imali podrsku Evrope (u kojoj je pola drzava bilo apsolutno protiv intervencije) i da Rusija nije blokirala prijetila ili sta vec.Mogli su oni i pored toga ali nisu ludi da sebi nanose diplomatsku stetu i da se sukobljavaju (diplomatski i u proxy ratovima) sa Rusijom i Kinom jer da bi zaustavili rat 93 morali su da izlupaju VRS u temelj a mozda i Srbiju u paketu...
Sto se tice teritorija sve sto je uzeto u posljedici oluje jeste indirektno darovanje teritorije od strane Amerike koja je instruirala Hrvatsku da udje i pritisne VRS sa juga kako bi AR BiH uzela sto je zacrtano..
putokaz1

#225 Re: Četnici u Višegradu

Post by putokaz1 »

insomnia78 wrote:
putokaz1 wrote:Četnici su došli u Višegrad 1992 kad je A.I. preporučio sa de prestane pružati otpor.
Cetnici su vec zivjeli u Visegradu, nemaju oni sta dolaziti
Dosao je uzicki korpus a njima se bas i nije moglo suprostaviti u gradu

Nego, mislim da je Visegrad jedinstven slucaj u Bosni i Hercegovini posto je stanovnistvo bukvalno namamljeno na povratak sa slobodne teritorije samo da bi mogli biti pobijeni
Da slažem se.
Greška našeg političkog rukovodstva,nesvjesna ali tragična.
Post Reply