Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Reci muzu ili momku, 'jelde da sam ti ja najbolja do sada'!?
Al fakat, ovo moze biti problem za iskusnije.... Ako im je u nekoj od prethodnih veza seks bio bolji to ih moze podsticati na prevaru ili prekid veze/braka. Da malo nas cafire demoralisem a vjernicima ucvrstim vjeru.
SaraFina wrote:
Ja sam u predhodnom postu odgovorila na SVA tvoja pitanja
Što se tiče sexa on je kao i ljubav temelj svake dobre i kvalitetne veze.
Nema pomutnje nikakve, ne boj se Šaro.. rekao ti je drug Sarajevo već, nije ista manifestacija prema vanjskoj okolini i bračnom partneru..
To su sve pretpostavke s tim da ne idem u temu ruralnih krajeva BIH i polupismenog i nepismenog stanovništva..
Al fakat, ovo moze biti problem za iskusnije.... Ako im je u nekoj od prethodnih veza seks bio bolji to ih moze podsticati na prevaru ili prekid veze/braka. Da malo nas cafire demoralisem a vjernicima ucvrstim vjeru.
SaraFina wrote:
Što se tiče sexa on je kao i ljubav temelj svake dobre i kvalitetne veze.
Da, da, temelj koji se obavezno treba izgradit s nekim drugim.
Ja imam 26 godina i momci moje dobi obično nisu nevini. A stariji pogotovo..
Da mi je 19 ili 20 mogla bi se nadati mozda nekom vršnjaku bez iskustva.
Ovako to je u domenu naučne fantastike.
Mene samo zanima poenta tvoje teme. Je li ti mislis da smo mi ugorzeni zabranom i da smo pod konstantnim stresom zbog nedostatka seksa? Cemu apel ulemi da mijenja fetvu? Hipoteticki, ulema ukine zabranu da li mislis da bi se vjernici odmah dali na poso i da bi svijet bio ljepse mjesto? Licno, ulema mi ne igra nikakvu ulogu u zivotu.
S4mpion wrote:
Da, da, temelj koji se obavezno treba izgradit s nekim drugim.
Ja imam 26 godina i momci moje dobi obično nisu nevini. A stariji pogotovo..
Da mi je 19 ili 20 mogla bi se nadati mozda nekom vršnjaku bez iskustva.
Ovako to je u domenu naučne fantastike.
Ma samo kažem, ne d`o Bog spomenuti temelj veze od početka gradit sa bračnim partnerom.
Zato sluzi sex prije braka cmon
To ko da se cipele kupuju, pa se isprobava dok se ne nadje ona sto je taman...ja ipak mislim da zena vrijedi vise od jednog para cipela
Kroksica wrote:
Mene samo zanima poenta tvoje teme. Je li ti mislis da smo mi ugorzeni zabranom i da smo pod konstantnim stresom zbog nedostatka seksa? Cemu apel ulemi da mijenja fetvu? Hipoteticki, ulema ukine zabranu da li mislis da bi se vjernici odmah dali na poso i da bi svijet bio ljepse mjesto? Licno, ulema mi ne igra nikakvu ulogu u zivotu.
Poenta teme je da ukazem na besmislenost i nepravednost odredbe.
I nije u pitanju samo seks. I sam islam zagovara da je za muskarca i zenu prirodno da budu zajedno.
Medjutim, prilike su takve da je brak u mnogim situacijama neostvariv a islam ne nudi drugi nacin da muskarac i zena budu zajedno.
Da li je problem da se muskarac i zena zabavljaju i zive odvojeno dok se ne steknu uslovi za brak?
To ko da se cipele kupuju, pa se isprobava dok se ne nadje ona sto je taman...ja ipak mislim da zena vrijedi vise od jednog para cipela
Mislila sam vise na sex u vezi sa osobom koju volis i zelis sve sa istom. Sex prije braka nije uvijek nesto prljavo i promiskuitetno nego sastqvni dio veze dvoje ljudi.