Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
spreca

#201 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by spreca »

Ridjobrki wrote:Draga Bosna... :)

Šta misliš ja se ispalim i za koju godinu počnem smarati ovdje sa svojim "first world problems"...? Neka mene ovdje gdje sam, vala mi sve fino ide i nemam ni razloga ići bilo gdje. Rado bih vratio kakvu iz dijaspore pa ako koja 'oće da se vrne u domovinu i rahatluk a da ja ovdje dobijem Europljanku za pokazivat' okolo - moglo bi se šta organizirati. :lol:
Ima jedna ...ali nit si iz sarajeva nit si na budzetu...neda nam se jarane nikako :lol:
saimidin

#203 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by saimidin »

Zviz wrote:Nebitno jel rijec o muskarcu ili zeni. Jednako gledan na oba spola.

Evo poceti cu od vlastite rodbine. Imam rodicu koja je u BiH imala brak, preko kojeg je i dosla do neko, hajmo reci, poprilicno dobrog posla ako gledamo na situaciju u BiH. Iz, meni nepoznatog razloga, je zijanila brak, ostala sa djetetom i tako izgubila posao. Potom su straci njeni cinili mnogo sta da je pripoje sa bilo kime samo nek je vodi van BiH, i to se desi, udala se sa nekim sto zivi vani, a istog nije mozda vidila ni 5x cestito. Sjedi na socijali od nekih 500-600€ i gotovo nista ne radi a tek ima 34 godine. Dobro njoj je lakse metar u dupe nego cenat u glavi, i ako mi je rodica, treba biti realan - ali opet....

Isto tako imam daljneg rodjaka, ili on ti dodje mom starom rodjak ali nebitno. Vec drugu zenu dovoi inace imao je davno nekad brak i djecu a sad po starije dane dovodi djevojke manje vise kojima moze i otac da bude. Prva je cak imala i djete ali nesto nije islo sta vec i raskinu brak ona kartu nazad u BiH. Sad je sa nekom novom, ja iskreno receno pomislio, da je otvorio kupleraj sva se utegla i ono prava ona nocna dama faca i ako doticnoj je oko 33-35 godina i bez djece je.

No poznam jos par slucaja. Gdje cak su muskarci napustili i zenu, posao i djecu u BiH u potrazi za novom ljubavi van BiH. :-)

Meni bas to i ne ide u glavu. Iskreno receno kad sam god bio u Sarajevu, nisam imao nikakvih poteskoca da imam oko sebe nepoznato zensko drustvo. Moram piznati, djevojke su savsim izgledale normalno, sto cak bolje vecina je ili skolovana bila ili se skoluje na visem nivou. Na prvi pogled vecina nije ni nalik jednoj sponzorusi, niti tvrdim da su. Obicno je isao komentar prijatelja ovo mi je stari prijatelj iz Danske i sl. i tako bi nadalje islo, pa cak moram priznati meni je malo i ne obicno bilo recimo, da u toj kolicini se zele dopisivati i biti u kontaktu i ako je rijec o osobama oko 30 ili nad.

Moram priznati, da tako nesto nisam ni dozivio ni u Parizu, ni Kopenhagenu ni nigdje osim u Sarajevu.

Da li sve vise postaje normalnije u drustvu nebitno zena i muskaraca, da se igra i na kardu udaja / zenidba da izadjem iz BiH?

Mislim, da taj rodjo koji im moze biti otac, u neku ruku ima avanturnij ljubavni zivot od mene :D gledajuci sta sve zeni, bar iz ta dva primjera, a ima skor pljunutu pojavu Dimitrija Pantica - ja jednostavno osanem bez teksta.

Sta vi mislite...?
ma nadji i ti sebi i :izet: , a nemoj brigat koga drugi handre i zasto
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#204 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by Zviz »

Vecina vas ko oni cupavci... dobat dio osjetljivi ko sir... a saka ko pijana mati...

Dobro, da se zakljuciti biti sponzorusa ili sponzoras je inn - onda nemojte hale nefe vam vise handriti po Zekinoj Amri kako je sponzorusa ona to nije ona je "tigrica" :oops:
Zviz

#205 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by Zviz »

edo_79 wrote:
bajadera7 wrote:a gdje je ljubav? :D
Vala da su mu svi papiri ovih skandinavskih zemalja dzaba ako zeludac nemoze da svari. A zviz ti pored ove nase lijepe zemlje kad si to "bio u posjetio" eto to primjetio, dotle je doslo da se cak tema otvara na klixu. A zaparalo mi je usi sto ko biva vi tamo pricate ako tamo nemozete naci kakvu hajd u Bosnu jedva cekaju ....jao... jadno. Pa vecina nase dijaspore se zna "oklen je" i da im nije bilo rata "tude bi i ostali". I nemoj se naci prozvanim, jer nisi. I ti sto ih odvedu su isti, znaju oni dobro sto se zene i udaju za njih, a ako ne znaju progledace. A ti si izgleda navakat progledao, nego pusti ti to kad nam opet dodjes odmah ti hanumama kazi da ne racunaju na papire, bolje nego s njima ispijat kafu a u sebi misliti ihhhh kakve li suuuu koferuse.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jedini pristojan kometar
Zviz

#206 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by Zviz »

razonoda wrote:
yoyo13 wrote:jel to i zviz ima rijeseno stambeno pitanje, posao, Iphone 6 i vozi BMW-a pa moze da bira :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kako se prezentira i BIRA ima i vise od toga. :-)

Ne nemam BMW imam nesto drugo, meni licno bolje od BMW. Nebi kupio odnosno bacio toliko para za taj iPhone ako je to neki simbol statusa onda sam ja bio Rokefeller i osto :oops: nama mi nista smjesni kad svi bulje u te telefone, sta vide u njima toliko... prodje vam zivot buljeci u te gluparije.

Stambeno pitanje imam rijeseno na vise lokacija :oops: Ovdje imati svoje stan ili kucu nije nikakva frke dolsovice samo upres prstom i kaze 'ocu to.

O biranu nebi da pricam, jer covjek gospodin ne prica o tom.
Ridjobrki

#207 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by Ridjobrki »

Da parafraziram djeda Muzafera...

Drugi uvoze a ti, Zvize, forumaj

:wink: :mrgreen:
zmajadaH

#208 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by zmajadaH »

Zviz wrote:
Sta vi mislite...?
A šta tebe brine u svoj toj priči konkretno ?
Da ti se neka ne uvali zbog papira ili što je poželila da se apgrejduje odlaskom u dijasporu ?

Malo si konfuzam sa tim rodicama i rođacima, tačnije rođacima od starog ?

Jeli to vama familijarno ''lakše metar u guzicu nego centimetar u glavu'' kao što kažeš ?

Interesuje me sa određenog aspekta da bih shvatio tvoje stanje.

Nekad mi se čini da si u stanju šoka !

I nisi nikad odgovorio koji si ti ? Parmak ili rođak ?

Jedino što znam da si stari sarajevski plemićki podmladak devetog koljena ?

Da znam i da si dijasporac što ima neku moć !
ćiribiribela

#209 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by ćiribiribela »

Zvize, ljubomorni smo na tebe i na sve sto imas, nemoj vise.

Jbg, steta sto nemas ajfon, pa zamisli koliko bi ti tek onda bosanke pisale.
jao_situacije

#210 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by jao_situacije »

ćiribiribela wrote:Zvize, ljubomorni smo na tebe i na sve sto imas, nemoj vise.

Jbg, steta sto nemas ajfon, pa zamisli koliko bi ti tek onda bosanke pisale.
možda i bosanci :lol:
piupiu

#211 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by piupiu »

Ridjobrki wrote:Da parafraziram djeda Muzafera...

:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Zviz

#212 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by Zviz »

Cerate me da objavim sliku!
Ridjobrki

#213 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by Ridjobrki »

Zviz wrote:Cerate me da objavim sliku!
Stari, nemoj me pogrešno shvatiti ali niko ovdje ne misli da je fizički izgled ono što tebe handri.
Zviz

#214 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by Zviz »

Ridjobrki wrote:
Stari, nemoj me pogrešno shvatiti ali niko ovdje ne misli da je fizički izgled ono što tebe handri.
A ko je reko da cu staviti sliku od sebe... koga zanima moja jambolija na prsima, sijede dlake i sl. i ako sam atleticka masina, vise kondicije imam nego neko ko se bavi sportom i ako i havanu zapalim i krnem dvije tri sljive ono ujutro da pobijem bakterije prije nego sto se ode do posla... ko da sam ja zanimljiv, ma daj nemoje Tita ti toliko "uzdizati" :oops:

Jebe se meni hocel naka sa 35 godina lizati muda mom rodjaku sa 60 godina zbog tri lista papira... mogla je i bolji nacin doci do tog famoznog zapada... eto 30 godina boravim negdje sto zovete zapada, pa jos nisam vidio da pare padaju sa neba ili sta vec bi trebalo.

Uopeste nisam ni greneralizirao nego sam upitao sta mislite o takvima, pa sam cak samo navo dva licna primjera iz te neke moje daljne porodice i od jednog poznanika, te onog danca sto dovede onu iz Bihaca, sto ga smuntase al nebitno. I prija su mataresine cerkama davale u sobi savjete dok bi ona se asikovala preko prozora sa zagondjiom a sad eto hajd daj nek se uda samo sto dalje od naseg locna i nek ide tamo pa nek nam salje savj taj rahatluk i sl. - boli istina. Meni su smijesnu ti koji misle da se ja nerviram, jooj ljudi, ja se samo nerviram kad nestane sladoleda u frizideru jer moram otici do onog 7elevena da kupim onog Ben i Dzeru u milion i jednoj varijanti pa da ga kusam, jer ova moja gleda da samo pase ekolosko i lagano - drzi liniju a ja sa svojim dlakavim stomakom mogu samo da napravim od dlakavu guzicu sa dva fina obraza. Zaboli mene dok god ona DR. titula priznanica i pohvale vise po zidu, ja sebi mogu dozvoliti kad odem u multu-kultivirano drustvo i kad me neko dodje da cmoken samo kazem imam ja i vise obraza za poljubiti (mislim osim jednog)... ja odem u pridjami preko puta ceste do prodavnice i kupim sebi Asti i koje jaje da ubijem za dorucak. Za mene svijek kao i da ne postoji. Otvorim debatu pa kud puko da puklo. Ja sam 112% rasterecena osoba.
ćiribiribela

#215 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by ćiribiribela »

Ja ovo nista ne razumijem. :mrgreen: :run:
razonoda

#216 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by razonoda »

ćiribiribela wrote:Ja ovo nista ne razumijem. :mrgreen: :run:
:lol: Ovaj ZVIZ pravo --guzelja-nek klinci oproste na izrazu, ono -nije da se hvalim al eto ja vako , pa nako,....jel ja dobro shvatih----on ima neko tanko zensko :-) :koja:
doboj71

#217 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by doboj71 »

nemoj matere ti ,dosta nam je nele ovih par dana
zmajadaH

#218 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by zmajadaH »

Zviz wrote:
Ridjobrki wrote:
A ko je reko da cu staviti sliku od sebe... koga zanima moja jambolija na prsima, sijede dlake i sl. i ako sam atleticka masina, vise kondicije imam nego neko ko se bavi sportom i ako i havanu zapalim i krnem dvije tri sljive ono ujutro da pobijem bakterije prije nego sto se ode do posla... ko da sam ja zanimljiv, ma daj nemoje Tita ti toliko "uzdizati" :oops:

Jebe se meni hocel naka sa 35 godina lizati muda mom rodjaku sa 60 godina zbog tri lista papira... mogla je i bolji nacin doci do tog famoznog zapada... eto 30 godina boravim negdje sto zovete zapada, pa jos nisam vidio da pare padaju sa neba ili sta vec bi trebalo.

Uopeste nisam ni greneralizirao nego sam upitao sta mislite o takvima, pa sam cak samo navo dva licna primjera iz te neke moje daljne porodice i od jednog poznanika, te onog danca sto dovede onu iz Bihaca, sto ga smuntase al nebitno. I prija su mataresine cerkama davale u sobi savjete dok bi ona se asikovala preko prozora sa zagondjiom a sad eto hajd daj nek se uda samo sto dalje od naseg locna i nek ide tamo pa nek nam salje savj taj rahatluk i sl. - boli istina. Meni su smijesnu ti koji misle da se ja nerviram, jooj ljudi, ja se samo nerviram kad nestane sladoleda u frizideru jer moram otici do onog 7elevena da kupim onog Ben i Dzeru u milion i jednoj varijanti pa da ga kusam, jer ova moja gleda da samo pase ekolosko i lagano - drzi liniju a ja sa svojim dlakavim stomakom mogu samo da napravim od dlakavu guzicu sa dva fina obraza. Zaboli mene dok god ona DR. titula priznanica i pohvale vise po zidu, ja sebi mogu dozvoliti kad odem u multu-kultivirano drustvo i kad me neko dodje da cmoken samo kazem imam ja i vise obraza za poljubiti (mislim osim jednog)... ja odem u pridjami preko puta ceste do prodavnice i kupim sebi Asti i koje jaje da ubijem za dorucak. Za mene svijek kao i da ne postoji. Otvorim debatu pa kud puko da puklo. Ja sam 112% rasterecena osoba.

To je to stanje što sam spominjao u gornjem postu.
Nije mi jasno zašto ignorišeš obično pitanje
muha_sa

#219 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by muha_sa »

Ridjobrki wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol:

ništa ljepše neg kad dan sa :lol: krene
dobojlija81

#220 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by dobojlija81 »

Ridjobrki wrote:Da parafraziram djeda Muzafera...

i poruči:
jebte se i vi vaši papiri :thumbup: :lol:
SaraFina

#221 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by SaraFina »

edo_79 wrote:
dobojlija81 wrote:
SaraFina wrote:Ja sam obrnut slučaj Zviz. Pika li se to?
Udala bi se za nekog do 30 na budzetliju i vrnula u Sarajevo.

U Danaku, Norvešku ili Švedsku ne bi za milion :D

A tebi je druze Zviz i pored danskih papira i beneficija poput socijale teško parirati tako da...
Mislim da si koliko toliko bezbijedan od sarajevskih treba :))
a do 34?
samo pitam :)
ed.
pih previdih ovo u Sarajevo :mrgreen:
Komšo .... nebio ove ''dijasporke'' u ruralne sredine tipa Maglaj i Doboj ..... jbg neće bit viđene kontaš :mrgreen:

Otkud ti znaš Edo?

:D

A što se tiče teme, meni je stvarno šega.

Nepojmljivo mi je da ljudi zrtvuju 3-5 godina zivota s osobom prema kojoj ništa ne osjećaju zarad papira. U tom periodu mogu se roditi i djeca koja će ni kriva ni duzna postati zrtve nesredjenih obiteljskih prilika.
Kome u zivotu trebaju takve stvari?
Zar svakodnevni zivot nije dovoljno kompliciran i kad se ljudi bezuvjetno vole?
I pored najbolje zelje takve stvari ne mogu shvatiti nazalost.
sadie_forever

#222 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by sadie_forever »

:D
Last edited by sadie_forever on 19/02/2015 08:19, edited 1 time in total.
sadie_forever

#223 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by sadie_forever »

SaraFina wrote:
Nepojmljivo mi je da ljudi zrtvuju 3-5 godina zivota s osobom prema kojoj ništa ne osjećaju zarad papira. U tom periodu mogu se roditi i djeca koja će ni kriva ni duzna postati zrtve nesredjenih obiteljskih prilika.

kakva vrsta ljudi iskoristava nekoga za papire'? valjda oni koji su u najgorem mogucem stanju u BIH'? inace ne vidim zasto bi se neko mucio 2-5 godina s nekim ,jos uz to i djeca mogu doci.

Inace mislim da vecina koja se uda ili ozeni u dijasporu konta zivjeti zivot s tom osobom,to sto je osoba vani je samo plus s strane
SaraFina

#224 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by SaraFina »

sadie_forever wrote:
SaraFina wrote:

kakva vrsta ljudi iskoristava nekoga za papire'? valjda oni koji su u najgorem mogucem stanju u BIH'? inace ne vidim zasto bi se neko mucio 2-5 godina s nekim ,jos uz to i djeca mogu doci.

Inace mislim da vecina koja se uda ili ozeni u dijasporu konta zivjeti zivot s tom osobom,to sto je osoba vani je samo plus s strane
Mene pitaš kakva vrsta ljudi iskorištava nekog za papire? A onda sam sebi odgovaraš na postavljeno pitanje.
To što neko zivi u nesredjenim materijalnim prilikama u BiH po meni nije nikakvo opravdanje za udaju/zenidbu bez osjećaja.
Ako ljudi idu na to da " srede svoje materijalne i općenito zivotne prilike" izlaskom to je u startu po meni veza koja je osudjena na propast.
Još mi je tragičnije da zbog djece ili zajedničkih kredita " koja se dese usputno" takve veze opstaju.
Jednostavno truli temelji nikad ne mogu biti dobra osnova za budućnosti ..

A odrzavati bilo što na infuziji pogotovo zajednički zivot je ludilo.
sadie_forever

#225 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?

Post by sadie_forever »

SaraFina wrote:
sadie_forever wrote:
SaraFina wrote:

Mene pitaš kakva vrsta ljudi iskorištava nekog za papire? A onda sam sebi odgovaraš na postavljeno pitanje.
To što neko zivi u nesredjenim materijalnim prilikama u BiH po meni nije nikakvo opravdanje za udaju/zenidbu bez osjećaja.
Ako ljudi idu na to da " srede svoje materijalne i općenito zivotne prilike" izlaskom to je u startu po meni veza koja je osudjena na propast.
Još mi je tragičnije da zbog djece ili zajedničkih kredita " koja se dese usputno" takve veze opstaju.
Jednostavno truli temelji nikad ne mogu biti dobra osnova za budućnosti ..

A odrzavati bilo što na infuziji pogotovo zajednički zivot je ludilo.
Pa slazes li se sa mojim odgovorom? ne mislis valjda da neka djevojka/momak,s faxom,svojim poslom,ide da iskoristi nekoga,bez ljubavi i osjecaja? moze ona misliti "super zivi vani" ali ako nema ljubavi nece ici tu ,i unisti sebe bez potrebe

drugo su ovi sto zive na grbaci siromasnih roditelja,i nemaju posao
Post Reply