Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Magarece_godine wrote:Kako ono "ko ne voli Radovana ne vidio Djurdjevdana" .... mrs stoko..po rodjenju si sarajlija, ali sarajevska raja NISI! Razligu Nenad...
Pa to, govno koje je ideoloski ko pisopija Dabic... a cuh od nekih jarana da ga murija cuva jer se neka raja nalozila da ide tamo . da nije murije mozda bi fakat kakvo sunecenje palo
Da, cuva ga murja ... Maloprije sam prošao pored bivšeg gong - a. Čuvaju ga dva novinara...
Ma sta ce ga cuvati!? Nece ga niko ni dirnuti niti koga interesuje on kao on. Rekoh, Sarajevo je izuzetno tolerantan grad s obzirom sta se dogodilo u ratu. Ako se nekom trenutak cini neizvjesnim, onda je to on, Nenad. Zna sta je pokakio pa ga sad hastra. Ne radi se o losoj savjesti doticnog, da ne bi bilo zabune. Pricam o onoj trecoj fotografiji iz lokala.
On je nebitan kao osoba koja misli da ima pravo bilo kome u SA i BiH držati bilo kakve moralne lekcije. To s druge strane ne znači da mu se ne treba reći kako nije dobrodošao.[/quote]
A ko si ti da odredjujes ko je ovde dobrodosao a ko nije?
Odakle ti to pravo ?Ko ti ga je dao? Na osnovu cega? I gdje se to pravo dobija da dobijem i ja jedno,pa da krenem sa crvenim kartonima po Ferhadiji.
sandra01 wrote:On je nebitan kao osoba koja misli da ima pravo bilo kome u SA i BiH držati bilo kakve moralne lekcije. To s druge strane ne znači da mu se ne treba reći kako nije dobrodošao.
Odakle ti to pravo ?Ko ti ga je dao? Na osnovu cega? I gdje se to pravo dobija da dobijem i ja jedno,pa da krenem sa crvenim kartonima po Ferhadiji. [/quote]
Jesi ti bila devedesetih u sarajevu??
sandra01 wrote:On je nebitan kao osoba koja misli da ima pravo bilo kome u SA i BiH držati bilo kakve moralne lekcije. To s druge strane ne znači da mu se ne treba reći kako nije dobrodošao.
Odakle ti to pravo ?Ko ti ga je dao? Na osnovu cega? I gdje se to pravo dobija da dobijem i ja jedno,pa da krenem sa crvenim kartonima po Ferhadiji.
Jesi ti bila devedesetih u sarajevu??[/quote]
Naravno da jesam ,da nisam ne bih kometarisala na ovom topicu
Martinez_ wrote:
A šta sa manje poznatih 150.000 predratnih Srba koji više ne žive u Sarajevu? To je zanimljiva tema o kojoj zbog ratnih dešavanja nema govora. Oseti li Sarajevo u odnosu na ono predratno, taj gubitak u kulturološkom i svakom drugom smislu?
Kako se čini, nekako deluje da niti Nele i ostali Srbi žale puno za Sarajevom niti Sarajevo žali za njima. No zanimljivo je kako se i jedni i drugi nose sa uspomenama..
Koliko je Bošnjaka napustilo Sarajevo tokom opsade? Blizu 100.000. Drugo, koje su sve opštine prije rata pripadale Sarajevu a koje iza Dejtona. Oduzmi te opštine jer se one danas ne ubrajaju u Sarajevo pa se javi. Isto tako odgovori što su Bošnjaci (ne samo oni) napuštali Sarajevo? Kada saznaš ove odgovore možemo nastaviti na posebnoj temi ili preko PP.
afafaf wrote:Jebote Dino Merlin je napunio 3 Arene u BG nakon sto je najstrasnije moguce popljuvao Srbe, pjevao "Da te nije Alija", a mi rodjenog Sarajliju mrzimo najstrasnije moguce zbog par izjava.
A sto ne bi pjevo da te nije Alija, jel to Alija bio nekakav zlocinac?
Martinez_ wrote:
A šta sa manje poznatih 150.000 predratnih Srba koji više ne žive u Sarajevu? To je zanimljiva tema o kojoj zbog ratnih dešavanja nema govora. Oseti li Sarajevo u odnosu na ono predratno, taj gubitak u kulturološkom i svakom drugom smislu?
Kako se čini, nekako deluje da niti Nele i ostali Srbi žale puno za Sarajevom niti Sarajevo žali za njima. No zanimljivo je kako se i jedni i drugi nose sa uspomenama..
Koliko je Bošnjaka napustilo Sarajevo tokom opsade? Blizu 100.000. Drugo, koje su sve opštine prije rata pripadale Sarajevu a koje iza Dejtona. Oduzmi te opštine jer se one danas ne ubrajaju u Sarajevo pa se javi. Isto tako odgovori što su Bošnjaci (ne samo oni) napuštali Sarajevo? Kada saznaš ove odgovore možemo nastaviti na posebnoj temi ili preko PP.
Hvala.
Drugar oni to sve znaju samo se prave budale , pitaju tako pokvareno i hinjski pa sta je bilo sa 150k sarajevskih srba ...
Odakle ti to pravo ?Ko ti ga je dao? Na osnovu cega? I gdje se to pravo dobija da dobijem i ja jedno,pa da krenem sa crvenim kartonima po Ferhadiji. [/quote]
A ko je on pa da o Sarajevu i Bosni kaže ono šta je kazao? Ko je njemu i na osnovu čega dao to pravo?