Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bambi_na_kofeinu

#201 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Bambi_na_kofeinu »

Dobro, na stranu sve, ali što bi lik imao mišljenje o demonstracijama u BiH? :D
Ah ti novinarčići...tačno da mi i dođe da postanem poznata ne bih imala kuveta od tih idiotskih intervjua :oops:
belfy

#202 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by belfy »

cude me ovi postovi koje vidim. ja sve znam jer sam forumas klix(sax)-a.
York Light 100`s

#203 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by York Light 100`s »

Bambi_na_kofeinu wrote:Dobro, na stranu sve, ali što bi lik imao mišljenje o demonstracijama u BiH? :D
Ah ti novinarčići...tačno da mi i dođe da postanem poznata ne bih imala kuveta od tih idiotskih intervjua :oops:
Intervju je od prošle godine kada je BiH bila u centru pažnje mnogih internacionalnih medija zbog februarskih protesta.
Puno manje pažnje od protesta su privukli mirni protesti za jedinstveni matični broj pa su se skoro svi oglasili iz regije, Čedomir Jovanović, Nikola Kojo, Đuro, čak i ona cura iz Meksika što je zaljubljena u Džeku :lol: i mnoge ostale zvjezde na prostorima ex-yu i dijaspore još je to pussy smoke kakvu su pažnju privukli februarski protesti a eto ko on ne zna ništa, bio u pećini svo ovo vrijeme "šta ja znam, ne znam ništa, odoh se vratiti spavat u pećinu" :roll:
E to je isto jedan mali primjer tog pseudo-proseravanja kojeg ne kontam
Bambi_na_kofeinu

#204 Re: Popularne stvari koje ne kontam

York Light 100`s wrote:
Bambi_na_kofeinu wrote:Dobro, na stranu sve, ali što bi lik imao mišljenje o demonstracijama u BiH? :D
Intervju je od prošle godine kada je BiH bila u centru pažnje mnogih internacionalnih medija zbog februarskih protesta.
Puno manje pažnje od protesta su privukli mirni protesti za jedinstveni matični broj pa su se skoro svi oglasili iz regije, Čedomir Jovanović, Nikola Kojo, Đuro, čak i ona cura iz Meksika što je zaljubljena u Džeku :lol: i mnoge ostale zvjezde na prostorima ex-yu i dijaspore još je to pussy smoke kakvu su pažnju privukli februarski protesti a eto ko on ne zna ništa, bio u pećini svo ovo vrijeme "šta ja znam, ne znam ništa, odoh se vratiti spavat u pećinu" :roll:
E to je isto jedan mali primjer tog pseudo-proseravanja kojeg ne kontam
Ma pazi, lik se povukao totalno iz javnosti još prije rata. Njegov izbor.
Ne možeš mu izguglati nijednu bitniju informaciju iz privatnog života unazad 20 godina, za to je trebalo truda ako uzmemo u obzir popularnost i potražnju za njim.
I onda ga ljudi pitaju da se izjasni o dnevnopolitičkim prilikama u jednoj od ex-yu država.
Meni to neozbiljno.
Kao što je nama nebitno što frajer prevodi ilijadu i odiseju za svoj ćejf potpuno mi je smisleno da njega zaboli kuki za protestima u BiH.
A čak i nisam zagriženi fan :D
Rinzler

#205 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Rinzler »

Meni je vise stupidno da pita stulica sta misli o tim protestima. Ne kontam poveznicu fakat. A cak lika ne podnosim, al u tome slučaju mu skidam kapu kako je ne zatjera u pm. Jos mi je smjesnije da ti ne mozes shvatit da tamo negdje u holandiji živi insan kojeg zalibo tuki za balkan i nasa preseravanja. Ko da je aman zaman pod moranje imat stav o glupom Bosancu.
Raigor Stonehoof

#206 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Raigor Stonehoof »

Ljude koji tvrde da Eldin Huseinbegovic zna pjevat
Did

#207 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Did »

Ne kontam kako smo tolike pi.ke da na temi "Cjenovnik za radna mjesta" niko ni jedno ime da spomene.
Did

#208 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Did »

No kontam što "zabavnjaci" mrze narodnjake, a narodnjaci ne mrze "zabavnjake". Ne kontam je li ovo tajna uspjeha turbofolka?!
kombajn

#209 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by kombajn »

Ne kontam nadogradnju noktiju i milion boja na istim. Odakle taj trend kod nasih djevojaka, jer su prvenstveno bili obiljezje lezbejki i ulicnih prostituki :-)
bingov buraz

#211 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by bingov buraz »

MASPOK svi u teretane,pogotovo u provinciji,decko bilda a drva mu kuci stara cijepa
Masimo Savic,depresija zestoka,kad ga uspori do jaja kontam "to je to,ovo mu je zadnji otpjevani stih,umre coek a bio mlad"
Cupkanje obrvica kod muske poplacije,opravdavam ako su Momcilo Krajisnik style
Feminizam,u svemu treba da budemo jednaki,i muskarcu je mjesto u kuhinji bla,bla a kad gospoji objasnis da se ona septicka nece sama iskopati dobijes salve uvreda :mrgreen:
Pajsere koji su otisli u Siriju ratovati,znam ih par,povratnici u RS,ratni zlocinci ti oko kuce hodaju a ti otisao da pogines 3 000 kilometara daleko u sukobu o kojem nemas pojma
...
ExNihilo

#212 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ExNihilo »

Prilično iritantna, kvazielitistična tema, na kojoj se takmičimo ko je veći snob.

Dakle, ne kontam ovu temu.
Jack Be Nimble

#213 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Jack Be Nimble »

Did wrote:No kontam što "zabavnjaci" mrze narodnjake, a narodnjaci ne mrze "zabavnjake". Ne kontam je li ovo tajna uspjeha turbofolka?!
Jedno postalo mainstream i potiskalo ovo drugo u rupu. Isto ti je danas sa rock v top 40.
ZOCH

#214 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ZOCH »

ExNihilo wrote:Prilično iritantna, kvazielitistična tema, na kojoj se takmičimo ko je veći snob.

Neko se gnusa popularnog sranja koje neko opravdava pod staro neobrazovano seljacko-neoliberalno opravdanje " o ukusima se ne raspravlja" . Pa onda treba sve ponistiti sto vrijedi. Sve vrijedi, sve je umjetnost, sve je vrijednost. Kao ono, hajmo pljunuti na istinske vrijednosti, forme, artefakte, kreacije, i izjednaciti to sve sa balasevicem, kenjo vest ist, ili koji god se mediokreitet pojavi ? Najtuznije je sto se sve izjednacilo i sto se svakom grlu dalo pravo glasa da kaze ono FAMOZNO o ukusima. Ja o cemu cemo nego o ukusima... kako ko krompir sadi ? :D
LeonardoAC

#215 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by LeonardoAC »

ne kontam bingo show koji traje godinama, i ko to jos gleda i prati
York Light 100`s

#216 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by York Light 100`s »

Jack Be Nimble wrote:
Did wrote:No kontam što "zabavnjaci" mrze narodnjake, a narodnjaci ne mrze "zabavnjake". Ne kontam je li ovo tajna uspjeha turbofolka?!
Jedno postalo mainstream i potiskalo ovo drugo u rupu. Isto ti je danas sa rock v top 40.
Mnogi pljuju na današnje društvo jer su turbofolk i narodnjaci zavladali pa niko ne sluša više velikane ex-yu scene ili novije izvođače koji se drže stila tih velikana, zabavnjaci, ono u stilu "kakav Kemal Monteno, pusti Kemala Malovčića" a većina je toliko opsjednuta tom jugonostalgijom da zaboravljaju podatak da su Južni Vetar davno prije rata, još prije 30 i nešto godina osvajali nagrade i punili arene brojkama o kojima je dosta popularnih ex-yu zabavnih izvođača mogla samo sanjati. Šta više izvođači poput Bijelog Dugmeta, Plavog Orkestra i Zdravka Čolića su krajem 80ih sve se više i više imali uticaj narodnjaka jer su spoznali koji muzički stil stiče sve veću popularnost. Narodnjaci su već u 80im postajali mainstream samo su nas ta ratna dešavanja izbacila iz kolosjeka
ExNihilo

#217 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ExNihilo »

ZOCH wrote:
ExNihilo wrote:Prilično iritantna, kvazielitistična tema, na kojoj se takmičimo ko je veći snob.

Neko se gnusa popularnog sranja koje neko opravdava pod staro neobrazovano seljacko-neoliberalno opravdanje " o ukusima se ne raspravlja" . Pa onda treba sve ponistiti sto vrijedi. Sve vrijedi, sve je umjetnost, sve je vrijednost. Kao ono, hajmo pljunuti na istinske vrijednosti, forme, artefakte, kreacije, i izjednaciti to sve sa balasevicem, kenjo vest ist, ili koji god se mediokreitet pojavi ? Najtuznije je sto se sve izjednacilo i sto se svakom grlu dalo pravo glasa da kaze ono FAMOZNO o ukusima. Ja o cemu cemo nego o ukusima... kako ko krompir sadi ? :D
Popularno je mrziti popularno. Kao što pokazuje tema na kojoj kuckamo.

Svi bi htjeli biti drugačiji i avangardni. Svi bi htjeli biti cool i neshvaćeni. Samo što, ako se trudiš biti cool, onda to nisi.
Last edited by ExNihilo on 14/02/2015 00:40, edited 1 time in total.
ZOCH

#218 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ZOCH »

OP, postoji cak i na ovoj temi zabluda plitkih. Kao nista ne znaci to sto njega vole mase, pa zaboga, vole i brenu... Nije bas tako. Brenu su voljele mase, kao sto bi i ceca sad napunila Kosevo. Hitler je okupio oko svoje ideje milion ljudi. I to ima. Ali je Love supreme, John Coltrane prodo 500.000 primjeraka. Pojam masovna kultura ne postoji jer sadrzava jednu nepoznatu: a to je kultura. Postoji masovno. Ne postoji masovna kultura.

Ako cemo iskreno, zbog ovih liberalnih stavova sta je umjetnost, danas u likovnoj umjetnosti se vise nece roditi Picasso, Degas, ili Munch. Ne moze, jer ce potaknut cinjenicom da sve prolazi i da nema tih vrijednosti preletiti cinjenicu, skenirati omjer snaga na socijalnim mrezama i napraviti gnijezdo sa dva jajeta kao sinonim za dom. Plitko, kakva je i publika.

A od opsteprihvacenih pojmova koje ne kontam najjaci mi je Prashko prashkovic, cuveni prashinoujedac!
ćiribiribela

#219 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ćiribiribela »

York Light 100`s wrote:"kakav Kemal Monteno, pusti Kemala Malovčića"
Ti bas iz krajnosti u krajnost. :mrgreen:
ZOCH

#220 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ZOCH »

ZOCH wrote:OP, postoji cak i na ovoj temi zabluda plitkih. Kao nista ne znaci to sto njega vole mase, pa zaboga, vole i brenu... Nije bas tako. Brenu su voljele mase, kao sto bi i ceca sad napunila Kosevo. Hitler je okupio oko svoje ideje milion ljudi. I to ima. Ali je Love supreme, John Coltrane prodo 500.000 primjeraka. Pojam masovna kultura ne postoji jer sadrzava jednu nepoznatu: a to je kultura. Postoji masovno. Ne postoji masovna kultura.

Ako cemo iskreno, zbog ovih liberalnih stavova sta je umjetnost, danas u likovnoj umjetnosti se vise nece roditi Picasso, Degas, ili Munch. Ne moze, jer ce potaknut cinjenicom da sve prolazi i da nema tih vrijednosti preletiti cinjenicu, skenirati omjer snaga na socijalnim mrezama i napraviti gnijezdo sa dva jajeta kao sinonim za dom. Plitko, kakva je i publika.

A od opsteprihvacenih pojmova koje ne kontam najjaci mi je Prashko prashkovic, cuveni prashinoujedac!
ma ja ne vidjeh neku mrznju... makar u vecini postova. Samo ljudi govore ono sto se u njihovom estetskom sudu ne podudara sa odredjenim JAKO popularnim, oliti mainstream, situacijama koje se poturaju pod nos kao kvalitet. Ja ne vidim nista u tome lose :)
ExNihilo

#221 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ExNihilo »

ZOCH wrote:
ZOCH wrote:OP, postoji cak i na ovoj temi zabluda plitkih. Kao nista ne znaci to sto njega vole mase, pa zaboga, vole i brenu... Nije bas tako. Brenu su voljele mase, kao sto bi i ceca sad napunila Kosevo. Hitler je okupio oko svoje ideje milion ljudi. I to ima. Ali je Love supreme, John Coltrane prodo 500.000 primjeraka. Pojam masovna kultura ne postoji jer sadrzava jednu nepoznatu: a to je kultura. Postoji masovno. Ne postoji masovna kultura.

ma ja ne vidjeh neku mrznju... makar u vecini postova. Samo ljudi govore ono sto se u njihovom estetskom sudu ne podudara sa odredjenim JAKO popularnim, oliti mainstream, situacijama koje se poturaju pod nos kao kvalitet. Ja ne vidim nista u tome lose :)
Jesi li ti to upravo samog sebe citirao i samom sebi odgovorio?
Bambi_na_kofeinu

#222 Re: Popularne stvari koje ne kontam

ExNihilo wrote:
Jel' tebi to jedina reakcija na ovo što je čovjek napisao?
Ono, primijetio si kako je očigledno citirao pogrešan post. i to je tvoj doprinos?

Stvarno? :D
ZOCH

#223 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ZOCH »

ExNihilo wrote:
ZOCH wrote:

Pokusao sam uhvatiti i tvoj genijalni post u odgovoru, ali je server ocito povratio. Hajde :D Do mene je, i do tehnickih sposobnosti, ali npr. ne kontam potrebu ljudi da ocigledne stvari ne kontaju
a odnosilo se na ovo tvoje : Autor ExNihilo
"Popularno je mrziti popularno. Kao što pokazuje tema na kojoj kuckamo.

Svi bi htjeli biti drugačiji i avangardni. Svi bi htjeli biti cool i neshvaćeni. Samo što, ako se trudiš biti cool, onda to nisi.
ExNihilo

#224 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ExNihilo »

Bambi_na_kofeinu wrote:
ExNihilo wrote:
Ono, primijetio si kako je očigledno citirao pogrešan post. i to je tvoj doprinos?

Očito si previše lično shvatila moju kritiku ove teme. Time što sam rekao da je tema (koju si otvorila) glorifikacija snobizma, nisam ciljao tebe lično. Moraš naučiti odvajati jedno od drugog. Time ćeš izbjeći ovakve djetinjaste, defanzivne, reakcije.

Što se tiče doprinosa, već sam pojasnio šta mislim o temi. Bilo kakav "doprinos", u onom smislu koji ti tražiš, bi se sveo na infantilno hejtanje. To, ipak, prepuštam tebi.
ZOCH

#225 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ZOCH »

ExNihilo wrote:
Bambi_na_kofeinu wrote:
ExNihilo wrote:

Očito si previše lično shvatila moju kritiku ove teme. Time što sam rekao da je tema (koju si otvorila) glorifikacija snobizma, nisam ciljao tebe lično. Moraš naučiti odvajati jedno od drugog. Time ćeš izbjeći ovakve djetinjaste, defanzivne, reakcije.

Što se tiče doprinosa, već sam pojasnio šta mislim o temi. Bilo kakav "doprinos", u onom smislu koji ti tražiš, bi se sveo na infantilno hejtanje. To, ipak, prepuštam tebi.
Evo nadam se da ce uhvatiti i ovu kontradiktornu glupost, " nemoj se uvrijediti i nemoj licno shvatiti... nisam ciljao na tebe ali si svakako infantilna i hejtas" Kakav si ti lik samo. Jel trolas majke ti ? Dva pasusa koja se pobijaju... :skoljka: tetka je ponosna, tetka je ustala i pristavlja kafu, Tetka ima pritisak i proziva te. Idemo POMOCI TETKI (gasiti racunar i palimo dvicu)
Post Reply