ne kontam ni ja tvoju potrebu da mi posebno objašnjavaš to što mi objašnjavaš...mora da ima neki razlog, neki moj post, stav...pa bih zamolio da mi skreneš pažnju na njega.direktni wrote:Povod za genocid? Ne kontam!radostan dan wrote:hvala na objašnjenju, a povod da mi objasniš je šta?direktni wrote:@radostan dan,
RS će dok god bude nosila to ime (sa kojim se ja ne slažem jer je diskriminatorsko) sa sobom nositi hipoteku genocidne tvorevine, a sve negatore genocida poistovjećivati i sa počiniocima.
Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
-
radostan dan
#201 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#202 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
rugala se sova sjenici... Dizdaruša se nije sama napunila. opreznije sa tim domišljatim "forama"... ne pičite mi po živcima, tanki su ovih dana.area51 wrote: Kad su ga baštovani i u njiHa cvijeće mogli sprat nakon 2 sv.rata ...
isto i za tebe.Hajvan wrote:sad je na nas red.
ocigledno da se genocidi nagrađuju.
pa cemo iz ovih presuda izvuci PRAVILNE zakljucke.
i za tebe.reis1 wrote:Ko bi rek'o da ce se i ovaj @radostan dan prokazati kao cetnik i podrzavatelj zlocinaca...
Srpski narod smrdi na zlocin... rijetki su oni Srbi koji su se distancirali od nedjela svog naroda i njegovih predstavnika!
- reis1
#203 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
To je to.direktni wrote:Povod za genocid? Ne kontam!radostan dan wrote:hvala na objašnjenju, a povod da mi objasniš je šta?direktni wrote:@radostan dan,
RS će dok god bude nosila to ime (sa kojim se ja ne slažem jer je diskriminatorsko) sa sobom nositi hipoteku genocidne tvorevine, a sve negatore genocida poistovjećivati i sa počiniocima.
Nas forumski kolega @radosni je pokusao opravdati genocid odlaskom BiH iz SFRJ (koja uzgred budi receno u trenutku proglasenja nezavisnosti nije ni postojala).
Klasicna cetnicka relativizacija pocinjenih zlocina i genocida.
-
Ripicipi
#204 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
Koji si ti uopste qrac da ovdje lijepis etikete kako god ti mislis da treba.reis1 wrote:
Nas forumski kolega @radosni je pokusao opravdati genocid odlaskom BiH iz SFRJ (koja uzgred budi receno u trenutku proglasenja nezavisnosti nije ni postojala).
Opasan si fasista.
- Danguba
#205 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
...
Ovom presudom je naime utvrđeno da se u Hrvatskoj nije dogodio genocid ni nad Hrvatima ni nad Srbima, a i suci su potvrdili – kako su je donesli na temelju dosadašnje prakse i presude u slučaju Bosne i Hercegovine protiv Srbije, kojom je genocid utvrđen jedino prilikom najmasovnijeg ubojstva tijekom rata – u Srebrenici.
Najveća dilema 17 međunarodnih sudaca je bila – je li Srbija odgovorna za genocidna djela prije 27.travnja 1992.godine – kada je prilikom proglašenja Savezne Republike Jugoslavije potpisala Konvenciju o genocidu.
Većina od 11 sudaca, nasuprot njih šest – odlučila je kako nije, odnosno odbacila argument Hrvatske – kako je Srbija bila cijelo vrijeme obavezna poštivati Konvenciju o genocidu, jer je jedna od nasljednica Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, a koja ju je prethodno potpisala.
„Nema nikakve indikacije da je svrha Konvencija bila da namjenjena da se država može pozvati retroaktivno na odgovornost. Povijest pregovaranja o Konvenciji pokazuje da je namjera njezine primjene bila usmjerena na kažnjavanje genocida u budućnosti, a ne da se primjenjuje na događaje koji su se već dogodili, poput 2.svjetskog rata ili drugih događaja iz prošlosti“, dao je objašnjenje odluke večine predsjedavajući sudac Peter Tomka – zašto država Srbija pod vodstvom Slobodana Miloševića nije kriva za djela genocida prije nego je 1992.godine – postala članicom Ujedinjenih naroda.
Iako je Međunarodni sud pravde odbacio tužbu Hrvatske za genocid, potvrdio je da su srpske snage, predvođene Jugoslavenskom narodnom armijom, JNA – počinile genocidna djela ubojstva, silovanja i nasilnog premještanja hrvatskog stanovništva – na gotovo jednoj trećini zauzetog teritorija 1991. Početne ratne godine koju prema mišljenju većine – nisu mogli staviti na teret Srbiji.
„Sud smatra da je utvrđeno da je ubijen veliki broj osoba od strane JNA i srpskih snaga – tijekom sukoba na nekoliko lokaliteta u Istočnoj Slavonije, Banovine, Banije, Korduna, Like i Dalmacije. Nadalje dokazi pokazuju da je većina žrtava bio dio zaštićene grupe što ukazuje da su sistematski napadani. Sud je našao da je dokazano da su ubojstva članova zaštićene grupe počinjena i da je genocidna namjera uspostavljena - prema Članku 2 Konvencije o genocidu“, naveo je Tomka.
Genocidna djela utvrđena – namjera ne
Međunarodni sud pravde je ipak zaključio kako Hrvatska nije dokazala genocid, odnosno namjeru i urotu da se unište Hrvati u dijelu ili cijelosti na zauzetom teritoriju, između ostalog i jer JNA nije iskoristila priliku da ubije sve zarobljene hrvatske vojnike, već ih je većinu odvezla u logore. Hrvatska je tužba tako odbačena s 15 sudačkih glasova, nasuprot dva.
Protutužba Srbije – za genocid nad srpskim stanovništvom Hrvatske 1995.godine prilikom akcije Oluja – također je odbačena, jednoglasnom odlukom 17 sudaca. Vijeće je utvrdilo da su tijekom i nakon akcije Oluja također počinjena genocidna djela – ubojstva i progona, no nisu pronađeni dokazi genocidne namjere hrvatskih vlasti da se hrvatski Srbi unište u dijelu ili cjelosti. Suci su zaključili da ako je egzodus oko 200 tisuća stanovnika srpske nacionalnosti prilikom Oluje – i bio priželjkivan od strane hrvatskih vlasti, to je bilo daleko od namjere za uništenjem.
„Prema sadržaju genocidne namjere sudsko vijeće smatra da ono što se smatra etničkim čišćenjem ne predstavlja samo po sebi oblik genocida. Genocid predstavlja namjeru da se grupa uništi dijelom ili u potpunosti, a ne samo želju da se protjera s određenog područja. Djela etničkog čišćenja se mogu doista smatrati elementima ostvarivanja genocidnog plana, ali uz uvjet da postoji namjera da se fizički uništi ciljana grupa, a ne samo da se osigura njezino nasilno preseljenje.“, zaključio je presudu slovački sudac Tomka
http://www.slobodnaevropa.org/content/h ... 26358.html
- reis1
#206 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
Najprije, mislim da je forum mjesto za diskusiju.Ripicipi wrote:Koji si ti uopste qrac da ovdje lijepis etikete kako god ti mislis da treba.reis1 wrote:
Opasan si fasista.
A drugo, ne lijepim etikete, vec sam ukazao na to da su neki forumasi svojim upisima relativizirali zlocine i genocid, i na pitanje da se odrede po tom pitanju, sto mislim prije svega da je ljudska stvar, i dalje nastavili spinovati oko toga.
Etiketiranje je ovo sto si ti napisao "opasan si fasista" - pa molim da mi potvrdis te navodno fasisticke upise s moje strane? Ako je negdje i zazvucalo tako, bice mi drago da pojasnim, ili ako jesam to napisao, da se izvinem.
?
- bingov buraz
#207 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
Reis jarane ne vrijedi,odustani,jos ces popusiti bananu,eno neka zapadnohercegovacka ustasiodna vaska otvorila temu zasto su ljudi u Bosni ruzni,ne samo da nije zakljucana nego i Bosnje u 16 komentarisu,jesmo vala poruzni sto jes jes 
-
Ripicipi
#208 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
Vec dvije strane ljude etiketiras, cak i bivse borce ABIH nazivas cetnicima.reis1 wrote:Najprije, mislim da je forum mjesto za diskusiju.Ripicipi wrote:Koji si ti uopste qrac da ovdje lijepis etikete kako god ti mislis da treba.reis1 wrote:
Opasan si fasista.
A drugo, ne lijepim etikete, vec sam ukazao na to da su neki forumasi svojim upisima relativizirali zlocine i genocid, i na pitanje da se odrede po tom pitanju, sto mislim prije svega da je ljudska stvar, i dalje nastavili spinovati oko toga.
Etiketiranje je ovo sto si ti napisao "opasan si fasista" - pa molim da mi potvrdis te navodno fasisticke upise s moje strane? Ako je negdje i zazvucalo tako, bice mi drago da pojasnim, ili ako jesam to napisao, da se izvinem.
?
-
KENJAC
#209 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
http://www.index.hr/vijesti/clanak/besp ... 99054.aspxnosara wrote:Sto se palite...? Sud je samo pravilno valorizirao njihov medjusobni sukob... Otud i poziv na pomirenje i dobrosusjedstvo... Srbija i Kroejsha su kicma buduce savezne drzave na Balkanu...
Kenjac, svaka cast... Dvadeset godina nakon rata tuzakaju se kao da im "drzave" imaju para na bacanje... U njihovom slucaju vrijedi "ko nas bre zavadi, sta ne"...?
Evo kukaju 'Rvati. Vjerovatno i Srbi sada traze nokog kome ce jebat mater sto bez veze bacise pare! A sto ti rece , sad bjelosvjetski advokati trljaju ruke i vicu masala , masala ! Ma neka ,dok je ovaca uvijek ce bit nekog da ih sisa ! A od ovih para su se mogle fino otvorit fabrike u kojima bi nasli posao clanovi porodica zrtava ! Al jok ! Treba sirokim narodnim masama pokazit da se vlast bori za njihove interese. Koja vlast ? Pa isti (ili skoro isti) oni sto su ih gurnuli sve to !
I jos nesto ! Recimo da je donesena presuda da jedna od strana plati gomilu para drugoj !
- reis1
#210 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
Ripicipi wrote:Vec dvije strane ljude etiketiras, cak i bivse borce ABIH nazivas cetnicima.reis1 wrote: Najprije, mislim da je forum mjesto za diskusiju.
?
Molit cu lijepo da mi navedes to gdje sam ja to napisao?
Ja sam napisao da oni koji negiraju, opravdavaju, relativiziraju zlocin i genocid pocinjen od strane RS institucija - smrde (pa da su Isus, Mojsije, Muhamed, Hare Krisna, i sl. glavom i bradom). I to nije nikakvo etiketiranje, vec istinit fakt.
A sada navedi mi tacno sta je to u mojim upisima fasisticko, pa ako treba pojasniti ili se izvinuti?
- Danguba
#211 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
ovdje je sve pocelo...
...ovdje se i zavrsava kao ''njihova istorija''.
Tako da spor između dve države nije ni posle presude izašao iz vizure međuetničkog, srpsko-hrvatskog spora. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik RS Milorad Dodik, koji je zajedno sa njim gledao prenos iz Haga, ponovili su odmah posle presude da je genocid počinjen. Da li će, kao što to kaže jedan od naših sagovornika, političari imati problema sa sopstvenom javnošću da objasne zašto su utrošili toliko vremena i novca za nešto što je bilo predvidljivo da će se dogoditi, pokazaće naredni dani. Trezveni ljudi od struke poručuju: bavite se pojedinačnim počiniocima zločina, to vodi ka pomirenju.
Za predsednika Srbije presuda Međunarodnog suda pravde nije ispunila očekivanja, kada je reč o odgovornosti Hrvatske. Za njega je i dalje neupitno da je nad Srbima u Hrvatskoj počinjen genocid. Posebno je izdvojio jedan događaj, rekavši da je ubijanje svih stanovnika srpske nacionanosti u Medačkom džepu neoboriv primer počinjenog genocida. Istovremeno je dodao je da je odlukom Međunarodnog suda potvrđeno da su hrvatske snage počinile masovne zločine nad Srbima:
“Sud je presudio da Hrvatska svojom tužbom nije uspela da dokaže genocidne namere srpske strane u ratnim sukobima. S druge strane, iako protivtužba srpske strane nije usvojena, Međunarodni sud pravde je utvrdio da su vlasti Republike Hrvatske bile svesne da će vojna akcija 'Oluja' dovesti do proterivanja civilnog stanovništva. Na ovaj način je i od strane najviše pravne instance Ujedinjenih nacija potvrđeno da su hrvatske snage počinile masovne zločine prema Srbima u Hrvatskoj. Uprkos nepravdi, načinjen je ohrabrujući korak. Iskreno se nadam da će i u vremenu koje je pred nama biti dovoljno hrabrosti kako bi Srbija i Hrvatska u dobroj veri zajedno rešavale sve ono što sputava da naš region uvedemo u period trajnog mira i prosperiteta”, rekao je Nikolić.
...
Milorad Dodik, koji je u Beogradu zajedno sa predsednikom i premijerom Srbije Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem pratio izricanje odluke Međunarodnog suda pravde u Hagu, i koji je predsednik dela BiH iz koje je etnički očišćen veliki broj Bošnjaka, i gde je dokazano da je počinjen genocid nad njima, i pored presude, i dalje tvrdi da je u Hrvatskoj nad Srbina počinjen genocid.
“Neće se pobjeći od osjećaja srpskog naroda da je nad Srbima na prostoru Hrvatske počinjen genocid, da su tamo raseljeni. Ljudi će i dalje vjerovati, jer to pokazuju istorijske, populacione, imovinske i svake druge činjenice - da su tamo Srbi nestali sa ogromnog prostora koji danas čini republiku Hrvatsku”, rekao je Dodik i zatim dodao: “Ovo je jedan novi trenutak u kome svi moramo zajedno krenuti dalje. Svi ćemo ostati u svojim istinama, u svojim osjećanjima, i svi ćemo, naravno, na neki način ostati na istim pozicijama kao i prije tužbe”.
Na pitanje da li činjenica da Milorad Dodik prati direktan prenos iz Haga u Beogradu sa predsednikom i premijerom Srbije i daje izjavu u glavnom gradu susedne države o procesu koji se direktno ne tiče BiH, znači da se predsednik Republike Srpske vraća na velika vrata na političku scenu Srbije, Aleksandar Popov kaže:
„Ne mogu se izvlačiti tako dalekosežni zaključci, ali činjenica je da nakon prvog utiska posle dolaska nove garniture na vlast, da se pravi otklon od Dodika i njegove politike, sada kao da se vraća neka stara situacija. Dodik je opet veoma čest gost u Beogradu i čini se da ima dosta sinhronizacije između politike Beograda i Banje Luke.“
-
Ripicipi
#212 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
Evo samo jedan dokaz kakav si ti mentalni (ne)sklop.reis1 wrote:Ripicipi wrote:Vec dvije strane ljude etiketiras, cak i bivse borce ABIH nazivas cetnicima.reis1 wrote: Najprije, mislim da je forum mjesto za diskusiju.
?
Molit cu lijepo da mi navedes to gdje sam ja to napisao?
Ja sam napisao da oni koji negiraju, opravdavaju, relativiziraju zlocin i genocid pocinjen od strane RS institucija - smrde (pa da su Isus, Mojsije, Muhamed, Hare Krisna, i sl. glavom i bradom). I to nije nikakvo etiketiranje, vec istinit fakt.
A sada navedi mi tacno sta je to u mojim upisima fasisticko, pa ako treba pojasniti ili se izvinuti?
"Srpski narod smrdi na zlocin"
I ti ces onda kao nekome drzati predavanja ko je cetnik, ustasa, fasista itd.
- reis1
#213 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
Ripicipi wrote: Evo samo jedan dokaz kakav si ti mentalni (ne)sklop.
"Srpski narod smrdi na zlocin"
I ti ces onda kao nekome drzati predavanja ko je cetnik, ustasa, fasista itd.
A onda nastavis recenicu koju sam napisao:
"Srpski narod smrdi na zlocin... rijetki su oni Srbi koji su se distancirali od nedjela svog naroda i njegovih predstavnika!"
Jesam li ja tu rekao generalizirajuci da cijeli kolektiv Srbi smrde? Ne! Lijepo je napisano ko hoce razumit... i to sto sam napisao je jednostavno istiniti fakt! Pa neka neko ospori i dokaze suprotno od toga sto tvrdim da se samo rijetki broj pripadnika kolektiva Srbi distanciraju od RS. To je porazno jarane... i na to treba ukazivati, a ne mesti pod tepih!
Last edited by reis1 on 04/02/2015 00:30, edited 1 time in total.
-
radostan dan
#214 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
sviraš kurcu, dragi kolega...reis1 wrote:
da vidimo šta je na meniju-
vizija a) i konstatacija b) reisa
prijedlog za ostvarenje vizije a) i konstatacija na konstataciju b)reis1 wrote:
a) Kada Srbi ukinu RS, kao produkt genocida, onda moze dalje.
b) Do tada, svaki Srbin koji podrzava RS, ima krvi na rukama.
nakon toga slijedi -radostan dan » 03/02/2015 19:07
a) more komotno...čim vratiš sr bih u okvir sfrj.
b) do tada, mlati ušima i dalje...
reis1 » 03/02/2015 19:19
S druge strane, za RS kao nelegalnu tvorevinu 1992-1995., svaki Srbin koji podrzava RS, je onaj koji podrzava zlocine i genocid na kojima je RS nastala, pa prema tome ima krv zlocina i genocida na svojim rukama.
reis1 » 03/02/2015 19:42
Srbi u BiH koji podrzavaju RS, su oni koji nikada nece moci oprati krv sa svojih ruku... Ruke se ne mogu saprati postojanjem ili ne postojanjem promaje...
reis1 » 03/02/2015 20:03
Ko bi rek'o da ce se i ovaj @radostan dan prokazati kao cetnik i podrzavatelj zlocinaca...
Srpski narod smrdi na zlocin... rijetki su oni Srbi koji su se distancirali od nedjela svog naroda i njegovih predstavnika!
reis1 » 03/02/2015 22:16
Kakvih sve smrdljivih orka ordinira ovim forumom, cudo jedno...
reis1 » 03/02/2015 22:27
Frapiran sam!
Sta drugo reci, nega da su pojedini forumasi ovdje ljudi (kao vrsta) kojima ne smetaju vlastite krvave ruke ili krv kojom su im po rukama pospricali njihovi zlocinacki sunarodnjaci:
reis1 » 03/02/2015 23:20
Pak ovdje smo vidjeli nekoliko osoba, npr. radosnog, area51, mister yes, skijas, i sl. koji su opravdavali nedjela nekih neljudi i institucija. Takvi smrde. Smrde svi oni koji na bilo koji nacin opravdavaju i relativiziraju nedjela tih ljudi.
Ne znam sto ste se upalili na to, kad kazem da oni koji to cine, ukljucujuci i neke pripadnike ove teme i foruma, smrde? To je fakt.
reis1 » 03/02/2015
aferim...
Last edited by radostan dan on 04/02/2015 00:41, edited 5 times in total.
- Red Wolf
#215 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
istina,pun forum pocetnika koji pokusavaju na svaki moguci nacin isprovocirati,treba to ignorisati,goni u pmbingov buraz wrote:Reis jarane ne vrijedi,odustani,jos ces popusiti bananu,eno neka zapadnohercegovacka ustasiodna vaska otvorila temu zasto su ljudi u Bosni ruzni,ne samo da nije zakljucana nego i Bosnje u 16 komentarisu,jesmo vala poruzni sto jes jes
-
Haman
#216 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
Treba pustitiu Mldica i Karadzica prije izrecene kazne i na taj nacin Sud bi pokazao svoje pravo lice. Svi osudjeni uskoroi ce biti pusteni. Sudije su napunile dzepove novcima, advokati takodje a neki kazi da su i osumnjicenici donekle obogatili. Tacnio ili ne tesko je znati, ali postojanje Suda za ratne zlocine u Hagu sa ovakvim presudama je besmisleno.

- reis1
#217 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
radostan dan wrote:sviraš kurcu, dragi kolega...reis1 wrote:
da vidimo šta je na meniju-
vizija a) i konstatacija b) reisa
prijedlog za ostvarenje vizije a) i konstatacija na konstataciju b)reis1 wrote:
a) Kada Srbi ukinu RS, kao produkt genocida, onda moze dalje.
b) Do tada, svaki Srbin koji podrzava RS, ima krvi na rukama.
nakon toga slijedi -radostan dan » 03/02/2015 19:07
a) more komotno...čim vratiš sr bih u okvir sfrj.
b) do tada, mlati ušima i dalje...
reis1 » 03/02/2015 19:19
S druge strane, za RS kao nelegalnu tvorevinu 1992-1995., svaki Srbin koji podrzava RS, je onaj koji podrzava zlocine i genocid na kojima je RS nastala, pa prema tome ima krv zlocina i genocida na svojim rukama.reis1 » 03/02/2015 19:42
Srbi u BiH koji podrzavaju RS, su oni koji nikada nece moci oprati krv sa svojih ruku... Ruke se ne mogu saprati postojanjem ili ne postojanjem promaje...reis1 » 03/02/2015 20:03
Ko bi rek'o da ce se i ovaj @radostan dan prokazati kao cetnik i podrzavatelj zlocinaca...
Pa cek, sto ti ovdje u ovom a) i b) osporavas?
Da RS nije produkt zlocina i genocida? Ili da oni koji podrzavaju RS ne podrzavaju RS kao produkt zlocina i genocida?
Dalje, na "mahanje usima" i "pravis promahu", insuinacija da RS postoji i da kojima se ne svidja mogu mahati usima i praviti promahu, ja sam rekao da to jednostavno ne znaci da se tim sapiraju krvave ruke RS-a, onih koji su je u krvi zlocina i genocida stvarali, i onih koji to nedjelo danas brane. Sta tu nije jasno, ako treba pojasniti, rado cu? Mozda ti nije jasno da oni koji stite zlocin, opravdavaju, relativiziraju, i sl. - se takodje smatraju onima koji imaju krv na rukama? Ili sta? Da to i takvi ne smrde?
Onda si pokusao opravdati genocid, tipa "koji je povod"...
Ovo posljednje, vec pojasnjeno...
-
radostan dan
#218 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
šta koji je povod?
u svom bunilu i mržnji na koju su ti drugi već skrenuli pažnju, nisi ni primjetio da se obraćam forumašu -direktni-..tačnije, čovjek mi se obraća -
a šta ti činiš?
izvrćeš, podmećeš i lažeš majstore -
sve što bih ti rekao ko si i šta si, rekli su ti već drugi...
u svom bunilu i mržnji na koju su ti drugi već skrenuli pažnju, nisi ni primjetio da se obraćam forumašu -direktni-..tačnije, čovjek mi se obraća -
ja ga pitam koji je povod što mi se obraća -direktni wrote:
@radostan dan,
čovjek ne razumije, pita za dodatno objašnjeje -radostan dan wrote:
hvala na objašnjenju, a povod da mi objasniš je šta?
i dobija ga -direktni wrote:
Povod za genocid? Ne kontam!
dakle, koji je povod da mi objašnjava...mora da ima neki razlog, post (moj post), koji je izazvao potrebu da mi se obrati, i od čovjeka tražim da mi na to (moj post) skrene pažnju...radostan dan wrote:
ne kontam ni ja tvoju potrebu da mi posebno objašnjavaš to što mi objašnjavaš...mora da ima neki razlog, neki moj post, stav...pa bih zamolio da mi skreneš pažnju na njega.
a šta ti činiš?
nemaš post kojim bi potkrijepio svoje tvrdnje, pa se praviš nevješt, ko fol nisi razumio dijalog između mene i pomenutog.reis1 » 04/02/2015 00:44
- reis1
#219 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
A lijepo sam rekao i da srpski narod, kao manjinski, mora imati civilizirane mehanizme zastite od zloupotrebe preglasavanja, konstitutivnost.
To sto neke koji su skloni opravdavanju, relativiziranju, zlocina i genocida, RS kao produkta tih nedjela, pogadja to sto sam rekao da smrde - to nije nikakvo etiketiranje vec fakt!
Cuj ja fasist sto nazivam stvari onakvim kakve jesu... jeste vi normalni baa?
To sto neke koji su skloni opravdavanju, relativiziranju, zlocina i genocida, RS kao produkta tih nedjela, pogadja to sto sam rekao da smrde - to nije nikakvo etiketiranje vec fakt!
Cuj ja fasist sto nazivam stvari onakvim kakve jesu... jeste vi normalni baa?
- VigdisAlba
#220 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
reis1
Govor mrznje, zar je to dozvoljeno na Klixu? Zajebavam se."Srpski narod smrdi na zlocin... rijetki su oni Srbi koji su se distancirali od nedjela svog naroda i njegovih predstavnika!"
- reis1
#221 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
radostan dan wrote:šta koji je povod?
ja ga pitam koji je povod što mi se obraća -direktni wrote:
@radostan dan,
čovjek ne razumije, pita za dodatno objašnjeje -radostan dan wrote:
hvala na objašnjenju, a povod da mi objasniš je šta?
i dobija ga -direktni wrote:
Povod za genocid? Ne kontam!
dakle, koji je povod da mi objašnjava...mora da ima neki razlog, post (moj post), koji je izazvao potrebu da mi se obrati, i od čovjeka tražim da mi na to (moj post) skrene pažnju...radostan dan wrote:
ne kontam ni ja tvoju potrebu da mi posebno objašnjavaš to što mi objašnjavaš...mora da ima neki razlog, neki moj post, stav...pa bih zamolio da mi skreneš pažnju na njega.
a šta ti činiš?
nemaš post kojim bi potkrijepio svoje tvrdnje, pa se praviš nevješt, ko fol nisi razumio dijalog između mene i pomenutog.reis1 » 04/02/2015 00:44
Koji je povod da RS, politicke i vojne institucije RS, pocine zlocine i genocid?
Postavljanjem pitanja "koji je povod", ti si insinuirao da postoji razlog, povod, opravdanje zasto je to ucinjeno. A iz ostaih postova se moglo zakljuciti da si izmedju redova rekao "otcijepili ste se iz SFRJ i sada masite usima sto smo pocinili zlocine i genocid nad vama".
Dakle, ponovno, sta je povod zlocinima i genocidu koje je cinila i na kojima je nastala RS?
-
radostan dan
#222 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
dobio si objašnjenje, koje uzgred nisi ni zaslužio...dalje nastavi sam u svojim konstrukcijama.
- reis1
#223 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
radostan dan wrote:dobio si objašnjenje, koje uzgred nisi ni zaslužio...dalje nastavi sam u svojim konstrukcijama.
Zasto izbjegavas odgovoriti na jednostavna pitanja koja se doticu zlocina i genocida pocinjenih od strane RS?
To bi svako normalno, zdravo, moralno, casno ljudsko bice moglo dati jednostavan odgovor na to... Sta tebe sprijecava? Iz tvojih posljednjih postova se moze zakljuciti da smrdis na relativizatora... nicim nisi pokazao drugacije (jbg. ne moze se reci mirises na relativizatora, kad takve osobe ilitga umovi jbg. smrde).
- CSKA
#224 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
Jos ostale preduse za dvojac M&K i onda dolazi realnost.
Nikakva presuda i niko sa strane nece ukinuti RS.Pa me bas zanima u kome ce bosnjacki narod naci krivca;vanzemaljcima,medjunarodnoj zajednici,rusima ili SDA bratiji i satelitima sto su lozili narod sve ove godine.
Nikakva presuda i niko sa strane nece ukinuti RS.Pa me bas zanima u kome ce bosnjacki narod naci krivca;vanzemaljcima,medjunarodnoj zajednici,rusima ili SDA bratiji i satelitima sto su lozili narod sve ove godine.
-
radostan dan
#225 Re: Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene
svako normalno, zdravo, moralno, casno ljudsko bice bi se prvo izvinulo za sve što je izasralo, za sve konstrukcije i insinuacije, laži i podmetanja u zadnje 4 strane, a na račun određenih forumaša...pa ako je greška, jb je, dešava se.reis1 » 04/02/2015 01:31
To bi svako normalno, zdravo, moralno, casno ljudsko bice moglo dati jednostavan odgovor na to.
znači kreneš redom, od skijaša, do drugih...meni ne trebaš.
ali nisi ti takvo biće.
pozz.