Znači lucidan san je kad ja znam da sanjam?Rinzler wrote:Svega na ovoj temi, fakat odbijam vjerovat da postoje ovako stupidni i ograničeni ljudi poput yorka, recite mi da lik trola, recite mi da se zeza pls![]()
Sto se tice lucidnog sanjanja, uvjek kao po pravilu, se desi kada ne razmisljas o tome, znaci neoptereceno uc u to, bez očekivanja i nekog pressinga na um. Nije insan aparat na dugme da se izazovu te stvari kako ti oces, ko god prica suprotno, laze. Dosta "lucidasa" laze o svojim iskustvima i preuvelicava.
X puta i kada mi se desi lucidni san, poslije budjenja skontam kako protracih noc, iako sam znao da sanjam, nikada nemam totalnu kontrolu nad idejama koje zelim ostvarit, ipak podsvjest tu vodi glavnu rjec, vise nego svjest. Tako da ove bajkice koje ovde procitah, tipa on skontao da sanja pa guzio harem treba, to dernek svunoc hu ha, pls ne vrjedjajte nam inteligenciju, hvala.
Sleep paraliza mi se desila neku noc, nakon dugo dugo dugo vremena, i to u snu, sanjam kao lezim, u svojoj sobi, panicarim jer osjetim prisustvo neceg a u sobi su vrata na drukcijem polozaju nego u reali, prikovan za krevet i uz nemogucnost pomjeranja i oci me bockaju, ne mogu gledat, a sve kroz vrata gledam kad ce nesta proletit u drugoj prostoriji.
I btw, da pitam nesta, ako se ko usudi odgovorit, posto vidim da jako zatucane raje ovde obitava, pa da se ne bi sprdali. Jel ko imao susret u snu sa cudnim, neobjasnjivim bicima, svjetovima, scenama koje bas i ne spadaju u zemaljske okvire?
Onda sam doživio to. Uvijek sam mislio da je to kad smogneš kontrolu da radiš šta hoćeš, a to nikad doživio nisam.
Ja sam sanjao svakakva bića i svakakve svjetove, šta te konkretno interesuje?