Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)
-
dpjokala26
#201 Re: Kupanje jednom sedmično
nekad nas je mati kupala u koriti svake subote. posteljina presvucena,ustirkana sve susti. 
-
dječak sa šibicama
#202 Re: Kupanje jednom sedmično
Sto se tice presvlacenja, vodim se sistemom "detekcija nosom", blagim pokretima ruke prinesem carape/gace k nosu, i ponjuskam... ako smrdi, presvlacim.Cherry-Cherry wrote:Da pitam ove nekupače:da li bar operete noge pred spavanje?I poslije upotrebe wc-a da li se perete?
![]()
![]()
![]()
Koliko često se presvlačite?Je li jednom sedmično?
Sve sam rekao
-
dpjokala26
#203 Re: Kupanje jednom sedmično
dječak sa šibicama wrote:Najvise volim kad hanuma opere guzu rukom, i onda ode razviti jufku za pitudirektni wrote: Sve mogu zamisliti i shvatiti osim jednog, a to je da se ljudi nakon velike nužde ne operu. To mi nikako ne ide u glavu.![]()
Meni su takvi nejasni, zar je problem oprati dupe mokrim papirom, ili nekim vlaznim maramicama, nakon prvog brisanja... da ne idem sad u detalje.
- P308
#204 Re: Kupanje jednom sedmično
dječak sa šibicama wrote:Najvise volim kad hanuma opere guzu rukom, i onda ode razviti jufku za pitudirektni wrote: Sve mogu zamisliti i shvatiti osim jednog, a to je da se ljudi nakon velike nužde ne operu. To mi nikako ne ide u glavu.![]()
Meni su takvi nejasni, zar je problem oprati dupe mokrim papirom, ili nekim vlaznim maramicama, nakon prvog brisanja... da ne idem sad u detalje.
-
frngla
#205 Re: Kupanje jednom sedmično
Ne želim da vjerujem da se ljudi ovako rijetko kupaju i smatraju to normalnim 
- SaraFina
#206 Re: Kupanje jednom sedmično
JanuaryJones wrote:Neki dan sam se posvađala sa jednim članom familije koji svom unuku zamjera pretjerano lickanje (u kupatilu je predugo, svaki dan pere kosu, tracka se i sl.). Djetetu je 14+ godina i ja sam oduševljena što ima takve navike jer opet, s druge strane familije je odvratna praksa kupanja jednom sedmično, obično nedeljom, pred školu ili posao. Ja to ne mogu da shvatim! Kao ni nosanje iste odjeće po par dana. Ljudi na zapadu se tuširaju jednom ili dva put dnevno i to djecu od malih nogu uče. A kod nas se uči peksinluku i tome da je dovoljno jednom sedmično se okupati.
U doba kada, tople vode, struje, plina šta je to što ljude sprječava da se redovno tuširaju i održavaju higijenu?
Alergicna sam na neprijatne mirise, zadah i sl.
Izbjegavam javni prijevoz kad god je moguće ..
Mislim da se higjenske navike stječu u ranom djetinjstvu i ako tu roditelji propuste, onda se to teško ili nikako kasnije u nekoj tinejdzerskoj dobi dovede u red.
Za djevojčice i dječake mislim da je jako vazno osmisliti sportske aktivnosti u toku tjedna koje će ih svojom ustaljenošću naviknuti da redovito obavljaju tuširanje u svlačionicama.
Kad jednom ta navika udje čovjeku u zivot nikad ne prestaju biti dio svakodnevnice.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#207 Re: Kupanje jednom sedmično
Ne oprati se poslje velike nuzdedirektni wrote:Ni u čemu ne valja pretjerivati. Kupati se svaki dan (pod kupanjem mislim i pranje kose). To je baš pretjerano. Par minuta tuširanja je OK - cirkulacije radi
, a jednom u 3-4 dana se i okupati.
Sve mogu zamisliti i shvatiti osim jednog, a to je da se ljudi nakon velike nužde ne operu. To mi nikako ne ide u glavu.
Neke stvari koje sam zapazio.
Slabo ko da i ode na toalet u restoranu da opere ruke pred jelo. Nego zasjednu nako, naruce i jedu.
Pranje ruku poslje posjete na WC, ne znam kako je kod zena, jer uvijek unidjem u tacan wc ali u muskim 2/3 sam potegne slic i to je bilo to.
Tusiranje ja svaki dan minimum ako se radi i sl. sto se kose tice, sad haj to se moze i svaki drugi dan i ako imati duzu kosu je zahtjevno, ja kao musko sam tako imao duzi niz godina... pa znam da se masti sad pa sad.
- KPNCTNJAH
#208 Re: Kupanje jednom sedmično
I hajd' ti naruci neku hranu poslije ove pricedječak sa šibicama wrote: Najvise volim kad hanuma opere guzu rukom, i onda ode razviti jufku za pitu![]()
-
tapeta
#209 Re: Kupanje jednom sedmično
Noge, samo ako se cuju, ima dana kad se i ne izadje van, pa se i ne uscuju, samo se pri skidanju carapa iste mahnu izmedju prsta.Cherry-Cherry wrote:Da pitam ove nekupače:da li bar operete noge pred spavanje?I poslije upotrebe wc-a da li se perete?
![]()
![]()
![]()
Koliko često se presvlačite?Je li jednom sedmično?
Poslije wc-a, zavisi da li je bilo mekse ili tvrdje
Presvlacenje, tek kad se ufleka zutim znojnim mrljama.
- sema911s
#210 Re: Kupanje jednom sedmično
Nadam se da se neki samo zahebavate
- SaraFina
#211 Re: Kupanje jednom sedmično
Ovo je fino upakovana zloba, koju ne mogu da ne derektiram
Obzirom da samo jelte jedan narod pere nakon velike nuzde, ovo je hinjski zlobno bilo za poklopiti
Uglavnom ako nisi vidio ili čuo u kući moje nane od kako znam za sebe u te svrhe postoji " bide"
Pa muslimanske zene nakon podapiranja rukom nisu razvijale nikakve jufke govnavim rukama.
Još si trebao pomenuti flaše plasticne po kupatilima i Wc - ima da dočaraš dojam mozda?
-
dječak sa šibicama
#212 Re: Kupanje jednom sedmično
Ja noge volim oprati prije spavanja, najvise spavanja radi, prija i opusta. Posebno ljeti.
Kad su velike vrucine, ne znam koliko znoj hladi kozu, ali ja ne mogu da se ne istusiram jednom na dan. Jednostavno sam sebi sam sav.... slipav
Kad se istusiras, 5 kila si laksi, taj osjecaj je odmah iza sexa
Merak mi je i ujutro kod umivanja, oprati se iznad pazuha onako zdravoseljacki, ali takodje ljeti. Zimi bas i ne volim precesto, odmah se prehladim.
Tu se vec postavlja pitanje zasto oni likovi sto izbacuju zelembace nakupljene tokom spavanja, na ulicu cim izadju iz stana/kuce, to ne urade na lavabou... ali necu da vam dodatno gadim zivot

Kad su velike vrucine, ne znam koliko znoj hladi kozu, ali ja ne mogu da se ne istusiram jednom na dan. Jednostavno sam sebi sam sav.... slipav
Kad se istusiras, 5 kila si laksi, taj osjecaj je odmah iza sexa
Merak mi je i ujutro kod umivanja, oprati se iznad pazuha onako zdravoseljacki, ali takodje ljeti. Zimi bas i ne volim precesto, odmah se prehladim.
Tu se vec postavlja pitanje zasto oni likovi sto izbacuju zelembace nakupljene tokom spavanja, na ulicu cim izadju iz stana/kuce, to ne urade na lavabou... ali necu da vam dodatno gadim zivot
- SaraFina
#213 Re: Kupanje jednom sedmično
Već si bio dovoljno slikovit 
- Secer_033
#214 Re: Kupanje jednom sedmično
Neki naucnici su se slozili da je jedno tusiranje u dva dana sasvim dosta. Oni koji npr. putuju javnim prevozom bi trebali svaki dan jer je prljavo i putujes s ljudima koji kisu, kaslju itd. Prekomjerno kupanje nije zdravo jer stetis kozu vodom i samponima i ubijas dobre bakterije.
Ja se okupam prije svakog bajrama i to samo zato sto me mama natjera.
Ja se okupam prije svakog bajrama i to samo zato sto me mama natjera.
-
tapeta
#215 Re: Kupanje jednom sedmično
I meni je cudno sta je tu nekima cudno, necu mozda dupe prati wc cetkomSaraFina wrote:dječak sa šibicama wrote:Najvise volim kad hanuma opere guzu rukom, i onda ode razviti jufku za pitudirektni wrote: Sve mogu zamisliti i shvatiti osim jednog, a to je da se ljudi nakon velike nužde ne operu. To mi nikako ne ide u glavu.![]()
Ovo je fino upakovana zloba, koju ne mogu da ne derektiram
Obzirom da samo jelte jedan narod pere nakon velike nuzde, ovo je hinjski zlobno bilo za poklopiti
Uglavnom ako nisi vidio ili čuo u kući moje nane od kako znam za sebe u te svrhe postoji " bide"
Pa muslimanske zene nakon podapiranja rukom nisu razvijale nikakve jufke govnavim rukama.
Još si trebao pomenuti flaše plasticne po kupatilima i Wc - ima da dočaraš dojam mozda?
Kako peru bebama guzice, ili samo obrisu vlaznom maramicom, ili ih pet puta na dan tusiraju od glave do pete da nedaj boze ne dotaknu golom rukom dupe
Valjda zato postoji sapun i voda da se na kraju i ruke operu.
-
frngla
#216 Re: Kupanje jednom sedmično
Kad ti pekso pokušava objasniti da si pekso (hint: pranje guzice)
- SaraFina
#217 Re: Kupanje jednom sedmično
Postoji bide a postojala je nekad i cijev obicna sprovedena kao nastavak za WC solju ..
Ovi mi pokušaji nekog trećerazrednog omalovazavanja su smiješni više po forumskim bespućima.
Ovi mi pokušaji nekog trećerazrednog omalovazavanja su smiješni više po forumskim bespućima.
-
dječak sa šibicama
#218 Re: Kupanje jednom sedmično
Ima grupa na FB "Svi mi koji smo bar jednom culi da je neko mislio da je bide vodoskok za ugasiti zedj".
Ma nema, salim se.
Ma nema, salim se.
- strong69
#219 Re: Kupanje jednom sedmično
Ko ti je to rekao? Ne trljas kozu cetkom ili spuzvom svaki put put kad se tusiras. Danas su gelovi za tusiranje blagi i pH neutralni. Tusiram se svaki dan ujutro i navecer. Jednom sedmicno koristim onu spuzvu. 20 godina nisam imao prehladu a kamoli neku drugu bolest.Better Man wrote:Tuširanje svaki dan i ujutro i navečer nije zdravo za organizam i tvoju kožu i time uništavaš svoj imunitet i prirodnu zaštitu svoje kože.Cherry-Cherry wrote:Tuširam se svaki dan ujutro i naveče, nezavisno od godišnjeg doba. Kosu perem tri puta sedmično. I ne ide mi u glavu kako neko može da se tušira/kupa jednom sedmično. Kako legne u krevet naveče, ako se ne istušira... Fuj
- sema911s
#220 Re: Kupanje jednom sedmično
Tapeta. Bebama se guzica pere vodom, jer u maramicama imas alkohola Koji nadrazi, zacrveni kozu, e sada sto natjeramo kozu Na suprotno
- amiliana
#221 Re: Kupanje jednom sedmično
Odgovarajucom njegom i ciscenjem moze se smanjiti lucenje sebuma jer uzrok masne kose je prekomjerno lucenje sebuma.Redovno ciscenje je vazno jer se na taj nacin uklanjaju patogeni,necistoca,visak sebuma.Zbog toga se preparati formulisu da uklone visak loja u slucaju hiperfunkcije lojnih zlijezda.ćiribiribela wrote:Negdje sam procitala da ako ne operemo kosu 6 sedmica, ona pocne sama da se cisti, pa eto, stedite vodu, struju i plin.![]()
-
dječak sa šibicama
#222 Re: Kupanje jednom sedmično
Ima jos jedna glupost koju ljudi prakticiraju, koristenje toalet papira sa umjetnom bojom na njemu + parfumirani.
Uzmi onda brate novine i obrisi dupe, isto ti ga dodje, ja tinta, ja umjetna boja

Uzmi onda brate novine i obrisi dupe, isto ti ga dodje, ja tinta, ja umjetna boja
- Snake Eyes
#223 Re: Kupanje jednom sedmično
Hajd ne *eri, živ bio...Kao da ne opere ruke nakon svega sapunom itd. Uostalom gdje bi bacala te vlažne maramice, u WC šolju ne može...zasmisli kantu za smeće sa usranim vlažnim maramicama u WC-u.dječak sa šibicama wrote:Najvise volim kad hanuma opere guzu rukom, i onda ode razviti jufku za pitudirektni wrote: Sve mogu zamisliti i shvatiti osim jednog, a to je da se ljudi nakon velike nužde ne operu. To mi nikako ne ide u glavu.![]()
- strong69
#224 Re: Kupanje jednom sedmično
Kada koristim WC u nekom trznom centru ili kafani primjecujem da ljudi u velikoj vecini ne peru ruke poslije male nuzde. Dok perem ruke samo izjure pored mene. Pa vidite za sta se hvatate rukom 
- Šveđanin
#225 Re: Kupanje jednom sedmično
U zadnje vrijeme ovo popularno.