Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
provođenje šerijata te može koštati višegodišnje zatvorske kazne u ovoj državi.
meni ostaje samo ibret, zašto ljudi koji se toliko pozivaju na šerijat isti žele provoditi u zemljama u kojima ga nikad nije bilo ili ga više nema dugo, dugo vremena, umjesto da odu živiti u to blagostanje. u čemu je kvaka?
mislim, ja znam u čemu je, samo me interesuju objašnjenja...
Slusla sam nedavno jedan fin govor jedno imama, nemogu sada da ga nadjem da postavim. Uglavnom kaze da se vecina ovih ekstremista iskljucivo veze za dio serijata koji se odnosi na krivicno pravne stvari, a taj dio je samo 5%, a sve ostalo im je manje bitno. Nek svako od njih bar pola od serijati postuje bit ce bolji covjek i musliman, nek se ostavi zavodjenja pravde! U Serijatu ima mnogo drugih stvari koji svaki covjek treba dapostuje , ali prije svega da pocne od sebe!
Na stranu maltretiranje, po isilovskoj logici - ovi majmuni vrijeđaju duhovna ubjeđenja ovog dede, tako da je opravdano sasut rafal u njih
Napisah red i po, mislim da nije teško pročitat... Ili jeste?
aha,sad izvini oprave.ovo prije crtice sam skontao da te podsječa na tzv. isil,a ono poslije crtice kao tvoj prijedlog za rješavanje problema.
izvuko si se ovaj put
Pa hajde da onda i doslovno poentiram...
Charliejevci smatraju da su uvjerenja muslimana (vjernika generalno) pogrešna... Ovi sa klipa smatraju da su dedina uvjerenja pogrešna...
Charlijevci koriste satiru kao metodu kojom bi to pokazali... Ovi sa klipa koriste psihičko (i umalo fizičko) maltretiranje, u narodu poznato kao ''simpatično cjenkanje '' kao metodu...
Charlijevcima se desila ''osveta''... Da li će se ko od 'hamajlijaša' ''osvetiti'' ovima?
Charlie = ovi + maltretiranje
Charlie - maltretiranje = ovi
Ja danas kupio Coca Colu kad mi pripadnici vjerske policije dadoše cenera da više ne pijem to cionističko smeće. Hvala im jer sam poslije toga doživio prosvjetljenje.
Iker C wrote:Ja danas kupio Coca Colu kad mi pripadnici vjerske policije dadoše cenera da više ne pijem to cionističko smeće. Hvala im jer sam poslije toga doživio prosvjetljenje.
Sta mislis bil se mogla stoja uzeti da prosetam sa odojcetom u ustima?
Iker C wrote:Ja danas kupio Coca Colu kad mi pripadnici vjerske policije dadoše cenera da više ne pijem to cionističko smeće. Hvala im jer sam poslije toga doživio prosvjetljenje.
Ne znam, ne mogu nigdje da nađem Pravilnik po kojem rade da vidim koliko šta košta. U Šerijatu nema ništa sriktno napisano za novac vjerovatno oni imaju pravilnik po kojem rade. Treba se raspitati!
Ko ovakve kvazi muslimane podrzava ili pozitivno na njihova djela gleda, zasluzuje dzehenem i prije sudnjeg Dana.
Mislim na ove praznovjernike, koji se cjenkaju posto ce otkupiti hamajliju od dede.
Tacno se vidi da sam sejtan u njima cuci, ma sta cuci oni su sejtani u personi.
cyprus wrote:
Charliejevci smatraju da su uvjerenja muslimana (vjernika generalno) pogrešna... Ovi sa klipa smatraju da su dedina uvjerenja pogrešna...
Charlijevci koriste satiru kao metodu kojom bi to pokazali...
njihova "satira" je bila opetovano zlobno provociranje milijardu ljudi te vrijeđanje njihovih vjerskih osjećaja.radi njih i njima sličnih moralnih nakaza često su padale mrtve glave na protestima.u zadnjim protestima je u nigeru ubijeno 5 ljudi,zapaljeno 45 krščanskih crkava.nije imao ko da kaže tim ljudima da ih ne provociraju krščani,nego liberalni fanatici i amoralne spodobe.sve ovo ide na dušu šarli ebdu,onima koji crtaju i onima koji daju instrukcije šta da se crta.long story short,bili su sijači mržnje,mržnju su i požnjeli,tako da,poređenje ti ne stoji.
cyprus wrote:
njihova "satira" je bila opetovano zlobno provociranje milijardu ljudi te vrijeđanje njihovih vjerskih osjećaja.radi njih i njima sličnih moralnih nakaza često su padale mrtve glave na protestima.u zadnjim protestima je u nigeru ubijeno 5 ljudi,zapaljeno 45 krščanskih crkava.nije imao ko da kaže tim ljudima da ih ne provociraju krščani,nego liberalni fanatici i amoralne spodobe.sve ovo ide na dušu šarli ebdu,onima koji crtaju i onima koji daju instrukcije šta da se crta.long story short,bili su sijači mržnje,mržnju su i požnjeli,tako da,poređenje ti ne stoji.
Aha, za ubijene ljude i zapaljene crkve u Nigeru je kriv Charlie Hebdo, a ne oni koji su te ljude ubili i koji su te crkve zapalili... Zanimljivo...
Poređenje stoji... I u jednom i u drugom slučaju se radi o ataku na tuđa uvjerenja... S tim što je Charlie za ciljnu grupu uzeo ogromnu grupu ljudi, a ovaj ološ bespomoćnog dedu... I što Charlie nije nikog maltretirao, a ovaj ološ jeste...
cyprus wrote:
Aha, za ubijene ljude i zapaljene crkve u Nigeru je kriv Charlie Hebdo, a ne oni koji su te ljude ubili i koji su te crkve zapalili... Zanimljivo...
Poređenje stoji... I u jednom i u drugom slučaju se radi o ataku na tuđa uvjerenja... S tim što je Charlie za ciljnu grupu uzeo ogromnu grupu ljudi, a ovaj ološ bespomoćnog dedu... I što Charlie nije nikog maltretirao, a ovaj ološ jeste...
pa zar nije kontinuirano vrijeđanje i nanošenje duševe boli,maltretiranje?naravno da su krivi oni što su ubijali i palili tuđe hramove,ali kriv je i ološ koji je znao do kakvih nereda dolazi radi njegovih škrabotina,a opet je bezobrazno na tome ustrajavao.
cyprus wrote:
Gledati kako jases na talasima logickih besmislica-neprocjenjivo.Otprilike logika je ko kad su ljudi spaljivani na lomaci zato sto su govorili da je zemlja okrugla.
Kinesko prkno wrote:
Gledati kako jases na talasima logickih besmislica-neprocjenjivo.Otprilike logika je ko kad su ljudi spaljivani na lomaci zato sto su govorili da je zemlja okrugla.
Kinesko prkno wrote:
čuj "prkno" ti nick
Hajd bolje ti je i ovo,nego da se izvaljujes i da ti se ljudi smiju.
Protiv sam tih zapisa,gatanja i drugih sranja..........ali da je ovo neko uradio mom dedi,ocu itd pogotovu na nacin kako je to uradio ovaj shupak majmun.... jebo bi ja njima mater...nebi to vise nikada nikome uradili.Nije njihovo da oni rjesavaju sta je za dedu dobro a sta nije......dedo star ,nikoga nedira ,nikome zlo necini zivi ovo malo sto mu je ostalo zivota a naso se shupak da ga maltretira i to pred kameru pa sve to posle na youtube