Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
jao_situacije

#201 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by jao_situacije »

Čuj šta misle ja sam fino rekao uzeti mu državljanstvo onda više nije naš državljanin i mi nemamo ništa sa njim. A i procedura nije skupa jedan bic upaljač s trafike i jedan službenik sve dokaze da je budala BH državljanin nek popali i zdra'o.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#202 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Zviz »

spreca wrote:Bosna mu nemoze nista za to...gore neka ga sude i neka lezi u zatvoru.....a u bosni ako sta napravi sudit ce mu ovdje ..tako je po citavom svijetu

Znam... Ali onda ti sjedi sa danskom narodnom strankm i konzervativcima pa im objasni da nemogu sad vrsiti pritisak na ministra vanjskih poslova da dovede bosance za stol da se ozbiljno poprica, jer kako rekose onda je izlaz zahtjev da se vize traze bar za bih drzavljane ako hoce ici u Dansku. Sto se danske nacionalne stranke tice oni bi trazili da vas presele tamo negdje kod Somalije i Ethiopije. Nemas pojma kakva je to mraka ta stranka. Oni nemogu smisliti Svedsku koja dozvoljava emigraciju.
spreca

#203 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by spreca »

Zviz wrote:
spreca wrote:Bosna mu nemoze nista za to...gore neka ga sude i neka lezi u zatvoru.....a u bosni ako sta napravi sudit ce mu ovdje ..tako je po citavom svijetu

Znam... Ali onda ti sjedi sa danskom narodnom strankm i konzervativcima pa im objasni da nemogu sad vrsiti pritisak na ministra vanjskih poslova da dovede bosance za stol da se ozbiljno poprica, jer kako rekose onda je izlaz zahtjev da se vize traze bar za bih drzavljane ako hoce ici u Dansku. Sto se danske nacionalne stranke tice oni bi trazili da vas presele tamo negdje kod Somalije i Ethiopije. Nemas pojma kakva je to mraka ta stranka. Oni nemogu smisliti Svedsku koja dozvoljava emigraciju.
pa neka zabrane bosancima ulazak i rijesili su problem.......kad su davali te boravisne dozvole zasto ne provjeravaju kome daju......na BiH oni nemogu vrsiti pritisak
Zviz

#204 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Zviz »

Mogu ne mogu mislim da cemo sutra biti pametniji sta mediji danski pisu, a sta ce reci bih zvanicnici nato i koji pritisak ide ili pojma nemam. Ja cu ucini moj dio duznosti, kupiti novina uslikati i podjeliti s vama .. :D
bingov buraz

#205 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by bingov buraz »

Deder,ja necu zaspati od iscekivanja.
Zviz

#206 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Zviz »

bingov buraz wrote:Deder,ja necu zaspati od iscekivanja.
Cekaj do 4, 4:30 ujutro kad izlaze u ove 24/h kioske. :lol:
spreca

#207 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by spreca »

Zviz wrote:Mogu ne mogu mislim da cemo sutra biti pametniji sta mediji danski pisu, a sta ce reci bih zvanicnici nato i koji pritisak ide ili pojma nemam. Ja cu ucini moj dio duznosti, kupiti novina uslikati i podjeliti s vama .. :D
U bosni niko o tome ne razmislja.....niti ih interesuje ,,,koliko je on gore godina i kakv staus je imao
Fortitudist

#208 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Fortitudist »

Pitanje za bosnjake iz skandinavije:
http://nyhederne.tv2.dk/krimi/2015-01-2 ... e-mig-vaek

evo ovdje gore videa, mozete li mi reci kako on prica danski recimo? na kojem je nivou sto se tice naglaska, a na kojem sto se tice elokvencije, fonda rijeci? da li bi mogli prepoznati po govoru da je stranac?

Vidim da je ozenio dankinju.. pravu Dankinju, etnicku Dankinju.. otkud ona u ovoj prici, ja sam kontao da se Dankinje klone ovakvih stvari? Mislim ima izuzetaka svugdje, ali koliko znam drustveni skart (lopovi, narkomani i ostalo) su medju etnickim skandinavcima rijetkost, ko god sta pricao.. ili grijesim?
Zviz

#209 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Zviz »

Fortitudist wrote:Pitanje za bosnjake iz skandinavije:
http://nyhederne.tv2.dk/krimi/2015-01-2 ... e-mig-vaek

evo ovdje gore videa, mozete li mi reci kako on prica danski recimo? na kojem je nivou sto se tice naglaska, a na kojem sto se tice elokvencije, fonda rijeci? da li bi mogli prepoznati po govoru da je stranac?

Vidim da je ozenio dankinju.. pravu Dankinju, etnicku Dankinju.. otkud ona u ovoj prici, ja sam kontao da se Dankinje klone ovakvih stvari? Mislim ima izuzetaka svugdje, ali koliko znam drustveni skart (lopovi, narkomani i ostalo) su medju etnickim skandinavcima rijetkost, ko god sta pricao.. ili grijesim?

Miralem prica danski sa malo blazim balkan naglaskom ali daleko je od ono kao danac - iskren da budem za nekoga ko je od 7 godine zivio 20 godina u Danskoj tesko za kopcati, najvjrerovatnije je 3/4 provodia sa Balkancima a sa dancima ono skola ili sta vec.

Sto se Mirze tice podobro prica ali ima malo, da se cuti da nije ono 100% ali nije daleko - ima sitne gramaticke greske ali se da reci da je ono govorno pa nije tako strasno.

Dosta Balkanaca je ozenjeno dankinjom to u danskoj uopste nije problem. Bi rekao da % gledano na broj Balkanaca i domacih da je ovdje vise mjesanih brakova na taj nacin nego u Holandiji i Njemackoj skupa. Poznam vise, mogu ti iz prve naprobjati preko 10 nasih koji imaju dankinje a danaca koji imaju nase i preko 20! Ona je neskolovana i sjedi doslovice na socijali. Ima samo osnovnu skolu i spada u mali broj "neskolovanih".
SaraFina

#210 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by SaraFina »

Djeca do / petneste šesneste /godine zivota koja dodju da zive u nekog zemlji u inozemstvu ( ako ne zive u balkanskom getu ) moraju govoriti jezik te zemlje poput maternjeg u principu.

Rijetki su izuzetci od pravila a koliko znam po Danskoj Bosanci i ne zive u getima
Zviz

#212 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Zviz »

SaraFina wrote:Djeca do / petneste šesneste /godine zivota koja dodju da zive u nekog zemlji u inozemstvu ( ako ne zive u balkanskom getu ) moraju govoriti jezik te zemlje poput maternjeg u principu.

Rijetki su izuzetci od pravila a koliko znam po Danskoj Bosanci i ne zive u getima
Nije bas istina sto se tice gheta bar imas tri grada gdje grupacija ima Silkeborg gdje su pretezno Srbi i pravoslavci iz BiH. Imas kvartove gdje recimo od 8 stanova u ulazu su pola Jugos.

Tako isto u Randersu i Sønderborg po pitanju Bosanca. U Hobro mjestu doslovice zive tri BiH porodice svi i zatvoreni su do mile srzi sa ostalima iz BiH, cak imaju svoj BiH klub a nedaju drugima iz BiH u DK da se uclane. Tako svak prica. Da su jako cudni ljudi i cesto su isli na feste pa se marisali sa ostalima iz BiH. Dolaze iz neke zesce vukojebine. Tako se prica. Inace u trokutu Fredericia, Vejle i Kolding ima isto iz BiH ali su ono razbacani pretezno mozda u nekom kvatru po 3-4 porodica ali daleko od grupisanja kao u Sønderborg i Randers. Ostalo je ono "izolacija" moda su jedini u nekom manjem mjestu ili tri prodice u gradicu od 10-15.000 ljudi.
strong69

#213 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by strong69 »

Jesu li ovo ljudi iz BiH jedini kriminalci u Danskoj? Niko se ne bavi kriminalom osim njih? Pa majka mu stara, vise problema sa Srbima imaju. Ruse da ne spominjem.
Zviz

#214 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Zviz »

strong69 wrote:Jesu li ovo ljudi iz BiH jedini kriminalci u Danskoj? Niko se ne bavi kriminalom osim njih? Pa majka mu stara, vise problema sa Srbima imaju. Ruse da ne spominjem.

Jarane sto se tice sverca oruzija tu su Balkanci uvijek po medijima. Nebitno BiH, HR ili SRB. Plajcke zlatara isto pretezno Balkanci. Pa u Danskoj je bila najcudnija plajcka gore na samom sjeveru Aalborg gradu obili prodavnicu luksuznih satova sve proklai dali nekome i sami se predali policiji naki iz Srbije.

Poljaci, Litvanci i Rumu su poznati po kradji po kucama, lagerima i sl.. Poljaci i Litvanci isto po kradji bicikala. Obijanje vikendica, mada i par puta je bilo Bosanca upletenih.

Afrikanci i Arapi po prodaju droge.

Ja bi ti sad mogao naci brdo clanaka gdje se spominju bosanci u vezi sa kriminalom.
Last edited by Zviz on 22/01/2015 23:44, edited 1 time in total.
SaraFina

#215 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by SaraFina »

Matzan wrote:*izuzeci :oops:

Skuzaj, tvoje osjetljivo oko! Sokolovo!

@Zviz, za mene geto prestavlja dio grada gdje zive skoro isključivo ljudi neke nacije, imaju svoje restorane, kafiće pa i prodavnice sa domaćom robom.
Vrlo se rijetko ili nikako ne miješaju sa domaćim stanovništvom a djeca ni u trećoj generaciji ne znaju jezik zemlje domaćina ..
Zviz

#216 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Zviz »

SaraFina wrote:
Matzan wrote:*izuzeci :oops:

Skuzaj, tvoje osjetljivo oko! Sokolovo!

@Zviz, za mene geto prestavlja dio grada gdje zive skoro isključivo ljudi neke nacije, imaju svoje restorane, kafiće pa i prodavnice sa domaćom robom.
Vrlo se rijetko ili nikako ne miješaju sa domaćim stanovništvom a djeca ni u trećoj generaciji ne znaju jezik zemlje domaćina ..

Sto se tice Bosanca i da imaju svoje kafice tog u danskoj nema. Nije da im iko brani nego nece niko. To su rijetkosti da naletis na bosanca vlasnika pizza place ili sl. Sto se tice dijelova grada gdje imas veliku skupinu jednih to imas u Randersu i Sønderborg, ali nije rijec o potpunoj izolaciji tog nema jer to zakonski nije moguce u danskoj, u slucaju tog ako se procije sljede prisline deportacije u duge dijelove drzave sa zabranom bivanja u dijelovima odakle si prislilno "protjeran". To je regulisano malo SS zakonom po doktrini Staljina kod nas. Ipak smo mi policajska drzava za one koji tu nisu znali. Svak je policajac i duzan da javi policiji ako sta primjeti sumljivo.
SaraFina

#217 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by SaraFina »

Takvi kvartovi postoje svuda u Evropi jedino je Danska izuzetak?

Hvala Bogu Bosanci se ne grupisu na takve nacine ali marokanci i sl da.
Zviz

#218 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Zviz »

SaraFina wrote:Takvi kvartovi postoje svuda u Evropi jedino je Danska izuzetak?

Hvala Bogu Bosanci se ne grupisu na takve nacine ali marokanci i sl da.
Upitala si da li ima u Danskoj. Dao sam ti odgovor da ima ali u tim mjerama a ne u nekim drugim. Nisam nigdje naveo da isti kvatrovi samo postoje u Danskoj. Grupacija ima, vecina temelji na poznanstvima i porijeklom iz BiH, a kao sto napisa u ta dva grada ima vece grupacije, jer u ta dva grada oko 40-50% od 11.500 Bosanca i Hercegovaca u DK zivi!
Zviz

#219 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Zviz »

Prvi official komentari politicara.

Socijal demokrati: Trine Bramsen

-"Der er intet der kan forsvare det. Vi er åbne over for alt, hvad der kan have en effekt i kampen mod dem, der vender tilbage, efter de er blevet udvist, siger retsordfører fra Socialdemokratiet Trine Bramsen."

Nista nemoze opravdati. Mi smo otvoreni za sve prijedloge, koji mogu imati efekt u borbi protiv istih koji se odluce na povratak poljse deportacije, kaze glasnogovornica Social Demokrata Trine Bramsen.

Mirzi je Svedska i ako nije u istoj kaznjavan zabranila ulaz jer je istu drzavu koristio da dodje ilegalno do Danske. Mirza je pokusao u Svedskoj da trazi azil a zatim je pobjegao iz azilskog centra.

Camila Pedersne, djevojka Mirze i mati njihove dvoje djece je vec primila prve prijetnje.

:skoljka:

http://nyhederne.tv2.dk/krimi/2015-01-2 ... -i-danmark

Cuj trazio azil u SveCkoj oj majko mila pa sta radi ta policija u BiH a i drzava. Pa zbog vakih bitangi na kraju kad vize dolete, jedan po jedan pa se nabere. Haj sto ga Danska izbaci zbog kriminala, ali ode budala u Svedsku trazi azil i jos pobjegne iz centra. Taj nema samo zabranu kretanja i boravka u Danskoj nego i Svedskoj. :-)
Zviz

#220 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Zviz »

Søren Pape Poulsen glavna glava Konzervative Narodne stranke kaze na svom profilu da:

-"Når Danmark siger farvel og nej tak til en kriminel udlænding, skal det tages alvorligt. I dag er det nærmest gratis at overtræde indrejseforbuddet. Det skal ændres, så det fremover kommer til at koste minimum et års ubetinget fængsel som vel at mærke skal afsones i hjemlandet. Og så skal vi styrke politiet med flere ressourcer og dermed større chance for at stoppe de kriminelle og udviste udlændinge. Vi har været til grin længe nok!"

Kad Danska kaze cao i ne hvala stranim kriminalcima, to treba razumiti ozbiljno. Danas je tako da je skoro dzaba prekoraciti zabranu ulaska. To treba izmjeniti tako da u buduce to kosta minimalno godinu dana zatvora i da se odsluzi u drzavi porijekla. I trebamo podrzati policiju sa vise resursa te tako s vecom mogucnosti da zaustave kriminalce i deportirane strance. Ismijavani smo dovoljno.

Venstre pise da ce biti prijedlog na glasanje sto prije da kriminalci i svi ostali deportovani koji su za zatvora, da sluze zatvor u svojoj zemlji! To ce Danska traziti od drzava izmedju ostalog i od Bosne, a druge su Poljska, Litvanija i Rumunija kao uslov za saradnju. Drzavljani drugih drzava koji rade kriminal u Danskoj su isto problem tih drzava odakle poticu kaze Venstre.
sha_ba

#221 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by sha_ba »

zviz popij jednu smiri se i lezi, nece te niko dirat :mrgreen:
doboj71

#222 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by doboj71 »

ne smiri njega ni bure alkohola
costacurta

#223 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by costacurta »

Ole Gunar Solskjer,
Vidis da nije tako strasno. Cak i ovi ultra-giga-mega desničari ne spominju i ne izdvajaju Baznianzs krimose od EU kriminalaca.
De vidi jos neke novine sta pisu, mora biti pljuvacine po nama jbmu miša

Dobar Mirza, sta kaze napravice teror :lol: , jest sposoban ljubi ga majka opljacko jednu banku i otiso odmah preko puta u drugu da ukrupni pare
Gigant
Trebas biti ponosan jer imas originalne sunarodnjake
Je Suis Mirza
:lol:
Drinski

#224 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Drinski »

Comandini wrote:Ubjedljivo najjace je kako zviz kaze da je bio prevodilac i ima pecat, a sintaksa na B/H/S mu je strahobalna. U toj Danskoj stvarno nesto ne valja, na takvoj poziciji takav nivo strucnosti! :lol:
Dancima je bilo bitno da oni njega razumiju, a to sto njega nece razumjeti ovi čiju izjavu prevodi - to je bilo manje bitno.
Ommadawn

#225 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Ommadawn »

Mirza javno prijeti terorom i ubistvima ako mu ne dozvole da vidi familiju (nevjencanu suprugu i djecu) u Danskoj! Mirzina supruga, Camilla, vec dobila prve prijetnje. Da se zakljuciti koliko se Mirza brine za familiju i kakav je to psihicki profil covjeka. On vrlo lako moze napraviti nesto jako neugodno, jer taj ocito nema nikakve barikade.
Camilla je tipicni predstavnik onih koji su dosli iz problematicnih familija, nema skolu, nema posao, ima djecu s kriminalcem i vrlo lako se moze iskoristiti u negativne svrhe. Camilla zeli da je zajedno s Mirzom, a kako joj Danska to ne dozvoljava, nije razmisljala da mogu da zive u BiH.

Eh sad smo kod BiH. S obzirom da je Mirza rodjen u BiH, tu je prvo drzavljanstvo dobio, smatra se bosanskim drzavljaninom. Danci su mu oduzeli dansko, preostaje mu samo bosansko i on je problem BiH. Svidjalo se to nama ili ne, to je faktum. U BiH ce ga strpati u bajbokanu samo ako tamo napravi krivicno djelo.

Ne vjerujem da ce Danci uvesti vize za gradjane BiH ali ce sigurno procesljavati autobuse i avione koji iz BiH budu dolazili u Dansku.
Post Reply