Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post Reply
HTI

#201 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by HTI »

Kako odvratno i ponizavajuce.
Znaci ako se neki roditelj ne izjasni kao Bosanac onda njegovo dijete pripada nekom plemenu. Moje dijete ne pripada nikakvom plemenu.
nelle_tz

#202 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by nelle_tz »

supercali wrote:
nelle_tz wrote: Ne mijesam ja narodnost i nacionalnostl, mijesate vi, Ja se samo sprdam, pisem onako kako vi pisete. 1. Bosnjaci smo zato sto to ime ima najduzi kontinuitet od 1440. godine kad ga je prvi put zabiljezeno izgovorio bosanski kralj Tvrtko II sve do zabrane tog imena 1906.( 440 godina kontinuiteta). Ne mozemo izmisljati naziv za narod Bosanci i Hercegovci jer takav narod nikad nije postojao.Kako ce neko biti dvoje?Ne mozes biti i Slavonac i Dalmatinac I Istranin odjednom.Ako postoji narod Bosanci i Hercegovci onda postoje i Ujedinjenokraljevci Velikobritanci i Sjevernoirci. 2. kad odem vani na ljetovanje kazem da sam iz BIH i ako me neko pita kojem narodu pripadam kazem da sam Bosnjak,Srbin, Hrvat, Rom, Ukrajinac, da imam drzavljanstvo BIH i ako me pitaju koje sam vjere da sam musliman ili ateista ili agnostik ili pravoslavac ili katolik 3. Vi ne vodite drzavu u propastu, jednostavno ne razumijete da ne mozete nekome nesto nametati. Tito je bio protiv jugoslavenstva , sto vi mislite da ste bolji od njega i da ste bolji od Srba, Hrvata i Bosnjaka i iskljucivi ste i puni mrznje.PItajte vi Skota ili Irca ili Velsanina je li on pripada narodu Britanac ili to sto jeste,Skot ili Irac ili Velsanin, pa cete vidjeti sta ce vam reci
ocito je da mjesas
vec drugi put postavljas ista pitanja i oba puta dokazujes da ne znas razliku izmedju pripadnosti nacije i pripadnosti narodu
Oko definicije naroda, nacije i nacionalnosti se nisu najveci umovi mogli usaglasiti, sad ces mi ti kao objasnitii.U svijetu postoji izmedju 7000 do 10 000 naroda od kojih su samo rijetki postali nacije. Ja sam Bosnjak, drzavljanstvo BiH imam, ako odem u Njemacku, nisam nacionalno Nijemac, samo imam drzavljanstvo Njemacke, pripadam naciji Bosnjaci, jer nacija Bosanci ne postoji.NACIJA je zapravo NAROD koji ima svoju nacionalnu drzavu, bespredmetno je izmisljati naciju koja nema isto ime kao narod( nacija Bosanci). Ako se nas narod zove Bosnjaci onda njegova nacija moze i mora da bude samo Bosnjaci. Drzava ne tvori naciju ali nacija tvori drzavu ( nacionalnu drzavu). Amerika je izuzetak i ta drzava se ne moze navoditi kao primjer.Ti ljudi su se tamo usaglasili sta su kad su stvarali drzavu, mi smo ovdje bili napadnuti iznutra, od domacih izdajnika zato sto nisu hteli da budu drzavljani BiH. I Srbi i Hrvati dobro znaju sta su, Srbi i Hrvati, nikakvi Bosanci, Bosnjaci.Ne sramotite se vise sa tim Bosanci i Hercegovci. Ja sam Majevicanin. Kako mogu biti Hercegovac? Jeste li vi normalni
Hajvan

#203 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Hajvan »

supercali wrote:sustina je sto vi poistovjecujete izraz bosnjak prije 93-e sa izrazom poslije 93-e

to su 2 razlicita izraza iako se doslovno isto pisu

to vam je u biti kao hala i hala
jedno je izraz za wc drugo za veliki zatvoreni objekat

oho, stilska figura!

Metonimija ili hiperbola?

sve si bliži onom dugmetu s uskličnikom :lol:
AhmetShabo

#204 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by AhmetShabo »

HTI wrote:Kako odvratno i ponizavajuce.
Znaci ako se neki roditelj ne izjasni kao Bosanac onda njegovo dijete pripada nekom plemenu. Moje dijete ne pripada nikakvom plemenu.
ma pusti ba ove "urbanizirane" stanovnike prelijepe nam Bosne i Hervegovine.
Pjanic15

#205 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Pjanic15 »

Ponovo se priča svodi na davno prevaziđene skupine tj. etnije, a sve dalje od modernog tj. nacija, idemo ka srednjem vijeku, čak i plemenima, a ne 21. Jedna stvar je problematika unutar samih etnija, a druga legitimitet da se sa njima manipuliše na razne načine, počev od države, nacionalno, među-etničko i šta sve ne. Ljudi neće da shvate da nijedna etnija nema nikakvu osnovu da se nameće nad državom, ustavom, nacijom/nacionalnosti te drugim etnijama, koliko god se neko hvatao priča iz davnina i mislio da ima time pravo navedeno činiti, tako da se vodi nepotrebna i nedjelotvorna priča koja veze nema sa temom o slobodi izjašnjavanja.
supercali

#206 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by supercali »

nelle_tz wrote: Oko definicije naroda, nacije i nacionalnosti se nisu najveci umovi mogli usaglasiti, sad ces mi ti kao objasnitii.U svijetu postoji izmedju 7000 do 10 000 naroda od kojih su samo rijetki postali nacije. Ja sam Bosnjak, drzavljanstvo BiH imam, ako odem u Njemacku, nisam nacionalno Nijemac, samo imam drzavljanstvo Njemacke, pripadam naciji Bosnjaci, jer nacija Bosanci ne postoji.NACIJA je zapravo NAROD koji ima svoju nacionalnu drzavu, bespredmetno je izmisljati naciju koja nema isto ime kao narod( nacija Bosanci). Ako se nas narod zove Bosnjaci onda njegova nacija moze i mora da bude samo Bosnjaci. Drzava ne tvori naciju ali nacija tvori drzavu ( nacionalnu drzavu). Amerika je izuzetak i ta drzava se ne moze navoditi kao primjer.Ti ljudi su se tamo usaglasili sta su kad su stvarali drzavu, mi smo ovdje bili napadnuti iznutra, od domacih izdajnika zato sto nisu hteli da budu drzavljani BiH. I Srbi i Hrvati dobro znaju sta su, Srbi i Hrvati, nikakvi Bosanci, Bosnjaci.Ne sramotite se vise sa tim Bosanci i Hercegovci. Ja sam Majevicanin. Kako mogu biti Hercegovac? Jeste li vi normalni
jbt ti si poceo mijesati i drzavljanstvo uz nacionalnost i narode
nelle_tz

#207 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by nelle_tz »

Sve sto si ti rekao, Calli, se svodi na ismijavanje postova , nijedan argument nisi naveo nego ti se rasprava svodi samo na:"Ti si budala, ja sam pametan." U raspravi se koristi argumentima gdje nesto pokusavas dokazati, a posto ti nemas argumenata , onda jedino sto imas je ismijavanje
Last edited by nelle_tz on 21/01/2015 00:36, edited 1 time in total.
nelle_tz

#208 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by nelle_tz »

Bosnjak iz Sandzaka pripada naciji Bosnjaci i narodu Bosnjaci, on nije nikakav Srbin zato sto zivi u Srbiji ima drzavljanstvo Srbije. Ako to ne mozete shvatiti, onda dzaba vam objasnjavati
Pjanic15

#209 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Pjanic15 »

nelle_tz wrote:Bosnjak iz Sandzaka pripada naciji Bosnjaci i narodu Bosnjaci, on nije nikakav Srbin zato sto zivi u Srbiji ima drzavljanstvo Srbije. Ako to ne mozete shvatiti, onda dzaba vam objasnjavati
Po nacionalnosti je Srbin, po etničnosti Bošnjak.
AhmetShabo

#210 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by AhmetShabo »

nelle_tz wrote: Oko definicije naroda, nacije i nacionalnosti se nisu najveci umovi mogli usaglasiti, sad ces mi ti kao objasnitii.U svijetu postoji izmedju 7000 do 10 000 naroda od kojih su samo rijetki postali nacije. Ja sam Bosnjak, drzavljanstvo BiH imam, ako odem u Njemacku, nisam nacionalno Nijemac, samo imam drzavljanstvo Njemacke, pripadam naciji Bosnjaci, jer nacija Bosanci ne postoji.NACIJA je zapravo NAROD koji ima svoju nacionalnu drzavu, bespredmetno je izmisljati naciju koja nema isto ime kao narod( nacija Bosanci). Ako se nas narod zove Bosnjaci onda njegova nacija moze i mora da bude samo Bosnjaci. Drzava ne tvori naciju ali nacija tvori drzavu ( nacionalnu drzavu). Amerika je izuzetak i ta drzava se ne moze navoditi kao primjer.Ti ljudi su se tamo usaglasili sta su kad su stvarali drzavu, mi smo ovdje bili napadnuti iznutra, od domacih izdajnika zato sto nisu hteli da budu drzavljani BiH. I Srbi i Hrvati dobro znaju sta su, Srbi i Hrvati, nikakvi Bosanci, Bosnjaci.Ne sramotite se vise sa tim Bosanci i Hercegovci. Ja sam Majevicanin. Kako mogu biti Hercegovac? Jeste li vi normalni
care moj, jos jednom bravo, nema potrebe za daljom raspravom. sve si im lijepo objasnio. Ljudi se stide onoga sto su, zato sto su im drugi tako rekli da postupe. Eto mi smo tornjaci, zaostali, seljadija, sto smo Bosnjaci, sto volimo ljiljane koje je koristio kotromanic, kosače i svi koji nisu veze sa islamom imali. A oni se eto Hercegovci iako kroz Hercegovoniu prodju jednom u godini kad idu na more.
emmir1

#211 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by emmir1 »

Hrvati i Srbi znaju šta hoće, a posebno šta neće i šta ne vole.

Oni će da budu najsretniji sa ovom viješću.

A Bošnjo neka prodaje muda pod bubrege i dalje i misli da je pametan.

Jako bih ja sretan bio da se mi svi kao Bosanci izjasnimo, no nažalost, ovo je klasični bošnjački salto mortale.
the_stick

#212 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by the_stick »

Yahweh wrote:Svaki put slične teme idu u istom pravcu.

Ja imam tri pitanja za bošnjake.
1. Zašto ste bošnjaci a ne bosanci i hercegovci/muslimani?
2. Kad odete na ljetovanje u španiju i upoznate neku tamnoputu ženku jel kažete da ste bosanac i hercegovac ili bošnjak iz federacije/RS-a?
3. Zašto večina bošnjaka misli da oni koji se izjašnjavaju kao bosanci vode ovu državu u propast ili manje vole BiH od onih koji se izjašnjavaju kao bošnjaci.
1. ja sam i bosnjak i bosanac i hercegovac... nacionalnost = etnicka pripadnost, s druge strane drzavnost... nikada mi nisu bili jasni pokusaji da me se natjera da biram izmedju ove dvije stvari... (zasto meksikanac u americi ne bi mogao biti i meksikanac i amerikanac?) jednako smatram da su hrvati i srbi iz BiH takodjer bosanci i hercegovci... misljenja sam da bosnjaci, hrvati i srbi prvo moraju prihvatiti svoje razlicitosti, da bi se mogli ujediniti oko koncepta da su svi zajedno bosanci i hercegovci... teznja ka tome da su svi stanovnici BiH iskljucivo bosanci i hercegovci je teznja prema BiH kao jednonacionalnoj drzavi, sto ona realno nije... dakle, prihvatiti da smo razliciti, postovati razlike jedni izmedju drugih i onda se mozda vremenom mozemo ujediniti oko stvari u kojoj nismo razliciti, a to je drzavnost...
2. kazem da sam iz BiH... sebe nazivam bosancem, smatrajuci da tog nekoga zanima odakle sam, a ne moja etnicka pripadnost... ako je neko bas zainteresovan da ide u vise detalja, sto se nije bas cesto desavalo, onda sam ujedno i bosnjak...
3. ne znam... kao sto ne znam zasto je situacija obratna - mozda ti mozes objasniti zasto bosanci misle da su bosnjaci (koji su ujedno i bosanci) zatupljeni, glupi, da pripadaju plemenu (pogledaj naslov teme) itd. itd? takodjer, cesto se provlaci besmislena teza da se bosnjacima svidja sadasnji ustav po kojem se vlast bira po nacionalnoj osnovi? odakle potice teza da bosnjaci nisu za gradjansku opciju? 99% onih za koje znam da se smatraju bosnjacima bi voljeli da se bira jedan predsjednik, da nema rotacije po nacionalnoj osnovi, da se biraju najsposobniji ljudi, nevezano za to koje su nacionalnosti...

i bas kao sto si napisao na pocetku, kompletna diskusija se uvijek svede na jedno te isto... jedni druge optuzuju za krizu identiteta, za vodjenje u propast, itd. drugi prve optuzuju da su zatucani, da im se svidja trenutno stanje totalnih podjela... po meni je sustina da svako ima pravo da se izjasni onako kako se osjeca, i sto se mene tice tu sva prica i pocinje i zavrsava...
Yahweh
Location: See the shadow? Well, that's not anyone that you're expecting.

#213 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Yahweh »

.
Last edited by Yahweh on 20/03/2015 23:11, edited 1 time in total.
supercali

#214 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by supercali »

nelle_tz wrote:Bosnjak iz Sandzaka pripada naciji Bosnjaci i narodu Bosnjaci, on nije nikakav Srbin zato sto zivi u Srbiji ima drzavljanstvo Srbije. Ako to ne mozete shvatiti, onda dzaba vam objasnjavati
kao sto ti pjanic rece on je po nacionalnosti srbin pripadnik bosnjackog naroda a drzavljanstvo moze biti bilo koje moze imati i japansko drzavljanstvo bez obzira sto zivi u srbiji
AhmetShabo

#215 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by AhmetShabo »

the_stick wrote:
Yahweh wrote:Svaki put slične teme idu u istom pravcu.

Ja imam tri pitanja za bošnjake.
1. Zašto ste bošnjaci a ne bosanci i hercegovci/muslimani?
2. Kad odete na ljetovanje u španiju i upoznate neku tamnoputu ženku jel kažete da ste bosanac i hercegovac ili bošnjak iz federacije/RS-a?
3. Zašto večina bošnjaka misli da oni koji se izjašnjavaju kao bosanci vode ovu državu u propast ili manje vole BiH od onih koji se izjašnjavaju kao bošnjaci.
1. ja sam i bosnjak i bosanac i hercegovac... nacionalnost = etnicka pripadnost, s druge strane drzavnost... nikada mi nisu bili jasni pokusaji da me se natjera da biram izmedju ove dvije stvari... (zasto meksikanac u americi ne bi mogao biti i meksikanac i amerikanac?) jednako smatram da su hrvati i srbi iz BiH takodjer bosanci i hercegovci... misljenja sam da bosnjaci, hrvati i srbi prvo moraju prihvatiti svoje razlicitosti, da bi se mogli ujediniti oko koncepta da su svi zajedno bosanci i hercegovci... teznja ka tome da su svi stanovnici BiH iskljucivo bosanci i hercegovci je teznja prema BiH kao jednonacionalnoj drzavi, sto ona realno nije... dakle, prihvatiti da smo razliciti, postovati razlike jedni izmedju drugih i onda se mozda vremenom mozemo ujediniti oko stvari u kojoj nismo razliciti, a to je drzavnost...
2. kazem da sam iz BiH... sebe nazivam bosancem, smatrajuci da tog nekoga zanima odakle sam, a ne moja etnicka pripadnost... ako je neko bas zainteresovan da ide u vise detalja, sto se nije bas cesto desavalo, onda sam ujedno i bosnjak...
3. ne znam... kao sto ne znam zasto je situacija obratna - mozda ti mozes objasniti zasto bosanci misle da su bosnjaci (koji su ujedno i bosanci) zatupljeni, glupi, da pripadaju plemenu (pogledaj naslov teme) itd. itd? takodjer, cesto se provlaci besmislena teza da se bosnjacima svidja sadasnji ustav po kojem se vlast bira po nacionalnoj osnovi? odakle potice teza da bosnjaci nisu za gradjansku opciju? 99% onih za koje znam da se smatraju bosnjacima bi voljeli da se bira jedan predsjednik, da nema rotacije po nacionalnoj osnovi, da se biraju najsposobniji ljudi, nevezano za to koje su nacionalnosti...

i bas kao sto si napisao na pocetku, kompletna diskusija se uvijek svede na jedno te isto... jedni druge optuzuju za krizu identiteta, za vodjenje u propast, itd. drugi prve optuzuju da su zatucani, da im se svidja trenutno stanje totalnih podjela... po meni je sustina da svako ima pravo da se izjasni onako kako se osjeca, i sto se mene tice tu sva prica i pocinje i zavrsava...
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ripicipi

#216 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Ripicipi »

Klasicna velikosrpska prica... nismo mi Bosanci nego Srbi. FUJ
Istu pricu pricate, poceli ste po Bosancima vise pljuvati nego Srbi i Hrvati. FUJ

Puni su Kovaci BOSANACA koji su kao takvi dali zivot za ovu zemlju prije fantomskih bosnjaka, a sada pljujete i ismijavate one koji su prvi stali u odbranu ove zemlje. Svijet vam pocinje od '93 i Holiday Inna.

Prosto zapanjujuce kolika pljuvacina po Bosancima, a i onima koji nisu dio nikakvog tora.
F U J !!!
Stoner

#217 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Stoner »

A mene interesuje zasto su svi ovi Bosanci po pravilu ljevicari, cast izuzecima...

Karakteristicno za Balkan je da se pljuvanjem, omalovazavanjem vlastitog naroda signalizira nekakav progresivizam. Ovo je prisutno u svim ex-Yu zemljama, doduse, za razliku od nase zemlje u drugima nema krize identiteta.
nelle_tz

#218 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by nelle_tz »

supercali wrote:
kao sto ti pjanic rece on je po nacionalnosti srbin pripadnik bosnjackog naroda a drzavljanstvo moze biti bilo koje moze imati i japansko drzavljanstvo bez obzira sto zivi u srbiji
Ima li neki Sandzaklija ovdje da ga pitamo sta je nacionalno?Kakav bolan Srbin.Oni su nacija Bosnjaci, bosnjacka dijaspora u drugoj drzavi. Ne odredjuje drzava naciju. Drzava nije isto sto i nacija. Ne gledajte Ameriku kao primjer. Nacija je narod koji ima maticnu drzavu. Italijan koji ode raditi u Njemacku pripada narodu Italijani i naciji Italijani.Ne moze on nacionalno biti Nijemac.
Nacija nije isto sto i drzava kod nas.
Cuj, Mehmed iz Novog Pazara je nacionalno Srbin.Pisete gluposti, sramota me je citati sta pisete.
Maharadza

#219 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Maharadza »

Yahweh wrote:E jebi ga sad, vraćamo se 500 godina unatrag. Zašto su samo muslimani bošnjaci?
KO to kaže? Neistina! Par stranica "unatrag" imaš dokaz:

http://forum.klix.ba/kemo-kralj-bosanac ... #p10984490
Last edited by Maharadza on 21/01/2015 00:43, edited 1 time in total.
homega

#220 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by homega »

nelle_tz wrote: Oko definicije naroda, nacije i nacionalnosti se nisu najveci umovi mogli usaglasiti, sad ces mi ti kao objasnitii.U svijetu postoji izmedju 7000 do 10 000 naroda od kojih su samo rijetki postali nacije. Ja sam Bosnjak, drzavljanstvo BiH imam, ako odem u Njemacku, nisam nacionalno Nijemac, samo imam drzavljanstvo Njemacke, pripadam naciji Bosnjaci, jer nacija Bosanci ne postoji.NACIJA je zapravo NAROD koji ima svoju nacionalnu drzavu, bespredmetno je izmisljati naciju koja nema isto ime kao narod( nacija Bosanci). Ako se nas narod zove Bosnjaci onda njegova nacija moze i mora da bude samo Bosnjaci. Drzava ne tvori naciju ali nacija tvori drzavu ( nacionalnu drzavu). ...Ne sramotite se vise sa tim Bosanci i Hercegovci. Ja sam Majevicanin. Kako mogu biti Hercegovac? Jeste li vi normalni

Osvrt na boldirani tekst: Želiš reći da Bošnjaci (narod) imaju svoju nacionalnu državu? Po tebi, Bošnjaci su nacija?
__Phoenix__

#221 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by __Phoenix__ »

Bosanci, ovi agresivni, ništa drugo nego 4. tor.
AhmetShabo

#222 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by AhmetShabo »

Ripicipi wrote:Klasicna velikosrpska prica... nismo mi Bosanci nego Srbi. FUJ
Istu pricu pricate, poceli ste po Bosancima vise pljuvati nego Srbi i Hrvati. FUJ

Puni su Kovaci BOSANACA koji su kao takvi dali zivot za ovu zemlju prije fantomskih bosnjaka, a sada pljujete i ismijavate one koji su prvi stali u odbranu ove zemlje. Svijet vam pocinje od '93 i Holiday Inna.

Prosto zapanjujuce kolika pljuvacina po Bosancima, a i onima koji nisu dio nikakvog tora.
F U J !!!
vjerujem da su i Hercegovci
homega

#223 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by homega »

nelle_tz wrote: Ima li neki Sandzaklija ovdje da ga pitamo sta je nacionalno?Kakav bolan Srbin.Oni su nacija Bosnjaci, bosnjacka dijaspora u drugoj drzavi. Ne odredjuje drzava naciju. Drzava nije isto sto i nacija. Ne gledajte Ameriku kao primjer. Nacija je narod koji ima maticnu drzavu. Italijan koji ode raditi u Njemacku pripada narodu Italijani i naciji Italijani.Ne moze on nacionalno biti Nijemac.
Cuj, Mehmed iz Novog Pazara je nacionalno Srbin.Pisete gluposti, sramota me je citati sta pisete.

Tebi očito nedostaje elementarnog obrazovanja, to tvoje džamijsko-tokićevsko-BANUovsko nedovoljno je, sramotiš sve oko sebe :-)
Maharadza

#224 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Maharadza »

AhmetShabo wrote:
Ripicipi wrote:Klasicna velikosrpska prica... nismo mi Bosanci nego Srbi. FUJ

F U J !!!
vjerujem da su i Hercegovci
Neka ba, valjda im loše zvuči ateisti/ostali pa sada potenciraju da su "Bosanci" i ne samo oni nego svi mi! :-)
supercali

#225 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by supercali »

nelle_tz wrote: Ima li neki Sandzaklija ovdje da ga pitamo sta je nacionalno?Kakav bolan Srbin.Oni su nacija Bosnjaci, bosnjacka dijaspora u drugoj drzavi. Ne odredjuje drzava naciju. Drzava nije isto sto i nacija. Ne gledajte Ameriku kao primjer. Nacija je narod koji ima maticnu drzavu. Italijan koji ode raditi u Njemacku pripada narodu Italijani i naciji Italijani.Ne moze on nacionalno biti Nijemac.
postao si kontradiktoran u jednom jedinom postu bez replike
ajde procitaj dobro sta si napisao izgleda da su ti se misli pomijesale
Post Reply