Ne bih znao to za asistiranje Hrvata, treba pitati eksperte iz te oblasti Galijasevica Dzevdu, Slavuja il onog iz komunalnog iz Lukavca.VjecitiStudent wrote:Zar je Armija BiH oskudijevala u vojnicima, pa su joj trebala ova kukavičja jaja usađena uz nesebično asistiranje hrvatske tajne službe?costacurta wrote:U situaciji u kojoj smo bili, okruženi i napadani sa istoka i zapada, pod embargom pomoć od bilo koga i bilo kakva nama je bila itekako značajna i potrebna. Taman da je i sam Adolf vaskrsnuo i ponudio pomoc mi bi je prihvatili.
Mene što se tiče imam duboko poštovanje prema mundzosima i siguran sam da se i danas chetaljima gaće tresu pri samom pomenu istih.
KebA smijesan
Kako tumačiš da su mudžahedini svo vrijeme bez problema stizali preko Hrvatske, ali ne i toliko potrebno teško naoružanje za Armiju?
A stizalo je oružje preko Cro a bgmi i od Srba smo ga nabavljali sve za lovu. Dobar dio donacija za koje se optužuje i samog Aliju da ih je djalnuo otišla je i u ove svrhe.
A da li su nam trebali ljudi ili oruzije........
Hm...... braca moj,
mundzosi su imali muda i nisu razmišljali glavom vec srcem. Kod nas je bilo kalkulacija, te djeca kod kuće ostala, što baš ja u akciju de neko mladji itd. Oni su samo naredbu cekali i kraj priče.