Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Titulu uzima:

Poll ended at 02/02/2015 00:01

Katar ( uz pomoc IHF-a i sudija )
5
13%
Francuska ( uz normalno sudjenje )
6
15%
Katar ( bez ikakve pomoci IHF-a i sudija )
1
3%
Francuska ( pobjedjuje sudije, IHF i Katar )
27
69%

Total votes: 39

mahalas505

#201 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by mahalas505 »

Pih, sto me iznervirase Brazilci na kraju, pa kad su vec bili u egalu citavu utakmicu, trebali su i pobjediti :D .
JohnnyS

#202 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by JohnnyS »

Mogli bi susjedi obaliti u četvrtfinalu. Doduše kakav im degen sjedi na klupi i to je uspjeh...
bingov buraz

#203 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by bingov buraz »

Nikad necu shvatiti sudjenje u rukometu,sta bi sa onim novim pravilima i iskljucenjima za mrk pogled ka protivniku,Brazil 10 minuta a Hrvatska ogromne 2 minute,ko da su igrali prijateljsku al ono pravu jaransku a ne egal utakmicu.
stalaktit

#204 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by stalaktit »

Hrvatska nije uopće agresivno igrala, ovi nisu imali niti jedan gol s krila, samo su se zabili u 9 metara i čekali na bloku, ovi nisu ni probali prolaziti prema 6 m. Samo su par puta gurali na pivota, to se puštalo ili sprečavalo prije nego dođe do pivota. Prije da nisu bili dovoljno agresivni, nego da su puštali, ipak su primili više golova nego obično. Baš i nije bilo prekršaja za isključenja.

U prethodnim utakmicama je većina hrvatskih isključenja i bila na krilima (opet, Brazil ništa nije dao na krila) i na vanjskim igračima na koje danas nije trebalo ići jer nisu mogli preko bloka šutati kao drugi, 20 cm su niži.
bingov buraz

#205 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by bingov buraz »

Da igraju Hrvatska 1 protiv Hrvatske 2 bilo bi vise iskljucenja,istina nije bila nesto gruba utakmica al 2 minute :lol: ,da se razumijemo tako i treba rukomet je muska igra ali je smijesno kad se poredi sa onim sudjenjem iz prvog kruga.
Slobodno sudijsko uvjerenje je bas problem u rukometu.
stalaktit

#206 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by stalaktit »

A eto, ako ti misliš da je bila neka situacija gdje je hr igrač trebao dobiti 2 minute a nije, slobodno stavi gif ili video. Ja se ne mogu sjetiti ni jedne, ali opet, ovo mi je bilo iznenađenje koliko je Hrvatska mlitavo igrala.

Može biti neuobičajeno što je 2 minute, ne znači da je Hrvatska zaslužila više. Opet, video/gif pa ćemo raspraviti situaciju :)

P.S. Ali sutra poslijepodne, treba raditi sutra, beauty sleep i te fore.
bingov buraz

#207 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by bingov buraz »

stalaktit wrote:A eto, ako ti misliš da je bila neka situacija gdje je hr igrač trebao dobiti 2 minute a nije, slobodno stavi gif ili video. Ja se ne mogu sjetiti ni jedne, ali opet, ovo mi je bilo iznenađenje koliko je Hrvatska mlitavo igrala.

Može biti neuobičajeno što je 2 minute, ne znači da je Hrvatska zaslužila više. Opet, video/gif pa ćemo raspraviti situaciju :)

P.S. Ali sutra poslijepodne, treba raditi sutra, beauty sleep i te fore.
Sad cu ja to :mrgreen:
cak cak
jel me zajebavas?

ili da odmah napisem da mi je krivo sto je Hrvatska prosla svakako vi to svedete na to na kraju :mrgreen:
mistek

#208 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by mistek »

Ja sam kontra Hrvata što se rukometa tiče, ali realno im sudije danas nisu imale na šta dati 2 minute i da su htjeli :D
Cupko_

#209 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by Cupko_ »

Hrvatska je danas imala los dan i to je to, to se vecini reprezentacija desi na turniru, samo je sreca kad dodje protiv reprezentacije koja ima 20+ izgubljenih lopti na utakmici pa to ne zna kaznit. Brazil se dobro drzao al Hrvatska nije debitant da padne u zadnjih 10 min, ako tu udju u egalu (-2+) protiv ovakvih reprezentacija, utakmica 99% zavrsava u njihovu korist. Sto se tice Goluze, ja sam Hrvat i mogu realno rec da je to najveci panj koji je ikad sjedio na nasoj klupi. Na stranu izjave i slicno, to me ne zanima, ali sto se tice njegovog rukometnog znanja, kao igrac ga je imao, posteno je reci, bio je odlican, ali kao trener, nula! Sa ovakvim igracima, i ja bi na mjestu trenera dosao bar do cetvrtfinala. Onaj time-out gdje je rekao tipa "Dodat ces Duletu i trcat tamo! Ajmo momci, ne dobijajte dvije minute na gluposti, ajmo, ajmo!", je bio samo da se uzme predah, da se stane na loptu, jer oni i sami znaju kako odreagovat tu, mozda i bolje od Goluze, tako da.. Ali sto se njega tice, od ljeta se u HRS vraca Balic u ulozi koordinatora za selekciju mladih talentovanih igraca tako da vjerujem da bi za dvije ili tri godine mogao sjesti na klupu, a onda, sudeci po njegovom znanju i igri, samo nebo je granica :) I da, ocekujem najmanje medalju, kakva god ona bila. Idemo Hrvatskaaa :srce:
It_is_a_Leclerc

#210 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by It_is_a_Leclerc »

Balić tek treba da potvrdi da je dobar trener. Ne treba navoditi na stotine primjera fantastičnih igrača koji jednostavno nisu stvoreni za trenera, ili odličnih trenera koji su bili užasno loši igrači.
Cupko_

#211 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by Cupko_ »

It_is_a_Leclerc wrote:Balić tek treba da potvrdi da je dobar trener. Ne treba navoditi na stotine primjera fantastičnih igrača koji jednostavno nisu stvoreni za trenera, ili odličnih trenera koji su bili užasno loši igrači.
Naravno, slazem se, zato sam napisao sudeci po njegovom znanju i igri. Ali mislim da ce nakon ovog panja u svakom slucaju doc kao osvjezenje i nesto puno bolje.
mahalas505

#212 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by mahalas505 »

bingov buraz wrote:Da igraju Hrvatska 1 protiv Hrvatske 2 bilo bi vise iskljucenja,istina nije bila nesto gruba utakmica al 2 minute :lol: ,da se razumijemo tako i treba rukomet je muska igra ali je smijesno kad se poredi sa onim sudjenjem iz prvog kruga.
Slobodno sudijsko uvjerenje je bas problem u rukometu.
I jedan od razloga sto rukomet nece jos u dogledniju buducnost dobiti na popularnosti.
It_is_a_Leclerc wrote:
zanzakpizdolizije wrote:Šta je šteta? što nisu prošli?
Pa dakako. Ja po defaultu ne navijam za ekipe kojima je normalno da igrače iz moje domovine odvedu sebi.
Svakako :thumbup: . Ja nesto ne cuh da je HRK nesto ulozio u rukomet u BiH, dapace jos rade na tome da ne funkcionise kako treba savez ovdje, a opet sinoc onaj iz BiH zabi 3 gola u zadnjih 10 minuta. Da ne bude zabune ovo vrijedi i za onaj rukometni savez preko Drine tamo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#213 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by Tomahawk11 »

Sto bi rekli, iznenadio ih Brazil. Kako su deficitarni visinom u odnosu na Hrvate, krenuli su sa nekom haoticnom i odbranom i napadom. Znaci, ne znas gdje ko goni, trce te Bog sacuva, i onda samo neko raspali odnekle. Da su pravili malo manje tehnickih pogreski, pogotovo izgubljene lopte, mogli su i dobiti. Hrvatska je na kraju dobila na iskustvo Duvnjaka, ali bgm pokazuju znake slabosti. Goluza je nemocno mahao rukama na taktiku Brazila. Ono, igrajte, jbm vam majku :mrgreen: i to je to.
Nekako mislim ko godj dodje Francuzima u finale, nayebo je.
dječak sa šibicama

#214 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by dječak sa šibicama »

Kakav Balic i trener, Metlicic je vjerovatno buduci selektor, vec uci trenerski posao. Manje je poznato da Balic i Metlicic imaju svoju rukometnu akademiju, u kojoj Metlicic radi sa djecom kao trener, uci se tom poslu.

Gobac je vec i najavio da ce Balica angazovati kao koordinatora svim selektorima tako nesto, od a selekcije do kadeta, a da ce Metlicica ubaciti kao pomocnog trenera. Tako je i Goluza poceo.

Metlicic je rodjeni vodja, i kao igrac, a bice i kao trener siguran sam. A od Goluze je pametniji definitivno, Goluza razumije rukomet ali je glup covjek. Sa njim se sprdaju svi, bivsi suigraci, covjek je igrao u Njemackoj i konobarici narucio kaffe mit kolac. Ili ona anegdota sa adrenalinom, kad ga je novinar pitao "jel vam proradio adrenalin prije utakmice?" a on odgovorio "ja sam samo kafu pio, nisam nista drugo uzimao".

Jucer prvo kaze "Brazil nas zeli pobijediti jer i oni zele da se plasiraju na Olimpijske igre" (Brazil je domacin OI i vec su plasirani :D ) a nakon utakmice "iznenadili su nas dubokom odbranom, znali smo da ce tako igrati" :D

Duvnjak je najbolje opisao utakmicu "moramo prvo pobijediti sami sebe, da bi pobijedili protivnika". Po meni, bilo je i podcjenjivanja Brazila, i konfuzije nakon promasenih zicera, 4 promasena penala, na kraju ih je opet spasila dijaspora :D
It_is_a_Leclerc

#215 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Kad sam vidio da je Čupić nešto spominjao Nikšu Kaleba u uvredljivom kontekstu, još mi je više omrznuo. Prvo, ne možeš biti toliko nekorektan, pa se iz Dohe prepucavati sa čovjekom koji je IPAK osvojio ono što besprsti Ivan nije i vjerovatno neće nikad. Drugo, ne možeš napasti Nikšu Kaleba, čovjeka koji je, em zabavan, em bio dobar igrač, em uvijek pošten i korektan... Od prije ja smatram da je Čupić malo previše "nadobudan", al' ovo me baš razočaralo.. Treba da se ugleda na Duvnjaka koji je vrhunski korektan i nikad nikom nije rekao ni - mrš.

Hrvatska ne treba praviti grešku da gurne dobrog igrača koji ne zna ništa od trenerskog posla, jer, kako i kaže sam Lino Červar, hrvatski rukomet u narednim godinama će dolaziti na velika iskušenja zbog ne baš dobrih rezultata mlađih selekcija, i treba biti jako mudar u toj situaciji. Pero Metličić je ok. Ivano Balić, treba da bude prvo ono što je Jackson Richardson u Francuskoj.
dječak sa šibicama

#216 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Kojih ne bas dobrih rezultata, Cervar to izjavio?

Hrvatska samo u zadnjih pet godina ima 6 ili 7 kadetskih i juniorskih medalja. Svjetski i evropski kadetski prvaci nekoliko puta, juniorski svjetski doprvaci 2012. i tako dalje, neda mi se sad po wikipediji brojati.

I kakav ti je to pridjev, besprsti. Momak bez prsta na pucackoj ruci, rastura, to je vise za diviti se a ne zajebavati se na njegov racun.
It_is_a_Leclerc

#217 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

dječak sa šibicama wrote:Kojih ne bas dobrih rezultata, Cervar to izjavio?

Hrvatska samo u zadnjih pet godina ima 6 ili 7 kadetskih i juniorskih medalja. Svjetski i evropski kadetski prvaci nekoliko puta, juniorski svjetski doprvaci 2012. i tako dalje, neda mi se sad po wikipediji brojati.

I kakav ti je to pridjev, besprsti. Momak bez prsta na pucackoj ruci, rastura, to je vise za diviti se a ne zajebavati se na njegov racun.
Jel ima prst ? Nema ?! Dakle, Ivan Besprsti. Ne volim ga ja. Ne sviđa mi se k'o igrač. I to je neki moj lični stav o njemu. Igrački, tu ne ulazim, ali ovako ljudski, mislim da nema prava da prigovara i da vrijeđa bilo koga, a pogotovo Kaleba.
Što se to događa s hrvatskim rukometom? Dok je vaša generacija u seniorskoj konkurenciji osvajala cijelo jedno desetljeće zlata i srebra na velikim turnirima, nekako su vas u stopu pratili kadeti i juniori. Danas mlađe kategorije ili se ne plasiraju na velika natjecanja, ili, ako se i plasiraju, ostvare katastrofalne rezultate. Dok su Danci, Francuzi, Španjolci ili Nijemci uvijek u vrhu. Praktički od Duvnjaka nismo izbacili niti jednu svjetsku klasu. Kako to objašnjavate?

Červar: ''Upravo tako. Dok sam ja vodio seniorsku reprezentaciju, mlađe selekcije su osvojile šest medalja na europskim i svjetskim prvenstvima. Dva zlata, tri srebra i jednu broncu. Danas je uspjeh kad se i plasiramo na neki turnir. Više je tu problema. Dolazimo i do pitanja kompetencije trenera u mlađim kategorijama, a i uopće brige za razvoj rukometa u Hrvatskoj. Ako mislimo i dalje biti na vrhu, moramo preispitati rad s mlađim uzrastima, jer ovo što se sad događa ne sluti na dobro.''
dječak sa šibicama

#218 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Cervar je ocito dugo u Makedoniji, pa ne zna rezultate svoje zemlje :D

A sto ne volis Cupica, ok. Tvoja stvar.
Cupko_

#219 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by Cupko_ »

It_is_a_Leclerc wrote:Kad sam vidio da je Čupić nešto spominjao Nikšu Kaleba u uvredljivom kontekstu, još mi je više omrznuo. Prvo, ne možeš biti toliko nekorektan, pa se iz Dohe prepucavati sa čovjekom koji je IPAK osvojio ono što besprsti Ivan nije i vjerovatno neće nikad. Drugo, ne možeš napasti Nikšu Kaleba, čovjeka koji je, em zabavan, em bio dobar igrač, em uvijek pošten i korektan... Od prije ja smatram da je Čupić malo previše "nadobudan", al' ovo me baš razočaralo.. Treba da se ugleda na Duvnjaka koji je vrhunski korektan i nikad nikom nije rekao ni - mrš.
To sto ga ne volis je tvoj problem, bio sam u drustvu s njim 2-3 puta (preko nekih mojih prijatelja) i momak je sasvim ok. On je stao u zastitu ekipe i upravu je! Nitko, ali bas nitko nema pravo pisati javno nesto lose o reprezentaciji dok traje SP, a pogotovo osoba koja je s tom istom reprezentacijom osvojila toliko medalja. "Besprsti" Ivan je bolji od 99% onih koji taj prst imaju, a i neukusno je i "seljacki" davat nekom nadimke na osnovu njegovih fizickih nedostataka.
channel10

#220 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by channel10 »

Ovim nasim kad bi im ostavili prazan gol, ili bi stativu pogodili ili bi fulali cijeli gol.

Ko nam uvali ovog Karacica :-D ?
It_is_a_Leclerc

#221 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Cupko_ wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Kad sam vidio da je Čupić nešto spominjao Nikšu Kaleba u uvredljivom kontekstu, još mi je više omrznuo. Prvo, ne možeš biti toliko nekorektan, pa se iz Dohe prepucavati sa čovjekom koji je IPAK osvojio ono što besprsti Ivan nije i vjerovatno neće nikad. Drugo, ne možeš napasti Nikšu Kaleba, čovjeka koji je, em zabavan, em bio dobar igrač, em uvijek pošten i korektan... Od prije ja smatram da je Čupić malo previše "nadobudan", al' ovo me baš razočaralo.. Treba da se ugleda na Duvnjaka koji je vrhunski korektan i nikad nikom nije rekao ni - mrš.
To sto ga ne volis je tvoj problem, bio sam u drustvu s njim 2-3 puta (preko nekih mojih prijatelja) i momak je sasvim ok. On je stao u zastitu ekipe i upravu je! Nitko, ali bas nitko nema pravo pisati javno nesto lose o reprezentaciji dok traje SP, a pogotovo osoba koja je s tom istom reprezentacijom osvojila toliko medalja. "Besprsti" Ivan je bolji od 99% onih koji taj prst imaju, a i neukusno je i "seljacki" davat nekom nadimke na osnovu njegovih fizickih nedostataka.
Pa jel mu nedostatak ili mu je prednost ?! Dogovorite se. Lik je besprsti Ivan, and of story.

Svako ima pravo kritikovati. Ta niste u ratu, pobogu. Čupić sere ko foka i vrijeđa legendu hrvatskog rukometa. Nek' ćuti i pokloni se medaljama Nikše Kaleba.
dječak sa šibicama

#222 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

I Cupic ima "neke" medalje, konkretno 7 komada :D
zg2

#224 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

Post by zg2 »

:-D ... baš je simpatično slušati, tj. čitati komentare @Leclerca
sve, apsolutno sve zna ... tzv. "sveznadar"

Molio bi "stručno" mišljenje; ko bi više odgovarao Hrvatskoj - da li švedska ABBA ili poljska mazurka?
Last edited by zg2 on 26/01/2015 17:21, edited 3 times in total.
It_is_a_Leclerc

#225 Re: Svjetsko rukometno prvenstvo - Qatar 2015

dječak sa šibicama wrote:I Cupic ima "neke" medalje, konkretno 7 komada :D
Pih ! Fale mu dvije koje Kaleb ima :D

Konkretno - šifra Portugal i Atina

Inače, Poljaci me iznenađuju. K'o da stare unazad.
Post Reply