Terorizam u Parizu!
-
kosava
#201 Re: Terorizam u Parizu!
Za one koji se pitaju kako tako brzo ih nadjose mali podsjetnik Francuska ima vrlo labave zakone kada doje do pracenja i prisluskivanja svakog osumnjicenog za terorizam ili bilo kakvu povezanost sa teroristima, tako da je bilo dovoljno da neko izleti na telefon ili na internetu i to je bio kraj price.
- shibonja
#202 Re: Terorizam u Parizu!
Zamolio bih sve one koji iz ovih ili onih razloga ovde postavljaju karikature Poslanika,da ako vec moraju ,za iste ostvljaju link a ne da direktno postavljaju slike na forum!
Onaj ko zeli to ta gleda kliknut ce na link,ko ne zeli nece kliknuti na link!
Mene licno ove karikature vrijedjaju,ali nisam za radikalne odgovore !

Onaj ko zeli to ta gleda kliknut ce na link,ko ne zeli nece kliknuti na link!
Mene licno ove karikature vrijedjaju,ali nisam za radikalne odgovore !
- sadie_forever
#203 Re: Terorizam u Parizu!
Sto? ne mislis valjda da ove slike mogu uvrijediti neciju cast? one samo pokazuju koji primitivci su bili oni koji su crtal isteshibonja wrote:sadie_forever wrote:Likovi kojo su ubijeni i njihov rad,rijec je o poslaniku Muhamedu
Ne opravdavam ubistvo ni pod koju cijenu,ali nije mi ih nesto zao
Covjece mozel bez ovih slika,koji je tvoj problem?????
- Point.
#204 Re: Terorizam u Parizu!
Niskotirazne novine izbacile par slika. Big fucking deal. I tamo neki krezavi kozojeb iz Pakistana ili Somalije se nasao uvrijedjen? Budaletine friski sa ratista gdje su radili Bog zna sta, pobiji 12 ljudi mrtvo hlado. Bosnjo to pravda umjesto da osudi. Vi koji pravdate ovaj zlocin na bilo koji nacin, gadite mi se. Licno me je stid sto dijelim ovaj komad planete sa vama, fuj. Gdje nestade ljudskost?
- Streptokok
#205 Re: Terorizam u Parizu!
šta reći, ovo nije pucanj u Francusku, ovo je pucanj u cijeli muslimanski svijet. ovo nije urađeno u ime Islama, jer ovo je akt protiv Islama. Samo se nadam da ćemo na kraju saznati ko je organizator ovog napada i za čije interese.
i žao mi je što će se ovo iskoristiti da buduće ratove.
i žao mi je što će se ovo iskoristiti da buduće ratove.
- jasko_ba
#206 Re: Terorizam u Parizu!
+1 sve strucnjaci, sve znaju ljudi.LDLT wrote:Nešto je veoma otrovno u velikom broju ljudi. Bar po FB komentarima ispod članaka, uvjerljivo najviše lajkova imaju opravdanja i sl.
- Odata pocast muslimanima koji su pobili tu gamad
- Šta moramo donijeti ako želimo da podrzimo napadače. Kalasnjikove jel??
- e nek sad crtaju mamu svoju
itd, itd

- Havatar
#207 Re: Terorizam u Parizu!
A ti komentari nisu sloboda govora ili to vazi samo kad se ismijavaju zlocini nad muslimanima i krije iza crnog humora ili kad se zele okaljati musimani i opravdati prosli i buduci zlocini nad njima 
- Havatar
#208 Re: Terorizam u Parizu!
Svako ko je jednom bio na tom govnjivom portalu zna o kakvom je smecu rijec. Inace ovo je najbolji dokaz o tome da su mnogi ovo docekali da bi iskazali svoju mrznju prema muslimanima i opravdali ono sto su oni radii muslimanima. Misle da ce to poci sakriveni iz histerije i da ce i dalje moci da se predstavljaju kao neki liberali ili ljevicari ili antifasisti . samo su se zajebali posto muslimani sad znaju ko su i vise nijedna rijec iz njihovih usta ne vrijedi.House wrote:
Hvala indexu što je pokazao pravo lice.pljuc mamu vam je...
-
The BEN10
#209 Re: Terorizam u Parizu!
Tačno!Havatar wrote:A ti komentari nisu sloboda govora ili to vazi samo kad se ismijavaju zlocini nad muslimanima i krije iza crnog humora ili kad se zele okaljati musimani i opravdati prosli i buduci zlocini nad njima
Btw, ima li neko karikaturu ovog lista koji je objavio u vezi sa Holokaustom?
-
The BEN10
#210 Re: Terorizam u Parizu!
OK, ubijeno je 12 novinara - pojedinci ne smiju uzimati pravdu u svoje ruke. Čin je za osuditi.
Međutim, ovdje je glavni problem licemjerstvo - mjesecima će se pričati o tzv islamskom terorizmu, dok sa druge strane 500 000 djece Iraka neće biti spominjano. Mislim, j****te, o čemu mi ovdje govorimo!?!?
Nemjerljivo veći zločini su zataškani, preko njih se tek tako prešlo. Hej ba, 500 000 djece!!! Ta cifra znači - 80 kilometara kolona školskih autobusa punih djece. NEVINE DJECE.
Ko o tome piše, češkali smo j**ca ili nismo ni znali za to. A sad se ovdje kukumače ko da je ne znam ti šta bilo.
Pa ovakav dan je jedan od boljih u zadnjih 10 godina u Iraku, kojeg su Ameri okupirali pod LAŽNOM optužbom da imaju oružje za masovno naoružavanje. Jer tamo svakodnevno gine više ljudi....
Međutim, ovdje je glavni problem licemjerstvo - mjesecima će se pričati o tzv islamskom terorizmu, dok sa druge strane 500 000 djece Iraka neće biti spominjano. Mislim, j****te, o čemu mi ovdje govorimo!?!?
Nemjerljivo veći zločini su zataškani, preko njih se tek tako prešlo. Hej ba, 500 000 djece!!! Ta cifra znači - 80 kilometara kolona školskih autobusa punih djece. NEVINE DJECE.
Ko o tome piše, češkali smo j**ca ili nismo ni znali za to. A sad se ovdje kukumače ko da je ne znam ti šta bilo.
Pa ovakav dan je jedan od boljih u zadnjih 10 godina u Iraku, kojeg su Ameri okupirali pod LAŽNOM optužbom da imaju oružje za masovno naoružavanje. Jer tamo svakodnevno gine više ljudi....
-
rekla-kazala
#211 Re: Terorizam u Parizu!
Žao mi ljudi,.. ali istovremeno se sjetim i miliona mučenih i ubijenih u kolonijama demokratskih kolonijalnih sila. 
- skafiskafsnjak
#212 Re: Terorizam u Parizu!
Ne opravdavam ubistva... samo Bog daje i uzima. Ali ono sto su ovi radili je za svaku osudu i zatvor najmanje . Ne znam ko su ti sto su ovo ucinili , ali kad vec nisu uradili sta treba oni koji su zaduzeni za to ........
-
iceman2010
#213 Re: Terorizam u Parizu!
Napises nesto protiv crnaca - rasista.The BEN10 wrote:Tačno!Havatar wrote:A ti komentari nisu sloboda govora ili to vazi samo kad se ismijavaju zlocini nad muslimanima i krije iza crnog humora ili kad se zele okaljati musimani i opravdati prosli i buduci zlocini nad njima
Napises nesto protiv jevreja ili cak Izraela - antisemita.
Napises nesto protiv pedera - homofobija.
Napises nesto protiv islama i/ili muslimana - sloboda govora.
- skafiskafsnjak
#214 Re: Terorizam u Parizu!
A sta mislis zasto sve to ?iceman2010 wrote:Napises nesto protiv crnaca - rasista.The BEN10 wrote:Tačno!Havatar wrote:A ti komentari nisu sloboda govora ili to vazi samo kad se ismijavaju zlocini nad muslimanima i krije iza crnog humora ili kad se zele okaljati musimani i opravdati prosli i buduci zlocini nad njima
Napises nesto protiv jevreja ili cak Izraela - antisemita.
Napises nesto protiv islama i/ili muslimana - sloboda govora.
Paaa boooojeee seeee...strah ih je ... Na kraju ce svi oni biti Muslimani aBd
EDIT: kao sto neko rece, nek sad matere svoje crtaju
-
The BEN10
#215 Re: Terorizam u Parizu!
iceman2010 wrote:Napises nesto protiv jevreja ili cak Izraela - antisemita.
Odlično primijećeno.
Proširujem listu - ima li neko karikaturu protiv pedera ili holokausta?
- vaučer
#216 Re: Terorizam u Parizu!
Molim?skafiskafsnjak wrote:Ne opravdavam ubistva... samo Bog daje i uzima. Ali ono sto su ovi radili je za svaku osudu i zatvor najmanje . Ne znam ko su ti sto su ovo ucinili , ali kad vec nisu uradili sta treba oni koji su zaduzeni za to ........
Za zatvor?
Za zatvor gdje, u šerijatskim zemljama ili u Francuskoj?
Dakle ok je što su pobijeni nevini ljudi jer kad već nisu ništa napravili Francuzi mora ih netko doći naučiti pravdi.
Sve je to ipak samo Šerijat u nastajanju, svi će biti muslimani pa bolje nek se odmah obrazuju i pripreme.
To govoriš jeli?
- vaučer
#217 Re: Terorizam u Parizu!
Napišeš i uradiš protiv drugačijih, homoseksualaca, ateista, žena - vjernik.
Kao da je biti vjernik nešto što treba poštovati.
Cjeniti odustajanje od kritičkog razmišljanja kao vrlinu.
Kao da je biti vjernik nešto što treba poštovati.
Cjeniti odustajanje od kritičkog razmišljanja kao vrlinu.
- bogoljub
#218 Re: Terorizam u Parizu!
Napravljen je problem, sada se gleda reakcija francuskog naroda i čitavog svijeta, a onda nastupa rješenje!
-
lajkujMe
#219 Re: Terorizam u Parizu!
Oduzi se ovo njihovo hvatanje ovi bi vec mogli biti u Siriji.
Prosto mi nije jasno kako su im pobjegli u centru Pariza, ocigledno spremnost njihovih sigurnosnih snaga nije na nivou.
Prosto mi nije jasno kako su im pobjegli u centru Pariza, ocigledno spremnost njihovih sigurnosnih snaga nije na nivou.
- Dr. Kuca
#220 Re: Terorizam u Parizu!
Indentifikovase ih i uhapsise za 10-ak sati, a tim istim mocnim agencijama je trebalo 15-ak godina da uhapse karadzica, mladica, ista ta evropa oslobodi ratnog zlocinca. istu tu evropu, ameriku i svijet nabijem na kurac, mater im jebem!
- Havatar
#221 Re: Terorizam u Parizu!
U svakoj zemlji gdje mrznja prema nekoj skupini nije agenda vladajucih garnitura bi bili uhapseni i nema to veze sa serijatom posto je takvo ponasanje drustveno neprihvatljivo u svakom drustvu . To sto ateisti misle da njih ne obavezuje nikakva norma i da im je sve dozvoljeno ne znaci i da je to stvarno tako.
- skafiskafsnjak
#222 Re: Terorizam u Parizu!
govorim da se nakupi u covjeku gledati kako ti vrijedjaju ono sto ti je sveto, a da pri tome glavni ljudi drzave daju podrsku tome ...samim tim i podsticu to ...a ne bi trebali jer je to za svaku osudu - pa vala i za par mjeseci zatvora ako nista drugo . Kao sto sam na pocetku napisao, ne opravdavam jer nijedan covjek nema pravo da oduzme zivot..vaučer wrote:Molim?skafiskafsnjak wrote:Ne opravdavam ubistva... samo Bog daje i uzima. Ali ono sto su ovi radili je za svaku osudu i zatvor najmanje . Ne znam ko su ti sto su ovo ucinili , ali kad vec nisu uradili sta treba oni koji su zaduzeni za to ........
Za zatvor?
Za zatvor gdje, u šerijatskim zemljama ili u Francuskoj?
Dakle ok je što su pobijeni nevini ljudi jer kad već nisu ništa napravili Francuzi mora ih netko doći naučiti pravdi.
Sve je to ipak samo Šerijat u nastajanju, svi će biti muslimani pa bolje nek se odmah obrazuju i pripreme.
To govoriš jeli?
A pitao bih te ja kakve su reakcije da su karikature bile oko holokausta .......
EDIT: Dobro znaju da je po Islamu zabranjeno prikazivati lik poslanika Muhameda, a oni su to namjerno radili. Jel se takvo ponasanje treba podrzati ?
Last edited by skafiskafsnjak on 08/01/2015 08:42, edited 1 time in total.
- vaučer
#223 Re: Terorizam u Parizu!
A da, agenda francuske države je mržnja prema muslimanima i vjernicima pa je zbog tog Charlie mogao postojati, inače bi bili na sudu. Super teza, nema šta. Evo vidi se u eksploziji radosti na periškim ulicama kako se svi jedva dočekali da izmigolje ispod čizme 'agende vladajućih garnitura' i ušetaju u doba gdje će se poštovati vjerske dogme nastale u brončanom dobu.Havatar wrote:U svakoj zemlji gdje mrznja prema nekoj skupini nije agenda vladajucih garnitura bi bili uhapseni i nema to veze sa serijatom posto je takvo ponasanje drustveno neprihvatljivo u svakom drustvu . To sto ateisti misle da njih ne obavezuje nikakva norma i da im je sve dozvoljeno ne znaci i da je to stvarno tako.
Jedini koji misle da njih ne obvezuju norme (norme znanosti, razuma, ljudskih prava) su vjernici.
- skafiskafsnjak
#224 Re: Terorizam u Parizu!
A sto se ti "boris" da ovo osudis..pretpostavljam i podrzavas ove karikature...vaučer wrote:A da, agenda francuske države je mržnja prema muslimanima i vjernicima pa je zbog tog Charlie mogao postojati, inače bi bili na sudu. Super teza, nema šta. Evo vidi se u eksploziji radosti na periškim ulicama kako se svi jedva dočekali da izmigolje ispod čizme 'agende vladajućih garnitura' i ušetaju u doba gdje će se poštovati vjerske dogme nastale u brončanom dobu.Havatar wrote:U svakoj zemlji gdje mrznja prema nekoj skupini nije agenda vladajucih garnitura bi bili uhapseni i nema to veze sa serijatom posto je takvo ponasanje drustveno neprihvatljivo u svakom drustvu . To sto ateisti misle da njih ne obavezuje nikakva norma i da im je sve dozvoljeno ne znaci i da je to stvarno tako.![]()
Jedini koji misle da njih ne obvezuju norme (norme znanosti, razuma, ljudskih prava) su vjernici.
Da li bi se ti uvrijedio da ti karikaturu majke nacrtaju ?
Last edited by skafiskafsnjak on 08/01/2015 08:44, edited 1 time in total.
- Streptokok
#225 Re: Terorizam u Parizu!
da li je istina ovo što se priča na internetu, tj da je identifikacija osumnjičenih izvršena na osnovu lične karte koja je pronađena u vozilu koje su koristili napadači?