Bolje sa 25 nama pred (pod) noge, nego sa 35 pod voz!Dosadno mii wrote:Da, čim napunite 35, djevojke od 25 vam se bacaju pod noge.Matzan wrote:Poslije 35-e ni muškarci niti žene ne biraju mnogo.
Muškarci zato što znaju da ih sleduju one od 25-30, a žene zato što ne mogu...
Pitanje za cure u 25-tim...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Matzan
#201 Re: Pitanje za cure u 25-tim...
- ćiribiribela
#202 Re: Pitanje za cure u 25-tim...
Citam i ne vjerujem.

- Miss_E25
#203 Re: Pitanje za cure u 25-tim...
Najveca stopa razvoda je gdje se nailazi na sukob generacija. Pa ne moze (uglavnom) biti isti nivo zrelosti nekoga od 20 i 40 godina. Ja prednost dajem onima koji su moja generacija u okviru 3-4 godine, bilo stariji ili mladjiS4mpion wrote:Ma nema tog trenda. Stvari se nisu baš mnogo promijenile. Većina žena i dalje prednost daje starijim muškarcima, dok većina muškaraca prednost daje mlađim ženama, što je i dobro, barem su tako svi sretni.
- amiliana
#204 Re: Pitanje za cure u 25-tim...
S4mpion wrote:Ma nema tog trenda. Stvari se nisu baš mnogo promijenile. Većina žena i dalje prednost daje starijim muškarcima, dok većina muškaraca prednost daje mlađim ženama, što je i dobro, barem su tako svi sretni.
-
nightvision
#205 Re: Pitanje za cure u 25-tim...
Prije 'vako neke 2-3 godine sretne me rodica u drustvu jedne moje jaranice, koja je btw "cak" godinu mladja od mene i kasnije me pita "a jel ti ono bila tetka?". Mozes mislit' mene -Miss_E25 wrote:Muskarcima od 35+ bih preporucila da ne otpisuju zene svojih godina, to nije fer
Ne bih ja otpisivao moju generaciju ali ne mogu zanemariti ni to da pored vecine njih izgledam kao mladji brat. Naravno, ne kazem sad da su sve zene od 35-40 tetke ali vecina jeste, na zalost, i ako mogu birati sasvim je normalno, a i prirodno, da cu odabrati ono sto mi vise ili bolje odgovara, pa cak i ako sam vodjen cisto sexualnim nagonom muzijaka. Jer na kraju krajeva, kao sto i zene podsvjesno, ili cak svjesno, traze sto sposobnijeg muskarca ( i boljeg muzijaka) za svoje potomstvo tako i muskarci svjesno, a nekada i nesvjesno, traze sto je moguce sposobniju zenu (i bolju/plodniju zenku) za produzetak vrste.
I prije nego sto mi se neka "tetka" nakaci na komentar tipa "ako mogu birati sta radim na forumu" samo da dodam da sam single jer ja tako hocu.
-
senej
#206 Re: Pitanje za cure u 25-tim...
nightvision wrote:Prije 'vako neke 2-3 godine sretne me rodica u drustvu jedne moje jaranice, koja je btw "cak" godinu mladja od mene i kasnije me pita "a jel ti ono bila tetka?". Mozes mislit' mene -Miss_E25 wrote:Muskarcima od 35+ bih preporucila da ne otpisuju zene svojih godina, to nije fer![]()
Ne bih ja otpisivao moju generaciju ali ne mogu zanemariti ni to da pored vecine njih izgledam kao mladji brat. Naravno, ne kazem sad da su sve zene od 35-40 tetke ali vecina jeste, na zalost, i ako mogu birati sasvim je normalno, a i prirodno, da cu odabrati ono sto mi vise ili bolje odgovara, pa cak i ako sam vodjen cisto sexualnim nagonom muzijaka. Jer na kraju krajeva, kao sto i zene podsvjesno, ili cak svjesno, traze sto sposobnijeg muskarca ( i boljeg muzijaka) za svoje potomstvo tako i muskarci svjesno, a nekada i nesvjesno, traze sto je moguce sposobniju zenu (i bolju/plodniju zenku) za produzetak vrste.
I prije nego sto mi se neka "tetka" nakaci na komentar tipa "ako mogu birati sta radim na forumu" samo da dodam da sam single jer ja tako hocu.
- S4mpion
#207 Re: Pitanje za cure u 25-tim...
I žene obično otpisuju mlađe muškarce, znači 1-1, vidiš da je fer.Miss_E25 wrote:Najveca stopa razvoda je gdje se nailazi na sukob generacija. Pa ne moze (uglavnom) biti isti nivo zrelosti nekoga od 20 i 40 godina. Ja prednost dajem onima koji su moja generacija u okviru 3-4 godine, bilo stariji ili mladjiS4mpion wrote:Ma nema tog trenda. Stvari se nisu baš mnogo promijenile. Većina žena i dalje prednost daje starijim muškarcima, dok većina muškaraca prednost daje mlađim ženama, što je i dobro, barem su tako svi sretni.Muskarcima od 35+ bih preporucila da ne otpisuju zene svojih godina, to nije fer
- Miss_E25
#208 Re: Pitanje za cure u 25-tim...
Ne dijelim misljenje. 30-e su nove dvadesete, znam dosta zena u kasnim tridesetim kojima nijedna dvadesetogodisnjakinja izgledom ne moze parirati. Naravno da ih ima dosta i koje zapuste izgled, udebljaju se itd, ali su to uglavnom one koje su udate i imaju djecu. A malo je i ograniceno sve svoditi na izgled, zar ne? Zar ne bi radije dijelio sve u zivotu sa nekim ko je na tvojoj intelektualnoj razini i ko je prosao dosta toga u zivotu, te je samostalna i zna se nositi sa svim zivotnim problemima, nego sa curom od 20 godina koja (generalizujem) jos uvijek nema izgradjenu licnost, s kojom nemas bas o mnogo cemu razgovarati. A zapitaj se koliko si ti zreo covjek ako ti je prioritet izgled u odnosu na intelekt i karakter.nightvision wrote:Prije 'vako neke 2-3 godine sretne me rodica u drustvu jedne moje jaranice, koja je btw "cak" godinu mladja od mene i kasnije me pita "a jel ti ono bila tetka?". Mozes mislit' mene -Miss_E25 wrote:Muskarcima od 35+ bih preporucila da ne otpisuju zene svojih godina, to nije fer![]()
- Miss_E25
#209 Re: Pitanje za cure u 25-tim...
Nije tacno, kod mene punoljetni ne dolaze u obzir.S4mpion wrote:
I žene obično otpisuju mlađe muškarce, znači 1-1, vidiš da je fer.
- jao_situacije
#210 Re: Pitanje za cure u 25-tim...
S4mpion wrote:I žene obično otpisuju mlađe muškarce, znači 1-1, vidiš da je fer.Miss_E25 wrote:Najveca stopa razvoda je gdje se nailazi na sukob generacija. Pa ne moze (uglavnom) biti isti nivo zrelosti nekoga od 20 i 40 godina. Ja prednost dajem onima koji su moja generacija u okviru 3-4 godine, bilo stariji ili mladjiS4mpion wrote:Ma nema tog trenda. Stvari se nisu baš mnogo promijenile. Većina žena i dalje prednost daje starijim muškarcima, dok većina muškaraca prednost daje mlađim ženama, što je i dobro, barem su tako svi sretni.Muskarcima od 35+ bih preporucila da ne otpisuju zene svojih godina, to nije fer
- Matzan
#211 Re: Pitanje za cure u 25-tim...
Žene ranije sazrijevaju.
I stare.
I stare.
-
nightvision
#212 Re: Pitanje za cure u 25-tim...
Gdje to ima tih u kasnim tridesetima kojima nijedna dvadesetogodisnjakinja izgledom ne moze parirati? U holivudu moze bit'?Miss_E25 wrote: 30-e su nove dvadesete, znam dosta zena u kasnim tridesetim kojima nijedna dvadesetogodisnjakinja izgledom ne moze parirati... A zapitaj se koliko si ti zreo covjek ako ti je prioritet izgled u odnosu na intelekt i karakter.
I daj se mani te price o zrelosti, ozbiljnosti, intelektu, karakteru... Prezvakali smo je ovde sto puta a opet se vazda hvatate za to kao davljenik za slamku. To se ja radi tebe (i neke "'tetke") trebam preispitivati zato sto sam muskarac i razmisljam kao musko? Cekaj da uzmem dnevnu dozu estrogena i da mi sise narastu pa da nastavimo razgovor.
-
ZenaZbrkovima
#213 Re: Pitanje za cure u 25-tim...
@nightvision bez uvrede al jesi li kad pomislio da je mozda ipak do tebe? Mozda imas onako baby face ili si "omalehan" i sl...Miss_E25 wrote:Ne dijelim misljenje. 30-e su nove dvadesete, znam dosta zena u kasnim tridesetim kojima nijedna dvadesetogodisnjakinja izgledom ne moze parirati. Naravno da ih ima dosta i koje zapuste izgled, udebljaju se itd, ali su to uglavnom one koje su udate i imaju djecu. A malo je i ograniceno sve svoditi na izgled, zar ne? Zar ne bi radije dijelio sve u zivotu sa nekim ko je na tvojoj intelektualnoj razini i ko je prosao dosta toga u zivotu, te je samostalna i zna se nositi sa svim zivotnim problemima, nego sa curom od 20 godina koja (generalizujem) jos uvijek nema izgradjenu licnost, s kojom nemas bas o mnogo cemu razgovarati. A zapitaj se koliko si ti zreo covjek ako ti je prioritet izgled u odnosu na intelekt i karakter.nightvision wrote: Prije 'vako neke 2-3 godine sretne me rodica u drustvu jedne moje jaranice, koja je btw "cak" godinu mladja od mene i kasnije me pita "a jel ti ono bila tetka?". Mozes mislit' mene -![]()
A sto se tice ove izjave ispod da neke zene u KASNIM 30tim izgledaju bolje od 20togodisnjakinja - jes', aha. Mozda severina. Al i to je uglavnom potpomognuta ljepota, njegovanost, ocuv.. da je ocuvana bas i ne mogu reci
Jest da sam i ja zensko i da bih platila da je tako kao sto kazes, da i u 40tim zadrzim ovu mladost i sve sto uz nju ide
- SaraFina
#214 Re: Pitanje za cure u 25-tim...
nightvision wrote: Prije 'vako neke 2-3 godine sretne me rodica u drustvu jedne moje jaranice, koja je btw "cak" godinu mladja od mene i kasnije me pita "a jel ti ono bila tetka?". Mozes mislit' mene -![]()
Tvoja te rodjaka pita za poznanicu " je li ti ono tetka"?
Zar nije logično da ti rodica poznaje tetku i ako jesu i ako nisu u krvnom srostvu? ( primjera radi ako ti je rodica s očeve strane od očevog brata kći ne mogu da vjerujem da ne poznaje tvoje majke recimo sestru)
I da se odmah ogradim ja sam u dvadesetim. Dakle " bezbijedan " si u potpunosti i ne mozeš mi biti " mladji brat" takodje
- JThomas
#215 Re: Pitanje za cure u 25-tim...
ni u holivudu, ni severina ne izgleda bolje od same sebe sa 27 (možda ima više keša, ali to nije isto), itd. da prestanemo sa bajkama, kad je riječ o čisto fizičkom izgledu. a da nije sve u njemu - to je tačno.
-
Amy82
#216 Re: Pitanje za cure u 25-tim...
.
Last edited by Amy82 on 11/09/2018 11:06, edited 1 time in total.
- JThomas
#217 Re: Pitanje za cure u 25-tim...
i to znači pametnije, a ne ljepše.Amy82 wrote:Pronadjes se brate, naucis sta ti stoji sta ne, pocnes malo ulagat u sebe, znas kupit sebi kremu i sminku...dakle kraj 20tih i 30te (naravno ukoliko vode racuna o sebi).
- madner
#218 Re: Pitanje za cure u 25-tim...
Jao kakve se droge ovdje koriste. 
- S4mpion
#219 Re: Pitanje za cure u 25-tim...
Datum rođenja u milijardu slučajeva blage veze nema sa zrelošću. To što jedna cura ima 35, a druga 25 ne znači da je jedna zrelija od druge. Milioni parova, širom svijeta, među kojima je razlika u godinama 10+ svjedoče da nisi u pravu kad je u pitanju tvrdnja da to nikako ne može biti zdrava relacija.Amy82 wrote:Ja nikad necu shvatit frajere koji u kasnim 30tim nadju curu mladju 10-15 godina. Pa nesto tu ne stima, nesto im "fali" cim se ne mogu nositi sa zrelijim curama. Ja nekako nemam respekta prema takvim likovima. Kontam uvijek vidi manijaka, nasao sebi curicu, ne moze to nikako zdrava relacija biti![]()
-
Amy82
#220 Re: Pitanje za cure u 25-tim...
[
Last edited by Amy82 on 11/09/2018 11:06, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#221 Re: Pitanje za cure u 25-tim...
Miss_E25 wrote:
Hahahaha, vidis kako razumijes moju podsvijest bolje od menePa nije tek onako, sad odem u Slogu i osjecam se kao mama onim novim generacijama koje tamo izlaze, a i ne mozes se kutarisati tinejdzera. Dosadilo mi je da je svaki lik koji mi pridje '93+, a ako moram birati izmedju 10 godina starijeg ili 5-6 godina mladjeg, ipak bih starijeg izabrala.
![]()
![]()
Joj sto volim ovo zensko prenemaganje
-
nightvision
#222 Re: Pitanje za cure u 25-tim...
To su ti te nekak'e "tridesete nove dvadesete", zene se pomame kad to uzmu, tripuju u sesnaest.madner wrote:Jao kakve se droge ovdje koriste.
Na onu budalastu teoriju o prisnim rodbinskim vezama ne znam kako da odgovorim pa i necu.
Elem, da ne quotam bezze nikoga ponaosob, samo cu da primjetim kako je sasvim u redu kada neka zenica trazi muskarca, koji je, kako vi to volite reci, sposoban, ostvaren, stabilan, znaci materijalno situiran, koji ce je "usreciti, ostvariti sve njene snove, blah-blah-blah... to je znaci sasvim u redu jer treba misliti na buducnost, na porodicu, na djecu... I to su inace u pravilu sve sami mladji momci od 'vako 20-25, koji su tako ozbiljni, stabilni, ostvareni u zivotu... ni slucajno ce ta zenica da pogleda nekoga starijeg 10-15, ili cak 20-25 godina, 'ta oni znaju, pa oni su balavci, nisu zrele licnosti, nesto im fali, ne znaju se nositi sa zrelim zenama (koje opet na ovim drogama ganjaju osnovce da im pokazu kako se to radi)...itd...itd...
A nije u redu kada ja razmisljam kao muskarac i izmedju tetke moje generacije radije gledam nesto mladje, pogotovo ako nemam iz a sebe propali brak, ipak je to samo radi sexa a nikako radi toga sto smo vise kompatiblni, fizicki - a i psihicki - mladost je takodje i stanje duha a ne samo tjela, i nije radi toga sto razmisljam kako ce ta mladja cura lakse imati djecu- kojoj takodje ne mogu nista pruziti jer sam sa svojih 40tak balavac, neostvaren, nesposoban, nesto mi fali, i ... eto vi nastavite niz, slobodno dodajte jos neku mahanu.
Zene drage najdraze, primjetite li ikada koliko ste dvolicne?
- SaraFina
#223 Re: Pitanje za cure u 25-tim...
Čuj tetke iz tvoje generacije?
Pa što ti mozeš biti nego " striček" nekoj iz moje generacije onda?
LOL lika!
I uopće nije nebulozno nego neobično da ti rodjaka ne zna ko ti je tetka.
Odvedi malo ili se skoncentriraj macane
Trebao si reći pita me koleginica s posla za blisku školsku prijateljicu koju sretoh u grada da li mi je tetka
Pa što ti mozeš biti nego " striček" nekoj iz moje generacije onda?
LOL lika!
I uopće nije nebulozno nego neobično da ti rodjaka ne zna ko ti je tetka.
Odvedi malo ili se skoncentriraj macane
Trebao si reći pita me koleginica s posla za blisku školsku prijateljicu koju sretoh u grada da li mi je tetka
- madner
#224 Re: Pitanje za cure u 25-tim...
Ma bezveze se nerviras, ponudis im broj Av Maua i nastavis dalje.
Normalno da nece reci ono sto svi znamo.
Normalno da nece reci ono sto svi znamo.
- S4mpion
#225 Re: Pitanje za cure u 25-tim...
Ovo je ključno, godine su marginalne kad je zrelost u pitanju.Amy82 wrote:Zavisi kako je ko vaspitan i u kakvom okruženju je odrastao...S4mpion wrote:
Datum rođenja u milijardu slučajeva blage veze nema sa zrelošću. To što jedna cura ima 35, a druga 25 ne znači da je jedna zrelija od druge. Milioni parova, širom svijeta, među kojima je razlika u godinama 10+ svjedoče da nisi u pravu kad je u pitanju tvrdnja da to nikako ne može biti zdrava relacija.