Mene što se tiče i treba decentralizovati TK.Nosite sve!!! Ionako nemamo nikakve koristi od TK. Učestvujemo najviše u PDV a najveći dio toga uzima kanton. U vladi kantona su uglavnom osobe koje nisu tuzlaci i svaki vuče sebi. Ja se ne sjećam kad je premijer bio Tuzlak(Umihanić-Živinice, prije njega Čaušević-Doboj Istok, prije njega Mujić-Banovići, prije njega Jašarević-Srebrenik, prije njega Vikalo-Gračanica . .. . ) a ti isti su vukli svoje ljude. Nosite sve jer ste nas ionako upropastili sa svojim vladama. . . .Rizvan wrote:Treba razlikovati Tuzlu od ostatka Kantona. Tuzla kao grad za BiH uslove i ne stoji tako loše, šta više procenat nezaposlenih u Tuzli je ispod 40%, dok nijedna druga opština u TK-a nema ispod 50% nezaposlenih. Tuzla iako u ukupnom stanovništvu Kantona čini oko 25% stanovništva, u broju zaposlenih u Kantonu učestvuje sa oko 40%. Svjesni ste da ako se zalažete za administrativnu decentralizaciju Federacije, onda treba decentralizirati i TK-a, pa tako preseliti ministarstva i u druge općine, jedan Fakultet u Živinice, jedan u Gradačac itd. Pitanje je gdje bi sve to vodilo. Logičniji je ovaj moj prijedlog sa prethodne stranice da Federacija pomaže siromašne opštine, a najveći broj njih se nalazi na području TK-a. Tako bi se donekle ublažile postojeće ekonomske neravnomjernosti u Federaciji, dok premještanjem agencija i ministarstava u Tuzlu samo bi dodatno ojačalo tu lokalnu zajednicu na uštrub okoline.
Sarajevo je u povlaštenom položaju u odnosu na druge gradove?
-
colt
#201 Re: Sarajevo je u povlaštenom položaju u odnosu na druge gradove?
-
babanovac
#202 Re: Sarajevo je u povlaštenom položaju u odnosu na druge gradove?
Postujem obicnog radnika u privatnom sektoru, postujem kulturnu superiornost Sarajeva, postujem ekonomsku centripetalnost, postujem i prosjecno domacinstvo, postujem tramvaj, dabogda se i podzemna izgradila, ma postujem i Poljine, kao i svaki skorojevic... No to nije tema danasnje emisije. Danasnje pitanje glasi: Zasto bi iz zajednicke federalne kase 440 000 ljudi "dobilo" 400 mil KM, naspram 200 mil KM za kanton od 480 000 ljudi?astala_vistala wrote:Poenta je u tome pokazati ljudima da mi nismo nikakvi vanzemaljci,i da obicni radnik posebno u privatnom sektoru isto zivi u Sarajevu i u Tuzli,druga stvar je sto je Sarajevo ekonomski i kulturni centar BiH i logicno da ce se graditi,ali da prosjecno domacinstvo bolje zivi od tuzlaka je totalna glupost i ne razumijem kako se rodio taj neosnovani kompleks,npr u iz Mostara,Banja Luke i slicnih gradova nikada nisam cuo slicne gluposti,dokle to ide na samom ulazu u Tuzlu grafit FUCK THE CAPITAL onojao_situacije wrote:Ne može! zdravo! potpisujem, odričem se nulte/prve transverzale jer mi je haman za pljunut s prozora ta možda buduća cesta i investicija u KS eto im pare od poreza iz KS samo nek ne dolaze i nek ovi što su došli odu. Nek rade šta god hoće sa tim novcem nek prave kozmodrome lansiraju satelite u orbitu, prave fabrike rudnike elektrane šta god hoće samo nek odu iz KS ne moraju nam dolaziti ni kao turisti.astala_vistala wrote:Uvijek se Tuzla bunikome smeta bujrum ovamo da vidite kako nam je lijepo dobrodosli u svicarsku enklavu zvanu Kanton Sarajevo.
Ma ja ne mislim da je zivot bajan u Sa, razmisljao sam o preseljenju, pa kad se stavi na papir, nemam neku racunicu (nemam ni za NJemacku), ali to sve nije bitno. Ne, nema to sve veze ni sa decentralizacijom federacije, jedino i samo ima veze sa preraspodjelom zajednickih sredstava. U kreiranju dosadasnjeg nacina podjele, ucestvovali su i "eksperti" iz tuzlanskog kraja. Aferim. Kao sto ce ucestvovati i neki drugi, pri novoj raspodjeli.
Neko je postavio trgovinski suficit TK, kao i trgovinski deficit KS-a. Odakle se pokriva deficit?
-
babanovac
#203 Re: Sarajevo je u povlaštenom položaju u odnosu na druge gradove?
Poenta je u tome pokazati ljudima da mi nismo nikakvi vanzemaljci,i da obicni radnik posebno u privatnom sektoru isto zivi u Sarajevu i u Tuzli,druga stvar je sto je Sarajevo ekonomski i kulturni centar BiH i logicno da ce se graditi,ali da prosjecno domacinstvo bolje zivi od tuzlaka je totalna glupost i ne razumijem kako se rodio taj neosnovani kompleks,npr u iz Mostara,Banja Luke i slicnih gradova nikada nisam cuo slicne gluposti,dokle to ide na samom ulazu u Tuzlu grafit FUCK THE CAPITAL ono
[/quote]
Postujem obicnog radnika u privatnom sektoru, postujem kulturnu superiornost Sarajeva, postujem ekonomsku centripetalnost, postujem i prosjecno domacinstvo, postujem tramvaj, dabogda se i podzemna izgradila, ma postujem i Poljine, kao i svaki skorojevic... No to nije tema danasnje emisije. Danasnje pitanje glasi: Zasto bi iz zajednicke federalne kase 440 000 ljudi "dobilo" 400 mil KM, naspram 200 mil KM za kanton od 480 000 ljudi?
Ma ja ne mislim da je zivot bajan u Sa, razmisljao sam o preseljenju, pa kad se stavi na papir, nemam neku racunicu (nemam ni za NJemacku), ali to sve nije bitno. Ne, nema to sve veze ni sa decentralizacijom federacije, jedino i samo ima veze sa preraspodjelom zajednickih sredstava. U kreiranju dosadasnjeg nacina podjele, ucestvovali su i "eksperti" iz tuzlanskog kraja. Aferim. Kao sto ce ucestvovati i neki drugi, pri novoj raspodjeli.
Zasto se PDV na mom racunu za struju prikazuje kao porez uplacen u Sa? Zasto ce moj racun BH Telekomu biti prikazan kao porez uplacen u SA? ja ne zelim da bude takav. Uzeli su rudnike u holding... Sada se i PDV na tuzlanski cumur prikazuje kao porez uplacen u SA? A onda bi da oslobode rudare od placanja zdravstveno osiguranja, ali ne i da rudare istave bez zdravstvene zastite. Cilj ove politike je jos manje novca vratiti u mjesto gdje je taj "crni bitcoin" iskopan iz zemlje. Dragi rudaru, ti imas pravo na zdravstvenu zastitu, ali ja, centrala holdinga EP u Sarajevu ti to zdravstveno osiguranje necu uplatit. Ali cu iza nove godine povecati cijenu struje. Ali ti necu povecati otkupnu cijenu uglja. Ali cu da te unistim... Nece moci.
Neko je postavio trgovinski suficit TK, kao i trgovinski deficit KS-a. Odakle se pokriva deficit?
Postujem obicnog radnika u privatnom sektoru, postujem kulturnu superiornost Sarajeva, postujem ekonomsku centripetalnost, postujem i prosjecno domacinstvo, postujem tramvaj, dabogda se i podzemna izgradila, ma postujem i Poljine, kao i svaki skorojevic... No to nije tema danasnje emisije. Danasnje pitanje glasi: Zasto bi iz zajednicke federalne kase 440 000 ljudi "dobilo" 400 mil KM, naspram 200 mil KM za kanton od 480 000 ljudi?
Zasto se PDV na mom racunu za struju prikazuje kao porez uplacen u Sa? Zasto ce moj racun BH Telekomu biti prikazan kao porez uplacen u SA? ja ne zelim da bude takav. Uzeli su rudnike u holding... Sada se i PDV na tuzlanski cumur prikazuje kao porez uplacen u SA? A onda bi da oslobode rudare od placanja zdravstveno osiguranja, ali ne i da rudare istave bez zdravstvene zastite. Cilj ove politike je jos manje novca vratiti u mjesto gdje je taj "crni bitcoin" iskopan iz zemlje. Dragi rudaru, ti imas pravo na zdravstvenu zastitu, ali ja, centrala holdinga EP u Sarajevu ti to zdravstveno osiguranje necu uplatit. Ali cu iza nove godine povecati cijenu struje. Ali ti necu povecati otkupnu cijenu uglja. Ali cu da te unistim... Nece moci.
- jao_situacije
#204 Re: Sarajevo je u povlaštenom položaju u odnosu na druge gradove?
Najbolja solucija, ako mene pitaš, je subvencionirati poljoprivredu. Evo rekao sam i stvarno mislim, bez uvrede ali mislim, (iako sam možda žestoko rekao gore) da u Sarajevu ima ljudi koji svojim ponašanjem i načinom života a ne žele ga promijeniti (po mom mišljenju a i drugih oko mene) na bolje ne zaslužuju da budu ovdje i da prave gužvu i uništavaju način života "u gradu". Nema to veze sa tim odakle je, ali je ponašanje to što ih izdvaja iz mase "Sarajlija" i zato kažem postoje prostranstva (prema podacima koje ja imam 52% obradivog zemljišta u BIH se ne iskorištava), subvencionirati poljoprivredu i nek ostanu tamo. Sarajevo će imati manje izdatke za održavanje za infrastrukturu i sl. neće biti novca kao sada, ali tako je kako je. Dobro bi bilo i smanjiti broj kantona i to se najavljuje puno godina. To je moja ideja, ja nemam bolje u ovom trenutku.babanovac wrote:Postujem obicnog radnika u privatnom sektoru, postujem kulturnu superiornost Sarajeva, postujem ekonomsku centripetalnost, postujem i prosjecno domacinstvo, postujem tramvaj, dabogda se i podzemna izgradila, ma postujem i Poljine, kao i svaki skorojevic... No to nije tema danasnje emisije. Danasnje pitanje glasi: Zasto bi iz zajednicke federalne kase 440 000 ljudi "dobilo" 400 mil KM, naspram 200 mil KM za kanton od 480 000 ljudi?astala_vistala wrote:Poenta je u tome pokazati ljudima da mi nismo nikakvi vanzemaljci,i da obicni radnik posebno u privatnom sektoru isto zivi u Sarajevu i u Tuzli,druga stvar je sto je Sarajevo ekonomski i kulturni centar BiH i logicno da ce se graditi,ali da prosjecno domacinstvo bolje zivi od tuzlaka je totalna glupost i ne razumijem kako se rodio taj neosnovani kompleks,npr u iz Mostara,Banja Luke i slicnih gradova nikada nisam cuo slicne gluposti,dokle to ide na samom ulazu u Tuzlu grafit FUCK THE CAPITAL onojao_situacije wrote:
Ne može! zdravo! potpisujem, odričem se nulte/prve transverzale jer mi je haman za pljunut s prozora ta možda buduća cesta i investicija u KS eto im pare od poreza iz KS samo nek ne dolaze i nek ovi što su došli odu. Nek rade šta god hoće sa tim novcem nek prave kozmodrome lansiraju satelite u orbitu, prave fabrike rudnike elektrane šta god hoće samo nek odu iz KS ne moraju nam dolaziti ni kao turisti.
-
babanovac
#205 Re: Sarajevo je u povlaštenom položaju u odnosu na druge gradove?
Preraspodjeli sredstva, povecaj potrosnju u TK, imaces povrat ljudi iz SA u maticne sredine. Ali to bi se itekako osjetilo u Sarajevu, a to nam ne treba, treba nam bosnjacki Las Vegas, nas bosnjacki grad za odabrane. Gradio se London, a sa njim i Bombaj. Stimulisati poljoprivredu, to svakako, ali moj PDV sa racuna za struju vratiti tamo gdje je placen.
- Hajvan
#206 Re: Sarajevo je u povlaštenom položaju u odnosu na druge gradove?
Najbolje bi bilo uvesti općinske poreze.
Koliko prikupiš, toliko i da se pružiš.
u sta će svaka opština sprditi pare, nebitno je- to je onda samo problem onih u tim opstinama.
Koliko prikupiš, toliko i da se pružiš.
u sta će svaka opština sprditi pare, nebitno je- to je onda samo problem onih u tim opstinama.
-
nightvision
#207 Re: Sarajevo je u povlaštenom položaju u odnosu na druge gradove?
Proizvodnja elektricne energije u fbih pokrivena je termolektranama sa oko 74% od cega dobar dio otpada na tuzlansku termoelektranu. Izvoz struje iz fbih je jedna je od svijetlih tacaka bh privrede. Mozda bih ja trebao traziti da najvise para od izvoza idu u tuzlu jer se tu struja pravi? Bih da sam hajvan. Ali nisam. Insan sam. Lupaju ljudi ko maksim po diviziji sta bi trebalo raditi a nemaju pojma. Iako oni milioni od izvoza zvuce primamljivo, kad dva puta razmislim. 
- kandelabar
#208 Re: Sarajevo je u povlaštenom položaju u odnosu na druge gradove?
U TK je stvarno haos žao mi je što ste se pojedinci Sarajlije šprdali na početku ove teme pretpostavljam uskoro da ce biti opet novi protesti u TK jer se pare samo namiču sa jednog ministarstva se skinu uplati se drugom i sve tako ja kao student još nisam dobio trecu ratu studentskog kredita,a trebao sam dobiti vec 9-10..Dok su ljudi-radnici pješačili prema Orašju vi ste dijelili 3000 kolača za veče ilahija i tako dalje da ne nabrajam..Saće te vi reći to su pljačkaške privatizacije itd
- Hajvan
#209 Re: Sarajevo je u povlaštenom položaju u odnosu na druge gradove?
Bolje ici dalje, u 'svijet'.
Sarajevo je provala. Sve više me podsjeća na Kabul.
Sarajevo je provala. Sve više me podsjeća na Kabul.
- supercali
#210 Re: Sarajevo je u povlaštenom položaju u odnosu na druge gradove?
Malo se to previse spusta na nivo pojedinca sto se tice sarajeva
Da razjasnimo bar okvirno sto se najvise izdvaja za sarajevo
Prvo to je sve drzavno pa onda federalno pa onda i jednog od 10 kantona
Sto se najvise izdvaja je to sto prvo ovi drzavni koji vecinom obitavaju u sarajevu ne zele pare u grahovu srebreniku itd nego u sarajevu onda isti slucaj i sa federalcima i jos veci procenat jer nema srpske a onda i sam kanton
Da bi bila postena raspodjela trebali bi ukinuti kantone a zatim i entitete
Sve zatim podjeliti na 5-6 prirodnih regija i novac dijeliti na osnovu prihoda razhoda poreza itd
S tim da postoji fond za nerazvijene opstine koje bi direktno pomagala drzava
To je moja neka vizija koju sumnjam da cu dozivjeti
Da razjasnimo bar okvirno sto se najvise izdvaja za sarajevo
Prvo to je sve drzavno pa onda federalno pa onda i jednog od 10 kantona
Sto se najvise izdvaja je to sto prvo ovi drzavni koji vecinom obitavaju u sarajevu ne zele pare u grahovu srebreniku itd nego u sarajevu onda isti slucaj i sa federalcima i jos veci procenat jer nema srpske a onda i sam kanton
Da bi bila postena raspodjela trebali bi ukinuti kantone a zatim i entitete
Sve zatim podjeliti na 5-6 prirodnih regija i novac dijeliti na osnovu prihoda razhoda poreza itd
S tim da postoji fond za nerazvijene opstine koje bi direktno pomagala drzava
To je moja neka vizija koju sumnjam da cu dozivjeti
-
hujdur007
#211 Re: Sarajevo je u povlaštenom položaju u odnosu na druge gradove?
babanovac wrote: Postujem obicnog radnika u privatnom sektoru, postujem kulturnu superiornost Sarajeva, postujem ekonomsku centripetalnost, postujem i prosjecno domacinstvo, postujem tramvaj, dabogda se i podzemna izgradila, ma postujem i Poljine, kao i svaki skorojevic... No to nije tema danasnje emisije. Danasnje pitanje glasi: Zasto bi iz zajednicke federalne kase 440 000 ljudi "dobilo" 400 mil KM, naspram 200 mil KM za kanton od 480 000 ljudi?
- MuaDib
#212 Re: Sarajevo je u povlaštenom položaju u odnosu na druge gradove?
Sarajevo kao sjedište 5 nivoa vlasti, može lijepo živjeti od birokratske pare, još ako dodamo da kao glavni grad privlači brojne NVO, zatim svjetske kompanije koje sa ispostavama, distributerima, uredima i slično, povlaće veliki broj ljudi u radni odnos. Međutim, čim se izađe iz Sarajeva, može se uočiti jad i bijeda današnje Bosne, nerazvijenost, neperspektivnost i zapuštenost prigradskih i međugradskih prostora.
I kako je etnički momenat dominantan u odnosu Banja Luke i Mostara spram Sarajeva, tako je ekonomski momenat dominantan u odnosima Bihaća, Tuzle i Zenice spram Sarajeva. Nažalost u Sarajevu ne postoji ili postoji u tragovima svijest, da mora mjenjati odnos prema cijeloj državi. Puno je konformista zakačenih na državne jasle, NVO sektor i ine zavode, agencije i slično, koji ne razumiju gladne. I to je problem. Jer kakvu Bosnu "sarajevska raja hoće", takvu Bosnu niko neće. Pa i ne čudi otpor prema Sarajevu u Tuzli, Zenici, Travniku, Bihaću, Goraždu i drugim bošnjačkim sredinama.
I kako je etnički momenat dominantan u odnosu Banja Luke i Mostara spram Sarajeva, tako je ekonomski momenat dominantan u odnosima Bihaća, Tuzle i Zenice spram Sarajeva. Nažalost u Sarajevu ne postoji ili postoji u tragovima svijest, da mora mjenjati odnos prema cijeloj državi. Puno je konformista zakačenih na državne jasle, NVO sektor i ine zavode, agencije i slično, koji ne razumiju gladne. I to je problem. Jer kakvu Bosnu "sarajevska raja hoće", takvu Bosnu niko neće. Pa i ne čudi otpor prema Sarajevu u Tuzli, Zenici, Travniku, Bihaću, Goraždu i drugim bošnjačkim sredinama.
- filosofman
#213 Re: Sarajevo je u povlaštenom položaju u odnosu na druge gradove?
Sarajevo je samoljubljivo...
-
Cohers
#214 Re: Sarajevo je u povlaštenom položaju u odnosu na druge gradove?
Sarajevo ne postoji, postoji Izetbegovićev feud, u kojem su na cijeni isključivo formalni hvalospjevi (i hvalospjevci!) Sarajevu te Bosni i Hercegovini (i Bošnjacima!), dok se de facto i de jure radi o najpodlijem modelu razaranja svega što je u temeljima samoodrživosti Bosne i Hercegovine (i Bošnjaka!). Naravno, zarad vlastitog im prosperiteta, Izetbegovićevi šegrti su bezobzirni u odbrani Izetbegovićevog bosnocidnog amaneta i pustošenja Sarajeva i Bosne i Hercegovine:filosofman wrote:Sarajevo je samoljubljivo...
- spreca
#215 Re: Sarajevo je u povlaštenom položaju u odnosu na druge gradove?
Treba uvesti opstinski,kantonalni i porez federacije........porez federacije naravno jedinstven na cijelom dijelu federacije a opstinski i kantonalni onako kako to sami kantoni rijese odnosno opcine........naj siromasnije opstine bi pomagala federacija iz federalnog proracuna
- reis1
#216 Re: Sarajevo je u povlaštenom položaju u odnosu na druge gradove?
Mi u Sarajevu smo begovi, a vi svi ostali ste kmetovi. Zato je kod nas koeficijent 2, a kod vas 1. Pomirite se s tom cinjenicom. 
-
Cohers
#217 Re: Sarajevo je u povlaštenom položaju u odnosu na druge gradove?
Namjerno i sistematizirano, Izetbegovićeva kvislinško-kriminalna vlast je Bosnu i Hercegovinu dovela do totalnog bankrota. Zato je, a od onih kiojima je Bosna i Hercegovina uvjet i garancija opstanka, suicidno očekivati promjenu karaktera ponašanja te vlasti. Njihov jedini izbor je oslobađanje Bosne i Hercegovine od Izetbegovićeve kvislinško-kriminalne vlasti.spreca wrote:Treba uvesti opstinski,kantonalni i porez federacije........porez federacije naravno jedinstven na cijelom dijelu federacije a opstinski i kantonalni onako kako to sami kantoni rijese odnosno opcine........naj siromasnije opstine bi pomagala federacija iz federalnog proracuna
- spreca
#218 Re: Sarajevo je u povlaštenom položaju u odnosu na druge gradove?
evo bas mi sad slika pred ocima ....sjede begovi na mehkim siljteima i pusereis1 wrote:Mi u Sarajevu smo begovi, a vi svi ostali ste kmetovi. Zato je kod nas koeficijent 2, a kod vas 1. Pomirite se s tom cinjenicom.
- escobar__
#219 Re: Sarajevo je u povlaštenom položaju u odnosu na druge gradove?
Ako ćete vi glumatat neku veličinu i prosto yebavat druge bh. gradove u zdrav mozak, i otcijepit ćemo se ako treba. Beogradu i Zagrebu nećemo, al' jebeš i vas.Hajvan wrote:ma ovo je ona tuzlaska spika..
vama je najbolje otcjepiti se-- eno vam beograd ili zagreb… s njima ce vam biti bolje.
- spreca
#220 Re: Sarajevo je u povlaštenom položaju u odnosu na druge gradove?
ali moras priznati da to rade uz nasu debelu pomocCohers wrote:Namjerno i sistematizirano, Izetbegovićeva kvislinško-kriminalna vlast je Bosnu i Hercegovinu dovela do totalnog bankrota. Zato je, a od onih kiojima je Bosna i Hercegovina uvjet i garancija opstanka, suicidno očekivati promjenu karaktera ponašanja te vlasti. Njihov jedini izbor je oslobađanje Bosne i Hercegovine od Izetbegovićeve kvislinško-kriminalne vlasti.spreca wrote:Treba uvesti opstinski,kantonalni i porez federacije........porez federacije naravno jedinstven na cijelom dijelu federacije a opstinski i kantonalni onako kako to sami kantoni rijese odnosno opcine........naj siromasnije opstine bi pomagala federacija iz federalnog proracuna
- spreca
#221 Re: Sarajevo je u povlaštenom položaju u odnosu na druge gradove?
escobar__ wrote:Ako ćete vi glumatat neku veličinu i prosto yebavat druge bh. gradove u zdrav mozak, i otcijepit ćemo se ako treba. Beogradu i Zagrebu nećemo, al' jebeš i vas.Hajvan wrote:ma ovo je ona tuzlaska spika..
vama je najbolje otcjepiti se-- eno vam beograd ili zagreb… s njima ce vam biti bolje.
ako nas koriste samo za muzhu.....koji ce nam kutnjak i oni u pravu si
- supercali
#222 Re: Sarajevo je u povlaštenom položaju u odnosu na druge gradove?
sarajevska raja nece takvu bosnu kakvu ti govoris to zele paraziti na drzavnim jaslama bez obzira bili oni sarajlije ili sa strane jer tako dobro ziveMuaDib wrote:Sarajevo kao sjedište 5 nivoa vlasti, može lijepo živjeti od birokratske pare, još ako dodamo da kao glavni grad privlači brojne NVO, zatim svjetske kompanije koje sa ispostavama, distributerima, uredima i slično, povlaće veliki broj ljudi u radni odnos. Međutim, čim se izađe iz Sarajeva, može se uočiti jad i bijeda današnje Bosne, nerazvijenost, neperspektivnost i zapuštenost prigradskih i međugradskih prostora.
obicna raja bilo iz sarajeva ili sa strane zele vjerujem da je svakome dobro bilo to u sarajevu ili negdje drugdje u bih
-
Eborg
#223 Re: Sarajevo je u povlaštenom položaju u odnosu na druge gradove?
Ova tema je još jedan od dokaza koliko smo suštinski netolerantni kao društvo, a da ne govorim koliko nema unutardržavne kohezije gdje su evo i Tuzlaci, Zeničani i Sarajlije međusobni "neprijatelji". Ovdje iz komentara izbija "superiornost" Sarajlija, odnosno "ugroženost" provincijalaca.
Bit će pravo veselo kad nam za koju deceniju po ulicama i biroima počne obitavati veći broj Roma, Afrikanaca, Azijata i sličnih. Mislim da ćemo biti najnetolerantnija i najrasističkija država u Evropi gdje će Francuska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Italija i Grčka biti male mace za nas u tom segmentu.
Bit će pravo veselo kad nam za koju deceniju po ulicama i biroima počne obitavati veći broj Roma, Afrikanaca, Azijata i sličnih. Mislim da ćemo biti najnetolerantnija i najrasističkija država u Evropi gdje će Francuska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Italija i Grčka biti male mace za nas u tom segmentu.
- reis1
#224 Re: Sarajevo je u povlaštenom položaju u odnosu na druge gradove?
escobar__ wrote:Ako ćete vi glumatat neku veličinu i prosto yebavat druge bh. gradove u zdrav mozak, i otcijepit ćemo se ako treba. Beogradu i Zagrebu nećemo, al' jebeš i vas.Hajvan wrote:ma ovo je ona tuzlaska spika..
A sta cemo onda mi, od koga cemo naplacivati koeficijent 2?
-
PM72
#225 Re: Sarajevo je u povlaštenom položaju u odnosu na druge gradove?
Dok je svijeta i vijeka uvjek će biti ovakve i slične priče.Dobro se sjećam šuplje priče u onoj zemlji kako Beograd odvuče sve pare pa svi ostali ga puše.Onda je došla fildžan Bosna pa ovi sa strane to isto pričaju ali za Sarajevo.Kompleks niže vrijednosti.Kad bi Tuzla postala država za sebe onda bi oni iz Obodnice tražili više para jer su kao ugroženi.