Neko reče da se muslimani trebaju ograđivati od terorista, pa rade to oni stalno, pravdaju se i više nego što trebaju. Evo posjetio sam zvaničnu stranicu IZ BiH, i jedan od zadnjih članaka je o službenoj posjeti vjerskom poglavaru u Turskoj:
Tokom srdačnog i bratskog susreta šejh Görmez i muftija Hasanović izrazili su zabrinutost glede onoga što se u zadnje vrijeme događa u Siriji, Iraku i ostalim dijelovima svijeta, osudivši sva zlodjela koja tzv. Islamska država i slične terorističke organizacije čine uime vjere ili ideologije. Zabrinutost su izrazili i glede porasta islamofobije u Europi te su se usuglasili da zajedničkim snagama porade na ispravljanje iskrivljene sliku o islamu i muslimanima, posebice u Europi.
Zašto niko od kršćana ne osjeća potrebu da se ograđuje i pravda od npr. Breivika? I svaka im čast za to, ja bi volio da su muslimani takvi. Zamisli da neko kaže da mu je čudno što se npr. kršćani u BiH javno ne ograđuju od Breivika, pa proglasili bi ga ludim.
Ovo je austrijski političar rastuće popularnosti Heinz Christian Strache, ja da ovako hodam okolo sa fotografijom crkve, digla bi se i kuka i motika na mene, a i običan narod bi me proglasio ćaknutim
Ono što ide uz njega, kao i uz sve te antimuslimanske kršćanske fašiste, je to da vole afiramitvno govoriti o Republici Srpskoj i javno podržavaju čak i njenu nezavisnost.
E ti, zvanični političari europskih država, koji se javno deklarišu kao neprijatelji BiH, oni su u mojim očima prava potencijalna opasnost, ali bitno je danonoćno u medijima pričati o "vehabijskoj opasnosti"(što je opet priča sama za sebe).