čestitanje vjerskih praznika
-
Kaligula I
#201 Re: čestitanje vjerskih praznika
...ja mislim da je čestitanje vjerskih blagdana prije svega stvar kulture i 'čojstva', a onda svega ostaloga...ko je ljudina u duši on je automatski i dobar vjernik, dok upraznjavanje vjere, može, ali i ne mora podrazumjevati ljudstvo...ko je u multietničkim zajednicama protiv cestitanja tuđih vjerskih praznika, taj je po automatici stvari i protiv samog suzivota među ljudima...kako da surađujemo na ekonomskkom, kulturnom, socijalnom, političkom itd planu ako nismo za pruzenu ruku svoga susjeda druge vjere...novac valja, a njegov vlasnik ne valja...e ne moze tako...to se onda zove licemjerje...
...što u takvim prilikama sa izrazavanjem saučešća?...zar bi taj 'veliki vjernik' mogao da ne izrazi rijeći utjehe i ne ucestvuje u tuzi svoga prvog susjeda koji je izgubio najmilijeg člana obitelji?...a ako moze tako onda s njim nesto ozbiljno nije u redu...ne na ljudskom, nego naćisto duševnom planu...
...ateističko nečestitanje se može tolerirati i nekako, ali teističko ama bas nikako...
...što u takvim prilikama sa izrazavanjem saučešća?...zar bi taj 'veliki vjernik' mogao da ne izrazi rijeći utjehe i ne ucestvuje u tuzi svoga prvog susjeda koji je izgubio najmilijeg člana obitelji?...a ako moze tako onda s njim nesto ozbiljno nije u redu...ne na ljudskom, nego naćisto duševnom planu...
...ateističko nečestitanje se može tolerirati i nekako, ali teističko ama bas nikako...
-
LINQ
#202 Re: čestitanje vjerskih praznika
Da je moj narod iz čista mira zaklao preko 8 hiljada ljudi kao što je tvoj, mene bi bilo sramota otvoriti temu gdje se spominje taj zločin. Tebe očito nije ni da provociraš, ni da psuješ....ali to naravno možeš samo na forumu, u životu bi sigurno ostao zauvijek nepokretan da mi se tako obratiš U VEZI SREBRENICE. Hajde sad....neću te prijavljivati jer nemam od toga ništa.Queen_of_hearts wrote:Mrs u picku materinu! Ti ces mi o postovanju ,obrazu i koga cu da spominjem. Djubre bezobrazno!LINQ wrote:Ne referišeš ti ništa, već provociraš, a da imaš poštovanja prema žrtvama i na kraju krajeva, obraza....ne bi ni spomenula Srebrenicu.Queen_of_hearts wrote: Ne referisem na srbe i hrvate,vec na "prave i krive" medju Bosnjacima ?
- Queen_of_hearts
#203 Re: čestitanje vjerskih praznika
.
Last edited by Queen_of_hearts on 05/01/2015 19:34, edited 1 time in total.
-
Kaligula I
#204 Re: čestitanje vjerskih praznika
...ovdje valjda raspravljamo o vjeri a ne etniji...LINQ wrote:
Da je moj narod iz čista mira zaklao preko 8 hiljada ljudi kao što je tvoj, mene bi bilo sramota otvoriti temu gdje se spominje taj zločin. Tebe očito nije ni da provociraš, ni da psuješ....ali to naravno možeš samo na forumu, u životu bi sigurno ostao zauvijek nepokretan da mi se tako obratiš U VEZI SREBRENICE. Hajde sad....neću te prijavljivati jer nemam od toga ništa.
-
LINQ
#205 Re: čestitanje vjerskih praznika
To se sad pravimo da ne znamo ko je počinio zločin u Srebrenici? Šta je ovo? Gimnazijska debata?Queen_of_hearts wrote:Na koji "moj" narod mislis jadove ?
- Queen_of_hearts
#206 Re: čestitanje vjerskih praznika
.LINQ wrote:To se sad pravimo da ne znamo ko je počinio zločin u Srebrenici? Šta je ovo? Gimnazijska debata?Queen_of_hearts wrote:Na koji "moj" narod mislis jadove ?
Last edited by Queen_of_hearts on 05/01/2015 19:35, edited 1 time in total.
-
razonoda
#207 Re: čestitanje vjerskih praznika
Pitanje je bilo koga zrtvovati ----Krajinu ili Srebrenicu. Odgovor znate.
- kamberovica polje
#208 Re: čestitanje vjerskih praznika
Pa nije ON zaklo te ljude da se osjeća krivim zbog toga. Šta hoćeš da ja kažem da je svaki musliman terorista i kriminalac ko oni ISIL-ovci što kolju djecu, siluju žene i obezglavljuju novinare po bliskom istoku pa to sve fino stavljaju na internet? Po tvojoj infantilnoj logici to je isti kurac. Prestani biti ograničen, uzmi i čitaj knjige i obrazuj se, to je jedini bijeg iz te zatucanosti koju ispoljavaš u svakom postuLINQ wrote:
Da je moj narod iz čista mira zaklao preko 8 hiljada ljudi kao što je tvoj, mene bi bilo sramota otvoriti temu gdje se spominje taj zločin. Tebe očito nije ni da provociraš, ni da psuješ....ali to naravno možeš samo na forumu, u životu bi sigurno ostao zauvijek nepokretan da mi se tako obratiš U VEZI SREBRENICE. Hajde sad....neću te prijavljivati jer nemam od toga ništa.
-
Bodkin
#209 Re: čestitanje vjerskih praznika
jel moguce da se ovako upecate na indijance i radikale i to toliko da cete ban zaraditi?
-
Bodkin
#210 Re: čestitanje vjerskih praznika
nije te dugo bilo. sluzbeni put ili banovici?LBVIEW wrote:Teska srcaBodkin wrote:Sta je forum zakljucio? Jel ok nevjernicima cestitati? Na koji nacin? Jel se smije primiti cestitka od nevjernika? Sta oni smiju reci? Mislim kad je vec nezaposlenost 2,7%, drzava povezana autoputevima, civilna zastita izdaje za lovu helikoptere i kanadere sloveniji, imamo plus u budzetu i univerzitet u sarajevu usao u top 10 na vebometriksu i sangaj listi, vrijeme je da se pozabavijo i ovim pitanjima ispravnog cestitanja i pozdrava,moradoh forumskom "protivniku'"
.
Btw., uskoro ce poceti sezona blagdana, pretpostavljam kako ce tema eksplodirati.
-
LINQ
#211 Re: čestitanje vjerskih praznika
O logici priča čovjek koji kaže da ako sve i jedan pravoslavac na Planeti nije učestvovao u ubijanju, Srebrenica se nije desilakamberovica polje wrote:Pa nije ON zaklo te ljude da se osjeća krivim zbog toga. Šta hoćeš da ja kažem da je svaki musliman terorista i kriminalac ko oni ISIL-ovci što kolju djecu, siluju žene i obezglavljuju novinare po bliskom istoku pa to sve fino stavljaju na internet? Po tvojoj infantilnoj logici to je isti kurac. Prestani biti ograničen, uzmi i čitaj knjige i obrazuj se, to je jedini bijeg iz te zatucanosti koju ispoljavaš u svakom postuLINQ wrote:
IDIL i islam nemaju nikakve veze, gdje ti živiš? I ti nekome kažeš da se obrazuje?
-
LINQ
#212 Re: čestitanje vjerskih praznika
A radikali su, predpostavljam, svi oni koji neće pljuvati po muslimanima zato što ne čestitaju praznike drugima? A to što nikada nijedan kršćanin neće čestitati muslimanu praznik ispravno, bez obzira što zna šta treba reći, to nije upitno i o tome se ne raspravlja kako i zašto. Ne raspravlja jer je tema otvorena samo za pljuvanje po islamu, ni prva, ni zadnja....uostalom, zna se čiji je ovo forum.Bodkin wrote:jel moguce da se ovako upecate na indijance i radikale i to toliko da cete ban zaraditi?
- filosofman
-
Bodkin
#214 Re: čestitanje vjerskih praznika
pitao sam fino, KAKO SE PRAVILNO CESTITA BAJRAM? a onda cu ti objasniti da ti ne znas pravilno cestitati bozic i da to ljude savraeno boli patkaLINQ wrote:A radikali su, predpostavljam, svi oni koji neće pljuvati po muslimanima zato što ne čestitaju praznike drugima? A to što nikada nijedan kršćanin neće čestitati muslimanu praznik ispravno, bez obzira što zna šta treba reći, to nije upitno i o tome se ne raspravlja kako i zašto. Ne raspravlja jer je tema otvorena samo za pljuvanje po islamu, ni prva, ni zadnja....uostalom, zna se čiji je ovo forum.Bodkin wrote:jel moguce da se ovako upecate na indijance i radikale i to toliko da cete ban zaraditi?
- filosofman
#215 Re: čestitanje vjerskih praznika

Last edited by filosofman on 05/01/2015 19:48, edited 1 time in total.
- filosofman
#216 Re: čestitanje vjerskih praznika
filosofman wrote:

- filosofman
#217 Re: čestitanje vjerskih praznika
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić večeras je u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu organizirao prijem povodom Božića.

- JohnnyS
#218 Re: čestitanje vjerskih praznika
Kako se nije digla kuka i motika kao kad je Čova organizirao primanje povodom Coca-Colinog Božića
-
razonoda
#219 Re: čestitanje vjerskih praznika
Vidi BAKIR i FINCI isto sherbe piju. 
- filosofman
#220 Re: čestitanje vjerskih praznika
Šta, zbog čega?JohnnyS wrote:Kako se nije
- filosofman
#221 Re: čestitanje vjerskih praznika
filosofman wrote:Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić večeras je u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu organizirao prijem povodom Božića.
- JohnnyS
#222 Re: čestitanje vjerskih praznika
filosofman wrote:Šta, zbog čega?JohnnyS wrote:Kako se nije
Ima cijela jedna tema od sad već preko deset strana kuknjave nakon što je Čova napravio prijem za Božić.
-
razonoda
#223 Re: čestitanje vjerskih praznika
Mozda ce napasti,,,, 
- Banksy
#224 Re: čestitanje vjerskih praznika
Sretni vam praznici, svima, svi, i protekli
i predstojeći
i sretna svima Nova 2015. godina. 
- filosofman
#225 Re: čestitanje vjerskih praznika
Banksy wrote:Sretni vam praznici, svima, svi, i proteklii predstojeći