MURIJA TRKELJA KLIX

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
supercali

#201 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by supercali »

bella_ciao wrote:
Cholina_Lokica wrote:
karanana wrote:sto se tice klixa kao klixa i njegovih vijesti i kvalitete vijesti, sto se mene tice moze ga policija srpske odmah spaliti, ali je samo stravicna spoznaja koliko je ova drzava napravljena da policijski stiti vladajuce ljude. ovo se nece promijeniti nikad i to je strahota kad skontas. jebo koreju, tamo barem znas na cemu si.
Upravo to, meni od od klixove uredjivacke politike dize kosa na glavi. Ali je strasno to da je problem toliki odakle klixu snimak, a nije problem cvijanovicka i slicni njoj
Naravno da im nije problem cvijanovicka kad svi to rade, cudno nam sto se kupuju pozicije al nam nije cudno kad nam rodjak sredi poso u telekomu il 10ku na faksu.

Kolko god je zakon selektivan tolko smo i mi. Ko god hoce da mjenja nesto nek krene prvo od sebe.

Sto se tice klixa, lazu, huskaju, neobjektivni su, neprofesionalni su, nepismeni su... sto bi se ja suosjecao s njima. Oni nisu novinari.
koliko god zakon bio selektivan selektivna je i vecina ljudi
sto ne znaci da su automatski svi za to da im rodjak sredi posao
ja prvi sam imao ponudu da mi se sredi posao u drugoj firmi za neku cifru al iz principa necu niti cu platiti s ovim razmisljanjem i razumom
doduse i radim u relativno dobroj firmi al bi u novoj i s obimom posla i sa platom bolje prosao
da opet ponovim ima u bih i moralnih ljudi nemoj gledati samo negativne
Streptokok

#202 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Streptokok »

da si na birou nebi ti tako govorio, nego bi platio i još se udarao nogom u guzicu kako si dobro prošao.
RtrnOfSalisbury

#203 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by RtrnOfSalisbury »

... kome trebam(o) dati podrsku ?
homega

#204 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by homega »

animus wrote:Na jednoj od slika se vidi da policajci iz RS-a nose torbe tj. dokaze iz zgrade sto je totalno nezakonito jer za to nisu mjesno nadlezni. Bas me interesuje kako ce se ovo zavrsiti. Nema sanse da policajac sa natpisom na čirilici može pretresati u Federaciji a niti obratno. U redu je biti prisutan sluzbenim radnjama ali nema nadleznost na podrucju drugog entiteta da mu milion sudova da nalog za to. Ocigledno krsenje zakona. Mogla bi ovo velika afera biti koja bi mogla rezultirati gubljenjem radnih mjesta općinskog sudije, tužioca i velikog broja policajaca. Sad ce se vjerovatno i politicke stranke oglasiti kad shvate sta se danas desilo. Cirkus pocinje taman pred Novu godinu. Sretna nam bila.
Kakva bi bila razlika da je FUP odnijela dokumentaciju? I kako znaš da će dokumentacija biti odnesena u Banja Luku, a ne kod sudije Općinskog suda u Sarajevu?
supercali

#205 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by supercali »

Tyke wrote: Pa zar ne prisluskuju? Od Zijada Turkovica i njegovih havera, pa jos i prije njega uhvaceni placenici, pa do ove sitne buranije i narkomancica koji se privode u prostorije policije radi ispitivanja ne bi li otkrili krupnije dilere, a kao dokaz im puste razgovore preko mobitela?
pa eto samo dokaz da ima nesto zanimljivo vjerovatno bi mi bili na saslusanjima kakvim a ovako moze prisluskivati kako sam nagovarao jednu da mi ga opere a da joj ja za uzvrat dam sastojak protiv bora
spreca

#206 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by spreca »

homega wrote:
animus wrote:Na jednoj od slika se vidi da policajci iz RS-a nose torbe tj. dokaze iz zgrade sto je totalno nezakonito jer za to nisu mjesno nadlezni. Bas me interesuje kako ce se ovo zavrsiti. Nema sanse da policajac sa natpisom na čirilici može pretresati u Federaciji a niti obratno. U redu je biti prisutan sluzbenim radnjama ali nema nadleznost na podrucju drugog entiteta da mu milion sudova da nalog za to. Ocigledno krsenje zakona. Mogla bi ovo velika afera biti koja bi mogla rezultirati gubljenjem radnih mjesta općinskog sudije, tužioca i velikog broja policajaca. Sad ce se vjerovatno i politicke stranke oglasiti kad shvate sta se danas desilo. Cirkus pocinje taman pred Novu godinu. Sretna nam bila.
Kakva bi bila razlika da je FUP odnijela dokumentaciju? I kako znaš da će dokumentacija biti odnesena u Banja Luku, a ne kod sudije Općinskog suda u Sarajevu?
A ko garantuje da nece iskoristavati bazu podataka kad god im zatreba u bilo kakve svrhe-spiskove
supercali

#207 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by supercali »

Streptokok wrote:da si na birou nebi ti tako govorio, nego bi platio i još se udarao nogom u guzicu kako si dobro prošao.
da sam na birou radio bih neki fizicki posao ili bi bio vani i opet bi tako govorio
a ovaj posao nisam dobio preko stele niti placanjem toliko o tome
to sto bi vecina platila ne znaci da bi svi platili posao bilo gdje

ako je moralna odgovornost vecini veoma nisko nekima je kao meni veoma visoko pa usudio bi se reci i da nema cijenu
bach

#208 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by bach »

Pretres je mogla vršiti samo SIPA.

Nalog za pretres je moglo zatražiti samo Tužilaptvo BiH.

Pretres je mogao odobriti samo Sud BiH.

Ovo sve što su prikupili i što su radili mogu mačku o rep okačiti.
animus

#209 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by animus »

homega wrote:
Velika razlika jer bi u tom slucaju bio postovan zakon. Nebi bilo nikakve frke s te strane ali bi u vezi samog pretresa jer zakon stiti novinare i njihove izvore.

U ovom slucaju kad policajci iz RS-a prikupljaju dokaze sve pada u vodu jer su bili u rukama ljudi koji nisu bili ovlasteni za to i automatski svaki advokat na sudu ih moze osporiti jer su prikupljeni na nezakonit nacin i ko moze garantovati da nece biti zloupotrebljeni. Zna se tacno kako se postupa sa dokazima i tu nema dileme. Ovi ljudi nisu bili ovlasteni za to jer bi u drugom slucaju mogli sutra i ljudi iz elektra da malo pretresaju pa da kazu eto mi nasli dokaze za sud.
Stjui

#210 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Stjui »

animus wrote:Kakvih ce ovdje sve krsenja ljudskih prava biti ne mozemo ni zamisliti. Privatnost svih clanova foruma je sada narusena. To je sada skroz sigurno. Sada ce znati identitet svakog ko pise na forumu ako to nisu ranije znali. Ja razmisljam da se odjavim i ponovo otvorim novi avatar. Jebes sud i zakon koji im je ovo dopustio.
ti,moj frendu,trebaš razmisliti o promjeni spola.znači,fino odeš kod karabega da ti ukloni taj melanom među nogama i na njegovom mjestu izrezbari "mačkicu".to je pod jedan,a onda mjenjaj nick i avatar.jel me žišku?
Last edited by Stjui on 29/12/2014 18:09, edited 1 time in total.
almir90

#211 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by almir90 »

Pošto je Dodik izgubio dio RS, Zlatko mu je odlučio ostaviti Federaciju u amanet. :lol:
bull21

#212 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by bull21 »

Ediiiiiiiiiiiiiitaaaa aaaaaaaaaako kooooooooooooooojim sluuuuuuučaaaaaaaaaaajem ovoooooooooo čiiiiiiiiiitaš preeeeeeeeestaaaaaaaaani seeeee preneeeeeeemaaaaaaaagati.
animus

#213 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by animus »

bach wrote:
Pretres je mogla vršiti samo SIPA.

Mene je strah da je to i policajcima bilo jasno ali da su oni htjeli neke druge podatke koje su i dobili ovim pretresom.
animus

#214 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by animus »

Stjui wrote:
animus wrote:Kakvih ce ovdje sve krsenja ljudskih prava biti ne mozemo ni zamisliti. Privatnost svih clanova foruma je sada narusena. To je sada skroz sigurno. Sada ce znati identitet svakog ko pise na forumu ako to nisu ranije znali. Ja razmisljam da se odjavim i ponovo otvorim novi avatar. Jebes sud i zakon koji im je ovo dopustio.
ti,moj frendu,trebaš razmisliti o promjeni spola.znači,fino odeš kod karabega da ti ukloni taj melanom među nogama i na njegovom mjestu izrezbari "mačkicu".to je pod jedan,a onda mjenjaj nick i avatar.jel me žišku?
Vidim da si se ti pretvorio sav u muda pa te boli neka stvar. Ne kontas ti kako ovo sve funkcionise ja bi reko.
homega

#215 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by homega »

bach wrote:Pretres je mogla vršiti samo SIPA.
Misliš li da je sudija Igor Todorović svjesno ugrozio svoju poziciju u jednoj izuzetno moćnoj instituciji kakva je Općinski sud u Sarajevu i svjesno, mimo zakona, prihvatio zahtjev policije i potpisao sudski nalog za pretres klix-a?
kakavdanakneiskustvu

#216 Re: Zbog snimka premijerke RS-a policija upala u prostorije Klixa

Post by kakavdanakneiskustvu »

kamen spoticanja wrote:Meni nije jasno odkud mup manjeg entiteta u sarajevu?

i meni,isto da u banjaluku dođe policija FBIH
topcam
Vozim: uzbrdo

#217 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by topcam »

Sad klix treba traziti odstetu.

Zarada,.. Strah, oduzimanje slobode bez razloga itd itd..
spreca

#218 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by spreca »

homega wrote:
bach wrote:Pretres je mogla vršiti samo SIPA.
Misliš li da je sudija Igor Todorović svjesno ugrozio svoju poziciju u jednoj izuzetno moćnoj instituciji kakva je Općinski sud u Sarajevu i svjesno, mimo zakona, prihvatio zahtjev policije i potpisao sudski nalog za pretres klix-a?
za dobre pare.....zasto ne
Stjui

#219 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Stjui »

animus wrote: Vidim da si se ti pretvorio sav u muda pa te boli neka stvar. Ne kontas ti kako ovo sve funkcionise ja bi reko.
frendu,naši se podaci mogu izuzeti kad je kome qrcu ćeif.jesi ti svjestan toga? ako nisi,kukaj i dalje,preporučićemo ti i kakve ženske hormone,nije problem...
homega

#220 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by homega »

topcam wrote:Sad klix treba traziti odstetu.

Zarada,.. Strah, oduzimanje slobode bez razloga itd itd..

Ubijeđen sam da svi ostali web portali u BiH intezivno boga mole da im policija pokaže kakav sudski nalog za premetačinu. Ubijeđen sam da im se urednici kaju što nisu i oni napisali kakav "papanski" tekst prije ostalih :zzzz:
Wind

#221 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Wind »

Trebalo bi neko saopstenje klix-a sta je sad sa nasim siframa? Jesu li bile pohranjene na tim HDD ili ne?

Jel to znaci da je ugrozena nasa privatnost, nasi licni podaci? Mogla bi sad jedna tuzba klix-u zbog ovog?
Naslovnica

#222 Re: Zbog snimka premijerke RS-a policija upala u prostorije Klixa

Post by Naslovnica »

kakavdanakneiskustvu wrote:
kamen spoticanja wrote:Meni nije jasno odkud mup manjeg entiteta u sarajevu?

i meni,isto da u banjaluku dođe policija FBIH
Ovo je skandalozno!
Zaista nisam znao da MUP RS može na ovaj način vršiti istrage u Federaciji!
Pokušavam da zamislim da FMUP uradi nešto slično po BL?!
Može li mi neko objasniti da li je zaista po zakonu moguće da MUP RS vrši pretrese po Sarajevu, da li to uopšte ima zakonskog osnova, na bilo koji način?!
Vidim da materijale iznose ljudi sa ćiriličnim natpisima i da skrivaju lice.
Pa pobogu, da li je moguće da se i ovo desilo?!
Šta je slijedeće?!
Ljakan

#223 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Ljakan »

Wind wrote:Trebalo bi neko saopstenje klix-a sta je sad sa nasim siframa? Jesu li bile pohranjene na tim HDD ili ne?

Jel to znaci da je ugrozena nasa privatnost, nasi licni podaci? Mogla bi sad jedna tuzba klix-u zbog ovog?
Kakva ba tuzba i licni podatci?Krijes se iza nika o kakvim podatcima pricas?
emigrazione

#224 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by emigrazione »

Svasta jbt :shock:
Ko je dozvolio cetnickim uniformama da vrsljaju po gradu
bull21

#225 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by bull21 »

Wind wrote:Trebalo bi neko saopstenje klix-a sta je sad sa nasim siframa? Jesu li bile pohranjene na tim HDD ili ne?

+1 na ovo. Đe su nam emajlovi? Šifre? ALO BRE
Post Reply