Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Banksy

#201 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by Banksy »

Država wrote:https://www.youtube.com/watch?v=71NIDozW-zc

Paša moj solidni...

:sax:
Što je najgore, to je nekad pred rat bio megahit u Italiji koja nije daleko i čiju smo muziku i poznavali, odlična pjesma ...
ExNihilo

#202 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by ExNihilo »

dječak sa šibicama wrote: Najmanje sto od leklerka ocekujem je intervencija u Stokholmu, i zahtjev da se Andricu oduzme Nobelova nagrada! :bih:
A onda retroaktivno dodijeli Dini.
Cherry-Cherry

#203 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by Cherry-Cherry »

ExNihilo wrote:
dječak sa šibicama wrote: Najmanje sto od leklerka ocekujem je intervencija u Stokholmu, i zahtjev da se Andricu oduzme Nobelova nagrada! :bih:
A onda retroaktivno dodijeli Dini.
Zaslužijo je. :bih: :bih:
Država

#204 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by Država »

Ne možeš me poznat' po frizuri,
Ona mi je još u proceduri,
Ma nisam ti ni neka jalija,
Ma vidiš da sam k'o oklagija...

'Ta će Andrić ba...

Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#206 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by Matijevic_Vlado »

dječak sa šibicama

#207 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by dječak sa šibicama »

ali dobro, mora se priznati da ima tu i nase zavisti, cim je nas, odmah ne valja... a kad Madonna ukrade imidz Lepoj Breni, ili kad Justin Bieber bezobrazno iskopira Fudu Backovica, nikom nista, ha ja.
Država

#208 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by Država »

Ih, a tek što je Roxette maznuo fazon od Amre Dacca i Mister Amira...

Saian

#209 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by Saian »

Banksy wrote:

Paša moj solidni...

Što je najgore, to je nekad pred rat bio megahit u Italiji koja nije daleko i čiju smo muziku i poznavali, odlična pjesma ...
Jel ratno profiterstvo, ako informacijsku blokadu u toku ratnog stanja iskoristis za prepakiranje i dalju prodaju nota? (ovo je stretch priznajem, malo se zezam) Nesto kontam Dino je vishe poduzetnik i trgovac onda. Ima ono u teoriji slobodnog trzista o trzhishnoj cijeni kao rezultatu asimetrichnosti u informiranosti izmedju prodavca i kupca. Tako kupac obichno podbaci s informacijom i umjesto od Luca-e kupi od Dine. Ko je tu kriv, kupac koji se nije dovoljno informirao (ovo samo, ako je imao realne shanse da to ostvari) ili Dino koji je nasao dobru robu, nasao polijenog i mutavog kupca i prodao robu po vecoj cijeni? Ovo je sve mnijem prilichno chisto iz tog nekog moralnog ugla dok god ne dodjemo do onog "S" u ovoj asocijaciji, jer ne znam moze li se onda odrezati poreska stopa na stvaralashtvo i da li je vishe primjenjiva ona za trgovinu. Samokazem. Mozda udruga muzichkih trgovaca i meshetara ?
JohnnyS

#210 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by JohnnyS »

Butmiran wrote:Neću da ulazim u raspravu ali me stvarno zanima kako Dinu nije stid ovoliko pjesama pođoniti. :D

Krađa je poput seksa, prvi put je najteže, onda se navikavaš, na kraju je užitak :D
Last edited by JohnnyS on 08/12/2014 17:27, edited 1 time in total.
Cherry-Cherry

#211 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by Cherry-Cherry »

Ma uvijek su naši ljudi bili najpametniji i najtalentovaniji i najbolji. Eno i naša djeca gdje god da odu, budu najbolji učenici. :bih:
JohnnyS

#212 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by JohnnyS »

Kemal Malovčić wrote:Drago mi je da vidim pomake na ovom forumu i više ljudi koji izravno iskazuju svoj prezir prema dotičnom govnovalju.

Ja sam tijekom Svjetskog prvenstva bio banovan na mjesec dana od strane jedne ovdašnje moderatorice samo zato što sam dotičnog govnoljuba kritizirao (jer joj je to omiljeni "muzičar").

Jesi to obalio zbog...

Jao kad se sjetim, strava u HD-u :facepalm:
Kemal Malovčić

#213 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by Kemal Malovčić »

JohnnyS wrote:
Kemal Malovčić wrote:Drago mi je da vidim pomake na ovom forumu i više ljudi koji izravno iskazuju svoj prezir prema dotičnom govnovalju.

Ja sam tijekom Svjetskog prvenstva bio banovan na mjesec dana od strane jedne ovdašnje moderatorice samo zato što sam dotičnog govnoljuba kritizirao (jer joj je to omiljeni "muzičar").

Jesi to obalio zbog...

Jao kad se sjetim, strava u HD-u :facepalm:
Ma ja.

+ se vodila rasprava sličnoj ovoj ovdje. I moderacija nije dozvoljavala objektivnu raspravu. Sumnjam da će i ova tema ostati živa.
hizo ramidovic

#214 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by hizo ramidovic »

kratko i jasno: zavist i ljubomora...prema uspijesnom covijeku. pa ako je i podzonio par pijesama, sta sad? treba ga uapsit zbog tog?
i kralju sabanu saulicu su prigovarali da podzonjuje, a kamoli dini merlinu.
ko zna pjevat, vazda ce znat i pijesmu napisat...
J3r1ch0

#215 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by J3r1ch0 »

hizo ramidovic wrote:kratko i jasno: zavist i ljubomora...prema uspijesnom covijeku. pa ako je i podzonio par pijesama, sta sad? treba ga uapsit zbog tog?
Fakat, plus što mu nije svaka pjesma plagijat već samo hitovi :D
Banksy

#217 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by Banksy »

Saian wrote:
Banksy wrote:

Paša moj solidni...

Jel ratno profiterstvo, ako informacijsku blokadu u toku ratnog stanja iskoristis za prepakiranje i dalju prodaju nota? (ovo je stretch priznajem, malo se zezam) Nesto kontam Dino je vishe poduzetnik i trgovac onda. Ima ono u teoriji slobodnog trzista o trzhishnoj cijeni kao rezultatu asimetrichnosti u informiranosti izmedju prodavca i kupca. Tako kupac obichno podbaci s informacijom i umjesto od Luca-e kupi od Dine. Ko je tu kriv, kupac koji se nije dovoljno informirao (ovo samo, ako je imao realne shanse da to ostvari) ili Dino koji je nasao dobru robu, nasao polijenog i mutavog kupca i prodao robu po vecoj cijeni? Ovo je sve mnijem prilichno chisto iz tog nekog moralnog ugla dok god ne dodjemo do onog "S" u ovoj asocijaciji, jer ne znam moze li se onda odrezati poreska stopa na stvaralashtvo i da li je vishe primjenjiva ona za trgovinu. Samokazem. Mozda udruga muzichkih trgovaca i meshetara ?
Nije pitanje je li on našao mutavog kupca, a jest, generalno, nego je li on tuđu robu prodavao kao svoju, to je ključno kod ove i svih drugih njegovih pjesama. U ovom slučaju stvari su čiste ukoliko je on uredno potpisao autora i kod onog koji štiti njegova autorska prava prijavio kao autora muzike L. Carbonija kojem onda stižu tantijemi za njegovo autorsko djelo u izvedbi nekog tamo Dine Merlina ili bilo koga drugog, nebitno. To je ekonomsko - pravni aspekt, a moralni je onaj zašto je uopće uzeo tuđu pjesmu, pa je obradio, što je opet ok, možda mu se svidjela, ali što javnost nije upoznao s činjenicom da on nije autor, već da je to neko drugi, pa ih svjesno doveo u zabludu gdje slušatelji misle da je autor on. To je priča o obrazu i moralu DM-a, a tu su stvari oduvijek bile sasvim jasne, dakle u tom smislu, DM 0 bodova.
E sad, ako nije uredno potpisao autore svih ovih pjesama i prijavio ih autorskoj agenciji, što ne znam jer nemam nijedan njegov nosač zvuka jer ne slušam, šta više grozim se, onda ima veeeeliki problem jer pravne službe onih koji štite prava pokradenih autora će mu oguliti kožu i bukvalno. Krađa autorskih djela je u civiliziranim zemljama veliki zločin.
A to što je on na čelu bosanske agencije za zaštitu autorskih prava je već i ironija i komedija i cirkus, ali što bi rekao naš veliki pjesnik Ovo je Bosna, jednom shvatite :D
nocnaptica986

#218 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by nocnaptica986 »

hizo ramidovic wrote:kratko i jasno: zavist i ljubomora...prema uspijesnom covijeku. pa ako je i podzonio par pijesama, sta sad? treba ga uapsit zbog tog?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ispade da je saban saulic betoven pa eto cak i njemu su prigovarali a ne obicna seljacina koja revi ko magare

hizoti si epic fail

hizo ramidovic

#219 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by hizo ramidovic »

ovije nekoliko pijesama sto dinu optuzujete da hin je podzonijo, to su stare narodne pijesme koje nemaju svog autora, osim mozda1-2.
Saian

#220 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by Saian »

Banksy wrote:
Saian wrote:
Banksy wrote:
Nije pitanje je li on našao mutavog kupca, a jest, generalno, nego je li on tuđu robu prodavao kao svoju, to je ključno kod ove i svih drugih njegovih pjesama. U ovom slučaju stvari su čiste ukoliko je on uredno potpisao autora i kod onog koji štiti njegova autorska prava prijavio kao autora muzike L. Carbonija kojem onda stižu tantijemi za njegovo autorsko djelo u izvedbi nekog tamo Dine Merlina ili bilo koga drugog, nebitno. To je ekonomsko - pravni aspekt, a moralni je onaj zašto je uopće uzeo tuđu pjesmu, pa je obradio, što je opet ok, možda mu se svidjela, ali što javnost nije upoznao s činjenicom da on nije autor, već da je to neko drugi, pa ih svjesno doveo u zabludu gdje slušatelji misle da je autor on. To je priča o obrazu i moralu DM-a, a tu su stvari oduvijek bile sasvim jasne, dakle u tom smislu, DM 0 bodova.
E sad, ako nije uredno potpisao autore svih ovih pjesama i prijavio ih autorskoj agenciji, što ne znam jer nemam nijedan njegov nosač zvuka jer ne slušam, šta više grozim se, onda ima veeeeliki problem jer pravne službe onih koji štite prava pokradenih autora će mu oguliti kožu i bukvalno. Krađa autorskih djela je u civiliziranim zemljama veliki zločin.
A to što je on na čelu bosanske agencije za zaštitu autorskih prava je već i ironija i komedija i cirkus, ali što bi rekao naš veliki pjesnik Ovo je Bosna, jednom shvatite :D
A dakle nema makar sitnim slovima negdje na kaseti ono muzika L. Carboni, ja sam konto da je on to naznacio makar, al nas narod ne voli chitat il' ga nije briga, sto je nekad jako teshko razdvojit. Dakle on je ovo aschare sebe sharn'o ispod? Auuuuuuuu, pa nisam ja to znao :shock:

http://www.youtube.com/watch?v=BD5M6Hbi ... lpage#t=26

p.s. hajte djeco, ne bud' vam zapovijedjeno, vi koji znate s kompjuterima, izrezhite ovo "Bozesachuvaj" da imam vako, da mi se nadje :oops: :D
graue_maus

#221 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by graue_maus »

opet dino na dnevnom redu ...... :novine1:
trcicu trceci

#222 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by trcicu trceci »

Sta je fazon ako je prepjevao nekoliko pjesama? Mislim i da je svaku kakve to veze ima? treba znati i prepjevati.

Vecu koliicinu zavisti ne vidim dok se neka tema o Amri ne pojavi opet :run:
neo85

#223 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by neo85 »

Imam jedno glupo pitanje za vas intelektualce i očito izvanredne poznavaoce muzike s istančanim osjećajem za sofisticirane tonove:Zašto se jedan Dino Merlin,taj notorni kriminalac i plagijator,uopće uključio u tu priču oko autorskih prava? Ta valjda je morao znati kakva će se oluja fecesa sručiti na njega! Da nije možda malouman,ili najveći mazohista na svijetu? ILI(priznat ćete,najmanje realna opcija),možda jednostavno nije ono za što ga optužujete i baš ga zaboli neka stvar šta Vi mislite!?
spinel_

#224 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by spinel_ »

Saian wrote:
Banksy wrote:
A dakle nema makar sitnim slovima negdje na kaseti ono muzika L. Carboni, ja sam konto da je on to naznacio makar, al nas narod ne voli chitat il' ga nije briga, sto je nekad jako teshko razdvojit. Dakle on je ovo aschare sebe sharn'o ispod? Auuuuuuuu, pa nisam ja to znao :shock:

http://www.youtube.com/watch?v=BD5M6Hbi ... lpage#t=26

p.s. hajte djeco, ne bud' vam zapovijedjeno, vi koji znate s kompjuterima, izrezhite ovo "Bozesachuvaj" da imam vako, da mi se nadje :oops: :D

http://i.imgur.com/xSilGZs.png
vidis da ima, al' hajd nasi ljudi vole senzacionalizam
nes vjerovat' ima cak i prinsa navedenog
dječak sa šibicama

#225 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by dječak sa šibicama »

Vidis, covjek je potpisao autore "svojih" pjesama.

To je odlika vrhunskog umjetnika, podzoniti tudje pjesme, tako nastaju najveca umjetnicka djela!
Post Reply