Stripovi

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#201 Re: Stripovi

Post by Truba »

to samo nekoliko primjeraka...
i to glanceri
CSKA

#202 Re: Stripovi

Post by CSKA »

Moj je bio treci zagorov broj,kartonac,super ocuvan,sad mi je tako krivo sto sam ga prodao...

Inace danas ti je sigurnije da kupis kupus neko glancere,jer se pojavilo dosta falsifikatora.

U Bg su neki kupili masine na kojima su se stampali ZS i LMS,pa likovi stampali i stampali...Samo su se zeznuli sto su ih odmah pustili u prodaju.Da su ih ostavili malo na tavanu pola godine,da poprime vlagu,malo zutila...ne bi ih provalili.
Sodom1

#203 Re: Stripovi

Post by Sodom1 »

Je li iko pokusao printati stripove s neta? U kom formatu ? Da li se isplati financijski itd. Ne da mi se citati ovako preko ekrana
Truba

#204 Re: Stripovi

Post by Truba »

bolje ti je nabavi tablet :D

jel ko bio u striparnici :D
jel ista spika imal ša novo?
Sodom1

#205 Re: Stripovi

Post by Sodom1 »

Black swan wrote:bolje ti je nabavi tablet :D

jel ko bio u striparnici :D
jel ista spika imal ša novo?
Pojasni to za tablet?
FIno je imati papir u ruci kakav takav
Truba

#206 Re: Stripovi

Post by Truba »

ma s tabletom možeš ležati i čitati :D što nije moguće s desktopom i laptopom :D
ja sam bio protivnik te digitale dok nisam skonto tablet :D
jes fino je imati papir ali kad je skup i nenabavljiv ostaje digitala
Praetorious

#207 Re: Stripovi

Post by Praetorious »

Na žalost, dani kada su trafike bile prepune stripova po pristupačnim cijenama i kada su se klinci i klinceze otimali ko će prije kupiti, daleko su iza nas. Danas je ponuda smiješno mala, cijeno bezobrzno visoke, a potražnja je skoro na nuli. Procenat stanovništva koji tamani stripove je ... bah! znate i sami kakva je situacija.

Nema potrebe za prevelikim žaljenjem za papirnim izdanjima, digitalna su (prilično) dobra. Mislim ... prešli smo na sve digitalno, zašto ne i na štampana izdanja, je li? Samo se treba opremiti dobrim alatom, kao što Labud reče, tablet je prilično dobra investicija ko puno čita, bilo knjige bilo stripove. Ko nema, strip može pročitati i sa monitora, jeste da ima dugačkih izdanja, ali većina stvari se pročita unutar 15 minuta. Prihvatljivo.
Naaaaravno, navika je opaka stvar, "ništa dok ne osjetim papir u rukama" i slične parole, ali navike se mogu mijenjati. Nužda zakon mijenja, davno su stari rekli... Ako nema papira od domaćih izdavača, ima digitale sa neta.
Elem... bitno je da se čita i da se ima šta čitati. Forma tj. medij su manje bitni, sve dok je čitanje lagano i ugodno-nema problema.

I mala napomena. Neki znaju, neki ne, ali ugasio sam onaj forum na koji sam kačio štošta. Sada sam pokrenuo mali forum samo za štampu i stripove koje sam uradim ili sudjelujem u pravljenju (besplatni forum, nemam namjeru dalje plaćati za postanje - besplatnih stvari). Imam svega par najnovijih strip ostvarenja, ali puniće se lagano, ABD. Trenutno je pristup slobodan, pa pogledajte ima li šta da Vam treba. Cijena?...sitnica! :D
FORUM
Truba

#208 Re: Stripovi

Post by Truba »

ej pirat :mrgreen: kakva je situacija s libelus gigantima i almanasima martija :mrgreen:
imal toga skeniranog?
znam da je bilo na nekim forumima ali nisam strucnjak :mrgreen:
Sodom1

#209 Re: Stripovi

Post by Sodom1 »

Znaci tablet nabaviti dobar . To ok
Ali opet imam prilike mogao bih koji isprintat strip , pa me intersuje je li ko to ikad r adio na s ta lici itd
Truba

#210 Re: Stripovi

Post by Truba »

vidio sam ja na pijaci kartonsku kutiju isprintanih stripova
po pola marke
nekad davno
lik je cak i naslovnice u boji sebi printao
:lol:
Sodom1

#211 Re: Stripovi

Post by Sodom1 »

Jo nisam bio u Sa ima godinaaa , znam na pijaci kod merkatora u lozinickoj bilo stripova. Jel ziva ta pijaca jos
Truba

#212 Re: Stripovi

Post by Truba »

jes ok je pijaca samo sve imam :mrgreen:
Truba

#213 Re: Stripovi

Post by Truba »

:mrgreen: ¸ajmo hakeri
mucim se sa MM gigantima
Praetorious

#214 Re: Stripovi

Post by Praetorious »

Jesi li gledao na strip-forumima? Imaju dosta skeniranih stvari.
Ne mogu ti poslati PM, jel' ti pun ili onemogućen?
Truba

#215 Re: Stripovi

Post by Truba »

gledo sve istekli linkovi ili supci naplacuju daboga ih policija uhvatila :mrgreen:

onemogucen jer me trebe zatrpavaju porukama :mrgreen:
Truba

#216 Re: Stripovi

Post by Truba »

odblokiro sam
Praetorious

#217 Re: Stripovi

Post by Praetorious »

Hm! Šta imamo novo... evo 'vako:

Okeanus - stripizirani scenarij za istoimeni kratki film. Odgledao ga nisam, ali strip obradio jesam: LINK

Image

Novi serijal iz ciklusa "Danger Girl" pod nazivom "Renegade". Tek je počeo, pa evo prvi broj expresno gotov: LINK

Image

Spin Angels, poznat i kao Plameni Krst. Templari, inkvizicija, ne-mrtvi inkvizitor, sicilijanska mafija, zgodne curice i opasni momci ... ma milina: LINK

Image
Rampage

#218 Re: Stripovi

Post by Rampage »

Ovih dana sam (ponovo) pročitao Maxmagnus serijal, u dahu:) Meni lično jedan od najboljih old school stripova, još jedno remek djelo autora Alan Forda, Max Bunkera i Magnusa.

"Bezvremenska društveno-politička satira, nastala ravno iz glave neponovljivog Maxa Bunkera i pera ˝kralja groteske˝ Magnusa." (stripovi.com)

Ako ima neko ko nije čitao, preporuke:) :thumbup:

Image
Better Man

#219 Re: Stripovi

Post by Better Man »

Rampage wrote:Ovih dana sam (ponovo) pročitao Maxmagnus serijal, u dahu:) Meni lično jedan od najboljih old school stripova, još jedno remek djelo autora Alan Forda, Max Bunkera i Magnusa.

"Bezvremenska društveno-politička satira, nastala ravno iz glave neponovljivog Maxa Bunkera i pera ˝kralja groteske˝ Magnusa." (stripovi.com)

Ako ima neko ko nije čitao, preporuke:) :thumbup:

Image
Imam sve epizode i zaista je čisto remek djelo od stripa.
Truba

#220 Re: Stripovi

Post by Truba »

dobro sad nije remek-djelo
super je rekao bih bolji od alana forda pogotovo zato što su ga prekinuli na vrijeme i nisu razvlačili pitu
25 prvih alana je suvo zlato koje su uništili recikliranjem unastavcima pogotovo poslije broja 75
ja nisam mogao kupovati dalje od 110

jel iko bio u agartiju?
Point.

#221 Re: Stripovi

Post by Point. »

Zasto su ova Libellus izdanja ovako skupa? Konto naruciti preko neta, u Hr oko 140 kuna jedan strip a i u Srbiji tu negdje. Dok se Ludens moze naci za 20 kuna.
Better Man

#222 Re: Stripovi

Post by Better Man »

Point. wrote:Zasto su ova Libellus izdanja ovako skupa? Konto naruciti preko neta, u Hr oko 140 kuna jedan strip a i u Srbiji tu negdje. Dok se Ludens moze naci za 20 kuna.
Zbog kvalitete štampe. Imaš lika na pijaci kod bivšeg Merkatora koji nabavlja i prodaje Libellusova izdanja. Preko interneta moraš platiti poštarinu.
Point.

#223 Re: Stripovi

Post by Point. »

Better Man wrote:
Point. wrote:Zasto su ova Libellus izdanja ovako skupa? Konto naruciti preko neta, u Hr oko 140 kuna jedan strip a i u Srbiji tu negdje. Dok se Ludens moze naci za 20 kuna.
Zbog kvalitete štampe. Imaš lika na pijaci kod bivšeg Merkatora koji nabavlja i prodaje Libellusova izdanja. Preko interneta moraš platiti poštarinu.
Ma znam za postarinu...Jebiga u Skandinaviji sam, nemogu bas do tog lika kod Merkatora. :)
Ovo je cijena bez postarine. Skupo u pm.
Truba

#224 Re: Stripovi

Post by Truba »

zar je to u skandinaviji skupo???

razlozi skupoce
prvenstveno
nizak tiraz ( 200-500)

onda sve ostalo tvrde korice su mozda 5% cijene
DMXallen

#225 Re: Stripovi

Post by DMXallen »

Libellus je luksuzno izdanje i zbog toga tako visoka cijena, mada je moje mišljenje da strip treba biti što jeftiniji, ali neka i takvih za svačiji ukus i džep. Da ne ispadne kako ne opravdavam ta luksuzna izdanja, i ja sam se malo ''spotakao'' pa kupio luksuzno izdanje od Fibre The Walking Dead... hebiga nisam mogao odoliti :novine:
Post Reply