POLJINE HILLS

Post Reply
Helena2014

#201 Re: POLJINE HILLS

Post by Helena2014 »

Meni se ovo sviđa :drndavi:
Al Shiddi grupacija ulaže 70 miliona KM u novi projekat u Sarajevu

"Al Shiddi grupacija koja je javnosti poznata po dosadašnjim uspješnim investiranjima u glavni grad BiH kao što su hotel Bristol i Sarajevo City Center, poklanja Sarajevu još jedan projekat koji će obogatiti život njegovih građana", navodi se u saopštenju.

Poljine Hills je zamišljeno kao rezidencijalno naselje smješteno daleko od gradske vreve i buke a ipak svega 10 minuta od gradskog centra i 25 minuta od planinskih, olimpijskih ljepotica.

"Savršeno orijentiranih 217 vila, dizajniranim po posljednjim međunarodnim standardima, okruženih ničim do prirodom, može postati dom svake porodice koja želi miran život. Naselje će imati i dodatne sadržaje poput:supermarketa, restorana, kafića, pekare, apoteke, wellness centra i mnoge druge", dodaje se u saopštenju.

U projekat će biti ulożeno više od 70 miliona KM.

"To će biti i prilika za uposlenje više od 2000 ljudi te, kao i uvijek kada su Al Shiddi projekti u pitanju, angažovanje lokalnih kompanija za izvodjenje radova. Poljine Hills naselje će biti idealno mjesto za udoban život svih onih koji žele kvalitetan, miran i udoban život za sebe i svoju porodicu.", navodi se u saopštenju.
Last edited by Helena2014 on 29/11/2014 16:09, edited 1 time in total.
kopijas34

#202 Re: POLJINE HILLS

Post by kopijas34 »

Image

:D
RedLabel

#203 Re: POLJINE HILLS

Post by RedLabel »

Ne kontam zasto vam se ne svidja projekat ovaj.
Odlicna stvar
Alkos

#204 Re: POLJINE HILLS

Post by Alkos »

Gledam sada slike, vidim Gološa, vidim onog vlasnika kafana po BBIu i SCCu... Sve je to uvezano.
Helena2014

#205 Re: POLJINE HILLS

Post by Helena2014 »

Alkos wrote:Gledam sada slike, vidim Gološa, vidim onog vlasnika kafana po BBIu i SCCu... Sve je to uvezano.
I Inzko je tu :)
mali_balon

#206 Re: POLJINE HILLS

Post by mali_balon »

groove wrote:Image

ovi ozbiljno uzeli naziv poljine hills, ja mislio to samo onako nadimak :D
treba ovdje naseliti bh-porodice sto imaju djecu sa imenima kao dzenifa, dzesika, dzastin, nensi :D
I ja mislio zajebancija kad ono fakat pravo ima. Pa i lici na turbofolk SDA elitu.

I treba da se odvoje od fukare, vazda su begovi imali svoje mahale dze fukara nije smjela krocit osim ako rade za njih. Gledam ove slike kontam ko su ove pozivnice... neki paraziti uvlakaci, guzicoljupci...
Vidjet ce se pravi gazda na dan otvorenja mahale
salik79

#207 Re: POLJINE HILLS

Post by salik79 »

kopijas34 wrote:Image

Zavrsen ovaj Mellaine centar u Tuzli izgleda.

Jeste, ako ce s ledjne strane (kule) biti beton :D Nego, mozes li mi odgovoriti na postavljeno pitanje?
kopijas34

#208 Re: POLJINE HILLS

Post by kopijas34 »

salik79 wrote:
kopijas34 wrote:Image

Zavrsen ovaj Mellaine centar u Tuzli izgleda.

Jeste, ako ce s ledjne strane (kule) biti beton :D Nego, mozes li mi odgovoriti na postavljeno pitanje?
Koje pitanje?
salik79

#209 Re: POLJINE HILLS

Post by salik79 »

salik79 wrote:
kopijas34 wrote: Al-Shidijev kapital je toliko velik da moze kupiti bukvalno cijelu BiH kada bi zelio.
Mozes li mi onda objasniti zasto Suljo mjesecima duguje 8 (slovima osam) MILIONA maraka za izvedene radove na SCC-u?! Prvo ih ogoli na ponudama, srozavajuci ih do bescijenja (svjestan da firme zude za bilo kakvim poslom, u ovakvom poslovnom ambijentu kakav imamo u BiH), da bi im, mjesecima nakon potpisanih i okoncanih situacija, zavlacio isplatu "pisljivih" 8 miliona maraka i time ih doveo do ruba egzistencije!? Da mu nije cilj unistiti i te firme, te i njih u bescijenje kupiti - pa se onako, kao pravi neimar, hadzijati i sam sebi graditi kule i dvorove?

Ovo.
Alkos

#210 Re: POLJINE HILLS

Post by Alkos »

Image

Image

Frajer drži sve kafane u BBI-u i bašte i restoran i kafić u SCC-u. Sposoban i snalažljiv gospodin.
kopijas34

#211 Re: POLJINE HILLS

Post by kopijas34 »

salik79 wrote:
kopijas34 wrote: Al-Shidijev kapital je toliko velik da moze kupiti bukvalno cijelu BiH kada bi zelio.
Mozes li mi onda objasniti zasto Suljo mjesecima duguje 8 (slovima osam) MILIONA maraka za izvedene radove na SCC-u?! Prvo ih ogoli na ponudama, srozavajuci ih do bescijenja (svjestan da firme zude za bilo kakvim poslom, u ovakvom poslovnom ambijentu kakav imamo u BiH), da bi im, mjesecima nakon potpisanih i okoncanih situacija, zavlacio isplatu "pisljivih" 8 miliona maraka i time ih doveo do ruba egzistencije!? Da mu nije cilj unistiti i te firme, te i njih u bescijenje kupiti - pa se onako, kao pravi neimar, hadzijati i sam sebi graditi kule i dvorove?
Previse ste skepticni po pitanju svega. To je moja cijela poenta. Korupcije ima svugdje pa tako i u BiH. Ali to nije razlog da se random pljuje na svaku investiciju. Na koridor VC se recimo non stop pljuje jer eto "nema se para za takvo nesto", "peru se pare". Ali ti ljudi koji pljuju na koridor VC neshvataju da bez ozbiljne infrastrukture niti jedna velika firma nece otvoriti svoje pogone u BiH. Recimo neka auto industrija ili industrija kucnih aparata ili bilo kakva veca investicija koja bi mogla zaposliti masovnije ljude nece doci bez infra stukture. Sto znaci da ti ljudi koji pljuje nemaju generalno pojma ali ipak pljuju.

Isto tako; ako je ovo naselje za SDA elitu; onda ja neznam kolika je ta SDA elita. Imamo u Mellain centru i u Bosmalu nekoliko hiljada stanova. I jos minimalno 5000 u drugim luksuznim apartmanima pa tek onda na red dolaze ova naselja poput poljana. Sve SDA elita. Zar elita nije neki uski krug ljudi? Kako mozemo pricati o eliti ako se zapravo radi o 10 ili 20 hiljada ljudi?
salik79

#212 Re: POLJINE HILLS

Post by salik79 »

kopijas34 wrote:
salik79 wrote:
Previse ste skepticni po pitanju svega. To je moja cijela poenta. Korupcije ima svugdje pa tako i u BiH. Ali to nije razlog da se random pljuje na svaku investiciju. Na koridor VC se recimo non stop pljuje jer eto "nema se para za takvo nesto", "peru se pare". Ali ti ljudi koji pljuju na koridor VC neshvataju da bez ozbiljne infrastrukture niti jedna velika firma nece otvoriti svoje pogone u BiH. Recimo neka auto industrija ili industrija kucnih aparata ili bilo kakva veca investicija koja bi mogla zaposliti masovnije ljude nece doci bez infra stukture. Sto znaci da ti ljudi koji pljuje nemaju generalno pojma ali ipak pljuju.

Isto tako; ako je ovo naselje za SDA elitu; onda ja neznam kolika je ta SDA elita. Imamo u Mellain centru i u Bosmalu nekoliko hiljada stanova. I jos minimalno 5000 u drugim luksuznim apartmanima pa tek onda na red dolaze ova naselja poput poljana. Sve SDA elita. Zar elita nije neki uski krug ljudi? Kako mozemo pricati o eliti ako se zapravo radi o 10 ili 20 hiljada ljudi?

Slazem se, ali nigdje ne vidjoh odgovor na moje pitanje!?
Alkos

#213 Re: POLJINE HILLS

Post by Alkos »

Pričate o ANS DRIVE ili?
kopijas34

#214 Re: POLJINE HILLS

Post by kopijas34 »

salik79 wrote:

Pa sta cu ti odgovarati na tvoja pitanja kada su direktno iz avaza postavljena. Avaz ce sve uraditi da popljuje bakira. "Vreca zlata za mog bakira" i slicne filmovi nisu nikakava istina vec je to najjeftinije politicko pljuvanje.

Ja znam jako dobro sta je zapad. Ovdje zivim cijeli zivot. Ali to sto Fahrudin Radoncic misli da je on zapadni covijek ako to ponavlja i ako pljuje po Bakiru, Turcima, Arapima onda to nema veze sa istinom.

Fahrudin Radoncic; kao i vecina Sandzaklija imaju cisto srpsko pravoslavno porijeklo. To se vidi po njegovom prezimenu; Radoncic.

Sada zamisli da ti znas da ti je recimo baka tvoje bake bila srpkinja pravoslavka. Naravno da bi svjesno ili nesvjesno imao drugi odonos prema srbima. Alija je te Sandzaklije importirao da bi izginuli za nase Bosnjacke interese ili da bi se borili za iste a ne da bi se kurcili okolo. To ocito Radoncic ne razumije. Isto kao sto ne shvata ko je njega stvorio. Ali to je druga prica.
p206

#215 Re: POLJINE HILLS

Post by p206 »

razonoda wrote:Zasto se daju strana imena novim objektima.Ko ce biti vlasnik BIH zemlje. Nigdje MOME, UZEIRA IVICE?
zato što je to fensi

treba što više Vakih poJekTata...mali mi se nešto žalijo, kae male mu one 4 sobe što ima i garaža
moraću mu neku vilu kupit sa 2 garaže i da može uparkirat i onog audija što sam mu kupio za punih 18 i po godina
pumica

#216 Re: POLJINE HILLS

Post by pumica »

Helena2014 wrote:Meni se ovo sviđa :drndavi:
Al Shiddi grupacija ulaže 70 miliona KM u novi projekat u Sarajevu

"Al Shiddi grupacija koja je javnosti poznata po dosadašnjim uspješnim investiranjima u glavni grad BiH kao što su hotel Bristol i Sarajevo City Center, poklanja Sarajevu još jedan projekat koji će obogatiti život njegovih građana", navodi se u saopštenju.

Poljine Hills je zamišljeno kao rezidencijalno naselje smješteno daleko od gradske vreve i buke a ipak svega 10 minuta od gradskog centra i 25 minuta od planinskih, olimpijskih ljepotica.

"Savršeno orijentiranih 217 vila, dizajniranim po posljednjim međunarodnim standardima, okruženih ničim do prirodom, može postati dom svake porodice koja želi miran život. Naselje će imati i dodatne sadržaje poput:supermarketa, restorana, kafića, pekare, apoteke, wellness centra i mnoge druge", dodaje se u saopštenju.

U projekat će biti ulożeno više od 70 miliona KM.

"To će biti i prilika za uposlenje više od 2000 ljudi te, kao i uvijek kada su Al Shiddi projekti u pitanju, angažovanje lokalnih kompanija za izvodjenje radova. Poljine Hills naselje će biti idealno mjesto za udoban život svih onih koji žele kvalitetan, miran i udoban život za sebe i svoju porodicu.", navodi se u saopštenju.

:thumbup:
jefferson

#217 Re: POLJINE HILLS

Post by jefferson »

kopijas34 wrote:
salik79 wrote:

Pa sta cu ti odgovarati na tvoja pitanja kada su direktno iz avaza postavljena. Avaz ce sve uraditi da popljuje bakira. "Vreca zlata za mog bakira" i slicne filmovi nisu nikakava istina vec je to najjeftinije politicko pljuvanje.

Ja znam jako dobro sta je zapad. Ovdje zivim cijeli zivot. Ali to sto Fahrudin Radoncic misli da je on zapadni covijek ako to ponavlja i ako pljuje po Bakiru, Turcima, Arapima onda to nema veze sa istinom.

Fahrudin Radoncic; kao i vecina Sandzaklija imaju cisto srpsko pravoslavno porijeklo. To se vidi po njegovom prezimenu; Radoncic.

Sada zamisli da ti znas da ti je recimo baka tvoje bake bila srpkinja pravoslavka. Naravno da bi svjesno ili nesvjesno imao drugi odonos prema srbima. Alija je te Sandzaklije importirao da bi izginuli za nase Bosnjacke interese ili da bi se borili za iste a ne da bi se kurcili okolo. To ocito Radoncic ne razumije. Isto kao sto ne shvata ko je njega stvorio. Ali to je druga prica.
Slabo si ti sta naucio na zapadu!
salik79

#218 Re: POLJINE HILLS

Post by salik79 »

kopijas34 wrote:
salik79 wrote:

Mogu li ja s ovom tvojom tvrdnjom otici u banku i zahtijevati svoj novac? Neko laze - banka, avaz, ili ti (tj Suljo), uglavnom novca sa SCC-a nema :?
pumica

#219 Re: POLJINE HILLS

Post by pumica »

kopijas34 wrote:
salik79 wrote:

:thumbup:
palermo

#220 Re: POLJINE HILLS

Post by palermo »

Kad bi čovjek imao vremena i htio da napravi jednu rekapitulaciju tema " BBI" pa "City Centar" pa Auto-put, pa Bsomal, pa onda još komparira sa temama kao što su " zašto Arapai ulažu u Srbiju a ne u BiH" i slično :D .

Mislim smiješno je pomalo, čuj ovo otvaraju bogataši.....pa ko će otvoriti i uložiti nego bogati ljudi....pa onda ovdje će živjeti bogataši....pa ko bi drugi.....postaje zaista zabavno sve čitati, još kad vidiš da ova , kako ih neko dobro nazva, negacijska ekipa, na svakoj od ovih tema kolo vodi :D .

Ja iz perspektive čovjeka koji živi u mostaru, mogu samo biti ljubomoran na sve ono što Sarajevo dobija. Rekao bih iz dana u dan dpobija . I samo mi je žao što se razlika između Mostara i Sarajeva povećava ne iz dana u dan nego iz iz sata u sat, a nekad nije bila tolika. Ako su vamn viška ovi, prebacite ih kod nas.....a ne da glavni investitori budu neki pilićari koji jedva skuckaju za dva sprata zgrade....
pumica

#221 Re: POLJINE HILLS

Post by pumica »

salik79 wrote:
kopijas34 wrote:
salik79 wrote:

Mogu li ja s ovom tvojom tvrdnjom otici u banku i zahtijevati svoj novac? Neko laze - banka, avaz, ili ti (tj Suljo), uglavnom novca sa SCC-a nema :?
Mozes pokrenuti tuzbu kod nadleznog suda.
Ako su ti cisti racuni po kojima potrazujes zna se sta treba da radis, u protivnom radi se o cistoj avazovstini.
zrakomlat

#222 Re: POLJINE HILLS

Post by zrakomlat »

palermo wrote: Ja iz perspektive čovjeka koji živi u mostaru, mogu samo biti ljubomoran na sve ono što Sarajevo dobija. Rekao bih iz dana u dan dpobija . I samo mi je žao što se razlika između Mostara i Sarajeva povećava ne iz dana u dan nego iz iz sata u sat, a nekad nije bila tolika. Ako su vamn viška ovi, prebacite ih kod nas.....a ne da glavni investitori budu neki pilićari koji jedva skuckaju za dva sprata zgrade....
Bravo Palermo, jutros prođem titovom, skoro završena nova zgrada suda, fino obnovljena/urađena zgrada, sve mi toplo oko srca nešto :D. A onda do luke sve ruševina do ruševine. Da hoće kakvi bakirovi arapi ono renovirati, pa neka najelitnija elita to bude koristila, i nek se ugradi ko hoće. Naše bi firme to radile, grad bi bio ljepši. Meni je to dovoljno.
salik79

#223 Re: POLJINE HILLS

Post by salik79 »

pumica wrote:
salik79 wrote: Mogu li ja s ovom tvojom tvrdnjom otici u banku i zahtijevati svoj novac? Neko laze - banka, avaz, ili ti (tj Suljo), uglavnom novca sa SCC-a nema :?
Mozes pokrenuti tuzbu kod nadleznog suda.
Ako su ti cisti racuni po kojima potrazujes zna se sta treba da radis, u protivnom radi se o cistoj avazovstini.
A da ti ja nabrojim sve firme, izvodjace radova na SCC-u, pa da izaberes nasumicno jednu i priupitas o ovome?! Sto se nadleznih sudova tice - sporovi predugo traju, a presude nisu nikakva garancija za naplatu potrazivanja. A u medjuvremenu se zamjeris "mocnicima" i nema te ni na mapi. Tuziti bi mogli svi (firmu ANS Drive - kao generalnog izvodjaca), a ANS bi morao Suljin Al-Shiddi. Sta mislis koliko bi to sve trajalo?! Imaj u vidu da radnici svo to vrijeme ocekuju svoje place, a kooperanti svoja potrazivanja, jer vrijeme s tuzbom nece stati.
Last edited by salik79 on 29/11/2014 17:18, edited 1 time in total.
HM 2011

#224 Re: POLJINE HILLS

Post by HM 2011 »

kopijas34 wrote:Kolko se sjecam; kada je se Bosmal trebao izgraditi ista je prica bila "tu ce zivijeti SDA elita".

Pa kolika je onda ta SDA elita jer ovakvih luksuznih apartmana ima malih milion. Poput poljane Hills bit ce jos minimalno 5 takvih naselja u roku od 5 godina. Ta elita je plaho velika.

Da ne pricam o tome da Senad Hadzifejzovic takodjer valjda pripada toj SDA eliti jer njegov studio (a valjda i stan) je na vrhu Bosmala. Takodjer znam neke ljude iz Njemacke (zubara) koji ima stan u Bosmalu recimo; isto valjda SDA elita.

Samo SDA na svim nivoima

U jedinstvu je snaga !
sinuhe

#225 Re: POLJINE HILLS

Post by sinuhe »

Hoce li imati posebnu infrastrukturu ili ce loziti gume i kopati bunare?
Post Reply