Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post Reply
dalje

#201 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by dalje »

jao_situacije wrote: Haj ti meni paša moj objasni kako to da pored mene u stanu živi jedna Cica sa sinom Tinom (pravoslavci) 2 sprata/kata ispod živi Nikica (pravoslavac) sin se odselio, a i on je živio u istom stanu, i pored mene je donedavno živio Stevo (katolik) čovjek umro od starosti/bolesti. Kako to da nisu završili na kazanima i uostalom koliko je tih ljudi završilo u kazanima. Ali bez šuplje neke nego jedan broj, jel to 20 50 750 3568 ? koji je to broj ? koliko je žena silovano ? koliko je stanova uništeno ? kako to da je ovom Nikici nastradao auto, pala minobacačka granata (na zgradi još uvijek vidljive rupe od gelera) ? pa im taj isti Nikica ye.be mater što su mu uništili auto koje je 6 mjeseci prije agresije kupljeno ? niko ih u agresiji nije ni pitao ni legitimirao nit išta ljudi bježali od metaka i granata baš neobjašnjivo.. kako to da još uvijek stoji Saborna crkva usred Sarajeva, Katedrala, Jevrejski hram i sve ostale crkve koje su tu bile kako to da se gradi crkva na Dobrinji gdje je snajper gađao djecu ? de mi to pojasni malo, živo me zanima koju ćeš bljuvotinu izvaliti ?
Hrabri ljudi. Ja da sam tad bio u Sarajevu i da sam čuo kako Srbima otkidaju glave i bacaju tjela u jednu a glave u drugu jamu... pobjegao bih glavom bez obzira.
Hajd ti meni objasni kako Ismet Đuherić i Nusret Dizdarević (muslimani) ne izgubiše glavu u srebreničkom genocidu nego završiše kako završiše?
neednolog

#202 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by neednolog »

SaraFina wrote:
neednolog wrote:
SaraFina wrote:

Koliko je lociranih na kazanima?

Ne pretjerujete ..

Problem s vama je u tome što zelite u Sarajevu podvaliti cifru od 5500 i oko Srebrenice 3000 iz prostog razloga da " brojčano nulirate" one pobijene Bošnjake u Potočarima ..

Zar ne?

Ona grobnica opterecuje?

Razumijem ja vašu zelju i krivnju koju nosite no to je nemoguće ..

Maco,

Nemoguće je to što ti pričaš, pogledaj malo i pročitaj šta je bilo u Potočarima, poslušaj izjave svjedoka, žive ljude...

Nema se tu šta izjednačavati, pa svi na Balkanu kad spojite sve svoje žrtve iz svih ratova ne možete se mjeriti brojčano sa stradalim Srbima.

Eto, sada kad više nema teoretske šanse da se ot nikada više dogodi, hoćemo li se prebrojavati ili da gledamo šta ćemo i kako ćemo...

Od Turaka da krenemo ili od Jasenovca i onih meleon pobijenih?
Na to misliš ili?

O zivote guslarskog mentaliteta.

Kakve veze imamo mi sa tim u sadašnjosti?

Kad smo mi Srbi u pitanju, na žalost ne treba ići daleko.
Prema tome, kakve veze ja imam sa Srebrenicom... to ti je isto pitanje...nikakve...

problem ovdje ide predaleko da bi se riješio tako lako, ali valjda ima neki interes, osim konačnog istrebljenja protivnika koji bi nam barem mogao skrenuti misli od prošlosti da nađemo modelitet za budućnost.
razonoda

#203 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by razonoda »

Prema stranim izvjestajima iz tog doba, Bosnjaci su se hvalili kako su sravnilii sela oko Srebrenice (naser oric). Zbog tog krvoprolica, se doslo do zakljucka zasto je Alija PREDAO srbima SREBRENICU. To najbolje zna Bakir (sin) a vidljivo je i dan danas kakav on ima stav u vezi tog kraja i razbacanog i napustenog naroda bolje receno ZENA.
SaraFina

#204 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by SaraFina »

razonoda wrote:Prema stranim izvjestajima iz tog doba, Bosnjaci su se hvalili kako su sravnilii sela oko Srebrenice (naser oric). Zbog tog krvoprolica, se doslo do zakljucka zasto je Alija PREDAO srbima SREBRENICU. To najbolje zna Bakir (sin) a vidljivo je i dan danas kakav on ima stav u vezi tog kraja i razbacanog i napustenog naroda bolje receno ZENA.

To su notorne lazi.

No sve i da je Srebrenica prodata po vašem te ljude je trebalo propustiti do TK.

Na Slobodnu teritoriju.
razonoda

#205 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by razonoda »

Zasto nisu dosli do slobodne teritorije -zbog toga sto ALIJA nije htjeo da posalje trupe za docek i pomoc istima. Kako ti to nije jasno.
neednolog

#206 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by neednolog »

SaraFina wrote:
razonoda wrote:Prema stranim izvjestajima iz tog doba, Bosnjaci su se hvalili kako su sravnilii sela oko Srebrenice (naser oric). Zbog tog krvoprolica, se doslo do zakljucka zasto je Alija PREDAO srbima SREBRENICU. To najbolje zna Bakir (sin) a vidljivo je i dan danas kakav on ima stav u vezi tog kraja i razbacanog i napustenog naroda bolje receno ZENA.

To su notorne lazi.

No sve i da je Srebrenica prodata po vašem te ljude je trebalo propustiti do TK.

Na Slobodnu teritoriju.

Jesu li i oni u Kravicama isto laž?
Nomo

#207 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by Nomo »

Maco,

Nemoguće je to što ti pričaš, pogledaj malo i pročitaj šta je bilo u Potočarima, poslušaj izjave svjedoka, žive ljude...
Nema se tu šta izjednačavati, pa svi na Balkanu kad spojite sve svoje žrtve iz svih ratova ne možete se mjeriti brojčano sa stradalim Srbima.
Eto, sada kad više nema teoretske šanse da se ot nikada više dogodi, hoćemo li se prebrojavati ili da gledamo šta ćemo i kako ćemo...

kamo srece da je tako ali lazes . po obicaju . a sto se sanse tice :lol:
ps od koga si naucio da se forumasicama obracas sa ,, maco ,, od Batka ili brace Lukic 8)
neednolog

#208 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by neednolog »

Nomo wrote:
Maco,

kamo srece da je tako ali lazes . po obicaju . a sto se sanse tice :lol:
ps od koga si naucio da se forumasicama obracas sa ,, maco ,, od Batka ili brace Lukic 8)

Kamo sreće da nije tako.

A ova djevoka je tako zatrovana mržnjom pa rekoh da malo relaksiramo...
razonoda

#209 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by razonoda »

neednolog wrote:
SaraFina wrote:

To su notorne lazi.

Na Slobodnu teritoriju.

NE oisem o Kravicama, ne skaci sa sela na selo.
Nomo

#210 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by Nomo »

neednolog wrote:
SaraFina wrote:

To su notorne lazi.

Na Slobodnu teritoriju.

skoro sve iz vase kuhinje je laz .osim fudbalskih rezultata italinske lige ali i to treba dobro provjeriti u nekim drugim izvorima . naser oslobodjen svih optuzbi . bosnjaci su imali potpuno pravo da u tom agresoroskom ratu zgaze sve sto je bilo na putu nezavisne i suverene i nedjeljive bih . ali nisu . nisu oni zvijeri kao cetnici koji su silovali svoje skolske drugarice i klali svoje komsije . 36 000 civila ste ubili i 31 000 vojnika . to nikada niti jedna vojska na svijetu nije napravila . kakve kukavice kakvi bijednici . pogledaj ovaj gore video sa FACE tv . snajper pogodio , oca , pa sina od 14 godina pa sina od 13 godina . i to sarajvske Srbe , ljude koji su ostali da podijele sudbinu sa svojim gradom .
SaraFina

#211 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by SaraFina »

razonoda wrote:
neednolog wrote:
SaraFina wrote:

To su notorne lazi.

Na Slobodnu teritoriju.

NE oisem o Kravicama, ne skaci sa sela na selo.

Raspravljate o stvarima o kojim nemate osnovnog znanja.

Meni je zamorno.. Ne znam.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#212 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» neednolog
razonoda

#213 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by razonoda »

Eto sve je tacno sto si napisao, al objasni mi kako to da bih nije dosla do TROFEJA kao sto je KARADJIC I MLADIC. Setali se po srbiji cak i javno nastupali i nko da ih prepozna.Daj mi odgovor, zasto.?
Innovation

#214 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by Innovation »

by razonoda » 21/11/2014 14:56

Zasto istragu ne pokrenu palestinska vlast. Slicno kao i bosanska vlast nije uhasila ni mladica ni karadjica, seselja , bakira itd. A narod i dalje glasa za njih.

:facepalm: :novine1:
jao_situacije

#215 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by jao_situacije »

dalje wrote:
jao_situacije wrote: Haj ti meni paša moj objasni kako to da pored mene u stanu živi jedna Cica sa sinom Tinom (pravoslavci) 2 sprata/kata ispod živi Nikica (pravoslavac) sin se odselio, a i on je živio u istom stanu, i pored mene je donedavno živio Stevo (katolik) čovjek umro od starosti/bolesti. Kako to da nisu završili na kazanima i uostalom koliko je tih ljudi završilo u kazanima. Ali bez šuplje neke nego jedan broj, jel to 20 50 750 3568 ? koji je to broj ? koliko je žena silovano ? koliko je stanova uništeno ? kako to da je ovom Nikici nastradao auto, pala minobacačka granata (na zgradi još uvijek vidljive rupe od gelera) ? pa im taj isti Nikica ye.be mater što su mu uništili auto koje je 6 mjeseci prije agresije kupljeno ? niko ih u agresiji nije ni pitao ni legitimirao nit išta ljudi bježali od metaka i granata baš neobjašnjivo.. kako to da još uvijek stoji Saborna crkva usred Sarajeva, Katedrala, Jevrejski hram i sve ostale crkve koje su tu bile kako to da se gradi crkva na Dobrinji gdje je snajper gađao djecu ? de mi to pojasni malo, živo me zanima koju ćeš bljuvotinu izvaliti ?
Hrabri ljudi. Ja da sam tad bio u Sarajevu i da sam čuo kako Srbima otkidaju glave i bacaju tjela u jednu a glave u drugu jamu... pobjegao bih glavom bez obzira.
Hajd ti meni objasni kako Ismet Đuherić i Nusret Dizdarević (muslimani) ne izgubiše glavu u srebreničkom genocidu nego završiše kako završiše?
Ja bih prije rekao da su ljudi koji razmišljaju svojom glavom, a ne slušaju fašiste koji spominju 5500 žrtava u Sarajevu ubijenih od strane ABiH, eto sad još i na to metke trošiti kojih ionako nije bilo da se boriš protiv agresora. Uostalom taj isti Caco je ubijen od strane Armije u akciji protiv njega.
razonoda

#216 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by razonoda »

@innovacion :sretan:
Hej gdje si dosada.? Nadam se da si ok. Imas puno posla da odradis, pa navali. :-D
razonoda

#217 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by razonoda »

@jao-situacije

Nije CACO ubijen zbog srba nego.......duga je lista. :roll:
Stjui

#218 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by Stjui »

neednolog wrote: Jesu li i oni u Kravicama isto laž?
u kravicama su silovane bošnjakinje.postoje indicije da se to događalo u samoj crkvi.
Ripicipi

#219 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by Ripicipi »

dalje wrote:
SaraFina wrote:Gdje je bila logistika za skrivanje pobijenih Srba?
Na Kazanima.
Minimiziranje tudjih žrtava i preuveličavanje vlastitih, jel tako?
Hajmo 'vako...

Koliko je srpskih civila ubijeno u BiH od 92-95?
Podaci kazu 4500, a samo ta cinjenica je dovoljna da se shvati o kakvim lazima se radi kada se samo za Sarajevo prebacuje ukupan broj srpskih civila, kako kazu, 5500 :-)
Jos kada dodamo da je oko Srebrenice, kako kazu, ubijeno 2-3 hiljade, onda shvatis o kakvim se konstrukcijama radi.

Iz kazana je izvuceno 70-ak tijela, ubijenih u rasponu od mozda godinu.
U Sarajevu je ubijeno par stotina Srba, nazalost.
Stjui

#220 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by Stjui »

Stjui wrote: u kravicama su silovane bošnjakinje.postoje indicije da se to događalo u samoj crkvi.
ustvari nisu indicije:
Uloga sela Kravica u zločinima nad Bošnjacima
Kravica je gotovo isključivo srpsko selo u opštini Bratunac (357 Srba i 6 ostalih). Tijekom rata u Bosni i Hercegovini, do zuba naoružana Kravica je bila strah i trepet za okolna bošnjačka sela. Srpski vojnici iz Kravica su gotovo svakodnevno učestvovali u napadima na bošnjačka sela i zaseoke oko Srebrenice, kao i u strašnim pokoljima bošnjačkih civila u selima kao što su Glogova. Pljačkali su stoku i druga dobra u vlasništvu Bošnjaka koje su prethodno pobili ili protjerali iz svojih kuća, a također su sudjelovali u krajnje sadističkom zlostavljanju bošnjačkih zatvorenika u bratunačkom logoru škole Vuk Karadžić.

Srbi iz Kravica su također uspostavili logor u svome selu – u napuštenoj srpskoj pravoslavnoj crkvi. U ovom zloglasnom logoru, Srbi su mučili, silovali i ubijali bošnjačke civile – uključujući žene i maloljetne djevojke. U logoru je mjesecima bilo zatočeno oko 350 Bošnjaka.[40] Tijekom fizičkog zlostavljanja, Srbi su premlaćivali zatvorenike čeličnim cijevima, kundacima pušaka, šakama, nožnim udarcima čizmama i vađenjem zuba sa zahrđalim kliještima. Zatočenici su premlaćivani do nesvjesti, a neki su pretučeni na smrt.

U mučenjima zatvorenika se ponajviše isticao Momir Nikolić kao jedan od najokrutnijih sadista. Njegova specijalnost se sastojala u vađenju očiju korištenjem oštrice noža. U jednom posebno jezivom incidentu, ostali zatvorenici su bili prisiljeni posmatrati kako Nikolić zasljepljuje bespomoćnog bošnjačkog civila Šabana Salkića. Pored vađenja očiju i drugih vrsta zlostavljanja civila, crkveni logor u zloglasnom selu Kravica je korišten i za brutalna silovanja bošnjačkih žena i maloljetnih djevojčica. Zatočenice su bile prisiljavane da leže ispod krsta na crkvenom oltaru, dok su njihovi zlostavljači uživali u sadističkim mučenjima i silovanjima muslimanki u Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Među okrutnim nasilnicima u crkvenom logoru treba spomenuti i Goluba Erića.[41] Prema svjedočenju njegovog unuka Slaviše pred Haškim tribunalom, Golub Erić i njegov brat Nego su također činili zločine nad Bošnjacima i u Drugom svjetskom ratu. Obadvojica su sudjelovali u ranije spomenutom masakru bošnjačkih civila u Sopotniku na Drini, te su nakon Drugog svjetskog rata bili su osuđeni na smrt. Iz nepoznatih razloga, izbjegli su smrt i pušteni na slobodu od tadašnjih Jugoslavenskih vlasti.
res publica

#221 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by res publica »

U slučaju raspada BiH Bošnjaci neće učiniti ništa.
Prvo, negiraće mogućnost raspada, pa će malo prijetiti, ali ništa konkretno neće raditi da spriječe takav scenario.
Drugo, kad i ako do raspada dođe, Bošnjaci će opet sebe predstaviti dobitnike u toj situaciji, smisliće najnevjerovatniju argumentaciju da to potvrde, ali sasvim sugurno raditi neće ništa.
Drvosjeca iz Dejcica

#222 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

res publica wrote:U slučaju raspada BiH Bošnjaci neće učiniti ništa.
Prvo, negiraće mogućnost raspada, pa će malo prijetiti, ali ništa konkretno neće raditi da spriječe takav scenario.
Drugo, kad i ako do raspada dođe, Bošnjaci će opet sebe predstaviti dobitnike u toj situaciji, smisliće najnevjerovatniju argumentaciju da to potvrde, ali sasvim sugurno raditi neće ništa.
Da znaš da imaš pravo. :oops: Još će pomoći Srbima da lakše prebrode prelazni period. :lol:
Stjui

#223 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by Stjui »

dobar primjer "positive thinking-a" :)
almir90

#224 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by almir90 »

Srbi pobili civile sa okolnih brda, i sad im Bošnjaci krivi za to. I još kao neka svjetska zavjera protiv Srba što su bošnjački generali oslobođeni u Hagu, jest mi vas žao, pa cijeli svijet se protiv vas urotio. Vraćanje na realnost, pobili ste najviše civila i silovali žena i djevojaka, i to vam je dokazano, presuđeno o genocidu, i nemamo se šta raspravljati. Nikad se zločini neće moći izjednačiti, koliko god se vi šumadinci trudili.

Zaheban ovaj neki švabo, usmrdio se na slamare i štukoraše. Ako i dođe do podjele, koja to budala misli da ćemo mi kao najbrojniji prihvatiti ovako mali teritorij? Zašto se ne priča o podjeli države, ali sa krojenjem novih granica, da se vrati od RS Bošnjacima ono što im pripada. Zašto ne vrate posavinu Hrvatima, ah da, zaboravih, pa Čoviću nije bitna posavina, on caruje u Mostaru, to su ti legitimni Hrvati, ovi gore razbacani trebali su se izjašnjavati kao Srbi, ili u Federaciji kao Bošnjaci. :lol: Jedino što možete nastaviti cijepati su drva, koja dovozite po Federaciji da prodajete, valjda slamarima ne treba, grije ih srpstvo-jedinstvo. :lol:
zavrzlama

#225 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by zavrzlama »

Medjutim nema nesto tog "U slucaju" dje zapelo :D ...Sta sa Brckom :D ....sta sa 6% teritorije BIH koja je medjuprostor,koja danas ne pripada efektivno ni u jedan entitet :D ...ko ce pobiti nesrbe granicare :D ....ima toga vazdan :D ..

jebes raspad BIH ako srbi cekaju sta ce bosnjaci uraditi po tom pitanju...nek se odcijepe ,ne obaziruci se na bezopsane bosnjake :D
Post Reply