Breathless wrote:I nije valjda da je su ovi zalosni pokusaji sve sto elokventni genij ima da kaze braneci besmislicama svoj "nacionalni interes" koji dere guzove svima bez obzira na naciju?bella_ciao wrote:Breathless wrote:Konzum zaobilazim u sirokom luku, ali sam prije nekoliko dana zboravivsi da vise dole nije Merkator sisao u Konzum u Alti i nakon 10 minuta traganja za stvarima koje mi trebaju, izasao sam bez da sam ista kupio. Pola onoga sto je nekad bilo u Merkatoru, vise nema, ali ima hrpa hrvatskog smeca po cijenama kao da je samo zlato u pitanju,a i ono sto nije hrvatsko smece, u prosjeku je 20-30 % skuplje nego u Bingu ili bilo kojoj drugoj trgovini. Toliki idiot nisam da ostavim tu i fening vise, tako da sam ostavio korpu i izasao bez da sam ista kupio.Ranije sam znao otici u Konzum u BBI, ali nakon vise neugodnih iskustava, od podvaljivanja pokvarenih proizvoda ili guranja proizvoda pred sami istek roka trajanja, proizvoda cija se cijena razlikuje na kasi i na polici, do krajnje neotesanog i neljubaznog osoblja, ne pada mi na pamet vise tamo krociti. Vrhunac je bio kada mi je prisla prostakuša i trazila da odlozim ruksak koji mi je bio na ledjimagotovo me napravivsi time lopovom, a i to bi progutao da zaista nisam zelio odloziti stvari u ormarice na ulazu, ali tamo kljucevi ne postoje i kako mi kasirka rece, licne stvari samo mogu odloziti kod nje na kasi.
U BBI mi se desilo i to da mi tamo na delikatesi prodavacica nije zeljela izvagati 300 grama sira sto je ukupno bilo negdje oko 7-maraka, jer joj je to bilo malo
U BBI jednako tako znaju zakinuti i na kasi bilo da otkucaju dupli artikal ili da vrate manje kusuraako dobro ne gledas. Dok sam tamo kupovao voce, cesto je znalo biti toliko zaprljano i umazano, najcesce od vec istruhlih vocki, tako da sam i tu znao cesto odustati. Pored toga tu su i drugi razlozi jer ne zelim podrzavati kriminalca Todorica u unistavanju bh ekonomije i pljacci gradjana BiH. Upravo taj bandit i njegove tajkunske kompanije uzrokovale su sva poskupljenja koja su se desavala unazad 7-8 godina i koja su nas dovela do toga da placamo hranu skuplju nego u Njemackoj ili Austriji. Oni jednako unistavaju domace i proizvodjace i potrosace kako u Sarajevu, Tuzli, Zenici, tako i u Grudama, Ljubuskom, Livnu, Bijeljini, Banja Luci, Prijedoru, itd. Zapravo imam hiljadu i jedan razlog da ne kupujem u Konzumu, a gotovo ni jedan da kupujem tamo.
Ovi sto pricaju o nekoj uredjenosti Konzuma u odnosu na Bingo, nekom prestizu, osjecajima kod kupovine tamo, pored toga sto su teski skorojevici i malogradjani, ti ocito i obmanjuju, jer se Konzum ni po cemu ne razlikuje od ostalih izuzev po pljacci i varanju kupaca, unistavanju domace ekonomije i drugim negativnim stvarima koje bi i ovnu bile dovoljne da ne ide tamo. Sve cak da je zaista uredjeniji, a nije sigurno, pametnu i osvijestenu kupovinu cine sasvim druge stvari.
Najcesce kupujem u Hošeu, Bingu, pa Amku.
A jesi se nasro cunce ti zarko, mora da il si ruzan il nesto nije u redu s tobom kad ti se tako pristave.
Meni ga ne pristavljaju, tamo ne zalazim vise, ostalo im je jos samo da pristavljaju vjecnim kurbanima.
Pa stvarno ne znam drugi razlog sto ne bi htjeli da ti izvagaju 300 grama sira, pa i sami imaju vec unaprijed izrezan i prirpemljen sir u komadima po 100 grama.
Sasvim normalno i bez ikakvih problema mi svaki put izvaga koliko hocu, tako da postoje dva objasnjenja, il seres i lazes il im se nisi svidio zbog necega...
Sto se tice proizvoda koji su pred istekom roka trajanja to prodaju al po cijeni i 60-70% posto nizoj il pordaju po sistemu 2 za 1, cak i napisu na njemu da je pred istekom pa je jeftin eh sad sto ti nisi dovoljno inteligentan da to prokljuvis to je druga stvar.
Ne branim konzum, daleko od tog, ide mi na zivce sto su svugdje i sto su izbacili pola proizvoda koje je merkator imao itd. al daj brate nemoj lagati i petljati.
Sto se tice Amka, nedavno sam kupio cekinovu piletinu kod njih, uredno je stajala na polici, kad sam kuci otvorio paket smrdilo je ko les, istekao rok trajanja prije 20 dana, naravno vratio sam i dali su mi drugu, to je sve bilo okej.