U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
- Baby Jane
#201 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Kroz KFC cu proci samo ako kroz njega bude kratica do Mrkve.
- edo_79
#202 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Ma toooo Bobi majstoreeeeeee ... nakajmači dobro i opletiBobi wrote:
- AmADin_gospo
#203 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
kao što sam otišao u Mek, tako ću otiči i u KFC da probam krilca koja tako hvale na sav glas. al generalno. u meku mi se ne sviđa što neožeš naručiti veliki hamburger bez slate, neg samo meso i sir, također, ko da nakim usisivačem vade sve kalorije iz njega, neki dan sam za okadu pojeo 5 onih velikih duplih hamburgera i nakon pola sata otišao u forina na buređikeHoglund wrote:Stiže nam KFC.. što bi moja mater rekla, isto kao mekdonalds samo sa piletinom.. planirate li ići? Jeste li već bili? Ima li koga kome je KFC ukusan? Postoje li pobogu takve osobe?
ništa bez roštilja i konkretnog mesa. balkanske kuhinje.
npr. volioo bih ovde da se hoče otvoriti mongolski i texaški restoran, gde se peče konkretno meso. šnicla formaa A4
P.S.
ova pura s slike gore, samo proleti kroz tebe, za sat vremena krče crijeva od gladi
-
iTo
#204 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Sarajevo1970 wrote:Ovo mi je nekako tesko za vjerovati..AmADin_gospo wrote:Hoglund wrote:neki dan sam za okadu pojeo 5 onih velikih duplih hamburgera i nakon pola sata otišao u forina na buređike
Znaci posle 5 ovih big mac'a si ostao gladan i otisao na burek? wtf dude
ne znas ti Amu ?
- Muhamed Đakmić
#205 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
pa sa cijenama koje ima ovdje, malo mu fali da bude elitni restoranultima_palabra wrote:Pa dobro, smatra se bezveze hranom koju najviše jedu djecaSamo što kod nas ne mogu biti cjenovno konkurentni kao drugdje... za manje pare neki trovač pravi veći i ukusniji hamburger (higijena jeste upitna).
zato sam i rekao da fast foodovima nije konkurent, jer svijet koji jede fast food većinom ni ne prilazi MD-u jer ne može to sebi priuštiti
- AmADin_gospo
#206 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
jesi li ih jeo?Sarajevo1970 wrote:Ovo mi je nekako tesko za vjerovati..
bolan meso debelo 5mm cjeli burger ko malo veča šumeča. nemaš šta pojest, jedva zube uprljat
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#207 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
U sarajevskom MCD-u sam jednom jeo "hamburger" i nikada više. Prva stvar je što je meso nekakvo čudno tj. nema ukusa, druga stvar je što u oko stane, a drama skupo.
U MCD-u ipak valja jedna stvar, a to su sladoledi.
Valjda KFC bude napredak u odnosu na ovo smeće, a ne previše skup..
U MCD-u ipak valja jedna stvar, a to su sladoledi.
Valjda KFC bude napredak u odnosu na ovo smeće, a ne previše skup..
- shalla
#208 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Ko da sam ga ja napisaoVelkoski wrote:U sarajevskom MCD-u sam jednom jeo "hamburger" i nikada više. Prva stvar je što je meso nekakvo čudno tj. nema ukusa, druga stvar je što u oko stane, a drama skupo.
U MCD-u ipak valja jedna stvar, a to su sladoledi.![]()
Pojeo jednom Big Mac, jednom onaj MC wrap (ili kako već) ali zato sam sa hanumom pojeo jedno 50 MC sundaea
U KFC-u sam jeo nekoliko puta u Beogradu, šta ja znam, daleko od toga da je loš ali vala nije mi neki zabremedet, moja hanuma pravi bolje one chicken strips...
- Kemal Malovčić
#209 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Megdonalc bog al je toto kod fisa bog bogova.
- Kemal Malovčić
- homega
#211 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
U sarajevski McD ušao samo jednom, prilikom otvaranja, i nikad više. A kancelarija mi 50 m udaljena, svaki dan prođem poredVelkoski wrote:U sarajevskom MCD-u sam jednom jeo "hamburger" i nikada više. ..
-
belfy
#212 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
mogu li se ja iz Zenice prijaviti za ovaj izazov? samo jednom bio u McD do sada, pa sam se mozda precijenio....Sarajevo1970 wrote:Ma jesam, zato i kazem da mi je tesko vjerovati da mozes pojest 5 big mac'a (5x215g=1075g) i posle toga jos biti gladan.AmADin_gospo wrote:jesi li ih jeo?Sarajevo1970 wrote:Ovo mi je nekako tesko za vjerovati..
bolan meso debelo 5mm cjeli burger ko malo veča šumeča. nemaš šta pojest, jedva zube uprljat
Te 5 hamburgera su ti zajedno vec vise od kilu hrane.Castim te ja na klopu ako ikad naletim na tebe u gradu!
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#213 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Uhhh, koliko sam samo sendvica kod Tote pojeoKemal Malovčić wrote:
Sjecam se jos kad su marku bili, mada mi nije zao dodati jos pola marke jer defitivno vrijedi
- Kemal Malovčić
#214 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Samo blempro kod ovi fastfudeva popularni, dodžu ova diejca i tin ejđeri, to namapet zna menuje i u dest feningi ono kupuje, pa ostane na kasi i do 45 minuta zanovjetajuč. To treba zabranit da se kupuje ako nemaš 18 godin.
-
rekla-kazala
#215 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Kad si spomenuo sendvič od marke sjeti se jedne komične situacije.I am Happy wrote:Uhhh, koliko sam samo sendvica kod Tote pojeoKemal Malovčić wrote:![]()
![]()
Sjecam se jos kad su marku bili, mada mi nije zao dodati jos pola marke jer defitivno vrijedi
Uđem u fast food kod kamenog mosta u Zenici, hoće moja djeca da im kupim pomfrit surf&fries i dok smo čekali uleti momak i naruči sendvič.
Pita ga radnica jel sa svim, kaže,.. sa svim. Ja pomislio sad će to biti sendvič koji se ne može zagristi kad ono nešto tanko, prazno,..
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#216 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
E ovaj nije ni tanak ni prazan
vjeruj da je sadrzajniji od vecine hamubergera
Zato je uvijek i guzva
A i ovo je jedan od razloga
Zato je uvijek i guzva
A i ovo je jedan od razloga
Kemal Malovčić wrote:Samo blempro kod ovi fastfudeva popularni, dodžu ova diejca i tin ejđeri, to namapet zna menuje i u dest feningi ono kupuje, pa ostane na kasi i do 45 minuta zanovjetajuč. To treba zabranit da se kupuje ako nemaš 18 godin.
- Edin H.
#217 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Onaj mali kukuruz na stapicu im je zakletva! 
- amiliana
#218 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
U zapadnim zemljama MCD na svakom cosku pa im i nije vise zanimljiv.Jela sam u Burger King u Istanbulu i meni je meso bilo ukusnije nego MCD ,a zadnji put sam u MCD jela u Pragu i to smo bili u prolazu i bilo sta samo da prezalogajimo jela neke pilece medaljone malo ih dodje mala kutijica.
Ne sjecam se kad sam zadnji put usla u MCD u Sarajevu .
Prije bih otisla u Baltazar na doner nego u MCD
Ne sjecam se kad sam zadnji put usla u MCD u Sarajevu .
Prije bih otisla u Baltazar na doner nego u MCD
- AmADin_gospo
#219 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
toto mi je redovan svako jutroI am Happy wrote:Uhhh, koliko sam samo sendvica kod Tote pojeoKemal Malovčić wrote:![]()
![]()
dobra klopa samo netreba uzimati pljesku. ne radi toga što nevalja, naprotiv, ali košta kerma više, a nije više mesa, nego hamburger malo razvuku, pa izgleda veči
držim te za riječSarajevo1970 wrote:Ma jesam, zato i kazem da mi je tesko vjerovati da mozes pojest 5 big mac'a (5x215g=1075g) i posle toga jos biti gladan.
Te 5 hamburgera su ti zajedno vec vise od kilu hrane.Castim te ja na klopu ako ikad naletim na tebe u gradu!
-
iTo
#220 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
AmADin_gospo wrote:toto mi je redovan svako jutroI am Happy wrote:Uhhh, koliko sam samo sendvica kod Tote pojeoKemal Malovčić wrote:![]()
![]()
dobra klopa samo netreba uzimati pljesku. ne radi toga što nevalja, naprotiv, ali košta kerma više, a nije više mesa, nego hamburger malo razvuku, pa izgleda veči
držim te za riječSarajevo1970 wrote:Ma jesam, zato i kazem da mi je tesko vjerovati da mozes pojest 5 big mac'a (5x215g=1075g) i posle toga jos biti gladan.
zamoli Mufu da te opali po glavi pljeskom da vidis razliku u gramazi u odnosu na hamburger...
- AmADin_gospo
#221 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
ako nevjeruješ, naruči jednu pljesku i jedan hamburgrer i gledaj šta rade.
- AcaLukas
#222 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Pored nase zdrave tradicionalne kuhnje neki idu u McDonalds i evo kako vidim jos malo u KFC. Samo sto je americko eto mora bit bolje od nasih cevapa. Zbog ovoga nam i jeste drzava u qurcu. sto se mene tice sve bi ja to zabranio
- stakasa
#223 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Da je jos ovo rjesit pa na zelenu granu, a brateAcaLukas wrote:Pored nase zdrave tradicionalne kuhnje neki idu u McDonalds i evo kako vidim jos malo u KFC. Samo sto je americko eto mora bit bolje od nasih cevapa. Zbog ovoga nam i jeste drzava u qurcu. sto se mene tice sve bi ja to zabranio
-
crnoplavo
#224 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
50xkila mesahomega wrote:U sarajevski McD ušao samo jednom, prilikom otvaranja, i nikad više. A kancelarija mi 50 m udaljena, svaki dan prođem poredVelkoski wrote:U sarajevskom MCD-u sam jednom jeo "hamburger" i nikada više. ..
- UltrasNaBaterije
- Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu
#225 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
e ako je naša tradicionalna kuhinja zdrava, onda sam ja Brad Pitt.AcaLukas wrote:Pored nase zdrave tradicionalne kuhnje neki idu u McDonalds i evo kako vidim jos malo u KFC. Samo sto je americko eto mora bit bolje od nasih cevapa. Zbog ovoga nam i jeste drzava u qurcu. sto se mene tice sve bi ja to zabranio
Nema masnije i nezdravije kuhnje nadaleko ja mislim, možda je samo McD gori i ništa više.
Loj, mrs, pšenica i meso. To je bosanska kuhinja.