Skupština kantona Sarajevo 2014-2018

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Trebam te

#201 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018

Post by Trebam te »

Innovation wrote:Mekic i Aljovic
U igri i šura?
Aljovića smo upitali zna li za informaciju da se u igru ubacio njegov šura Ibro Berilo, inače SDP-ov načelnik Trnova, koji je u pregovorima sa SDA tražio da mu ova stranka u Skupštini KS osigura da Bjelašnica ne bude proglašena nacionalnim spomenikom, kako bi mogao prodavati određene parcele, a zauzvrat bio on prešao u SDA, a s njim i Aljović.

- Ne vjerujem. Da li on privatno to za sebe radi, ja ne znam. Ja sam njegov šura - kazao je Aljović.

Berila je tokom jučerašnjeg dana bilo nemoguće dobiti na mobitel, a u njegovom uredu u Općini rečeno nam je da je odsutan. Tako od njega nismo mogli dobiti potvrdu informacije o tome da on u proteklim danima pokušava prijeći u redove DF-a, i to navodno s istom ponudom koju je imao i za SDA.

Hahaha pa jeli to ljudi moguce!!!???

Opstina Trnovo vec usvojila rebalans budzeta za otkup parcela... :izet:

Hahaha nastalja se stara praksa, koji ofir majko draga...e moj DF na sta si spao :kiss: :lol: :lol:

:skoljka:
razonoda

#202 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018

Post by razonoda »

The Realist wrote:
razonoda wrote::-) Ti ovdje bacas 'prljave carape od zid -pa koja se zalijepi......'. O cemu ti trabunjas ,o SBB. Osnivac je toliko kriminala objavio, napisao , dao snimke, hm, ne sve je to ''montirao''. Ima MOC. Kako to da on i dalje hoda, shepuri se u KD-ata , i niko od prozvanih da mu bar --ruku zvrnu. Kako on to SMIJE a drugi ne.
Vidio svojim očima, čuo svojim ušima, ne treba mi ništa više....

Ja nigdje ne kažem da mnoge stvari koje Radončić rekao nisu tačne, to nigdje ne vidiš kod mene, naprotiv.... Ali je istina i da je toliko izmišljotina napisao da je sada na sudu i da će za neke stvari i platiti (istina, nije to njemu ništa novca, ali svejedno). No, nijedno ni drugo ne mijenja činjenicu da je i sam ono što jeste.

A vi uživajte i dalje u liku i djelu vašeg Velikog Vođe i negirajte ove stvari, to je vaše pravo.
:-) Opet bacas --iste carape.

To tvoje -on je sa sudu , platiti ce, ima on para itd, lici na kahvenisanje sa poznanicima. Nije stvar u tome. Bitno je kakvo je stanje sada i da li ga treba mjenjati. Ako ''fercera'' i svi zadovoljni ----------ne treba nista mjenjati taman da je i Dodik pedsjednik, Zar ne.
Oligarh

#203 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018

Post by Oligarh »

Dino vs Crnkić, obračun titana. Stravično gdje mi živimo!
StupskaBitanga

#204 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018

Post by StupskaBitanga »

evo i državna vlast ide onako kako smo predvidjeli za KS
Zvizdić: Prvi zadatak će biti izrada socio-ekonomske reformske agende
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#205 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018

Post by pici »

Oligarh wrote:Dino vs Crnkić, obračun titana. Stravično gdje mi živimo!

ovo je DzeHenem...onaj stvarni je djeciji vrtic za ovo...uzas
The Realist

#206 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018

Post by The Realist »

razonoda wrote::-) Opet bacas --iste carape.

To tvoje -on je sa sudu , platiti ce, ima on para itd, lici na kahvenisanje sa poznanicima. Nije stvar u tome. Bitno je kakvo je stanje sada i da li ga treba mjenjati. Ako ''fercera'' i svi zadovoljni ----------ne treba nista mjenjati taman da je i Dodik pedsjednik, Zar ne.
Pa znam kakav je on. Može ličiti na šta hoće, ponavljam, vidio svojim očima, čuo svojim učima, znam šta su radili njegovi i šta radi Avaz oko pranja novca, te još neke stvari vezane za to (znam i za Telecom i neke njihove ljude, da ih ne spominjem sada - ovo su SDA-ovci), a vidjeli smo svi šta se o Arnautu pisalo.... Evo, barem ovo zadnje je jasno bez ikakvih rasprava, a to onda i govori kakve ljude oko sebe skupljaju i šta ti ljudi znače.

Znam jako dobrih ljudi iz SBB-a, nije to problem, ali nema stranke koja nema dobrih ljudi, štaviše, većina tih ljudi su dobri, ali oni koji se nešto pitaju i koji donose odluke uglavnom nisu.

Kao što si vidio, nisam ni SDA poštedio, niti bilo koga drugog, tako da mi ne možeš pripisati stranačku pripadnost, ali neću ni njih, jer šta god vi pričali o njima, ja sam se lično uvjerio i osjetio sam šta znači ako nisi skroz uz njih i kakvi ljudi se motaju oko tih stranaka (a da se nešto i pitaju - hajde što kradu narod i što su korumpirani, nego i vlastitu stranku pokradoše).

Btw. ja samo ne znam šta je to što je dobro sada, pa ne treba mijenjati, šta je to kod SBB-a dobro (znam da nije ni kod SDA i ostalih, ne treba meni to neko govoriti, ali šta je to kod SBB-a dobro)?

Ovo što su danas uradili je komedija. Kakav je to delegat koji javno prizna da ne razumijem budžet, jer nije matematičar. Pa idi u 3 lijepe....
StupskaBitanga

#207 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018

Post by StupskaBitanga »

šta se desilo
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#208 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018

Post by pici »

zastupnici su u najblazem slucaju totalni idioti...uzas
Oligarh

#209 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018

Post by Oligarh »

StupskaBitanga wrote:
šta se desilo
Prozivaju jedan drugog oko para, auta, svega ostalog.
Oligarh

#210 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018

Post by Oligarh »

pici wrote:zastupnici su u najblazem slucaju totalni idioti...uzas
Nemoj Pici, slatka ova mala iz DF-a. Samo nisam siguran da joj neko rekao da ovo nije ZMBT, već nekakva skupština. Idem se preventivno ubiti.
StupskaBitanga

#211 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018

Post by StupskaBitanga »

treba to snimiti
Oligarh

#212 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018

Post by Oligarh »

StupskaBitanga wrote:treba to snimiti
Mentalni gangbang
Red Wolf

#213 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018

Post by Red Wolf »

kad vidim ko predstavlja iliti zastupa DF u skupstini,covjeku dodje da se jednostavno,dodje mu,fuj u pm
razonoda

#214 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018

Post by razonoda »

The Realist wrote:
razonoda wrote::-) Opet bacas --iste carape.

Pa znam kakav je on. Može ličiti na šta hoće, ponavljam, vidio svojim očima, čuo svojim učima, znam šta su radili njegovi i šta radi Avaz oko pranja novca, te još neke stvari vezane za to (znam i za Telecom i neke njihove ljude, da ih ne spominjem sada - ovo su SDA-ovci), a vidjeli smo svi šta se o Arnautu pisalo.... Evo, barem ovo zadnje je jasno bez ikakvih rasprava, a to onda i govori kakve ljude oko sebe skupljaju i šta ti ljudi znače.

Znam jako dobrih ljudi iz SBB-a, nije to problem, ali nema stranke koja nema dobrih ljudi, štaviše, većina tih ljudi su dobri, ali oni koji se nešto pitaju i koji donose odluke uglavnom nisu.

Kao što si vidio, nisam ni SDA poštedio, niti bilo koga drugog, tako da mi ne možeš pripisati stranačku pripadnost, ali neću ni njih, jer šta god vi pričali o njima, ja sam se lično uvjerio i osjetio sam šta znači ako nisi skroz uz njih i kakvi ljudi se motaju oko tih stranaka (a da se nešto i pitaju - hajde što kradu narod i što su korumpirani, nego i vlastitu stranku pokradoše).

Btw. ja samo ne znam šta je to što je dobro sada, pa ne treba mijenjati, šta je to kod SBB-a dobro (znam da nije ni kod SDA i ostalih, ne treba meni to neko govoriti, ali šta je to kod SBB-a dobro)?

Ovo što su danas uradili je komedija. Kakav je to delegat koji javno prizna da ne razumijem budžet, jer nije matematičar. Pa idi u 3 lijepe....
:) Lijepo, vidio si osjetio si --zakljucak -svi su kriminalci ,ko nije ne ulazi u kombinaciju. Niko nije puno ni ''zaglavio''zbog istog.
To onda treba staviti na stranu i traziti -druge vrline(ako je i moguce) koje bi po glasacu bile dovoljne da izabre svog kandidata. A ne --svi kradu--onda nek krade MOJ.
Staje dobro kod SBB -a,-------------- nije bio vlast, ne znamo kako bi vladao, ne znamo koliko bi krao, ako nista ,dolaskom , promjenio bi garnituru mamlaza koji su pustili korjenje .
VjecitiStudent

#215 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018

Post by VjecitiStudent »

Zanimljivo da je prošle godine SBB podržao skoro u dlaku isti budžet :D
walk_M-A-N

#217 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018

Post by walk_M-A-N »

Šta reći, poštovana Innovation, kako slušati Bukvu, Kerlu, Solakovića..
Mekić pita zašto gore sijalice, i premijer mu odgovara da će pitati ko je odgovoran, jao, pa valjda je to pitanje sistema. Srna plitka kao i obično. Stranku im izvadi Šućur sa odličnim pitanjem kako stranci kupuju velike površine šume, bravo, ostat ćemo bez svega vrijednog. Šućur je stvarno u vrhu.
Čudić naravno pita pametna pitanja, za trovanje i ono oko dozvole i zabrane, a i politička u skladu sa ideologijom koju zastupa, to je prava politika. Forto bi trebalo da može bolje, ali opet je u boljoj polovini.
Mešanović tek stigao i sviđa mi se što će kaže istrajati za one cuke, tolike godine i ništa, Žućo još malo predsjednik. Ali onda iz iste stranke ovaj neki Čelik pita za obrazovanje odraslih.. Pa u čemu je problem, "uvaženi zastupniče", baš iz te stranke ih se gomila obrazovala kao odrasli i onda stigli u Vladu i Skupštinu. Prevljak pita za neki zakon u prečišćenom obliku, uopće ne shvatajući da je problem u nedostatku sistema koji osigurava dostupnost takvih propisa i zaposlenim i građanima, on će biti zadovoljan sa ovim jednim, pa će neko nekad pitati za drugi i tako to.. Ademović inače može i bolje, danas pita može li još neki ležeći policajac.
Pindžo nešto pita Tužilaštvo i dobija ništa naravno, haha, svaka čast na pokušaju. Kanton je i dalje u stotinama miliona gubitka, i sve afere su tu.
Eto tako bi trebalo izvještavati.
putokaz1

#218 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018

Post by putokaz1 »

šta ćeš a uvjek se jedna stranka vrte a oko nje sateliti
SDA stvorila problem prije 15 tak godina,stavila pod tepih prije 10 tak,prešutila prije 5,problem i danas tu a Sda i dalje tu.
a sateliti 2006 SBIH,2010 SDP,sad DF...i uvjek BOSS,BPS nekad nsrzb itd...
walk_M-A-N

#219 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018

Post by walk_M-A-N »

http://www.avaz.ba/clanak/176517/sporti ... kcije-u-ks
gidra wrote:Posljednjim imenovanjem Nezira Hadžića (SDA) na čelo "Vodovoda i kanalizacije", koji je završio Fakultet za sport i tjelesni odgoj (FASTO), još jedan je dokaz da sportisti polako, ali sigurno zauzimaju sve ključne pozicije u KS.
Zanimljivo je da je, osim njega, vođenje najznačajnije poluge u KS - Vlade Kantona povjereno nekadašnjem košarkašu Elmedinu Konakoviću, diplomantu FASTO-a. Još jedan košarkaš postavljen je na bitnoj poziciji. Seji Bukvi (DF), međustranačkim dogovorima, povjereno je vođenje Skupštine KS, dok je kapiten reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci Sabahudin Delalić, magistrant FASTO-a, dopredsjedavajući.
Ministar obrazovanja, nauke i mladih KS Elvir Kazazović (SDA) također je završio FASTO, a on je čak i profesor na ovom fakultetu.
Svoje mjesto sportaši su našli i u poslaničkim klupama. Magistar Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja je poslanik Adnan Solaković (SBB), a Ismir Jusko (SBB) je diplomirao i magistrirao FASTO te je i asistent na nekim predmetima. Karatista Amel Mekić (SDA, pa SDP) doktorirao je na FASTO-u, gdje trenutno radi kao profesor, a u poslaničkim klupama je i najsvestranija sportašica Bibija Kerla (DF)...
Kada je nova utakmica? Dif-ovci vs. Fasto-vci.. Eto igara, a hljeba kako kome.
MOSALJOZE

#220 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018

Post by MOSALJOZE »

Prati li iko ovu sjednicu?Ovo je cirkus :lol: Trenutno rasprava o umjetnicima.Javlja se Ana Babić,i žena hladno reče kako umjetnici nisu dužni,odazvati se na dogadjaje koje organizuje KS,a oni ih plaćaju :jbt:
I još nešto na početku je listu sačinjavalo 20 umjetnika,danas je taj broj 40.
bumerangss

#221 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018

Post by bumerangss »

MOSALJOZE wrote:Prati li iko ovu sjednicu?Ovo je cirkus :lol: Trenutno rasprava o umjetnicima.Javlja se Ana Babić,i žena hladno reče kako umjetnici nisu dužni,odazvati se na dogadjaje koje organizuje KS,a oni ih plaćaju :jbt:
ova sabina Cudic pravo dobra... djeluje ambiciozno, samouvjereno... zna sta hoce :izet:
VjecitiStudent

#222 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018

Post by VjecitiStudent »

MOSALJOZE wrote:Prati li iko ovu sjednicu?Ovo je cirkus :lol: Trenutno rasprava o umjetnicima.Javlja se Ana Babić,i žena hladno reče kako umjetnici nisu dužni,odazvati se na dogadjaje koje organizuje KS,a oni ih plaćaju :jbt:
Ja bi Dina i ostale plaćao samo da se ne pojavljuju.
mirzadelibasic

#223 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018

Post by mirzadelibasic »

Kaže da zakon djeluje nasilnički i da se umjetnici moraju pitat hoće li učestvovati na manifestacijama i da ih niko ne moze prisiliti, a ministarstvo ih redovno placa. Još veći apsurd iste je njena rečenica da klub SBB-a neće podržati zakon jer je loš po umjetnike, a poslije toga se javlja njen stranački kolega Maric i kaže da pozdravlja rad i trud ministra i da je zakon zadovoljavajuci. Svašta u bozijoj bašči.
walk_M-A-N

#224 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018

Post by walk_M-A-N »

Uvijek se čovjek iznova iznenadi koliko mogu pasti stranke i njihovi.. Danas većina izvještaja pala, jedino objašnjenje da zamijene odbore i direktore svojim.. Naravno putem konkursa :-)
Ako sam u pravu, prošao Klinički, to je DF=SDP Mesihović, te Opća Izetbegović i Hitna Softić SDA. Pošto je Klinički veći, SDA dobila još nešto uz Sebiju pa uletila Sena od Fikreta Prevljaka, našeg policajca generala. Naravno, nebitno šta se radi i kako, odlučivanje je vrlo jednostavno, ko je podoban, u skladu sa dosadašnjim radnim iskustvom zastupnika.
U ovoj Skupštini ima malo razuma a njega predstavlja Naša stranka koja traži tematsku sjednicu za zdravstvo, navodeći, za veće stranke očito banalne, probleme sa nedostatkom materijala i lošim uslugama..
Ne bude puno koristi od toga kao što pokazuje GRAS, ali oni bar ne daju da se sve gurne pod tepih.
walk_M-A-N

#225 Re: Skupština kantona Sarajevo 2014-2018

Post by walk_M-A-N »

Gleda li ko ovaj cirkus..
Skupština je slika našeg priglupog društva, a to su danas posebno pokazali 'uvaženi zastupnici' Marić i Kerla, prvi sa prijedlogom da se ukine zeleni val, a druga sa inicijativom da se potpuno ukine saobraćaj privatnim vozilima!?
Dakle, da 100.000 vozača bude kažnjeno radi 100 obijesnih bogataških sinova, koje sud pusti.. I oni imaju po 2.500 KM za takve a sigurno i druge nebuloze u kojim ne vide šumu od drveta!
Locked