Kakve veze ima tvoj obraz i Izrael..Stjui wrote:manite me uvreda,g.animalsanimals wrote: Imaju isto misljenje kao ti..isti sklop..ja sam pripadnik naroda koji je sačuvao obraz prije dvaes' godina.jal smo trebali mahati svastikama da budemo što evropskiji?
Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini
- animals
#201 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini
- Stjui
#202 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini
znači,evropski je mahati svastikama ko bobanovi četnici na slici?animals wrote: Kakve veze ima tvoj obraz i Izrael..
- and
#203 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini
pa ne znam da su negdje simpatični?ne rade stvari koje bi u svijetu naišle na simpatije,osim tamo gdje novcima kupe simpatije.animals wrote:Bosnjaci , zasto ne volite Izraelce..
sta su vam radili..
- animals
#204 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini
to si ti rekao a ne ja..ko u Evropi mase svastikama..ljudi na marginali..Stjui wrote:znači,evropski je mahati svastikama ko bobanovi četnici na slici?animals wrote: Kakve veze ima tvoj obraz i Izrael..
ne razlikujes demokratsku vecinu i neku grupicu desnicara..
- animals
#205 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini
Ma bas me briga in za Izrael i Palestinu..and wrote:pa ne znam da su negdje simpatični?ne rade stvari koje bi u svijetu naišle na simpatije,osim tamo gdje novcima kupe simpatije.animals wrote:Bosnjaci , zasto ne volite Izraelce..
sta su vam radili..
ali upada u oci kako patite za Palestinom..a
kad je u pitanju klanje ljudi od strane IS, nema vas nigdje..
pa pobogu gdje ces muslimane kritikovati..
- and
#206 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini
ma briga i mene,jednostavno mislim da i jedni i drugi treba da žive.kada pogledaš šta se sve radi,moraš imati simpatije prema jednoj strani.ta strana ima simpatije u većini svijeta,ali tamo gdje je novac i uticaj nema simpatija,već interes.animals wrote:Ma bas me briga in za Izrael i Palestinu..and wrote:pa ne znam da su negdje simpatični?ne rade stvari koje bi u svijetu naišle na simpatije,osim tamo gdje novcima kupe simpatije.animals wrote:Bosnjaci , zasto ne volite Izraelce..
sta su vam radili..
ali upada u oci kako patite za Palestinom..a
kad je u pitanju klanje ljudi od strane IS, nema vas nigdje..
pa pobogu gdje ces muslimane kritikovati..
nisam vidio da se daje podrška is?
ko ste vi?
kome vi podršku dajete?
zna se gdje su najveći zločini nakod 2 svj.rata počinjeni.
- animals
#207 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini
Ja dajem podrsku svakom normalnom covjeku bez obzira na religiju i naciju..and wrote: ma briga i mene,jednostavno mislim da i jedni i drugi treba da žive.kada pogledaš šta se sve radi,moraš imati simpatije prema jednoj strani.ta strana ima simpatije u većini svijeta,ali tamo gdje je novac i uticaj nema simpatija,već interes.
ko ste vi?
kome vi podršku dajete?
-
Bodkin
#208 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini
jer inace historija pocinje prije 20 godina?Stjui wrote:manite me uvreda,g.animalsanimals wrote: Imaju isto misljenje kao ti..isti sklop..ja sam pripadnik naroda koji je sačuvao obraz prije dvaes' godina.jal smo trebali mahati svastikama da budemo što evropskiji?
- and
#209 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini
pa eto ko su normalni za tebe,izraelci ili palestinci?animals wrote:Ja dajem podrsku svakom normalnom covjeku bez obzira na religiju i naciju..and wrote: ma briga i mene,jednostavno mislim da i jedni i drugi treba da žive.kada pogledaš šta se sve radi,moraš imati simpatije prema jednoj strani.ta strana ima simpatije u većini svijeta,ali tamo gdje je novac i uticaj nema simpatija,već interes.
ko ste vi?
kome vi podršku dajete?
- animals
#210 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini
Ned moze se citav narod poistovjecivati sa politikom..and wrote:pa eto ko su normalni za tebe,izraelci ili palestinci?animals wrote:Ja dajem podrsku svakom normalnom covjeku bez obzira na religiju i naciju..and wrote: ma briga i mene,jednostavno mislim da i jedni i drugi treba da žive.kada pogledaš šta se sve radi,moraš imati simpatije prema jednoj strani.ta strana ima simpatije u većini svijeta,ali tamo gdje je novac i uticaj nema simpatija,već interes.
ko ste vi?
kome vi podršku dajete?
nema dobri,niti losi..zar nekad nisu Nijemci bili losi a zidovi dobri..
- and
#211 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini
pa eto reci sad koja je politika za osudu?nemoj izbjegavati odgovor.i između švaba i jevreja se znalo koja je strana ispravna i jevreje je svako normalan podržavao.znači da nema nekih predrasuda i mržnje prema jevrejima
- animals
#212 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini
Zidovi su tu gdje jesu,,i nemaju izbora..and wrote:pa eto reci sad koja je politika za osudu?nemoj izbjegavati odgovor.i između švaba i jevreja se znalo koja je strana ispravna i jevreje je svako normalan podržavao.znači da nema nekih predrasuda i mržnje prema jevrejima
ili boriti se ili opet da neko vrsi genocid nad njima..
sta bi ti uradio..gdje da idu..
ko je ispravan tu..nemam pojma..
kod forumasa postoje samo simpatije iz razliciti razloga..
mene licno smeta pristrano navijanje..
podrzavam Palestince samo sto su muslimani..ili, podrzavam Zidove, samo sto su protiv muslimana..
hocu nesto drugo reci..koji klinac briga nas u Bosni i za Zidove i za Palestince::
imamo mi puno veci problema..
- and
#213 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini
nigdje ne trebaju ići.imaju svoju zemlju,pogledaj kartu iz 50-tih.ne mogu se oni braniti otimajući tuđu zemlju i čineći genocid.nek žive na svom i niko ih ne bi trebao dotaći.toliko su moćni ,naoružani i imaju podršku da su u pravu palestina bi bila preorana za 2 dana.animals wrote:Zidovi su tu gdje jesu,,i nemaju izbora..and wrote:pa eto reci sad koja je politika za osudu?nemoj izbjegavati odgovor.i između švaba i jevreja se znalo koja je strana ispravna i jevreje je svako normalan podržavao.znači da nema nekih predrasuda i mržnje prema jevrejima
podrzavam Palestince samo sto su muslimani..ili, podrzavam Zidove, samo sto su protiv muslimana..
hocu nesto drugo reci..koji klinac briga nas u Bosni i za Zidove i za Palestince::
imamo mi i svojih problema,ali na žalost liče na ove,jer imaju veze i sa genocidom i protjerivanjem i ubijanjem i pokušajima da se dokaže da je "moja" kuća "tvoja" i sl...
- animals
#214 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini
Problem je sto su Jevreji prozivili genocid..i vise, nikad nece dozvoliti, da ih neko ubija..and wrote:nigdje ne trebaju ići.imaju svoju zemlju,pogledaj kartu iz 50-tih.ne mogu se oni braniti otimajući tuđu zemlju i čineći genocid.nek žive na svom i niko ih ne bi trebao dotaći.toliko su moćni ,naoružani i imaju podršku da su u pravu palestina bi bila preorana za 2 dana.animals wrote:Zidovi su tu gdje jesu,,i nemaju izbora..and wrote:pa eto reci sad koja je politika za osudu?nemoj izbjegavati odgovor.i između švaba i jevreja se znalo koja je strana ispravna i jevreje je svako normalan podržavao.znači da nema nekih predrasuda i mržnje prema jevrejima
imamo mi i svojih problema,ali na žalost liče na ove,jer imaju veze i sa genocidom i protjerivanjem i ubijanjem i pokušajima da se dokaže da je "moja" kuća "tvoja" i sl...
i zato, teska situacija..Palestinci da su pametni pokusali bi sa njima nacci zajednicku i zivjeti u miru..
jer pobijediti ih ne mogu..
- and
#215 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini
to kao da kažeš trebali su se jevreji s hitlerom dogovoriti.ovi imaju moć i silu i ne žele dogovor.kad dobiju adekvatan odgovori kada sila ne bude prolazila lako će se dogovoriti.pa ne traže palestinci telaviv
- animals
#216 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini
Pricas budalastine..ne vode Jevreji Palestince u konc logore i ne spaljuju ih u pecima..and wrote:to kao da kažeš trebali su se jevreji s hitlerom dogovoriti.ovi imaju moć i silu i ne žele dogovor.kad dobiju adekvatan odgovori kada sila ne bude prolazila lako će se dogovoriti.pa ne traže palestinci telaviv
ovo je vec malo bezobrazno od tebe..zidovi nisu ubijali teroristickim napadima Nijemce..
pa ih ovi zbog toga kremirali..
- Stjui
#217 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini
hoću reći da su bošnjaci srbima i hrvatima održali lekciju iz evropejstva i dan danas to činimo.animals wrote: to si ti rekao a ne ja..ko u Evropi mase svastikama..ljudi na marginali..
- cyprus
#218 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini
Ja ne mogu da vjerujem da se ovakva pitanja postavljajuand wrote:pa eto ko su normalni za tebe,izraelci ili palestinci?
Ono o čemu se može govoriti jeste čija je državna politika ''normalnija'' i u kojoj mjeri - izraelska ili palestinska... Međutim, to je neko drugo pitanje, a ni ono nije jednostavno... Izrael sa jedne strane vodi prilično brutalnu, bezobzirnu i bahatu sigurnosnu politiku koja je daleko od toga da se može okarakterisati ''normalnom''... Sa druge strane ne postoji jedinstven palestinski glas... Onaj koji zastupa Hamas nije ništa ''normalniji'' od izraelskog, a sve su prilike da bi Hamas bio višestruko gori od Izraela da ima njegovu moć, dok je Fatahova politika nešto što je ipak znatno bliže ''normali''... Pod ''normalnost'' u ovom kontekstu ja podrazumijevam konstruktivnost u izgranji održivog i koliko je to moguće pravednog rješenja za Bliski istok...
- animals
#219 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini
Narod kao narod, svuda isti..politika je ta koja vodi jedan narod..Stjui wrote:hoću reći da su bošnjaci srbima i hrvatima održali lekciju iz evropejstva i dan danas to činimo.animals wrote: to si ti rekao a ne ja..ko u Evropi mase svastikama..ljudi na marginali..
a te lekcije su price za malu djecu..
- Stjui
#220 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini
daanimals wrote: a te lekcije su price za malu djecu..
- and
#221 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini
naravno da se tu misli na politiku,ne na ljude.cyprus wrote:Ja ne mogu da vjerujem da se ovakva pitanja postavljajuand wrote:pa eto ko su normalni za tebe,izraelci ili palestinci?Ima ''normalnih'' Izraelaca i ''normalnih'' Palestinaca... Ali ima i ''nenormalnih'' Izraelaca i ''nenormalnih'' Palestinaca... Ove riječi stavljam pod navodnike jer je pojam normalnog vrlo vrlo rastezljiv, upitan i zavisi od konteksta... Poenta je da sama činjenica da je neko Izraelac ili Palestinac ne čini tu osobu a priori normalnom...
Ono o čemu se može govoriti jeste čija je državna politika ''normalnija'' i u kojoj mjeri - izraelska ili palestinska... Međutim, to je neko drugo pitanje, a ni ono nije jednostavno... Izrael sa jedne strane vodi prilično brutalnu, bezobzirnu i bahatu sigurnosnu politiku koja je daleko od toga da se može okarakterisati ''normalnom''... Sa druge strane ne postoji jedinstven palestinski glas... Onaj koji zastupa Hamas nije ništa ''normalniji'' od izraelskog, a sve su prilike da bi Hamas bio višestruko gori od Izraela da ima njegovu moć, dok je Fatahova politika nešto što je ipak znatno bliže ''normali''... Pod ''normalnost'' u ovom kontekstu ja podrazumijevam konstruktivnost u izgranji održivog i koliko je to moguće pravednog rješenja za Bliski istok...
zna se ko šta radi i problem dugo postoji.problem je što su se svjetske sile stavile na jednu stranu,a ne kako bi trebalo,između strana i da su pokušali taj dugogodišnji sukob riješiti da normalno žive i jedni i drugi.
- no_mani=no_fjučr
#222 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini
Koliko samo neuk pojedinac mora biti da su mu relevantni dokazi usmjereni na nogometne huligane, ti trebas lijek! Stjui, stvarno nisam Bosnjake zamisljao bas u tom smjeru, al' eto recimo da si ti kukolj u onom zitu, crv na dnu septicke jame?
Last edited by no_mani=no_fjučr on 22/11/2014 11:39, edited 1 time in total.
- JohnnyS
#223 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini
Pa pokušale su svjetske sile biti neutralne u početku, u ravnoteži imati pravo Izraelaca na svojedobno okupiranu im zemlju i pravo Palestinaca na državu. Lijepo su podijelili područje koje do tad nije bilo ni izraelsko ni palestinsko nego britansko, ali su Palestinci htjeli sve. Jebiga, zajebali su se. Sad imaju samo moralnu potporu fejsbuk statusa kvaziljevičara, internet humanista te vjerskih fanatika, ali od fejsbuka se be živi...
- Stjui
#224 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini
no_mani=no_fjučr wrote:Koliko samo neuk pojedinac mora biti da su mu relevantni dokazi usmjereni na nogometne huligane, ti trebas lijek! Stjui, stvarno nisam Bosnjake zamisljao bas u tom smjeru, al' eto recimo da si ti kukolj u onom zitu, crv na dnu septicke jame?

apsolutno je nebitno kako vi zamišljate bošnjake,g.no_mani
- animals
#225 Re: Kakvi smo u očima Izraela: Sramne riječi i uvrede upućene Bosni i Hercegovini
Pa jel ti mislis da su ovi huligani, predstavnici Hrvata..Stjui wrote:no_mani=no_fjučr wrote:Koliko samo neuk pojedinac mora biti da su mu relevantni dokazi usmjereni na nogometne huligane, ti trebas lijek! Stjui, stvarno nisam Bosnjake zamisljao bas u tom smjeru, al' eto recimo da si ti kukolj u onom zitu, crv na dnu septicke jame?
apsolutno je nebitno kako vi zamišljate bošnjake,g.no_mani
Ili Rusi, Englezi koji se isto pale na ovakva obiljezja..i oni su nacisti..