Sta bi po tebi treba uraditi ?bori14 wrote:U cemu se ogleda ta mudrost? Daj nam procisti vidik jer se ne vidi? To sto ce na osnovu trulih kompromisa, po tradiciji na stetu Bosnjaka, formirati vijece ministara u kojem ce Covic sa 100 000 interesno vezanih za HDZ glasova imati 30% vlasti u vijecu ministara? Koji je tu eksluzivno bosnjacki interes za formiranje vijeca ministara u odnosu na Srbe i Hrvate, pa da se prave truli kompromisi na stetu Bosnjaka?saibaba wrote:Po meni je ovo najmudrije vodjenje post izborne politike dosada ... Bakira je neko dobro nasavjetovao...
A i sto se tice Radoncica, takodjer smece prve klase, namjerno je zakuhao stvari pred izbore sa Izetbegovicem, da bi ovaj u gladi za vlasti pravio trule kompromise na stetu Bosnjaka, jer je toliko zakuhao da je sad nemoguce praviti koaliciju izmedju SDA i SBB, cime je totalno oslabio bosnjacku stranu.
I tako dok se oni zajebavaju u borbi za vlast i funkcije izmedju sebe, u pregovorima sa ostalima, oni u ime Bosnjaka prave trule kompromise na stetu Bosnjaka.
Prvo Tihic - Silajdzic, pa Tihic - Lagumdzija, pa sad Izetbegovic - Radoncic, ne zna se samo ko je vece smece i ko je vise trulih kompromisa napravio na stetu Bosnjaka?
Meni je ovo daleko bolja situacija nego sto je bila sa pomahnitalim SDP-om koji nije vidio metar ispred sebe ...
Poremeceni su planovi Dodika i Covica da skupa mogu bojkotovati sta god je u interesu BiH ...
Dodik ce biti izbacen iz vlasti sto je primjer i ostalim strankama RS u pa i HDZ u ...
Sa Zeljkom u kolaliciji ce ovo ipak biti jedna umjerenija varijanta i mislim da ce se stvari popraviti ...
A to sto jedan hrvatski ili srpski glas vrijedi kao 3 ili 5 bosnjackih... takav je ustav ...
Da smo protjerali 92- 95 ustase i cetnike to se nebi desilo ali to je neka druga tema ....
Volio bi samo da kazes ko po tebi vodi ispravnu politiku u Bosnjaka...... ako takav postoji ?