Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post Reply
webby-x

#201 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by webby-x »

Havatar wrote:Na nižim nivoima nema vlasti bez Bošnjaka
Nema veze, ima gdje ima.
Gdje nema ima tehnička vlada.
p206

#202 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by p206 »

webby-x wrote:
Nema veze, ima gdje ima.
jaki ste
ko beton
Havatar

#203 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Havatar »

webby-x wrote:
Nema veze, ima gdje ima.
Još 4 godine bez vlasti u federaciji a SIPA u rukama "boraca protiv korupcije" 8-)
Klavikula

#204 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Klavikula »

Havatar wrote:
Klavikula wrote: i Covic je nas. tako mu osobna veli.

inace, i ja sam za da prvo ide ljepotan trezorski, pa svi ostali.
Znači da se ne hapse oni koji imaju krivična djela nego jedini od trojice koji nema samo zato što je Bošnjak :?:
ovaj, ako nisi dobro shvatio, ja cu ponoviti. svi da se hapse, samo po mom ukusu bi bilo prvo smecar Bakir.
sto se krivicnih djela tice, ako nista kod ovog mafijasa je lako. gdje god zavire mogu ga klepiti, samo da hoce.
webby-x

#205 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by webby-x »

Havatar wrote:Još 4 godine bez vlasti u federaciji a SIPA u rukama "boraca protiv korupcije" 8-)
Što će ti vlast kada ne možeš ništa provesti.
Također, ne možeš ni vlast napraviti kada HDZ i SNSD drže praktično pola Doma Naroda BiH.
HDZ je pokazao da mogu i bez vlasti na razini entiteta.
Dakle, nisu oslabili bez tih "resursa" kako su neki predviđali.
Havatar

#206 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Havatar »

webby-x wrote:
Havatar wrote:Još 4 godine bez vlasti u federaciji a SIPA u rukama "boraca protiv korupcije" 8-)
Također, ne možeš ni vlast napraviti kada HDZ i SNSD drže praktično pola Doma Naroda BiH.
Bon je mnogo lijep grad
webby-x

#207 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by webby-x »

Spadoše opet sve nade na Visokog Predstavnika?
Možda Inzko smisli još neku novu matematiku,
ali čisto sumnjam jer se opekao na prošloj.
Možda Inzko progura kasnije i sve zakone na nižim razinama,
ukine entiteski veto i slično? Možda čak i ukine RS i kantone.

Sretno.

:thumbup:
Havatar

#208 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Havatar »

Oni koji stoje na ruskoj strani ili ih pomažu će osjetiti vrlo brzo svu snagu zapada pošto u doba uspostave novog hladnog rata biti podrška ruskim ljudima je vrlo opasno .
It_is_a_Leclerc

#209 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by It_is_a_Leclerc »

Mene zanima u kojem svijetu živi osoba (dobro, on tvrdi da živi u nečem što se kliče Središnja Bosna), da misliš da će neko, ko može vrlo jednostavno formirati vlast bez HDZ-a, barem državnu, Draganu Čoviću dati treću izbornu jedinicu i ovu zemlju odvući u ambis možda čak i sigurnosne destabilizacije. Da postoji potpis na ovom forumu, ja bih, čisto radi preventive stavio - "Ne postoji scenario po kojem bi Bošnjaci pristali da u Hercegovini budu ono što su danas u Republici Srpskoj, ma koliko im to Dragan Čović želio smjestiti", ne bi li više postalo jasno ovim besprizornim "intelektualcima", forumskim blokerima koji ne znaju otkud su šuplji, i koji ne razumiju osnove sistema o kojem pričaju.

Evo da ponovim - Bosanskohercegovačka politička scena još nije izrodila takvog bošnjačkog izdajnika koji je spreman da državu dijeli sa Draganom Čovićem. Niti će. Ako ga i rodi, vjerujte da će ga narod vrlo brzo, ako bude trebalo i fizički "riješiti". Nema te vlasti, tog uslova, te presude, te koalicije zbog koje bi ijedan Bošnjak na kugli Zemaljskoj pristao na treću izbornu jedinicu. Vjerujte, znam. Imali smo telefonsku sjednicu po tom pitanju.
animals

#210 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by animals »

It_is_a_Leclerc wrote:Mene zanima u kojem svijetu živi osoba (dobro, on tvrdi da živi u nečem što se kliče Središnja Bosna), da misliš da će neko, ko može vrlo jednostavno formirati vlast bez HDZ-a, barem državnu, Draganu Čoviću dati treću izbornu jedinicu i ovu zemlju odvući u ambis možda čak i sigurnosne destabilizacije. Da postoji potpis na ovom forumu, ja bih, čisto radi preventive stavio - "Ne postoji scenario po kojem bi Bošnjaci pristali da u Hercegovini budu ono što su danas u Republici Srpskoj, ma koliko im to Dragan Čović želio smjestiti", ne bi li više postalo jasno ovim besprizornim "intelektualcima", forumskim blokerima koji ne znaju otkud su šuplji, i koji ne razumiju osnove sistema o kojem pričaju.

Evo da ponovim - Bosanskohercegovačka politička scena još nije izrodila takvog bošnjačkog izdajnika koji je spreman da državu dijeli sa Draganom Čovićem. Niti će. Ako ga i rodi, vjerujte da će ga narod vrlo brzo, ako bude trebalo i fizički "riješiti". Nema te vlasti, tog uslova, te presude, te koalicije zbog koje bi ijedan Bošnjak na kugli Zemaljskoj pristao na treću izbornu jedinicu. Vjerujte, znam. Imali smo telefonsku sjednicu po tom pitanju.
Dok god mislite da su Covic i HDZ jedini problem, onda problema nema..
random prolaznik

#211 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by random prolaznik »

Hafis wrote:Ozbiljno, rano ste se raskokodakali. Ima tu još posla koliko hoćete.
Ttrebaće ovdje, na ovu temu kakve poveće sećije namontirati da se ne umorite prije vakta.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
daddy-kool

#212 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by daddy-kool »

Cijena je upravo spala.

Da li je izbor koalicija SDA, DF, i SzP
http://www.klix.ba/vijesti/bih/ambasada ... /141111034

ili SNSD
http://www.klix.ba/vijesti/bih/moskva-n ... /141112008
:?

:lol: :D
daddy-kool

#213 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by daddy-kool »

vivaldi wrote:u nizu ljigavih izjava dodika, sds i bakira zadnjih dana, coviceve izjave su definitvno najkorektnije
Za izjave ne znam, ali potezi su bili da je ok praviti koaliciju sa Dodikom prije formiranja nižih nivoa vlasti, ali nije ako neko drugi pravi drugačije koalicije. Licemjerje ili hipokrizija je čin kojim se osuđuje ili poziva na osuđivanje drugoga dok je kritičar i sam kriv za ono za što osuđuje drugoga.
Bradafilozof

#214 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Bradafilozof »

mislim da bi za sve bilo najbolje da čović ostane sa dodikom. više pažnje bi trebalo posvetiti "normalnim" hrvatskim strankama poput hsp i sličnih.

Image
Last edited by Bradafilozof on 12/11/2014 08:46, edited 1 time in total.
SaraFina

#215 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by SaraFina »

daddy-kool wrote:Cijena je upravo spala.

Da li je izbor koalicija SDA, DF, i SzP
http://www.klix.ba/vijesti/bih/ambasada ... /141111034

ili SNSD
http://www.klix.ba/vijesti/bih/moskva-n ... /141112008
:?

:lol: :D

Meni se sve čini da opet naša jedra dobijaju vjetar u ledja i ako Čho zaista ostane " principijelan" da nam niko neće zamjeriti njegov izbor da bude opozicija opet iduće 4 godine.

Zato Čho ili se odluči ili da uzimamo Raguza sa rezervne klupe :D

Samo me zanima koji bi sad termin koristili obzirom da madzorizacija očigledno nije u pitanju :D kao opravdanje?

Nismo mogli lokalnog laktaškog kabadahiju Dodika povesti u Ćeršiju da se izbori za naše interese :D

Pa smo odustali i mi jer smo nemoćni sami!
Havatar

#216 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Havatar »

Bwiner wrote:
webby-x wrote:
Pa nekontaju oni nista,misle nek smo ga suknuli dodiku i covicu,da je to tako lako,vec bi koalicija zvala Murata Raguza,i pravila vladu,ali treba reci drzava bi vjerovatno bila blokirana gdje god bi se moglo,najvjerovatniji scenarij bi bio onaj februarski,ali sad bi i penzici paliti,evo u Tuzli cujem jos mirovine nisu bile,stoga izborana jedinica izgleda vrlo moguca,mozda i treci,hajd znaj,vidis kako se djeli,sakom i kapom,ko bi prije sedam dana mislio da ce se Komso proglasit Bosnjakom i prepustit lako i jednostavno sve hrvatske pozicije,dakle on je svoje dao,a Bakir jos nije,a on daje izbornu jedinicu ili tzv treci tj neku kantonizaciju tako nesto u tom stilu,nije treci ali ko da jeste,zivu bili pa vidjeli
Nema od toga ništa pošto sad narod zna da su protesti pritisak za podjelu Bosne pa bi ih odmah razjebali a i izbori su prošli i nema razloga da policija ne reaguje , plus se protesti spremaju i u Banjaluci o mjestima gdje ima Hrvata da ne govorimo . Bakir ne daje ništa , to što ste vi zbog svoje mržnje drugi put pali na priču komunjara autošovinista da će vam bošnjačke nacionalne stranke nečto dati to je vaša greška, mislili ste i da će SDP zajebati Bošnjake pa ste za njihovo vrijeme skroz obezvlašćeni .
Ripicipi

#217 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Ripicipi »

Bwiner wrote:
webby-x wrote:
Pa nekontaju oni nista,misle nek smo ga suknuli dodiku i covicu,da je to tako lako,vec bi koalicija zvala Murata Raguza,i pravila vladu,ali treba reci drzava bi vjerovatno bila blokirana gdje god bi se moglo,najvjerovatniji scenarij bi bio onaj februarski,ali sad bi i penzici paliti,evo u Tuzli cujem jos mirovine nisu bile,stoga izborana jedinica izgleda vrlo moguca,mozda i treci,hajd znaj,vidis kako se djeli,sakom i kapom,ko bi prije sedam dana mislio da ce se Komso proglasit Bosnjakom i prepustit lako i jednostavno sve hrvatske pozicije,dakle on je svoje dao,a Bakir jos nije,a on daje izbornu jedinicu ili tzv treci tj neku kantonizaciju tako nesto u tom stilu,nije treci ali ko da jeste,zivu bili pa vidjeli
Samo vi gladite muda Dodiku ;-)
SaraFina

#218 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by SaraFina »

Bwiner wrote:
webby-x wrote:
Kontamo mi izgleda bolje vas nego što ste se nadali :D

Kirba je pozitivno iznenadio i mene.

Prvo Dodik još nema nikakve garancije da će formirati vlast u RS-u i ako je formira gubi SIP-A, upravu za indirektno oporezivanje i sl.
Tako da to je dobitak, kako god okrenete.

Što se blokada tiče one su bile neminovne.

Dodik se deklarirao da ne namjerava rješavati pitanja vojne imovine, implementaciju Sejdić-Finci i sl.
Znači u startu je rekao ja ću nastaviti provoditi destruktivnu politiku. Mene ne zanima ni EU ni pristup NATO-u, meni su bitni moju sopstveni interesi. A njih Dodik moze osigurati jedino razgradnjom drzave.
Tu upada Čović kao srestvo sa svojim zahtjevima :

1.Ustav
2.HR TV kanal

3.Entitet

Znači Bakir je sa Komšićem samo prekinuo tu osovinu koja je imala namjeru još od formiranja vlasti oprstuirati.
Prvo na nivou FBiH pa na nivou BiH.

Ako VI mislite da je neko naivan i ne konta poentu Čovićevog insistiranje da sa Dodikom udje u vlast na nivou BiH onda ne da ste naivni nego zivite u iluzijama.

Ovako je Bakir i Komšić postavio u startu stvari na svoje mjesto.
To ko će formirati vlast u RS-u pitanje je RS :D

Dodiku je zadan udarac i mozda neke stranke koje su se mislili prikloniti SnSD-u i odustanu, jer je izgubio drzavni nivo :D

A u FBiH sigurno nećemo dozvoliti da Hrvati pored pozicija koje im je velikodušno ustupio Komšić manipuliraju trazeći dodatne beneficije.

Grijao je Čho klupu osam godina, moze još četiri ako je to njegov osobni izbor.
Time će pokazati samo kako :

Nikakvo HR pitanje u BiH ne postoji da je to proizvod njegove umobolne politike

Nikad više neće moći dignuti glas zbog majorizacije koju potencira kao argument

Čoviću su nebitni HR nacionalni interesi i interesi naroda koji zastupa jer zeli osigurati očigledno sopstvene kao i korist u budućnosti ..

I kraj priče ..
SaraFina

#219 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by SaraFina »

Bwiner wrote:Ti si toliko napisao bedastoca da je to strasno,da nemam sta komentirati,a najjace ti je ovo prosvjedi u HB :-),opet kazem zivi bili pa vidjeli,sve se govorilo nece ovo i nece oni,a onda....

Kakvi prosvjedi?

Pa u Hercegovini ljudi iznad 40 godina misle da zive u HR :D

Toliko ih je izašlo na izbore.

Dakle prije će ići dvojezične ploče lupati u Vukovar nego prosvjedovati :D
SaraFina

#220 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by SaraFina »

Bwiner wrote:Nijr se to odnosilo na tvoj kilometarski post koji btv nemam volje citatu,vec na post prije gdje link k priziva nekakve prosvjede u B.Luci i HB :-)
Ps u HB nema potrebe za prosvjedima,kod nas narod radi,zaradjuje,situacija neusporediva s teritorijem koji je oslobodila Abih, Tuzla ce opet da povede u demokratske promjene sve su prilke,.bas me zanima cemu sve ovo prepucavanje kad u Tuzli jos mirovine nisu isplacene,a Aida,i duge fabrike grcaju,ljudi bez place godinama,samo vi pravite nekakve sega vlade,sukajte Dodiku i Covicu,ionako nece ovo blagostanje dugo

I Aluminium ovisi o kome?

A da nemamo HR putovnica to znamo. No to je dvosjekli mač ipak vjeruj mi.
Zato ti kazem da ljudi u Grudama, Posušju ili Širokom pa i Čapljini imaju dojam da zive u HR.
emmir1

#221 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by emmir1 »

Bwiner wrote:Nijr se to odnosilo na tvoj kilometarski post koji btv nemam volje citatu,vec na post prije gdje link k priziva nekakve prosvjede u B.Luci i HB :-)
Ps u HB nema potrebe za prosvjedima,kod nas narod radi,zaradjuje,situacija neusporediva s teritorijem koji je oslobodila Abih, Tuzla ce opet da povede u demokratske promjene sve su prilke,.bas me zanima cemu sve ovo prepucavanje kad u Tuzli jos mirovine nisu isplacene,a Aida,i duge fabrike grcaju,ljudi bez place godinama,samo vi pravite nekakve sega vlade,sukajte Dodiku i Covicu,ionako nece ovo blagostanje dugo

Hladno ali standard.

E šta sve neću pročitat.
Drvosjeca iz Dejcica

#222 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Teheran i ISIS. :oops:
domaci.ba

#223 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by domaci.ba »

Ljudi su u zabludi kada misle da je covicu prioritet 3 entitet, ti kanali na hr.... njega zanima isljucivo vlast u fbih nad kojom zeli kontrolu.a jos tu su direkcije i agencije. Zato Bakir spominje paket koji se "ne moze odbiti".
SaraFina

#224 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by SaraFina »

domaci.ba wrote:Ljudi su u zabludi kada misle da je covicu prioritet 3 entitet, ti kanali na hr.... njega zanima isljucivo vlast u fbih nad kojom zeli kontrolu.a jos tu su direkcije i agencije. Zato Bakir spominje paket koji se "ne moze odbiti".

Na koji molim te način moze kontrolirati vlast u FBiH?

Prosvijetli me.
Drvosjeca iz Dejcica

#225 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

SaraFina wrote:
domaci.ba wrote:Ljudi su u zabludi kada misle da je covicu prioritet 3 entitet, ti kanali na hr.... njega zanima isljucivo vlast u fbih nad kojom zeli kontrolu.a jos tu su direkcije i agencije. Zato Bakir spominje paket koji se "ne moze odbiti".

Na koji molim te način moze kontrolirati vlast u FBiH?

Prosvijetli me.
Nikako. F.BiH nije unitarna i centralizovana kao RS gdje je sva vlast skoncentrisana u jednoj zgradi i jednom čovjeku. :oops:
Post Reply