House wrote:Što se Mile koprcakontrira sa Čovićem
jbt komedije
Nek' objasne liku da je zijanio vlast na državnom nivou

Teško se odlijepiti od fotelje.Sve ko ne priznaje, osporava, da bog, da ovo i ono a ko krpelj se bori za funkcije u BiH?!
House wrote:Što se Mile koprcakontrira sa Čovićem
jbt komedije
Nek' objasne liku da je zijanio vlast na državnom nivou

radostan dan wrote:filozofe, šta kažu neimenovani izvori, dokle se stiglo sa vučićevim kroćenjem dačića i dačićevim kroćenjem đokića?
„Nema sumnje da je nediplomatska i nedržavnička provokacija albanskog premijera Edija Rame prilikom posete Beogradu, gde je ugošćen na najvišem niovu, povod da se on proglasi za personu non grata u Srbiji”, rekao je Dodik, preneli su banjalučki mediji.
Dodik kaže da bi on u sličnoj situaciji odmah tražio od albanskog premijera da napusti zemlju.
„No mišljenja sam da je premijer Srbije Vučić postupio u skladu sa diplomatskom praksom.
(Tanjug)
Radosni druze,ovaj tvoj sagovornik nit je vidio Republiku Srpsku niti SDS,vidis da je dilber neki opsjednut dodikom kao i mnogi iz tih par kantona.A za Cavica mi odmah padne slika u glavi kad su ga pijanog izvlacili iz satora da povraca ko zadnjeg seoskog djilkosa.radostan dan wrote:ama pusti čavića, čavić će biti uhapšen do juna ove godine (rekli vasković, bntv i čavić)...
jel slomljen pero đokić, to me interesuje jel završio to vučić sa dačićem ?
radostan dan wrote:ama pusti čavića, čavić će biti uhapšen do juna ove godine (rekli vasković, bntv i čavić)...
jel slomljen pero đokić, to me interesuje jel završio to vučić sa dačićem ?
ihhh, ko da ne znam...Yug wrote: Radosni druze,ovaj tvoj sagovornik nit je vidio Republiku Srpsku niti SDS,vidis da je dilber neki opsjednut dodikom kao i mnogi iz tih par kantona.
Pod punom materijalnom, krivičnom i moralnom odgovornošću izjavljujem da sam Srbin, SDS-ovac!Yug wrote:Radosni druze,ovaj tvoj sagovornik nit je vidio Republiku Srpsku niti SDS,...radostan dan wrote:ama
?
Naravno da su viši ciljevi! Srbin sam i SDS-ovac.Između ostalog viši je cilj da Savez za promjene uzme vlast, da bi narodu bilo bolje.Političek avanture i srljanje u maglu koje najvljuje "osovina Dodik-Čović" su kontra interesa i srpskog naroda, jer sve što oni javno iznose kao neke svoje političke ciljeve ima i previše svojih nepoznatih, a rezultat može biti i jako negativan.Znači da se smire političke turbulencije, ustavni položaj srpskog naroda je jako dobar i nema potrebe da srpska politika "raspakuje Dejton" radi političkih interesa Dragana Čovića, HDZ-ovci nisu pitali srpsku politiku 1994.godine kada su potpisivali Vašingtosnki sporazum i stvarali Fedraciju, pa nek ni sada ne traže da srpska politika nešto pomaže.Srbima odgovara ustavni položaj takav kakav je.radostan dan wrote:ihhh, ko da ne znam...Yug wrote: Radosni druze,ovaj tvoj sagovornik nit je vidio Republiku Srpsku niti SDS,vidis da je dilber neki opsjednut dodikom kao i mnogi iz tih par kantona.![]()
![]()
al mi je simpatičan...
kao i njegov napor da bošnjacima -omili- sds, zarad -viših- ciljeva.
filosofman wrote:Pod punom materijalnom, krivičnom i moralnom odgovornošću izjavljujem da sam Srbin, SDS-ovac!Yug wrote:Radosni druze,ovaj tvoj sagovornik nit je vidio Republiku Srpsku niti SDS,...radostan dan wrote:ama
?
SDS i SNSD je isto sranje - samo drugacije pakovanje. Isti cilj, iste zelje, isti pogled na nas ostale,.... - razlika je samo u tome sto je SNSD konkretniji i iskreniji.nikad_vise wrote:Ovdje ljudi idu iz krajnosti u krajnost.
Istina je da SDS nosi hipoteku proslosti i da su se upravo u doba te stranke desili neki od najvecih zlocina.
Ali sva ona zapaljiva retorika SDS-a je preuzeta od Dodika i SDS nije nista manje Srpska stranka ali je napravila jedan iskorak s tim sto se pomirila sa stanjem da je RS sastavni dio BiH ali i da nije raspolozen za neka prebacivanja nadleznosti sa entiteta.Kod SDS-a nema vise previse zapaljive retorike,mislim da su i sami shvatili iz poruka sirom svijeta tako i od susjedne drzave da pocnu graditi kompromis.Preuzeli su jedan model SNS-a i shvatili da ce bolje kotirati i na Balkana i u svijetu ako pocnu da se ponasaju na fonu dobrosudsjedskih odnosa i medjuetnickih kompromisa.Pratio sam aktivno kampanju u RS i imam osjecaj da se SDS pomakao prema centru a SNSD je vec odavno otisao toliko desno da su i radikali za njih liberali.
Znaju i oni kao sto zna i Mile da je nezavisna RS nemoguca i na vrijeme su uspjeli reagovati unatoc ne bas pobjednickim rezultatima na izborima.Ja licno vjerujem da je ovih osam godina dodatno iscrpilo i Mileta i drzim da je ostao na vlasti da to nebi bila vise ona politika koju je dosad tako otvoreno sprovodio.Vratio bi se i Mile vjerovatno koliko toliko na mirni EU put i na ispunjavanje EU zadataka da ih SDA nije ispalio i dao sansu savezu za promjene da svojim aktivnostima i napretkom zemlje prema EU totalno uniste Dodika.
Nekako imam osjecaj da je se ovim napravio jedan dobar iskorak u svijesti BH gradjana,a jos ako ova vlast na drzavnom nivuo imadne dobre rezultate,mislim da ce doci do jednog velikog preokreta u BH politici jer ako su SDA,SDS koje su bile tvrde nacionalisticke stranke dosle do tog stadija da predstavljaju glas razuma i kompromisa,mislim da ce se ljevica u nedogledno vrijeme morat pozicionirati jos vise u lijevu stranu.Mislim da i sam SNSD ceka jedno politicko sazrijevanje i ako SzP napravi nesto na ekonomskom planu totalno ce baciti fokus sa nacionalnnog.
Ma meni ovo lici ni ono " ajmo Midhate Bosnicu(Mladen Bosic) da ne trabunjamo neko vrijeme o prozivanju Bosnjaka,Hrvata i Srba nego da se usredocimo na ove 2-3 stvari sto nam mogu otvoriti pristupne fondove pa da se sta proba uraditi".Ako uspiju sta uraditi eto im dobrog kredita za naredne izbore ako ne uspiju moguce da ce to dovesti do jos veceg jacanja Dodika mada sumnjam jer je on vec bio na vrhuncu moci.Nakon sto ispuca sve ove spinove na novo formiranu drzavnu koaliciju,njegove rijeci ce gubiti na znacaju svakim danom.hAZNADAR wrote:
SDS i SNSD je isto sranje - samo drugacije pakovanje. Isti cilj, iste zelje, isti pogled na nas ostale,.... - razlika je samo u tome sto je SNSD konkretniji i iskreniji.
I nije uopce upitna tkzv nezavisnost srpske koja je bila i ostala nemoguca misija - glupo je da Bosnjaci uopce razmisljaju o tome i navijaju, nadaju,...
Buduci da nezavisnosti RS nece biti i ujedno potrebe da se bori protiv toga - sav fokus bi trebao biti na slabljenju institucija i nadleznosti RS. A to sa "kompromisnim DSD-om" pogotovo sada nece biti moguce.
Dodik je uspio u jednoj stvari - da skrene fokus sa ukidanja srpske - na ocuvanje BiH, pa smo umjesto napada na RS poceli braniti BiH. I tu mu sada dodje tvorac RS SDS ko kec na desetku. Sada Bosnjaci brane RS nadleznosti zarad fotelja, stupica Miletu i tobozih integracija koje ce pricekati do daljnjeg kao i do sada.
Isti je ovo SDS kao i ranije - samo su drugacije okolnosti i drugacije oruzje. Pitanje je samo dali vise mogu postici cetnici sa puskama ili cetnici sa kravatama.
Nije mi bas skroz jasno sta hoces sa ovim reci i kako se to tice moje replike.nikad_vise wrote: Ma meni ovo lici ni ono " ajmo Midhate Bosnicu(Mladen Bosic) da ne trabunjamo neko vrijeme o prozivanju Bosnjaka,Hrvata i Srba nego da se usredocimo na ove 2-3 stvari sto nam mogu otvoriti pristupne fondove pa da se sta proba uraditi".Ako uspiju sta uraditi eto im dobrog kredita za naredne izbore ako ne uspiju moguce da ce to dovesti do jos veceg jacanja Dodika mada sumnjam jer je on vec bio na vrhuncu moci.Nakon sto ispuca sve ove spinove na novo formiranu drzavnu koaliciju,njegove rijeci ce gubiti na znacaju svakim danom.
Ahahahs,pa zar vi iz karadzicevog SDS smatrate da su Bosnjaci ljudi bez karaktera ili niza vrsta kako ste ih smatrali 1992 kada ste ih ubijali i etnicki cistili samo zbog imena prezimena.Pa majkamu stara valjda je red da se makar za pocetak izvinete svojim novim politickim partnerima,Suljagicu sto mu je za vrijeme vase vladavine ubijena porodica,Komsicu kojem je ubijena majka itd.Jedino se ne morate Bakiru izvinjavati,on ce vam halaliti sve.filosofman wrote:Meša Selimović o vlasti
Postoje tri velike strasti, alkohol, kocka i vlast. Od prve dvije se nekako može izliječiti, od treće nikako. Vlast je i najteži porok.
Više na linku:
http://www.rtvbn.com/323563/Mesa-Selimovic-o-vlasti
Naravno da je bošnjačka politika procjenila i u toj procjeni je odmjerila i Savez za promjene i SNSD Milorada Dodika.Oni smatraju da je Savez bolji iako je Milorad Dodik dolazio u centralu SDA da moli za koaliciju sa SDA.Yug wrote:.filosofman wrote:Meša Selimović o vlasti
Postoje tri velike strasti, alkohol, kocka i vlast. Od prve dvije se nekako može izliječiti, od treće nikako. Vlast je i najteži porok.
Više na linku:
http://www.rtvbn.com/323563/Mesa-Selimovic-o-vlasti