Murija, narkomani, kabadahije i ostali problemi u vasem naselju...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
razonoda

#201 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by razonoda »

julisiz es grant wrote:
Kraj price wrote:Stvarno pricas kojestarije danas,da ne upotrijebim neku grublju rijec.....
Kod mene u zgradi zivi najmanje 5-6 faca pa ostavljaju kola ispred na parkingu.Takvih citavo sarajevo,tuzla,zensa..... :lol:
Tipična bošnjačka "faca", ima lovu za auto, nema za garažu. Ili ako ima a cijeni svog ljubimca, ne bi ga ostavljao vani siguran sam.
Eto izvezes auto iz garaze , odes da kupis burek, i desi se da ti otmu auto ispred burekprodavnice. Staces onda?
julisiz es grant

#202 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by julisiz es grant »

Kraj price wrote:Pa sta ga briga faca je ima osigurano sve a ima i para da kupi jos 10 takvih,sta ce ga stekat ko mis u garazu :lol:
Pa šta onda pizdi zbog retrovizora?
julisiz es grant

#203 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by julisiz es grant »

razonoda wrote:
julisiz es grant wrote:
Kraj price wrote:Stvarno pricas kojestarije danas,da ne upotrijebim neku grublju rijec.....
Kod mene u zgradi zivi najmanje 5-6 faca pa ostavljaju kola ispred na parkingu.Takvih citavo sarajevo,tuzla,zensa..... :lol:
Tipična bošnjačka "faca", ima lovu za auto, nema za garažu. Ili ako ima a cijeni svog ljubimca, ne bi ga ostavljao vani siguran sam.
Eto izvezes auto iz garaze , odes da kupis burek, i desi se da ti otmu auto ispred burekprodavnice. Staces onda?
Bar ne moraš u jebenom vlastitom stanu dežurat na prozoru ko ovaj pacijent, da vidiš hoće li se kome dići da ti iz čista mira zapuca nogom u auto.
Kraj price

#204 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Kraj price »

julisiz es grant wrote:
Kraj price wrote:Pa sta ga briga faca je ima osigurano sve a ima i para da kupi jos 10 takvih,sta ce ga stekat ko mis u garazu :lol:
Pa šta onda pizdi zbog retrovizora?
Bil ti pizdio da imas para,pricas na mobitel i dođe ti klinac od 15 godina nabije te nogom i otme ti ga?Nije valjda da bi reko ma jebo mobitel imam pare a to sto te nabio nogom bi zaboravio?Mislim da je nekom ponos vazniji od materijalnog...
razonoda

#205 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by razonoda »

refik_b wrote:
Stvarno pricas kojestarije danas,da ne upotrijebim neku grublju rijec.....
Da su face živjeli bi u kući od nekoliko stotina tisuća eura. To su "face" koje daju za auto više nego što im stan vrijedi. Seljaci i kompleksaši, samo daj bi, bi, da se k.rče, zakrčili Sarajevo, a popodne idu na Tibru, Visoko, Vogošću ili Zenicu da žive ...

:lol:
U Sarajevu je zbilja potreba imati auto. Hrabri i siromasni koriste grad. prevoz, mada je zivot u torbi svaki dan.
Alfons Kauders

#206 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Alfons Kauders »

insomnia78 wrote:Joj de ba odvadite malo
Nije svacije povlaciti
Ti bi @alfonse trebo znati sta bi kad Dzani povuce na Isaka, Kristu i Samira

A i ovo je vise smjesno, skupili se svi bivsi specijalci na momcica od 55kila i danima se prica o tome
Malo vas je trebate makar jos Crne labudove pozvati posto su Peshmerge otisli u Kobane i Siriji

A i @dozer ga malo kiti, eto lik koji je citav rat proveo u Vikicevcima nema veze i poznanstva u policiji da se to zavrsi drugim kanalima ako vec nije moglo ovako zvanicno
Znam, vrlo dobro znam - i znam da je najveca steta sto ih sve trojicu nije roknuo iste sekunde. Covjek izvadio pistolj da zastiti sebe i brata, nije ni imao namjeru pucati, a onda stoka krenula pogubiti i njega i buraza, u glavu nenaoruzanim ljudima.

Upravo zato i kazem da za hajvane ne smije biti milosti - jer sto kaze Dozer, bolje je odrobijati njih nego cekati da oni odrobijaju nas ili nekog naseg. Zato kazem kamo srece da je Djani tu noc prvi pucao - odrobijao bi ih i vjerovatno bi ga vidio neki dan kako s burazom sklanja bastu ispred kafane.

I ovo sto kaze Refik - da danas vidim kako neko ispred radnje puca pljackasu u glavu, kako neko vadi lopova iz auta i ubija ga ko kera - samo bi se okrenuo i cao. Cak bi mozda i lagao da ga zastitim od eventualne krivicne odgovornosti, jer uistinu vjerujem da gamad treba ubijati.
Bodkin

#207 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Bodkin »

Ne mogu da vjerujem da ima ljudi sa postovima skocio na malca od 55kg zbog retrovizora

Sent from my Lumia
razonoda

#208 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by razonoda »

Na zapadu pokusavaju da zastite sebe i imovinu ,sami gradjani. tkz table postavljene 'neighbors watch', bar donekle otjeraju potenc. lopove. To se mora organizovati i u SA.
razonoda

#209 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by razonoda »

Bodkin wrote:Ne mogu da vjerujem da ima ljudi sa postovima skocio na malca od 55kg zbog retrovizora

Sent from my Lumia
Cuj ''malac'' i retrovizor, po tebi ,trebao mu je reci --hvala klinac , eto sad imam razloga i novaca da ubijem vrijeme. :D
strong69

#210 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by strong69 »

Bodkin wrote:Ne mogu da vjerujem da ima ljudi sa postovima skocio na malca od 55kg zbog retrovizora

Sent from my Lumia
Sta bi ti uradio da ti neko namjerno razvali retrovizor?

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
refik_b

#211 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by refik_b »

...
:sax:
...
Last edited by refik_b on 04/11/2014 02:12, edited 2 times in total.
Kraj price

#212 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Kraj price »

Covjek se borio u ratu protiv cetnika i sad dođe neki malac koji se poslje rata ispilio da mu zavodi red?I da sutis?Pa to mogu samo misevi...
strong69

#213 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by strong69 »

Da je Yugo i da mi neko NAMJERNO, jer je nervozan, razvali retrovizor ubio bih Boga u njemu.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Kraj price

#214 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Kraj price »

To je to,kakve kuce,garaze kurci palci,neces zbog balavurdije iz grada bjezat u brda...
razonoda

#215 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by razonoda »

refik_b wrote:
I ovo sto kaze Refik - da danas vidim kako neko ispred radnje puca pljackasu u glavu, kako neko vadi lopova iz auta i ubija ga ko kera - samo bi se okrenuo i cao. Cak bi mozda i lagao da ga zastitim od eventualne krivicne odgovornosti, jer uistinu vjerujem da gamad treba ubijati.
Svaka čast lave. :thumbup:

Ja imam sreću da živim u ulici od 20tak kuća, svi se znamo od djetinjstva, tako da je zakon šutnje totalan. Da šta procuri, zna se ko je - i šta mu sljeduje. Mada ljudi sami shvaćaju da su ih policija i zakon prepustili kriminalu. Prošlo je doba naivnosti i povjerenja.

Ne može to po naseljima, previše je ljudi, očiju, ima i naivnih dosta, a i zlonamjernih.

Dao bih vam još savjeta kako ćete se od kriminalaca i policije braniti, ali ne znam ko ovo čita - ima i nekih knjiga na Internetu o tome, uglavnom nismo bespomoćni.

Vrlo smo moćni kao građani, samo treba htjeti, znati i stisnuti ...
:-D daj lokaciju , da kupim kucu u komsiluku. :-D
refik_b

#216 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by refik_b »

...
...
Last edited by refik_b on 04/11/2014 02:13, edited 3 times in total.
Kraj price

#217 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Kraj price »

Odluta ga ti od teme pravo,ali hajde kad si vec poceo....
Sa kim ce ti se igrat djeca?Gdje ce u skolu ici,hoces mozda sagradit jednu pored kuce da ti djeca budu sigurna?Gdje ce izlazit kad budu starija?Ako kontas da si kucom u pizdicima rijesio problem zastite grdno si se zajebao....
Zivot je izvan 4 zida...
Miki123

#218 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Miki123 »

refik_b wrote:
Imaš takvih ulica u svim gradskim općinama i malo okolo,nema puno, ali ima ... Kod mene je Stari Grad u pitanju. Jedini problem je ulaznica u jednu takvu ulicu, jer se više ne prave male kućice, već uglavnom veće kuće sa privatnim parkinzima i baštama ograđene zidovima i visokim ogradama. Dakle u rasponu od 200 do 400 tisuća eura ako je kupuješ.

Ako ćeš praviti novu, dok kupiš lokaciju, srušiš ćerpićaru, i napraviš sve kako treba nećeš proći ispod 200 + hiljada eura. Nisu to straćare bez fasada i izolacija po Bućku i Boljakovom...

Sve u svemu - i ovi novi što dolaze u ulicu sa lovom dolaze, to je jedan drugi svijet u odnosu na Apašino, Tibru, ne znam Grbavicu, Dobrinju... da ne govorim nešto gore...

Stvarno je fakat glupo, daš 40 ili 50 tisuća eura za stan u Tibri i hoćeš da su ti djeca sigurna ??? Skuplji ti auto od stana, komšije socijalni slučajevi, bagra, prigradska seljadija, itd i hoćeš da si siguran...

Kod nas od 3 pridošla čovjeka u zadnjih deset godina (zamisli svega 3 u 10 godina, nema fluktuacije kao u zgradama), 2 je iz Sarajeva, ugledna i jaka imena, a treća osoba, je izvana, ali se radi o čovjeku koji je iz najvišeg sloja svoje čaršije (nije bitno sad koje u BiH), Sva tri prezimena bi odmah svi prepoznali da ih spomenem.

Nije sad da ja kao snob, ovo ili ono, već hoću da kažem da nema bagre...

Sarajevo je siguran grad ako platiš kao i svugdje, plati pa klati...

P.S. ako ti treba kuća, javni se na pp, imam jednu viška. I nemoj to sitna eura zaboravit kad pođeš. :)

Image

na ovaj fazon jel'? :D :-) jebote, da ne znam da pričaš o Sarajevu, čovjek bi pomislio Chicago, Pariz, pa da postoje dijelovi grada sa sirotinjom i kriminalom i suburbs za elitu, a ne kasaba od 350 milja ljudi na potezu od 15-tak KM. Cijelo sarajevo biciklom za 30 min prođeš..
refik_b

#219 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by refik_b »

...
...
Last edited by refik_b on 04/11/2014 02:16, edited 6 times in total.
Kraj price

#220 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Kraj price »

Kakav je to zivot?Odvedi, dovedi iz auta u kavez??Takva djeca su zrtve roditelja jer im oni kroje zivote i cesto znaju bit poslje kad im roditelji skinu katanac gori od lokalnih narkomana...
Al sto kazes drugi par cipela.Od belaja-problema niko nije pobjego nit se moze sakrit.
refik_b

#221 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by refik_b »

...
...
Last edited by refik_b on 04/11/2014 02:17, edited 2 times in total.
Ujedam

#222 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Ujedam »

EDIT: Pripazi malo sa rječnikom i poštuj sagovornike da ne bih morao banovati.
razonoda

#223 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by razonoda »

refik_b wrote:
daj lokaciju , da kupim kucu u komsiluku.
Imaš takvih ulica u svim gradskim općinama i malo okolo,nema puno, ali ima ... Kod mene je Stari Grad u pitanju. Jedini problem je ulaznica u jednu takvu ulicu, jer se više ne prave male kućice, već uglavnom veće kuće sa privatnim parkinzima i baštama ograđene zidovima i visokim ogradama. Dakle u rasponu od 200 do 400 tisuća eura ako je kupuješ.

Ako ćeš praviti novu, dok kupiš lokaciju, srušiš ćerpićaru, i napraviš sve kako treba nećeš proći ispod 200 + hiljada eura. Nisu to straćare bez fasada i izolacija po Bućku i Boljakovom...

Sve u svemu - i ovi novi što dolaze u ulicu sa lovom dolaze, to je jedan drugi svijet u odnosu na Apašino, Tibru, ne znam Grbavicu, Dobrinju... da ne govorim nešto gore...

Stvarno je fakat glupo, daš 40 ili 50 tisuća eura za stan u Tibri i hoćeš da su ti djeca sigurna ??? Skuplji ti auto od stana, komšije socijalni slučajevi, bagra, prigradska seljadija, itd i hoćeš da si siguran...

Kod nas od 3 pridošla čovjeka u zadnjih deset godina (zamisli svega 3 u 10 godina, nema fluktuacije kao u zgradama), 2 je iz Sarajeva, ugledna i jaka imena, a treća osoba, je izvana, ali se radi o čovjeku koji je iz najvišeg sloja svoje čaršije (nije bitno sad koje u BiH), Sva tri prezimena bi odmah svi prepoznali da ih spomenem.

Nije sad da ja kao snob, ovo ili ono, već hoću da kažem da nema bagre...

Sarajevo je siguran grad ako platiš kao i svugdje, plati pa klati...

P.S. ako ti treba kuća, javni se na pp, imam jednu viška. I nemoj to sitna eura zaboravit kad pođeš. :)
Ovo nesto kao POLJINE?
refik_b

#224 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by refik_b »

...
...
Last edited by refik_b on 04/11/2014 02:17, edited 1 time in total.
Kraj price

#225 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Kraj price »

refik_b wrote: Šta to nije kavez neki stančić kutijica na Grbavici, Hrasnom, Dobrinji ili Tibri ? Ne smije dijete na ulicu naveče ili noću izaći od narkomana i geliptera. Čisti zatvor.
Kod nas djeca ako ništa imaju bašte i dvorišta, pa postaviš mu koš u avliju, dođe par djece pa da vidiš kako se koše raspali pred veče, roštilj, i sl.

Izvini, kakva je to socijalizacija sa traumatiziranom djecom haustorčadima pola iz nestabilnih brakova i fukarom. Ima svugdje kukolja, ali većina djece koja se dobro odškoluju i odnjeguju izađu na prvi put. Puno više sirotinjske djece zaglavi u životu.
Ne vidim razlog da neko ne smije izaci nije bronx...u svim gradovima ima problema,krađa,kriminala pa ljudi zive...
Hajmo sad svi gradit kuće rusit nebodere,zgrade,rijesit cemo problem civilizacije :lol:
Uozbilji se malo.
Post Reply