I ja sam gledao 308cu prije nekih pola godine. A3 je definitivno premium za njega u svakom pogledu i nije ni čudo da najbolje drži cijenu u toj klasi.ado-šampion wrote:Kod nas je malo tesko objasniti razlike izmedju premiuma i nepremiuma, s obzirom da je platezna moc stanovnistva jako mala. Realno u klasi keca vodeci su Golfovi IV i Focus prve generacije, pa Stilo, itd, a prosjecan Bosanac danas sebi ne moze priustiti ni 7 godina staro auto, ako i to. Uglavnom su auta stara 10 godina i vise.
Poslije Golfa IV ili Focusa I, recimo neki Pezo 308 dodje bukvalno kao spejs satl po svemu, tolika je razlika. I haj ti nekome ko voza Focusa I pokusaj objasniti sta tom Pezou fali i da zapravo neke stvari mogu bolje.![]()
Bas tog Pezoa je moj buraz uzeo prije pola godine, i znam kako sam ja sam na to auto gledao tad a kako gledam sad. Tad sam mislio da je auto fenomenalno i cinilo mi se da je u toj klasi nemoguce bolje za auto 2008. godiste. Mislio sam kakav debil moze dati 5-6 hiljada vise za jednako star Audi A3. A onda kad malo vremena prodje, skontam da taj Pezo u detaljima ima mana u odnosu na A3 (posebno kad se porede polovni) i to poprilican broj i da nije sve tako crno-bijelo.
Jest da i dalje mislim da A3 ne vrijedi toliko vise, ali poenta je, kad neko voza auto 97. godiste, realno ako nema prilike da stalno probava novija auta (a ko ima) njemu je sve iz recimo 2008. pa gore u istoj klasi jedno te isto, tj. toliko je bolje u odnosu na prosjek da su razlike neuocljive.
Inače, ova klasa je klasa u kojoj kupac traži najpraktičnije auto, tako da je A3 pogotovo u sportback verziji prirodan šampion.
BMW 1 za početak nudi zadnji pogon, što nekome kome je to bitno u startu znači puno.