Turska ulazi u rat

Post Reply

Vase misljenje?

Pozitivno
48
51%
Negativno
26
27%
Nemam stav
21
22%

Total votes: 95

Lincoln-Burrows

#201 Re: Turska ulazi u rat

Post by Lincoln-Burrows »

Ne bi trebalo porediti europske zemlje sa ovima na BI ipak u Europi sve manjine su priznate i imaju svoja prava pa tako
i imigranti. Stvari pout Škotske ili Katalonije i neke druge još se pokušavaju riješiti bez sile a na BI bez sile ne ide ništa.
meni serbe

#202 Re: Turska ulazi u rat

Post by meni serbe »

raskopusa wrote:
meni serbe wrote:Znači demokratima nije assad cilj? Puno veći haos bi im bio da njega nema... Stim da bi carovale make grupice koje same za sebe nisu nikakav faktor i nemaju podršku sa strane
imas li ti iole predstavu ciji je u cijoj na tom prostoru? puno se tu interesa prelama,sto velikih drzava ,sto manjih. :-)
tamo nema crno bijelih tonova. :mrgreen:
Jarane ja tu ništa ne kontam... Te make države sam i zanemario... Ne mogu da skontam ni velike. Meni to ko onaj mindfuck, sto bi nas narod reko... Evo pokušavam da shvatim ovaj mali gradić, pa kontam poslije će mi biti lakše možda sveukupnu situaciju sagledati.... Al' neće ni to.
Kakvi crno bijeli tonovi? Ovdje boja ko da sam na LSD-u
upitnik049

#203 Re: Turska ulazi u rat

Post by upitnik049 »

Lincoln-Burrows wrote:Ne bi trebalo porediti europske zemlje sa ovima na BI ipak u Europi sve manjine su priznate i imaju svoja prava pa tako
i imigranti. Stvari pout Škotske ili Katalonije i neke druge još se pokušavaju riješiti bez sile a na BI bez sile ne ide ništa.
Da zato je bilo ratno stanje u Londonu, Parizu i Berlinu prije par godina kada su se arapi ili Turci obracunavali sa desnicom. Cijeli kvartovi od nekoliko stotina hiljada stanovnika su gorili od policijskih auta do zgrada.

Ovo sto se u Turskoj desava je sitnica u poredjenju sa tim. Malo kurdi demonstriraju na granici jer im se braca preko puta masakriraju. Turska vojska i policija ih rastjera i to je to.
zrakomlat

#204 Re: Turska ulazi u rat

Post by zrakomlat »

Ma kakav građanski rat, kakvo bure baruta. U Turskoj nema problema, niti ih Turska ima. Možda bude kakvih terorističih napada, kao odmazda Kurda, ali to nije ništa novo, dešavalo se i u prošlosti. A usput, ko ih šiša sve na BI i okolini kad su mazlumi.
Lincoln-Burrows

#205 Re: Turska ulazi u rat

Post by Lincoln-Burrows »

upitnik049 wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Ne bi trebalo porediti europske zemlje sa ovima na BI ipak u Europi sve manjine su priznate i imaju svoja prava pa tako
Da zato je bilo ratno stanje u Londonu, Parizu i Berlinu prije par godina kada su se arapi ili Turci obracunavali sa desnicom. Cijeli kvartovi od nekoliko stotina hiljada stanovnika su gorili od policijskih auta do zgrada.

Ovo sto se u Turskoj desava je sitnica u poredjenju sa tim. Malo kurdi demonstriraju na granici jer im se braca preko puta masakriraju. Turska vojska i policija ih rastjera i to je to.
Nemiri po Parizu i sva ta dešavanja su općenito loše stvari i trebalo bi ih izbjegavati ali
ovdje se dešavaju stvari na štetu Kurda i njihovih ljudskih prava, Kurdi nemaju mogućnost
pravedne političke borbe zato postoji opasnost od rata jer nema drugih sredstava.
upitnik049

#206 Re: Turska ulazi u rat

Post by upitnik049 »

Lincoln-Burrows wrote:
upitnik049 wrote:

Nemiri po Parizu i sva ta dešavanja su općenito loše stvari i trebalo bi ih izbjegavati ali
ovdje se dešavaju stvari na štetu Kurda i njihovih ljudskih prava, Kurdi nemaju mogućnost
pravedne političke borbe zato postoji opasnost od rata jer nema drugih sredstava.
Rata izmedju koga? :D
_mufljuz_

#207 Re: Turska ulazi u rat

Post by _mufljuz_ »

samo budala moze mislit kako ce ISIL napast tursku... pa ISIL radi posao za turke za DZ :mrgreen:
mirsek

#208 Re: Turska ulazi u rat

Post by mirsek »

Challenger__ wrote:Moja teza od početka je da nema pravnog osnova. Da, račun je preskup. Ali svi koji su nasilno rušili vladu u Damasku su se preračunali.

Osim... Izraela.
Ma kakav pravni osnov na zapadu.
Pa ko je pitao ameriku i zapad za pravni osnov kad su od no fly zone u libiji dosli do rokanja avionima po svakom vozilu libijske armije kojeg su pronasli na tlu.
Da nije rusije koja je iza assada a i njegovog koliko toliko spasenog hemijskog naoruzanja turci bi davno igrali paintball sa pravom municijom po siriji.
Drvosjeca iz Dejcica

#209 Re: Turska ulazi u rat

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Evo USA zatražila od BiH da pošalje višak naoružanja i municije u Irak. Predsjedništvo BiH razmatra zahtjev. :oops: Rekoše da imamo oko 17.000 tona takvog naoružanja i municije ako sam dobro upratio.
Challenger__

#210 Re: Turska ulazi u rat

Post by Challenger__ »

Mirsek.

Razumijem šta želiš reći, ali treba podvući pravni osnov. Zaboraviti na pravni osnov znači a priori pristati na banditizam.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#211 Re: Turska ulazi u rat

Post by japin_mutapi »

VCorp wrote:
VjecitiStudent wrote:Pokolj se sprema u Kobaniju, ispred nezainteresovane turske vojske.
Hoće li Sarajevo protestovati ispred turske ambasade?
Neće. Moguće da će nosati slike Erdogana i turske zastave mladi Turci. Pardon, Bošnjaci. Hocu reci, Muslimani 92.
i šta je problem
KladionicarXXX

#212 Re: Turska ulazi u rat

Post by KladionicarXXX »

Prevrnuti automobili polupana stakla na radnjama haos zivi Turci izasli u mahale sa palicama braneci svoje od kurda takvo je stanje u Esenyurt(Istanbul).
Goldenhand

#213 Re: Turska ulazi u rat

Post by Goldenhand »

Kurdistan će biti slobodan.Kurdi su herojski narod poput nas Bošnjaka i mislim da je konačno vrijeme da i oni dobiju svoju državu. :bih:
MMM1977

#214 Re: Odg: Turska ulazi u rat

Post by MMM1977 »

Goldenhand wrote:Kurdistan će biti slobodan.Kurdi su herojski narod poput nas Bošnjaka i mislim da je konačno vrijeme da i oni dobiju svoju državu. :bih:
Aha. Pravi pravcati heroji, nešto kao Stiven Sigal sve do jednog. A još i pametni, mudri, obrazovani...

Naravno da će dobiti svoju.... porciju po labrnji.
Goldenhand

#215 Re: Odg: Turska ulazi u rat

Post by Goldenhand »

MMM1977 wrote:
Goldenhand wrote:Kurdistan će biti slobodan.Kurdi su herojski narod poput nas Bošnjaka i mislim da je konačno vrijeme da i oni dobiju svoju državu. :bih:
Aha. Pravi pravcati heroji, nešto kao Stiven Sigal sve do jednog. A još i pametni, mudri, obrazovani...

Tursku vodi čovjek koji je prijatelj s Baketom Izmetbegovićem.To mi dovoljno o Turcima govori.

Sad će ih Obama pogurat :thumbup:
MMM1977

#216 Re: Turska ulazi u rat

Post by MMM1977 »

Goldenhand wrote:
MMM1977 wrote:

Tursku vodi čovjek koji je prijatelj s Baketom Izmetbegovićem.To mi dovoljno o Turcima govori.

Sad će ih Obama pogurat :thumbup:
Uh toga se nisam sjetio, sve si u pravu.
dEnver

#217 Re: Turska ulazi u rat

Post by dEnver »

Turci sinoc ubili najmanje 10 protestanata.....

Genocidan narod pa sta ces?

Image
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#218 Re: Turska ulazi u rat

Post by Zviz »

dEnver wrote:Turci sinoc ubili najmanje 10 protestanata.....

Image
Jel protestanata (vjernika) ili demonstarnata (bunta)? :D
Nomo

#219 Re: Turska ulazi u rat

Post by Nomo »

Image

da ih nisi pomijesao sa nekim drugim
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#220 Re: Turska ulazi u rat

Post by japin_mutapi »

da su vas mazili 500 godina izlizali bi se i ne bi vas bilo a ne da su vas genocidisali
_mufljuz_

#221 Re: Turska ulazi u rat

Post by _mufljuz_ »

herojski narod kojem je americki bombarder pravio kvazidrzavicu koja je pala sapatom u Blickrigu neporecivo motivisanih, dobro obucenih, dobro FINANSIRANIH fasista koji se predstavljaju kao muslimani.... i herojski narod koji je pobio desetine hiljada civila u Turskoj podmetnutim bombama....

da se ne generalise podvili su rep i nacionalno i vojno - jer imaju ponasanje cerge i nimalo organizovanosti.... ali znam brojne kurde koji su ljudi za primjer po svim parametrima....
salik79

#222 Re: Turska ulazi u rat

Post by salik79 »

japin_mutapi wrote:

da su vas mazili 500 godina izlizali bi se i ne bi vas bilo a ne da su vas genocidisali
Ovo je istina. Da su ih milovali bili bi izlizani za 500 godina. Ali ne, kod ovih ostade i jezik i rast nataliteta. Ostanimo pri jeziku i pogledajmo samo zemlje Sjeverne, Srednje i Juzne Amerike. Koje jezike govore? Koje jezike govore zemlje Balkana i ostalih okupiranih zemalja, od strane Osmanlija? Na kraju, uporedimo vrijeme trajanja okupacije tih zemalja i zemalja Balkana&co.
rekla-kazala

#223 Re: Turska ulazi u rat

Post by rekla-kazala »

ništa od ulaska Turaka u rat, jasno je da Erdogan poštuje ono što je dogovorio sa IS. Ova odluka o ulasku u rat je bila dimna zavjesa jer očito da se Turska više boji Kurda nego IS.
insomnia78

#224 Re: Turska ulazi u rat

Post by insomnia78 »

Image
A sta da im rade?
Pit'o bi te ja da npr zivis u Turskoj pa ti auto osvane izgoreno, radnja polupana i opljackana
Na silu odgovoriti silom

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
salik79

#225 Re: Turska ulazi u rat

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:

Image
A sta da im rade?
Pit'o bi te ja da npr zivis u Turskoj pa ti auto osvane izgoreno, radnja polupana i opljackana
Na silu odgovoriti silom

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
To isto uradi Asad, pa belaj...
Last edited by salik79 on 08/10/2014 12:13, edited 1 time in total.
Post Reply