FTV: 148 ruskih specijalaca stiglo u genocidnu!?

Post Reply
Novak20

#201 Re: FTV: 148 ruskih specijalaca stiglo u genocidnu!?

Post by Novak20 »

trhulj wrote:Vidim "antiglobalisticke" i "mirovne" troll brigade su vec tu. Naravno najvise brinu o potencijalnoj mobilizaciji kod Bosnjaka, tako da se u opste ne trude da bude sto slabija ako je ikad i bude? :D

To suplja o zlatu, o izborima, o bananama, o dijaspori, umEtnicima, azilu u Norveskoj itd? :D

Sta predlazete gospodo trollovi? Da se sve batali i da se furne sto prije? Naravno da se Srbima sve ostavi, ne mora biti ni 1/1 vec ce oni to falsifikovati?
:lol: Prijavio se prije šest dana da razvlači pamet raji pred izbore. Predlažem da te administracija foruma banuje zbog neozbiljnosti. :mrgreen:

S druge strane, nisi loš, dobro se :lol: :lol: :lol: .
Trebam te

#202 Re: FTV: 148 ruskih specijalaca stiglo u genocidnu!?

Post by Trebam te »

RahatHurmašica wrote:kaže šaja, ako zatreba, opet će biti logističar

Extra, nasmija me :thumbup:

:bih:
JedanMova

#203 Re: Više od 140 ruskih specijalaca tajno stigli u BiH

Post by JedanMova »

It_is_a_Leclerc wrote:
GAU8 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ako Dodik pokrade izbore, opozicija će ga rušiti na ulici. A onda će Dodik, ako Bog da, okrenuti oružje na vlastiti narod, u odbrani pozicije.

Od nestabilnosti u RS-u, naša država dugoročno može samo hajrovati.
Ne bih se baš složio.... ako ti je nestabilno u vlastitoj državi, nema saMse da hajruješ buraz, osim ako kojim slučajem nisi rođen za ratnog profitera ili nešto slično.

Zna se ko hajruje u haosu...
Republiku Srpsku treba rušiti iznutra. Treba opoziciji dati prividnu podršku, samo kako bi pojačali međusrpske tenzije. Kad ih dovoljno ojačamo, onda pozvati strance i pokazati prstom na RS i reći - "E, a jel sad vidite o čemu vam mi govorimo ?"
Zar ne prepoznajes Dodikovu taktiku?
dalje

#204 Re: FTV: 148 ruskih specijalaca stiglo u genocidnu!?

Post by dalje »

meho.mujic wrote:
четвртак, 02. октобар 2014.U Ministarstvu prosvete još ne znaju koja je manifestacija u pitanju, ali znaju da će je sigurno biti
Piše: Slobodan Vasković

Iz Ministarstva prosvete i kulture Republike Srpske saopštili su da još nemaju detaljne informacije o manifestaciji obilježavanja 100 godina od Prvog svjetskog rata, u kojoj navodno treba da učestvuju i ruski umjetnici, navodeći da se tim povodom upravo održava sastanak u ovom Ministarstvu.

“U Ministarstvu prosvete i kulture je u toku sastanak oko toga, tako da ne možemo dati neke detaljnije informacije”, rečeno je medijima iz ovog Ministarstva.

Na pitanje kako to da javnost ranije nije obaviještena o manifestaciji obilježavanja 100 godina od početka Prvog svjetskog rata, koja treba da se održi u saradanji sa Rusijom,, rečeno je da je to zato “što se ništa ne dešava danas”.

Пошаљи ово имејломBlogThis!Дели на Twitter-уДели на Facebook-уДели на Pinterest-у
MUP RS demantuje informacije o ruskim specijalcima; Bezbjednosne službe i dalje tvrde da je riječ o ruskim specijalcima
MUP RS demantovao je da su u Banjaluku stigli pripadnici ruske (paravojne) specijalne jedinice.

Nakon što je objavljena vijest o tome da je u RS stiglo 148 dobro obučenih ruskih specijalaca, koji su smješteni u tri hotela na području Banjaluke i Laktaša, te da su već poečeli treninge u bazi specijalne jedinice policije MUP RS, iz policije su demantovali te navode.

Oni tvrde da je "u RS ušao određen broj ruskih državljana "uglavnom umjetnika i članova umjetničkih društava iz Ruske Federacije koji učestvuju na manifestiaciji povodom obilježavanja sto godina od Prvog svjetskog rata".

MUP još navodi da tu manifestaciju organizuje Ministarstvo prosvete i kulture RS sa Ruskom Federacijom.

Međutim, na zvaničnom sajtu Ministarstva prosvjete i kulture nema ni riječi ni o kakvoj manifestaciji tog karaktera.

Moji izvori iz bezbjednosnih službi i dalje tvrde da je riječ o specijalcima, i da MUP RS pokušava sada da se opere od cijele priče.
"Rusi su u BiH ušli još 28. septembra, a tek jutros su prijavljeni i to nakon interevncije nadležnih službi. U hotelima gdje su smješteni, rečeno nam je da im je iz policije sugerisano da ne prijavljuju ruske goste", tvrde moji izvori.

Iz ambasade Ruske Federacije, sarajevskim medijima su rekli da "ne žele komentarisati laži i neistine", ali nisu saopštili šta njihovih 148 državljana radi u RS.
Image

Image
Mister Yes

#205 Re: FTV: 148 ruskih specijalaca stiglo u genocidnu!?

Post by Mister Yes »

__Phoenix__ wrote:Sprdamo se iz straha da to nije istina...

Odavno se priprema teren za mogući rat nakon i uoči izbora, od britanskih formacija i vozila do ovog sad, ništa ne miriše kako dobro, a vi nastavite sa Memićima i Čengićima!
Ne zaboravi popis. Popis je osnova po kojoj se kasnije crtaju karte. Prošli put bio popis pa na proljeće rat. Ratovi obično i počinju na proljeće. Znaći mirni smo još nekoliko mjeseci. :D

Šalu na stranu, čista predizborna u svrhu homogenizacije stada.
Prpa.ba

#206 Re: FTV: 148 ruskih specijalaca stiglo u genocidnu!?

Post by Prpa.ba »

Ako nista, originalna predizborna tematika. Pohvala za autore. :lol:
OldMayor

#207 Re: Više od 140 ruskih specijalaca tajno stigli u BiH

Post by OldMayor »

JedanMova wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Republiku Srpsku treba rušiti iznutra. Treba opoziciji dati prividnu podršku, samo kako bi pojačali međusrpske tenzije. Kad ih dovoljno ojačamo, onda pozvati strance i pokazati prstom na RS i reći - "E, a jel sad vidite o čemu vam mi govorimo ?"
:thumbup:
detroit-mercy

#208 Re: Više od 140 ruskih specijalaca tajno stigli u BiH

Post by detroit-mercy »

arman1 wrote:Federalna televizija navodi da im je ova informacija potvrđena iz više izvora.

Specijalci su smješteni u tri hotela na području Laktaša, dok je jedan dio njih smješten u Centar za obuku policijskih snaga MUP-a RS-a na Palama.

Prema informacijama FTV-a, Rusi su stigli 28. septembra preko graničnog prijelaza Rača, a MUP RS-a im je sugerirao da se ne prijavljuju Službi za strance BiH. U međuvremenu je Ured za strance uspio legitmirati ove ruske državljane, navodi FTV.

U Ambasadi Rusije u Sarajevu nisu željeli komentirati ovu informaciju.
Sto bas 148, sto nije 150 :mrgreen: . Nesto mi taj broj nestima bas. Ono 150 ili 3 grupe po 50 ili 5 grupa po 30 :mrgreen: . Ovako, 148 se ne uklapa ni u jednu racunicu :skoljka: .
RahatHurmašica

#209 Re: Više od 140 ruskih specijalaca tajno stigli u BiH

Post by RahatHurmašica »

.
Last edited by RahatHurmašica on 20/03/2015 14:39, edited 1 time in total.
omar little

#210 Re: Više od 140 ruskih specijalaca tajno stigli u BiH

Post by omar little »

detroit-mercy wrote: Sto bas 148, sto nije 150 :mrgreen: . Nesto mi taj broj nestima bas. Ono 150 ili 3 grupe po 50 ili 5 grupa po 30 :mrgreen: . Ovako, 148 se ne uklapa ni u jednu racunicu :skoljka: .
mora neko i dirigovat, jebiga, nece svi na teren ici. :D znaci 3x45 =135, 13 ladi jaja, prica na vazi, karta belu, instagramise se i kontaktira stab. :D
bull21

#211 Re: FTV: 148 ruskih specijalaca stiglo u genocidnu!?

Post by bull21 »

Eto, nemamo se šta brinuti.

Image
Banksy

#212 Re: Više od 140 ruskih specijalaca tajno stigli u BiH

Post by Banksy »

JedanMova wrote:
Ne samo njegova. Ovo je taktika združene transentitetske mafije.
RahatHurmašica

#213 Re: FTV: 148 ruskih specijalaca stiglo u genocidnu!?

Post by RahatHurmašica »

da ipak nije ovo u pitanju, glede tih "umjetnika"?

Image
Last edited by RahatHurmašica on 02/10/2014 15:35, edited 1 time in total.
Pojmanemam0

#214 Re: FTV: 148 ruskih specijalaca stiglo u genocidnu!?

Post by Pojmanemam0 »

Samo se vi zajebavajte i humorom prikrivajte strah,sto merlin reko 'smijehom strah pokrijem...'
Svi mi koji smo iskusili onaj rat znamo sta je to i normalno je da imamo odredjeni strah,al ne treba bjezati od njeg vec se suociti,razmisliti i znati kako reagovati.Sala definitivno nije odgovor na potencijalnu opasnost.
Ovo ne treba potcjenjivati,srbi imaju veliko iskustvo u pravljenju sranja.Izazvali su i 1.svj.rat i ovaj prosli,znaju oni vrlo dobro kako se to radi.A mi cemo cekati da nas poklepaju koju hiljadu,pa onda se uozbiljiti.
Ako nemate nikakvih ozbiljnih komentara i informacija,bolje se suzdrzite od pisanja zajebancija.Spski igraci ovdje pocnu okretati na salu,kako bi nas uljuljkali,a nasi se odmah prihvate i nastave glupirati.
Mozda od ovoga nema nista,ali najmanje sto moze biti je da su to probni baloni,da se vidi reakcija,da nas umrtve kad skontamo da nije opasno,a onda jednog dana ne bude probni balon,vec realnost.A dosad je pusteno i previse probnih balona,tako da je 50:50 ovo stvarna prijetnja ili finta.
VjecitiStudent

#215 Re: FTV: 148 ruskih specijalaca stiglo u genocidnu!?

Post by VjecitiStudent »

Jasno je kome je najmanje u interesu da ova misterija dugo traje :D
Ekipa "Dnevnog avaza" danas je posjetila hotel San u Laktašima gdje su se sreli sa članovima brojnih ruskih kulturno-umjetničkih društava koja će večeras nastupiti ispred hrama Hrista Spasitelja u Banjoj Luci.

"Kozaci" poznatiji kao ruski slobodni konjanici bili su raspoloženi za fotografisanje i razgovor, ali je uprava hotela zamolila našu ekipu da se udalji sa posjeda, kako ne bi narušavali privatnost njihovih gostiju.
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/138598/avazov ... JoASL.dpuf
Lincoln-Burrows

#216 Re: FTV: 148 ruskih specijalaca stiglo u genocidnu!?

Post by Lincoln-Burrows »

Deset stranica u samo tri sata na ovu bezzeznu vijest :D
Banksy

#217 Re: FTV: 148 ruskih specijalaca stiglo u genocidnu!?

Post by Banksy »

Pojmanemam0 wrote:Samo se vi zajebavajte i humorom prikrivajte strah,sto merlin reko 'smijehom strah pokrijem...'
Svi mi koji smo iskusili onaj rat znamo sta je to i normalno je da imamo odredjeni strah,al ne treba bjezati od njeg vec se suociti,razmisliti i znati kako reagovati.Sala definitivno nije odgovor na potencijalnu opasnost.
Ovo ne treba potcjenjivati,srbi imaju veliko iskustvo u pravljenju sranja.Izazvali su i 1.svj.rat i ovaj prosli,znaju oni vrlo dobro kako se to radi.A mi cemo cekati da nas poklepaju koju hiljadu,pa onda se uozbiljiti.
Ako nemate nikakvih ozbiljnih komentara i informacija,bolje se suzdrzite od pisanja zajebancija.Spski igraci ovdje pocnu okretati na salu,kako bi nas uljuljkali,a nasi se odmah prihvate i nastave glupirati.
Mozda od ovoga nema nista,ali najmanje sto moze biti je da su to probni baloni,da se vidi reakcija,da nas umrtve kad skontamo da nije opasno,a onda jednog dana ne bude probni balon,vec realnost.A dosad je pusteno i previse probnih balona,tako da je 50:50 ovo stvarna prijetnja ili finta.
:lol:
joli

#218 Re: FTV: 148 ruskih specijalaca stiglo u genocidnu!?

Post by joli »

bull21 wrote:Eto, nemamo se šta brinuti.

Image
I ja isto mislim,vjerujem da ce nasa dijaspora cim stigne potvrda ove info da je srbocetnicki agresor ponovo zedan Bosnjacke krvi ovaj put uz pomoc Rusa momentalo krenut iz Malmea i StLuisa,citave Skandinavije i Amerike ,mi samo trebamo izdrzati dok oni nestignu ,kad stigne prva Stoholmska i 2 Norveska spaseni smo jeeeh

omar little

#219 Re: FTV: 148 ruskih specijalaca stiglo u genocidnu!?

Post by omar little »

Pojmanemam0 wrote:Samo se vi zajebavajte i humorom prikrivajte strah,sto merlin reko 'smijehom strah pokrijem...'
de, ne seri, zivota ti. trolaj drugdje.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#220 Re: FTV: 148 ruskih specijalaca stiglo u genocidnu!?

Post by Zviz »

Evo neko precvika kablove na repetitoru

Image

Zalihe za podruma u slucaju ako budu Migom srali
Image

:D
golman

#221 Re: FTV: 148 ruskih specijalaca stiglo u genocidnu!?

Post by golman »

A1fa2 wrote:Treba pod hitno povuči sve naše iz Sirije i Iraka tj. Levanta, mundžosi još od Afganistana 80tih godina prošlog vijeka znaju kako treba sa Rusima :D
Ja ti lijepo kažem popij lijek ,a ti nećeš...e jbg sad...
VjecitiStudent

#222 Re: FTV: 148 ruskih specijalaca stiglo u genocidnu!?

Post by VjecitiStudent »

Zviz, osim ulja sve pogrešno.
Banksy

#223 Re: FTV: 148 ruskih specijalaca stiglo u genocidnu!?

Post by Banksy »

manifestaciji povodom obilježavanja 100 godina od Prvog svjetskog rata koju organizuje Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske sa Ruskom Federacijom.
Znači, još jedan Dodikov budžetski predizborni skup.
VjecitiStudent

#224 Re: FTV: 148 ruskih specijalaca stiglo u genocidnu!?

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
:lol:
Ja ipak mislim da je 51:49 ovo stvarna prijetnja ili finta :D
joli

#225 Re: FTV: 148 ruskih specijalaca stiglo u genocidnu!?

Post by joli »

omar little wrote:
de, ne seri, zivota ti. trolaj drugdje.
kod nas se to narodski kaze tudjim kurcem gloginje mlatiti,samo ja bih ovaj put iso u Svedsku pa da za 4 god dodjem sa novim Volvom i punim budjelarom
Post Reply