sirkat wrote:
Cuj bolje je? Ovo je bijesni Dodik namjerno postavio zbog izbora da izaziva i ne samo to, taj bijesni pas zeli sranja i sranja mu treba dati. U defanzivi si Sarajevo, u defanzivi. Sarajevska "multikulti" politika ovim dozivljava svoj poptuni krah!
Mozda da kantonalna vlada zabrani rad u kantonu izuzev drzavnih funkcija, svim onima koji ne zive na podrucju FBIH ili ne da zabrani, zabrana ne valja, da operezuje dodatno svakog onog koji ne zivi u Sarajevu, a radi u njemu, sa recimo dodatnih 50%. Pa neka umjesto posla u Sarajevu idu na Zlatiste po placu svaki mjesec.
Naravno OHR nece ni na ovo reagirati. Ako ne bude, ne vidim u opste potrebe da oni vise budu prisutni u BiH, treba im reci da kupe svoje stvari i idu napolje. Oni su tu da odrzavaju stvari u Daytonu pod kontrolom, posto ne rade to, vrijeme je da idu.
Imaš dva čovjeka vezana lisicama, ruka za ruku. Jedan od njih drži ključ, ali neće da otključa kako bi ovaj drugi otišao gdje hoće. A ovaj drugi non-stop to traži.
Onda se ovom sa ključem pripiša, ali ovaj drugi neće da ustane no ćenife, nego leži i kaže, otključaj lisice i idi sam. Onda se ovaj sa ključem upiša, ali neće da otključa. Onda se pripiša ovom bez ključa, ali ovaj sa ključem nekad hoće, nekad neće do ćenife jer nekad se baš dobro naljuti. Onda ovaj bez ključa ispiša se po njemu. Kad se ovaj sa ključem požali, onaj bez ključa kaže "pa što me nisi otključao, ili krenuo sa mnom do ćenife". Kad se ovaj sa ključem ispiša po onom bez ključa onda se onaj bez ključa žali trećem koji ima klješta da presječe lisice "vidi s kakvim sam ugursuzom vezan, a nije me ni pitao da idem s njim do ćenife".
I tako funkcioniše BiH.