a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
- OldMayor
#201 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Sad gledam fkt su nas u Sarajevu poklopili konzum i merkator. A lafo svi furaju domace, ovo, ono...
imali vf propade, imali dp propade, zato bingo nije ni dolazio ovamo.
- General_Jackson
#202 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Mislim da smo mi jedini glavni grad jedne države u Evropi u kojem ne možeš kupiti svježu govedinu, kokoš, patku, gusku, konjetinu da ne spominjem, a o nekim, kako bi ih neki ovdje nazvali super luksuznim namirnicama koje to uopšte nisu, poput puževa, kunića, zeca, žabljih bataka, druge divljači, da ne govorimo. Sa Merkatorom smo bili jadni a bez njega da ne govorimo
Da i ja se osjećam šugavo nakon saznanja da nema više Merkatora, znao sam da će ih uzeti Agrocor ali sam se nadao da će to biti, kako neko već reče isto kao i Merkator-DP .... ali nažalost nije i onima koji se prave pametni ovdje postavit ću pitanje hoće li Konzum preuzeti nabavku od naših firmi čiji proizvodi su se mogli kupovati u Merkatoru?
Da i ja se osjećam šugavo nakon saznanja da nema više Merkatora, znao sam da će ih uzeti Agrocor ali sam se nadao da će to biti, kako neko već reče isto kao i Merkator-DP .... ali nažalost nije i onima koji se prave pametni ovdje postavit ću pitanje hoće li Konzum preuzeti nabavku od naših firmi čiji proizvodi su se mogli kupovati u Merkatoru?
- General_Jackson
#203 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
tako ti je to na žalost, ali ko je krivac za to?OldMayor wrote:Sad gledam fkt su nas u Sarajevu poklopili konzum i merkator. A lafo svi furaju domace, ovo, ono...
- gustaVege
#204 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
[quote="VjecitiStudent"]
Skupina korumpiranog stranačkog kadra uzvišeno nazvana "Konkurencijsko vijeće", donijelo je odluku na način što o ovome nikada nije ni raspravljalo.
I onda, po smiješnom zakonu, kada prođe rok za donošenje rješenja, zahtjev automatski biva odobren.
U Bantustanu BiH, sve prolazi.

Skupina korumpiranog stranačkog kadra uzvišeno nazvana "Konkurencijsko vijeće", donijelo je odluku na način što o ovome nikada nije ni raspravljalo.
I onda, po smiješnom zakonu, kada prođe rok za donošenje rješenja, zahtjev automatski biva odobren.
U Bantustanu BiH, sve prolazi.
- karanana
#205 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
vf nije propao, nego tipicno bosnjacki....zasto razvijati biznis godinama kada se nesto moze prodati i milioni uzeti odmah na licu mjesta. mozda i nije tipicno bosnjacki, na kraju je ovo mozda i pametno raditi tako kao vf. razvijes biznis i onda ga prodas i obezbijedio si generacije i generacije.
-
StupskaBitanga
#206 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Kockarski dugovikaranana wrote:vf nije propao, nego tipicno bosnjacki....zasto razvijati biznis godinama kada se nesto moze prodati i milioni uzeti odmah na licu mjesta. mozda i nije tipicno bosnjacki, na kraju je ovo mozda i pametno raditi tako kao vf. razvijes biznis i onda ga prodas i obezbijedio si generacije i generacije.
-
StupskaBitanga
#207 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Kockarski dugovikaranana wrote:vf nije propao, nego tipicno bosnjacki....zasto razvijati biznis godinama kada se nesto moze prodati i milioni uzeti odmah na licu mjesta. mozda i nije tipicno bosnjacki, na kraju je ovo mozda i pametno raditi tako kao vf. razvijes biznis i onda ga prodas i obezbijedio si generacije i generacije.
- supercali
#208 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
samo da pohvalim konzum
absint je u merkatoru bio 20 maraka sada je 16
-
the_stick
#209 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Nemojte mijesati babe i zabe. Konzum je preuzeo supermarket, ne i cijeli objekat.P308 wrote:rizibizi wrote:Ljudi moji dragi onaj Merkator je bio institucija na sta ovo sad lici. Treba mu kakvo spomen obiljezje dici na parkingu ispred. Maloprije iz grada znam da sam vidio da rade nedjeljom do 9 i jedno 10-ak minuta prije kraja svratim par sitnica da uzmem, stanem na parking dijete u kolica i u kupovinu. Zavrsim sta sam trebao krenem vani, na desna vrata ona se ne otvaraju hajde reko nema veze na lijeva cu pa okolo nije mi mrsko. Izadjem krenem preko parkinga nisam odmakao desetak koraka krenuse svjetla lagano da se gase u citavoj garazi. Okrenem se pogledam nazad kad zastitar stoji na onim vratima, dok sam ja krenuo nazad sva su svjetla bila pogasena, mrkli mrak, kontam sta je sad ovo. Pitam fino zastitara hocete li i zrak zatvarati da pozurim da se ne udavim vidis li da sam s malim djetetom kaze on nije do mene tako je sad sve se odmah zakljucava, zatvara i kraj do sutra. OK su mi ustede i sve ali ne moraju bas SVA svjetla pogasiti, da ostave svako trece barem dok se centar ne isprazni pa hajde. Pitam onoga zastitara pa sta vi cuvate u mrklom mraku momak ko popisan kaze ne pitaj nista, fakat ne kontam. Gasila su se svjetla i prije ali nikad dok su kupci u centru. Definitivno sam skontao da su zadnji klosari i shupci i da ce razjebati sve zbog cega su ljudi dolazili tu. Dok je ponuda i cijene kakve su bile u merkatoru dolaziti cu kupovati ono sto ne mogu nigdje drugo naci ali im dajem fore max do kraja godine. Razmisljam da dam sansu Bingu kad preuzmu Interex na Pofalicima. Kako trenutno stvari stoje "Merkator" je dno dna, cak je gori i od Konzuma na Koreji i onog u Vizi.
Cudi me da jos uvijek nisu poceli naplacivati ulaz u garazu.
-
StupskaBitanga
#210 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
otiđi za mjesec dana biće 25supercali wrote:samo da pohvalim konzum
- bach
#211 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Dođoh, vidjeh i kupih kilu jabuka u nekadašnjem Merkatoru sada Konzumu.
Ništa spešl se nije primijenilo. Jeste sada malo više nadžidžano na sred - sredine, ali bože moj. Doduše Konzumovci su sredili odjel tehnik koji je u starom Merkatoru oduvije bio zapušten a neki su artikli zu stajali još od 2000., otkako su Kučan, AlijaIIzebegović i Lačni Franz otvorili Merkator.
Objekat je bio simbol dobrih, finog šopinga u cijelom Sarajevu. Zapravo Merkator na Socijalnom je je bio jedini pravi Merkator. Nakon 2000. su se otvarali i drugi "merkatori", dva na Alipašinom, Dobrinja, Ilidža, Vogošća ali samo je onaj u Ložioničkoj je bio pravi.
Bilo je to zanimljivo mjesto gdje se dolazili da se vidi i da se bude viđen. Tu ste mogli u kupovini vidjeti i tužioca Čavku i Gashi klan - ekipu. Bakira Hadžiomerovića i one koje je Bakir izluđivao u 60 minuta...Zaraćene sarajevske novinare koji su se pljuvali preko novina, no strpljivo bi jedan iza drugog čekali na kasi. Ko god je nešto značio u ovom gradu, kupovao je u Merkatoru u Ložiuoničkoj.
Eto večeras sam na odjelu peciva naletio sa Eminu Ganić koja ja prepirala sa prodavačicom koja je umjesto jedne kifle u kesiu stavila dvije kifle...
Ništa spešl se nije primijenilo. Jeste sada malo više nadžidžano na sred - sredine, ali bože moj. Doduše Konzumovci su sredili odjel tehnik koji je u starom Merkatoru oduvije bio zapušten a neki su artikli zu stajali još od 2000., otkako su Kučan, AlijaIIzebegović i Lačni Franz otvorili Merkator.
Objekat je bio simbol dobrih, finog šopinga u cijelom Sarajevu. Zapravo Merkator na Socijalnom je je bio jedini pravi Merkator. Nakon 2000. su se otvarali i drugi "merkatori", dva na Alipašinom, Dobrinja, Ilidža, Vogošća ali samo je onaj u Ložioničkoj je bio pravi.
Bilo je to zanimljivo mjesto gdje se dolazili da se vidi i da se bude viđen. Tu ste mogli u kupovini vidjeti i tužioca Čavku i Gashi klan - ekipu. Bakira Hadžiomerovića i one koje je Bakir izluđivao u 60 minuta...Zaraćene sarajevske novinare koji su se pljuvali preko novina, no strpljivo bi jedan iza drugog čekali na kasi. Ko god je nešto značio u ovom gradu, kupovao je u Merkatoru u Ložiuoničkoj.
Eto večeras sam na odjelu peciva naletio sa Eminu Ganić koja ja prepirala sa prodavačicom koja je umjesto jedne kifle u kesiu stavila dvije kifle...
- BHF_Manijak
#212 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Ma Konzum je mudo Marjanovo. Uvijek su mi na spolovilo isli sa svojim bezobrazno visokom cijenama, a ponuda im nije bila Bog zna sta!
S obzirom da je otisao Mercator, cisto sumnjam da cu vise navracati u Lozionicku. Inace sam mjesecnu kupovinu obavljao u Bingu (radi fakat nizi cijena u odnosu na sve ostale!!!), ali sve sto nisam mogao naci u Bingu, nasao bih u Mercatoru na Socijalnom. Imali su sveg bukvalno!
Sad ne zelim da tamo idem, jer sam siguran da ce imati upola losiju ponudu od Mercatora, ali zato milijardu stvari "made in Cro".
Eh jos da Bingo se proda i moze otici sve u PM...

S obzirom da je otisao Mercator, cisto sumnjam da cu vise navracati u Lozionicku. Inace sam mjesecnu kupovinu obavljao u Bingu (radi fakat nizi cijena u odnosu na sve ostale!!!), ali sve sto nisam mogao naci u Bingu, nasao bih u Mercatoru na Socijalnom. Imali su sveg bukvalno!
Sad ne zelim da tamo idem, jer sam siguran da ce imati upola losiju ponudu od Mercatora, ali zato milijardu stvari "made in Cro".
Eh jos da Bingo se proda i moze otici sve u PM...
-
bluerapsody
#213 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Takodjer sam danas bila u starom Merkatoru , sada Konzumu, na policama jos uvijek ima ponesto proizvoda Mercator robna marka , zao mi je sto vise ne postoji Mercator
.
I da , svi Vi koji saklupljate zigove / naljepnice za igricu ''covjece ne ljuti se'' sa Hello Kity i Ninja kornjacama dobro prebrojte na kasi koliko ste dobili ; jer varaju . Ja licno zelim da skupim za nekoliko tih figurica , a ostale cu da kupim i da time iznenadim malu rodicu koja je luda za tim kornjacama.Fazon je u tome da na reklami stoji da za svakih 15 km dobijete onu jednu slicicu sa zigom i za pojedine artikle oznacene u katalogu; ali bas i nije tako , nama je danas racun bio preko 200 i trebali smo dobiti 12 do 13 tih slicica, ali na kasi nam nisu htjeli dati vise od 5 komada jer : neki idiot u upravi oglusio se o tu reklamu i rekao da bez obzira na visinu racuna mozete dobiti maximalno tih 5 slicica sa zigom ; poslije svadjanja na kasi i pozivanja sefice koja je nervozno puhala na mene i dobila sam to svih 13 tih slicica;
; i ta sefica mi je rekla da sljedeci puta kazemo kasirki da nam pravi racune po 75 KM da bi mogli dobiti sve te slicice. Ne svidja mi se ta lopovska politika Konzuma da tako kradu na racun djece i roditelja koji upravo tamo kupuju te naznacene artikle isl da bi skupili sve te figurice za svoju djecu koja vole te likove.
I da , svi Vi koji saklupljate zigove / naljepnice za igricu ''covjece ne ljuti se'' sa Hello Kity i Ninja kornjacama dobro prebrojte na kasi koliko ste dobili ; jer varaju . Ja licno zelim da skupim za nekoliko tih figurica , a ostale cu da kupim i da time iznenadim malu rodicu koja je luda za tim kornjacama.Fazon je u tome da na reklami stoji da za svakih 15 km dobijete onu jednu slicicu sa zigom i za pojedine artikle oznacene u katalogu; ali bas i nije tako , nama je danas racun bio preko 200 i trebali smo dobiti 12 do 13 tih slicica, ali na kasi nam nisu htjeli dati vise od 5 komada jer : neki idiot u upravi oglusio se o tu reklamu i rekao da bez obzira na visinu racuna mozete dobiti maximalno tih 5 slicica sa zigom ; poslije svadjanja na kasi i pozivanja sefice koja je nervozno puhala na mene i dobila sam to svih 13 tih slicica;
-
calculator
#214 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Da, Mercator je bio "gradski" market, zato i jeste bio posjećen na taj način.bach wrote:Objekat je bio simbol dobrih, finog šopinga u cijelom Sarajevu.
...
Što se tiče Konzuma, u Wizi je odlično opskrbljen robama
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#215 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
zar nije živko radišić otvorio merkator ili neko sličan 
- LieToMe
#216 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Sto se tice slicica (koje btw i mi skupljamobluerapsody wrote:Takodjer sam danas bila u starom Merkatoru , sada Konzumu, na policama jos uvijek ima ponesto proizvoda Mercator robna marka , zao mi je sto vise ne postoji Mercator![]()
.
I da , svi Vi koji saklupljate zigove / naljepnice za igricu ''covjece ne ljuti se'' sa Hello Kity i Ninja kornjacama dobro prebrojte na kasi koliko ste dobili ; jer varaju . Ja licno zelim da skupim za nekoliko tih figurica , a ostale cu da kupim i da time iznenadim malu rodicu koja je luda za tim kornjacama.Fazon je u tome da na reklami stoji da za svakih 15 km dobijete onu jednu slicicu sa zigom i za pojedine artikle oznacene u katalogu; ali bas i nije tako , nama je danas racun bio preko 200 i trebali smo dobiti 12 do 13 tih slicica, ali na kasi nam nisu htjeli dati vise od 5 komada jer : neki idiot u upravi oglusio se o tu reklamu i rekao da bez obzira na visinu racuna mozete dobiti maximalno tih 5 slicica sa zigom ; poslije svadjanja na kasi i pozivanja sefice koja je nervozno puhala na mene i dobila sam to svih 13 tih slicica;; i ta sefica mi je rekla da sljedeci puta kazemo kasirki da nam pravi racune po 75 KM da bi mogli dobiti sve te slicice. Ne svidja mi se ta lopovska politika Konzuma da tako kradu na racun djece i roditelja koji upravo tamo kupuju te naznacene artikle isl da bi skupili sve te figurice za svoju djecu koja vole te likove.
A to da napravis racun od 75 KM i dobijes 5 paketica i racun od 200 KM i dobijes isto 5 paketica je malo je reci debilno i veze sa logikom i pamecu nema i tacno im treba rastavljati racune
- DaffyDuck
#217 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Koliko puta sam vidjela Lagumdziju kako se dosaptava sa Duskom Jurisic na odjelu toalet papirabach wrote:Dođoh, vidjeh i kupih kilu jabuka u nekadašnjem Merkatoru sada Konzumu.
- LieToMe
#218 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
DaffyDuck wrote:Koliko puta sam vidjela Lagumdziju kako se dosaptava sa Duskom Jurisic na odjelu toalet papira
Uvijek minimalno guzve a mir i tisina...isto da si izolovan od cijelog svijeta
- ultima_palabra
#219 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Tu se samo vidi u kakvoj kasabi živimo.bach wrote:Dođoh, vidjeh i kupih kilu jabuka u nekadašnjem Merkatoru sada Konzumu.
-
frngla
#220 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Šteta, Konzum nije ni do koljena bio merkatoru, najopskrbljeniji centar definitivno...
- Red Wolf
#221 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
vidim da mu nije ni do koljena cim ga kupi,jebo merkator kad je dozvolio da ga prodaju-kupefrngla wrote:Šteta, Konzum nije ni do koljena bio merkatoru, najopskrbljeniji centar definitivno...
-
rizibizi
#222 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Ne znam jesu li babe ili zabe ili babine zabe ali ja znam da sam izasao iz garaze ko vampir, pa ti vidi. Juce sam obavio svoju prvu kupovinu, prije je bio paradoks pa je guzva bila samo na brzoj kasi, sad je guzva na svim kasama. Stoji covjek na kasi, puna kolica istresao na traku a teta isto teravija, uzme pa pola minute pauze pa prevuce preko citaca, pa opet pauza pa novi artikl i kaze kako je dosla u ispomoc da im pokaze kako se treba raditi. Ako budu onako radili ja fasungu komotno mogu u utorak da obavim i vratim se u petak da platim dok kasirka sve provuce. Sta je ono na vocu nema vise onih "ljudi u zelenom" nego bas samoposluga?the_stick wrote: Nemojte mijesati babe i zabe. Konzum je preuzeo supermarket, ne i cijeli objekat.
@Wolf, u pitanju je uzivanje u kupovini, onaj osjecaj kad mozes da pogledas cijenu na polici,uzmes artikl ako ti odgovara i odes na kasu i znas da ces toliko platiti, prostrano, sve frisko, nikad za vise od 5 godina nisam ama bas nikakvu neprijatnost tamo dozivio niti imao potrebe da nekom sastavim sve na kamaru zbog necega. Zato je bio bolji od Konzuma i ostalih.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#223 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Lako je vama, meni je taj Mercator ispred nosa i tu po inerciji kupujem sve
Sto jest-jest, stvarno najbolji hipermarket u gradu, a vala i sire. Svega se moglo kupiti, i sto vecina na temi kaze, ako bas nigdje nisi mogao pronaci odredjeni artikal, u Mercatoru ga je vjerovatno bilo.
Dobar primjer za to mi je ovaj novi brend Alma Ras-Manners. Ono radnja u Titovoj lafo ekskluziva, sta ti ja znam, reko bi covjek raritet
Jednom odem po vino, i tako slucajno bacim pogled na odjel sa vesom, kad tamo Manners naslagan na policu. Hladno
. Odmah sam kupio nekoliko pari za specijalne prilike
Sto se tice ovih malogradjanskih poriva da se tu kupuje da se kao bude vidjen, ne znam bas da li je to istina, mada me ne bi zacudilo. Jest mi se jednom desilo da stojim na kasi, okrenem se za nekim dobrim guzovima, kad iza mene Zeljko Bebek
U zgradi sam imao onaj srbijanski Maxi, ali sam u njemu kupovao bas ono kada mi je bilo mrsko ici do Mercatora, jer je bio zivi odron, preskup, izbor nikakav, osoblje ko na stocnoj pijaci se ponasalo
Konzum je sad zavladao re(j)onom Pofalici-Malta, jer pored Koreje, starog Merkatora, Sipada, imaju jos dva mala Konzuma u ulici Marka Marulica. Mnogo je kume.
Jos sad evo Galeriju ukusa u Alti pretvaraju u Konzum ove sedmice, pa ne znam gdje cu ubuduce jesti na pauzama
P.S. Nemojte LIDL navoditi kao sinonim za kvalitet, Tita vam
Sto jest-jest, stvarno najbolji hipermarket u gradu, a vala i sire. Svega se moglo kupiti, i sto vecina na temi kaze, ako bas nigdje nisi mogao pronaci odredjeni artikal, u Mercatoru ga je vjerovatno bilo.
Dobar primjer za to mi je ovaj novi brend Alma Ras-Manners. Ono radnja u Titovoj lafo ekskluziva, sta ti ja znam, reko bi covjek raritet
Sto se tice ovih malogradjanskih poriva da se tu kupuje da se kao bude vidjen, ne znam bas da li je to istina, mada me ne bi zacudilo. Jest mi se jednom desilo da stojim na kasi, okrenem se za nekim dobrim guzovima, kad iza mene Zeljko Bebek
U zgradi sam imao onaj srbijanski Maxi, ali sam u njemu kupovao bas ono kada mi je bilo mrsko ici do Mercatora, jer je bio zivi odron, preskup, izbor nikakav, osoblje ko na stocnoj pijaci se ponasalo
Konzum je sad zavladao re(j)onom Pofalici-Malta, jer pored Koreje, starog Merkatora, Sipada, imaju jos dva mala Konzuma u ulici Marka Marulica. Mnogo je kume.
Jos sad evo Galeriju ukusa u Alti pretvaraju u Konzum ove sedmice, pa ne znam gdje cu ubuduce jesti na pauzama
P.S. Nemojte LIDL navoditi kao sinonim za kvalitet, Tita vam
-
the_stick
#224 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Izvini. Ne sumnjam ja da su svjetla pogasena, samo sam htio reci da objekat i dalje pripada Mercator grupaciji. Konzum je preuzeo 'samo' maloprodajni lanac, isto kao sto je nekad davno od VF-a preuzeo maloprodaju, a VF zadrzao objekte. Helem, iako mi je fakat muka od cinjenice da je Konzum preuzeo pola grada, ne mozemo im bas sve grijehe prisivati. Mozda je Mercator uveo politiku gasenja svjetla da se malo 'sveti' Konzumu. Koliko znam, one ostale radnje tipa Intersport, Modiana itd., koje su i dalje u vlasnistvu Mercatora, nedeljom rade do 4-5. Mozda im je bilo ceif da potjeraju preostale Konzumove musterije. Nemam pojma, bezveze nagadjam oko toga zasto je doslo do gasenja svjetla, ali opet kazem - Konzumov je supermarket (a i njega su vjerovatno uzeli u najam), a ostatak objekta je Mercator.rizibizi wrote:Ne znam jesu li babe ili zabe ili babine zabe ali ja znam da sam izasao iz garaze ko vampir, pa ti vidi. Juce sam obavio svoju prvu kupovinu, prije je bio paradoks pa je guzva bila samo na brzoj kasi, sad je guzva na svim kasama. Stoji covjek na kasi, puna kolica istresao na traku a teta isto teravija, uzme pa pola minute pauze pa prevuce preko citaca, pa opet pauza pa novi artikl i kaze kako je dosla u ispomoc da im pokaze kako se treba raditi. Ako budu onako radili ja fasungu komotno mogu u utorak da obavim i vratim se u petak da platim dok kasirka sve provuce. Sta je ono na vocu nema vise onih "ljudi u zelenom" nego bas samoposluga?the_stick wrote: Nemojte mijesati babe i zabe. Konzum je preuzeo supermarket, ne i cijeli objekat.
@Wolf, u pitanju je uzivanje u kupovini, onaj osjecaj kad mozes da pogledas cijenu na polici,uzmes artikl ako ti odgovara i odes na kasu i znas da ces toliko platiti, prostrano, sve frisko, nikad za vise od 5 godina nisam ama bas nikakvu neprijatnost tamo dozivio niti imao potrebe da nekom sastavim sve na kamaru zbog necega. Zato je bio bolji od Konzuma i ostalih.
- DaffyDuck
#225 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Da, uzelu su u najam od firme Merkator, ali to ti je samo organizacija posla. U sustini Agrokor je vlasnik i Merkatora i Konzuma. To sto su oni (za sad) podijelili poslove tako... I konce vuce uprava Konzuma. I nad Merkatorom i nad Konzumom.