Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post Reply
sanjin_1

#201 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by sanjin_1 »

Umalo popisivac wrote: , al ja ovdje o tome kako su se Hrvati toboze sami protjerali sa vama a vi eto samo gledali. .
dio hrvatskih stanovnika iz srednje Bosne
je otišao dobrovoljno, dok je druge HVO iselio uz primjenu sile.

http://icty.org/x/cases/prlic/tjug/bcs/ ... ry_bcs.pdf
Objasni Haškom tribunalu i pomozi "uznicima"... :izet:
sanjin_1

#202 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by sanjin_1 »

Umalo popisivac wrote:
kukion wrote:
Umalo popisivac wrote:Ma ne ljutim. Jednostavno mi se pojedini gadite.
Zasto onda ne odes u Hrvatsku da zivis?
Zato sto me HVO nije protjerao. :lol: .
Naravno da te nije protjerala ta kvazi-teroristička oružana formacija kad te branila Armija RBiH. Da nas nije bilo i tebe bi protjerali baš kao što su protjerali tvoje sunarodnike iz srednje Bosne..
sanjin_1

#203 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by sanjin_1 »

rebalans wrote:
sanjin_1 wrote:
Umalo popisivac wrote: , al ja ovdje o tome kako su se Hrvati toboze sami protjerali sa vama a vi eto samo gledali. .

Objasni Haškom tribunalu i pomozi "uznicima"... :izet:

šta znači to "uznik", jel to nešto slično kao šehid, mudžahedin?
USKRSNA ČESTITKA IZ GRACA - DARIO KORDIC I OSTALI UZNICI - ZELE SRETAN USKRS!
Ovi "rvacki vitezovi" mogu ti ponuditi puno dostatnije objašnjenje.. :mrgreen:
Umalo popisivac

#204 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by Umalo popisivac »

sanjin_1 wrote: Naravno da te nije protjerala ta kvazi-teroristička oružana formacija kad te branila Armija RBiH. Da nas nije bilo i tebe bi protjerali baš kao što su protjerali tvoje sunarodnike iz srednje Bosne..

:lol:

Ta ti je dobra. Pa dio ljudi otisao, a dio odvucen za njihovo dobro. Od tih sto su ostali mnogi se nisu dobro proveli od te "zastitnicke" ABiH.
sanjin_1

#205 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by sanjin_1 »

Umalo popisivac wrote:
sanjin_1 wrote: Naravno da te nije protjerala ta kvazi-teroristička oružana formacija kad te branila Armija RBiH. Da nas nije bilo i tebe bi protjerali baš kao što su protjerali tvoje sunarodnike iz srednje Bosne..

:lol:

Ta ti je dobra. Pa dio ljudi otisao, a dio odvucen za njihovo dobro. Od tih sto su ostali mnogi se nisu dobro proveli od te "zastitnicke" ABiH.

koji dio od ovog boldanog nisi razumiJo ?
sanjin_1

#206 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by sanjin_1 »

rebalans wrote:
sanjin_1 wrote:
Ovi "rvacki vitezovi" mogu ti ponuditi puno dostatnije objašnjenje.. :mrgreen:

njih nema na forumu. ne čekaju oni ovdje zlatne kašike...

jei ti dobio svoju? daj ju uslikaj da vidimo? :mrgreen:
Naravno da Hin neJma na forumu...eno ih bore se za Clobodu 'rvaCkog naroda..nasukaše se na "branik" šta li već....zato su valjda "uznici"

a zlatne kašike ne čekam. Sad smo prešli u fazu zlatnih lopata. Male nam kašike a lopatom moremo viŠLJe zagrabit..znaš onu starinsku "laHko je zagrabit kad imaš okle'N" ..zato tebi bogami da mi je dati i zlatni rovokopaĆ opet bi biJo kokuz, hasli nemaš okleN zagrabit... (lemuzina iz Međugorja se ne pika..to je ipak sadaka) :mrgreen:
sanjin_1

#207 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by sanjin_1 »

rebalans wrote:
sanjin_1 wrote: koji dio od ovog boldanog nisi razumiJo ?
stilom podsjećaš na onog gnoma iz mostara što ima neki portal pod sobom sa vječitim zadatkom demontaže Herceg-Bosne... Ne mogu se sjetiti imena, znam da se isto tako ko ti kreveljio na ono "ići-mići-Ahmići..."
Vjeruj, ti mene stilom ne podsjećaš ni našta i to bukvalno..
A o kojem se portalu radi ? ima ih pun milokliz i to u srcu imaginarnog "stonog" pa nisam siguran na koji misliš...
A gdje se ja "kreveljim" čak i u bilo kakvom kontekstu spominjanja Ahmića? Ako more da mi postaviš taj citat ?

Eh sad, što se tiĆe kreveljenja, znam da vam smeta...ali et ako vam šta znači neću više tako mi tvog "legitimiteta" :lol:
Ali vidi brato maaajke tiiii, shvati da ste vi meni šega golema i svaki put kad vas vidim kako čoporativno nasrnete na klix sa šupljim pričama o "treČem samo što nije" ili o "treČem o kojem se priča" ili "izvještaju krizne grupe gdje je ukidanje konstitutivnosti poželjeno" ili o "demografskoj ekspanziji "legitimnog" naroda" i ostalim glupostima koje se sruše ko kula od karta pri prvom dodiru sa relnosti, u meni izazovete samo nagon za smijehom.....haj pošteno reci bi li se ti kreveljio i šprdo da si na mom mjestu ? Naravno da bi..more li? More ! evo ruke :mrgreen:
Dozer

#208 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by Dozer »

Usput receno, Srbi su radili iste stvari vezano za preseljavanje stanovnistva iz Vogosce, Ilijasa, Ilidze... Ko nije zelio milom, isao je silom.
sanjin_1

#209 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by sanjin_1 »

Dozer wrote:Usput receno, Srbi su radili iste stvari vezano za preseljavanje stanovnistva iz Vogosce, Ilijasa, Ilidze... Ko nije zelio milom, isao je silom.
Džaba ti je to pričati. Pored toliko materijalnih dokaza i televizijskih priloga, oni će i dalje prdit o "zločinačkoj Harmiji koja ih je etnički očistila"...ali ne treba im dozvoliti da šire takvu demagogiju i svaku nihovu odvalu ove vrste treba demantovati relavantnim dokazima. Bar tih dokaza ima u izobilju i svakom su dostupni.
Međutim, ovdje se ne radi o neznanju. Naime, ovdje se radi o svjesnom dezinformisanju vlastite javnosti. Utjerivanje psihoze straha od drugog i drugačijeg, veoma je moćno oružje u održavanju napetosti koja donosi siguran politički profit. Sve je to politički de ja vue. Zato ih ja i "prcam" svojim "nacionalizmom" (namjerno navodnici) i to do te mjere da postane degutantno i njima samima a to je sve za njihovo vlastito dobro. Valjda nekad skontaju da svaka batina ima dva kraja.
ma jok

#210 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by ma jok »

Zato su se svi nakon rata vratili...
Dozer

#211 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by Dozer »

Nikad oni to nece skontati...
Da sve bude gore, imas i masu muslimana iz Sandzaka koji su takodjer ubijedjeni u sve te price. Nedavno u kafani, zaq stolom pored, cujem (nisam prisluskivao, ali cuo jesam) kako lik, ocito sarajlija, objasnjava sandzakliji (ocitom, po govoru) kako on (sarajlija) nije musliman, a ni Bosnjak.
A ovaj ga onda pita - pa otkud ti u ABiH?!
sanjin_1

#212 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by sanjin_1 »

Dozer wrote:Nikad oni to nece skontati...
Da sve bude gore, imas i masu muslimana iz Sandzaka koji su takodjer ubijedjeni u sve te price. Nedavno u kafani, zaq stolom pored, cujem (nisam prisluskivao, ali cuo jesam) kako lik, ocito sarajlija, objasnjava sandzakliji (ocitom, po govoru) kako on (sarajlija) nije musliman, a ni Bosnjak.
A ovaj ga onda pita - pa otkud ti u ABiH?!
Hoće, moraće skontati jer jednostavno ne može drugačije.
I naravno da imaš i masu ljudi koji su bili na našoj strani a podložni su takvim stereotipima. Što je naravno glupost......bezbroj je primjera koji takvo nešto demantuju.
sanjin_1

#213 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by sanjin_1 »

rebalans wrote:
sanjin_1 wrote:
rebalans wrote:
stilom podsjećaš na onog gnoma iz mostara što ima neki portal pod sobom sa vječitim zadatkom demontaže Herceg-Bosne... Ne mogu se sjetiti imena, znam da se isto tako ko ti kreveljio na ono "ići-mići-Ahmići..."
Vjeruj, ti mene stilom ne podsjećaš ni našta i to bukvalno..
A o kojem se portalu radi ? ima ih pun milokliz i to u srcu imaginarnog "stonog" pa nisam siguran na koji misliš...
A gdje se ja "kreveljim" čak i u bilo kakvom kontekstu spominjanja Ahmića? Ako more da mi postaviš taj citat ?

Eh sad, što se tiĆe kreveljenja, znam da vam smeta...ali et ako vam šta znači neću više tako mi tvog "legitimiteta" :lol:
Ali vidi brato maaajke tiiii, shvati da ste vi meni šega golema i svaki put kad vas vidim kako čoporativno nasrnete na klix sa šupljim pričama o "treČem samo što nije" ili o "treČem o kojem se priča" ili "izvještaju krizne grupe gdje je ukidanje konstitutivnosti poželjeno" ili o "demografskoj ekspanziji "legitimnog" naroda" i ostalim glupostima koje se sruše ko kula od karta pri prvom dodiru sa relnosti, u meni izazovete samo nagon za smijehom.....haj pošteno reci bi li se ti kreveljio i šprdo da si na mom mjestu ? Naravno da bi..more li? More ! evo ruke :mrgreen:

A jesi, izgleda - TI SI TAJ!

Nije lako biti stasom hobit medju hercegovačkim gazijama i šehidima... Stvarno, nije to lako, izgledaš ko dajguz a kako u jednoj takvoj sredini objasniti da patiš na "momke", olajavaš svoje susjede a potajno se vjerojatno nadaš da ti kakav kršni škutor sa ustaškom kapom na glavi dobro isfreza šupak...
:lol: :lol:
A jesi, izgleda - TI SI TAJ!
Koji "TAJ" ?
Nije lako biti stasom hobit medju hercegovačkim gazijama i šehidima
Pa ko ti je kriv ? Zato se obrati ćaći što te napravio takvog degenastog
Stvarno, nije to lako
Pa ne znam šta želiš od mene? Eto susjećam sa tobom. Jeli ti sad lakše ? :D
izgledaš ko dajguz a kako u jednoj takvoj sredini objasniti da patiš na "momke", olajavaš svoje susjede a potajno se vjerojatno nadaš da ti kakav kršni škutor sa ustaškom kapom na glavi dobro isfreza šupak.
Ti si se hasli zajebo. ...ti fakat misiliš da sam Ivan Šušnjar glavom i bradom? :shock:
sanjin_1

#214 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by sanjin_1 »

rebalans wrote:
sanjin_1 wrote: Ti si se hasli zajebo. ...ti fakat misiliš da sam Ivan Šušnjar glavom i bradom? :shock:
Ne znam za glavu i bradu ali bi kakav škutor moro posvjedočit da nisi i dupetom... :lol:
Ihhhh vama škutorima vazda muško dupe na pameti...valjda vam ostalo od one dumine "ispovidi pa pričepi"..pardon pričesti..
155_mm

#215 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by 155_mm »

tema je zapocela time kako su balije najebale jer eto hrvati imaju a srbi ce da dobiju EU papire. vjerovati da ce ova tri jahaca apokalipse na celu srbije (irinej - nikolic -vucic) odvesti srbiju u EU moze samo budala.
ali kad se vidjelo da bosnjo nikakve stete nema sto drugi odlaze onda se okrenula prica na sanski most kako se bosnje samo zene i odlaze.
hahahahahahhhahhahhahhaahahhhhh
stvarno jadniji argumentacija nisam odavno vidio.
i na kraju kao i uvijek rat, zlocini jer to uvijek prolazi kad nestane argumenata.
wolf07

#216 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by wolf07 »

155_mm wrote:tema je zapocela time kako su balije najebale jer eto hrvati imaju a srbi ce da dobiju EU papire. vjerovati da ce ova tri jahaca apokalipse na celu srbije (irinej - nikolic -vucic) odvesti srbiju u EU moze samo budala.
ali kad se vidjelo da bosnjo nikakve stete nema sto drugi odlaze onda se okrenula prica na sanski most kako se bosnje samo zene i odlaze.
i na kraju kao i uvijek rat, zlocini jer to uvijek prolazi kad nestane argumenata.
:thumbup:
Hafis

#217 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by Hafis »

Ja ne vidim razloga za uzbunu...i kakve veze ima tko će dobiti papire a tko neće. Pa majka mu stara jel rahat patnja ili nije...i ono bi još i papire.
Znači tko se najviše napati taj će ''pobijediti'', kad - tad. Jal' na ovom dunjaluku jal' na ahiretu.
ma jok

#218 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by ma jok »

Sutra kad Ante iz Mostara i Momir iz Banja Luke stave putovnicu/pasos u dzep i uzmu kredit po mizernoj kamatnoj stopi a Fikret bude gulio pola kredita za kamate druga ce se pjesma pjevati.
A takvih pogodnosti na hiljade...
wolf07

#219 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by wolf07 »

ma jok wrote:Sutra kad Ante iz Mostara i Momir iz Banja Luke stave putovnicu/pasos u dzep i uzmu kredit po mizernoj kamatnoj stopi a Fikret bude gulio pola kredita za kamate druga ce se pjesma pjevati.
A takvih pogodnosti na hiljade...
Cekaj, jel to hoces da kazes da ce i u bankama traziti da vide ciji pasos imas??? Ljudi na cemu ste vi?
ma jok

#220 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by ma jok »

Putovnica/pasos se pokaze na granici.
Jedni ce kredit moci uzeti izvan BiH a jedni nece.
Nebitno, to je samo jedan mali primjer. Biti gradjanin EU nije mala stvar. EU na razne nacine brine o svojim gradjanima al to je za Zlatkove i Bakirove bojovnike visa matematika.
wolf07

#221 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by wolf07 »

ma jok wrote:Putovnica se pokaze na granici.
Jedni ce kredit moci uzeti van BiH i jedni nece.
Aha, znaci ti fino spakujes pasos u dzep, zategnes kopacke i iz Citluka raspalis direkt u Bec. I tamo se desava sljedece:

- Guten tag!

- Guten tag, ja bi kredit!

- Nema frke, a gdje vi radite?

- U Citluku u mrskoj Bosni i Hercegovini.

- Zao mi je, mi kredite ne dajemo drzavljanima BiH.

- Ali ja imam i hrvatski pasos!

- Eh, onda nema frke!

I svi su zivjeli sretno i veselo samo su sve balije pocrkale jer nisu mogli da dobiju kredite pod super povoljnijim uslovima jer nisu imali pasos Hrvatske niti Srbije.

:kiss: Hajde sad na spavanje!
ma jok

#222 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by ma jok »

wolf07 wrote:
Aha, znaci ti fino spakujes pasos u dzep, zategnes kopacke i iz Citluka raspalis direkt u Bec. I tamo se desava sljedece:

- Guten tag!

- Eh, onda nema frke!

I svi su zivjeli sretno i veselo samo su sve balije pocrkale jer nisu mogli da dobiju kredite pod super povoljnijim uslovima jer nisu imali pasos Hrvatske niti Srbije.

Pa da, drzavljani Hrvatske imaju mogucnost da uzmu kredit u Hrvatskoj po 6% ili negdje drugdje u EU po 3% kamate. Naravno sve zavisi od banke do banke, neke cak ne dozvoljavaju tu mogucnost, zavisi od poslovne politike. http://www.specijalist.hr/hr/info-centa ... s-6-posto/
U svakom slucaju za Antu, drzavljanina Hrvatske iz Mostara, i jedna i druga varijanta je povoljnija nego da u Sarajevu digne krediti od 12% kamate. Taj od 12% kamete ces dizati ti jer nemas mogucnost da uzmes drugi. Bakir i Zlatko misle da je to tebi sasvim dovoljno a i ti se slazes, jel tako?
zrakomlat

#223 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by zrakomlat »

155_mm wrote:tema je zapocela time kako su balije najebale jer eto hrvati imaju a srbi ce da dobiju EU papire. vjerovati da ce ova tri jahaca apokalipse na celu srbije (irinej - nikolic -vucic) odvesti srbiju u EU moze samo budala.
:thumbup:
cindrlimindrli

#224 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by cindrlimindrli »

ma jok wrote:
wolf07 wrote:

- Guten tag!

- Eh, onda nema frke!

Pa da, drzavljani Hrvatske imaju mogucnost da uzmu kredit u Hrvatskoj po 6% ili negdje drugdje u EU po 3% kamate. Naravno sve zavisi od banke do banke, neke cak ne dozvoljavaju tu mogucnost, zavisi od poslovne politike. http://www.specijalist.hr/hr/info-centa ... s-6-posto/
U svakom slucaju za Antu, drzavljanina Hrvatske iz Mostara, i jedna i druga varijanta je povoljnija nego da u Sarajevu digne krediti od 12% kamate. Taj od 12% kamete ces dizati ti jer nemas mogucnost da uzmes drugi. Bakir i Zlatko misle da je to tebi sasvim dovoljno a i ti se slazes, jel tako?
Ovo je novost u bankarskom svijetu, prvi put od kad postoje banke i izdavanje kredita dovoljno je samo reci da si Anto iz Mostara i da imas hrvatski pasos. Ostatak je puka formalnost, samo ti Antara reci kol'ko ti treba. Jebo ti S&P i sve kompanije koje odredjuju kreditni rejting za saharu. Golemo, matere mi.
sanjin_1

#225 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by sanjin_1 »

rebalans wrote:
sanjin_1 wrote:
rebalans wrote:
Ne znam za glavu i bradu ali bi kakav škutor moro posvjedočit da nisi i dupetom... :lol:
Ihhhh vama škutorima vazda muško dupe na pameti...valjda vam ostalo od one dumine "ispovidi pa pričepi"..pardon pričesti..
A kako bi ti znao dal je na pameti da to nisi detaljno ispito i osobno se uvjerio :)
Kako neću znati ...evo od kada si došo na forum samo pričaš o muškom prknu
Post Reply