Mislis trijaza! Nego, kad vec nevjernici spoznaju da su pred Babom onda ne sumnjam da ce biti onih koji nece poslusati, ja prvi!Towelie wrote:Nisi razumela. Nije to pravi Dzehennem, vec samo izgleda kao da je vatra, a u ustvari nije. I ne samo to, ljudi ce tada videti Allaha swt i znace da im je On gospodar, pa kada im On nesto naredi, oni iskreni medju njima ce sigurno poslusati naredbu. Licemeri nece. I tako ce se izvrsiti distinkcija izmedju vernika i nevernika.svako ce odbiti jer kako je opisana patnja nema tog bica koje ce smjeti skociti u to.nema mi logike ovo,jer Bog koji je bez granica snagom i svemoci da iskusa trunku od nemocnog insana.Ako ja ne bih iskusavala time ljude,kako ce onda svemilosni Bog?! Oprosti mi Boze,ali ja te zamisljm boljeg,a ti to jesi
A propo iskusenja, svi smo iskusani. I to najvise oni sa najvisim imanom. Kvantitet i kvalitet iskusenja je proprocionalan jacini verovanja.
Zašto je potrebna religija?
- NIN
#201 Re: Zašto je potrebna religija?
- IcedMFEarth
- nasa
#203 Re: Zašto je potrebna religija?
I meni je taj test malo cudan ...
Nego, kako @apsidejzi stalno pominje hologram, neki dan reko hajde da vidim, aj ...dobro oni sto si ih ti pominjao kao izvor ali sta sve ima, teorija zavjere, ovo, ono, potrosih 3 sata, jedva sam zaspala
Nego, kako @apsidejzi stalno pominje hologram, neki dan reko hajde da vidim, aj ...dobro oni sto si ih ti pominjao kao izvor ali sta sve ima, teorija zavjere, ovo, ono, potrosih 3 sata, jedva sam zaspala
-
m_l
#204 Re: Zašto je potrebna religija?
A-a, do tebe Objava vec doprla, al' ne's da slusas.NIN wrote:Mislis trijaza! Nego, kad vec nevjernici spoznaju da su pred Babom onda ne sumnjam da ce biti onih koji nece poslusati, ja prvi!Towelie wrote:Nisi razumela. Nije to pravi Dzehennem, vec samo izgleda kao da je vatra, a u ustvari nije. I ne samo to, ljudi ce tada videti Allaha swt i znace da im je On gospodar, pa kada im On nesto naredi, oni iskreni medju njima ce sigurno poslusati naredbu. Licemeri nece. I tako ce se izvrsiti distinkcija izmedju vernika i nevernika.svako ce odbiti jer kako je opisana patnja nema tog bica koje ce smjeti skociti u to.nema mi logike ovo,jer Bog koji je bez granica snagom i svemoci da iskusa trunku od nemocnog insana.Ako ja ne bih iskusavala time ljude,kako ce onda svemilosni Bog?! Oprosti mi Boze,ali ja te zamisljm boljeg,a ti to jesi
A propo iskusenja, svi smo iskusani. I to najvise oni sa najvisim imanom. Kvantitet i kvalitet iskusenja je proprocionalan jacini verovanja.
- Towelie
#205 Re: Zašto je potrebna religija?
Brisite ovo i banujte majmuna.
- dustaban
#206 Re: Zašto je potrebna religija?
Gospode Boze koje budalastine... o Tebi!
Da sam ja ti, za one koji te ovako opisase napravio bih taj yebeni pakao i njih tu smjestio.
A ove sto im povjerovase poslo bih u pichku materinu... da se nanovo rode i budu pametniji u drugom pokusaju!
Da sam ja ti, za one koji te ovako opisase napravio bih taj yebeni pakao i njih tu smjestio.
A ove sto im povjerovase poslo bih u pichku materinu... da se nanovo rode i budu pametniji u drugom pokusaju!
- apsidejzi
#207 Re: Zašto je potrebna religija?
hahaahahahanasa wrote:I meni je taj test malo cudan ...
Sto ne rece da trazis da te odmah uputim na pravo mjesto
PS: Leonard je profesor fizike na Standford univerzitetu.
Last edited by apsidejzi on 22/08/2014 23:11, edited 1 time in total.
- NIN
#208 Re: Zašto je potrebna religija?
Sta cu, pokusam mu objasnit, ako ne bude islo, valja ispastat. Uglavnom, svjestan sam mogucnosti i spreman sam na tu opciju. Ako nista, bit cu iskren!m_l wrote:A-a, do tebe Objava vec doprla, al' ne's da slusas.
- insomnia78
#209 Re: Zašto je potrebna religija?
E jebaji ga vala @NIN
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
- NIN
#210 Re: Zašto je potrebna religija?
Sto ba!? Ja uvijek ostavljam prostora za nova saznanja, jebiga, nikad ne znas.insomnia78 wrote:E jebaji ga vala @NIN
Ono, ako cemo pravo, to i jeste bit naucne metodologije i nacina razmisljanja.
-
Chagalj
#211 Re: Zašto je potrebna religija?
a kako cemo mi spoznati i dokuciti zivot poslije smrti, sudnji dan, raj i pakao na svoju ruku bez objave, nikako.NIN wrote:Imal sta da si sam spoznao, misa mu? Mani se Kurana for Dummies!Chagalj wrote:Hadis , o desavanjima na sudnjem danu, i Allahov dolazak na sudnji dan...
moje razmisljanje je usmjereno sa kuranom i hadisima
- insomnia78
#212 Re: Zašto je potrebna religija?
Mislio sam na ono upozorenjeNIN wrote:Sto ba!? Ja uvijek ostavljam prostora za nova saznanja, jebiga, nikad ne znas.insomnia78 wrote:E jebaji ga vala @NIN![]()
- NIN
#213 Re: Zašto je potrebna religija?
Jasno, stoji!insomnia78 wrote:Mislio sam na ono upozorenje
Banned user for reason “krsenje pravila foruma”
» punotoga
mjesec
Banned user for reason “krsenje pravila foruma”
» zlokruhovic
2 sedmice
- dustaban
#214 Re: Zašto je potrebna religija?
Omedjeno, prijatelju (ne nisam zaboravio sta si ti meni govorio, ali meni moja nevjera brani da budem osvetoljubiv), tvoje razmisljanje je omedjeno. Ti jos nisi spoznao cari slobodnog razmisljanja.Chagalj wrote: moje razmisljanje je usmjereno sa kuranom i hadisima
Kad bi se oslobodio tih stega, poceo bi citirati neke druge knjige, a nakon toga bi nesto i napisao... iz svoje glave.
I vjeruj mi, sam bi sebe iznenadio!
Probaj, ako mislis da je to grijeh slobodno ga prebaci meni
-
Chagalj
#215 Re: Zašto je potrebna religija?
dustaban wrote:Omedjeno, prijatelju (ne nisam zaboravio sta si ti meni govorio, ali meni moja nevjera brani da budem osvetoljubiv), tvoje razmisljanje je omedjeno. Ti jos nisi spoznao cari slobodnog razmisljanja.Chagalj wrote: moje razmisljanje je usmjereno sa kuranom i hadisima
Kad bi se oslobodio tih stega, poceo bi citirati neke druge knjige, a nakon toga bi nesto i napisao... iz svoje glave.
12. Nevjrenici govore vjernicima: "Slijedite naš put, a mi ćemo nositi grijehe vaše!’ – a ne bi ponijeli nijedan grijeh njihov, oni samo lažu,Probaj, ako mislis da je to grijeh slobodno ga prebaci meni
13. ali će, sigurno, vlastito breme i breme onih koje su u zabludu odveli nositi, i za laži koje su iznosili, doista, će na Sudnjem danu odgovarati.
18. I nijedan grešnik neše grijehove drugog nositi; ako grijehovima pretovareni pozove da mu se ponesu, niko mu ih neće ponijeti, pa ni rođak. (Kur'an)
- insomnia78
#216 Re: Zašto je potrebna religija?
A sto se tice ovog, tako nekako otprilike i ja kontamNIN wrote:Sto ba!? Ja uvijek ostavljam prostora za nova saznanja, jebiga, nikad ne znas.insomnia78 wrote:E jebaji ga vala @NIN![]()
- dustaban
#217 Re: Zašto je potrebna religija?
19. E jebiga... ovo nije zivo stvorenje vec neki softver!Chagalj wrote:dustaban wrote:Omedjeno, prijatelju (ne nisam zaboravio sta si ti meni govorio, ali meni moja nevjera brani da budem osvetoljubiv), tvoje razmisljanje je omedjeno. Ti jos nisi spoznao cari slobodnog razmisljanja.Chagalj wrote: moje razmisljanje je usmjereno sa kuranom i hadisima
12. Nevjrenici govore vjernicima: "Slijedite naš put, a mi ćemo nositi grijehe vaše!’ – a ne bi ponijeli nijedan grijeh njihov, oni samo lažu,Probaj, ako mislis da je to grijeh slobodno ga prebaci meni
13. ali će, sigurno, vlastito breme i breme onih koje su u zabludu odveli nositi, i za laži koje su iznosili, doista, će na Sudnjem danu odgovarati.
18. I nijedan grešnik neše grijehove drugog nositi; ako grijehovima pretovareni pozove da mu se ponesu, niko mu ih neće ponijeti, pa ni rođak. (Kur'an)
-
Bujrum majstore
#218 Re: Zašto je potrebna religija?
Grijesis jer govoris u moje ime a ti nisi ja, ja sam vrlo jako vjerovao u Bogakerima1 wrote:Pa znam tako sto da si ga vjerovao ne bi postojala sila koja bi te nagovorila ili natjerala da ne vjerujes.Ti si vjerovao u religijsko ucenje,izmijesano s Bogom nisi znao odvojiti Boga od svega zato kad si pustio,pustio si sve.Bujrum majstore wrote:Ok, sad ispade da ti bolje od mene znas u sta sam ja vjerovao a u sta nisam, cool.
Ipak, bio sam vjernik tj. vjerovao sam u Boga, jezio se kad ga neko opsuje, teske stvari u zivotu
preguravao sa vjerom u njega da to sve ima smisla i da je negdje drugo bolje i bla bla bla.
Dakle, vjerovao sam u Boga...vise ne vjerujem.
i mogu ti reci da sam puno sretniji i rastereceniji bez njega.
Znam, ovo je tebi nepojmljivo jer razmisljas iz svoje vizure i samo svoje vizure.
- apsidejzi
#219 Re: Zašto je potrebna religija?
A sta te konkretno cini sretnijim. Ima li neka radnja, dozivljaj, iskustvo koje kada se odigra, ti kazes: o jest bolje sto vise nisam vjernik?Bujrum majstore wrote:Grijesis jer govoris u moje ime a ti nisi ja, ja sam vrlo jako vjerovao u Bogakerima1 wrote:Pa znam tako sto da si ga vjerovao ne bi postojala sila koja bi te nagovorila ili natjerala da ne vjerujes.Ti si vjerovao u religijsko ucenje,izmijesano s Bogom nisi znao odvojiti Boga od svega zato kad si pustio,pustio si sve.Bujrum majstore wrote:Ok, sad ispade da ti bolje od mene znas u sta sam ja vjerovao a u sta nisam, cool.
Ipak, bio sam vjernik tj. vjerovao sam u Boga, jezio se kad ga neko opsuje, teske stvari u zivotu
preguravao sa vjerom u njega da to sve ima smisla i da je negdje drugo bolje i bla bla bla.
Dakle, vjerovao sam u Boga...vise ne vjerujem.
i mogu ti reci da sam puno sretniji i rastereceniji bez njega.
Znam, ovo je tebi nepojmljivo jer razmisljas iz svoje vizure i samo svoje vizure.
-
Bujrum majstore
#220 Re: Zašto je potrebna religija?
Sve.apsidejzi wrote: A sta te konkretno cini sretnijim. Ima li neka radnja, dozivljaj, iskustvo koje kada se odigra, ti kazes: o jest bolje sto vise nisam vjernik?
- dustaban
#221 Re: Zašto je potrebna religija?
Tacan odgovor na ovo pitanje je, zapravo - NISTA!Bujrum majstore wrote:Sve.apsidejzi wrote: A sta te konkretno cini sretnijim. Ima li neka radnja, dozivljaj, iskustvo koje kada se odigra, ti kazes: o jest bolje sto vise nisam vjernik?
Samo pitanje potvrdjuje religijsku utopiju da vjerovanje/nevjerovanje mora imati posljedice !
Prestankom religijskog ropstva covjeku se ne desava nista cudno, ni nabolje ni nagore, sto samo potvrdjuje besmisao religije.
Ali se zato desava nesto najkorisnije sto se covjeku, razumnom bicu, moze desiti. Desava mu se vlastita pamet!
-
Bujrum majstore
#222 Re: Zašto je potrebna religija?
Moze i tako, sustina je ista.dustaban wrote:Tacan odgovor na ovo pitanje je, zapravo - NISTA!Bujrum majstore wrote:Sve.apsidejzi wrote: A sta te konkretno cini sretnijim. Ima li neka radnja, dozivljaj, iskustvo koje kada se odigra, ti kazes: o jest bolje sto vise nisam vjernik?
Samo pitanje potvrdjuje religijsku utopiju da vjerovanje/nevjerovanje mora imati posljedice !
Prestankom religijskog ropstva covjeku se ne desava nista cudno, ni nabolje ni nagore, sto samo potvrdjuje besmisao religije.
Ali se zato desava nesto najkorisnije sto se covjeku, razumnom bicu, moze desiti. Desava mu se vlastita pamet!
- IcedMFEarth
#223 Re: Zašto je potrebna religija?
Prvo oslobođen svih strahova da me neko gleda sve šta radim i čak mi misli čita. Mogu se zabavljati i seksati s curom/curama da se ne oženim. Mogu s rajom otići na pivo, a da me niko zbog toga ne zapali. Kad sam nervozan mogu fino opsovati, a da me niko baci u vatru. Ne moram pet puta na dan jogu raditi, pogotovo onu jutarnju da u 5 ustanem. Ne moram u julu 18 sati durati bez vode i jela. Imam potpuno isti pogled na sve ljude. Kad nema cure ima desanka. Ne moram godišnju platu izdvojiti da odem u Meku. To mi za sad pada na pamet, sigurno ima jošapsidejzi wrote: A sta te konkretno cini sretnijim. Ima li neka radnja, dozivljaj, iskustvo koje kada se odigra, ti kazes: o jest bolje sto vise nisam vjernik?
I da, gole trebe
Sad ćete reći jesam nemoralan i razvratnik, kako je moj život prazan i plitak
- apsidejzi
#224 Re: Zašto je potrebna religija?
Pa zar ne vidis da si sam sebi to rekao. Ti si i sam svjestan da je sve nabrojano plitko i prazno ne mora ti niko to eksplicitno reci. Al, ok. Prihvatam kao odgovor.IcedMFEarth wrote: Sad ćete reći jesam nemoralan i razvratnik, kako je moj život prazan i plitak
- apsidejzi
#225 Re: Zašto je potrebna religija?
Eh sad, sve je veoma rastezljiv odgovor kao i nista sto dustaban predlozi (ekstremiBujrum majstore wrote:Sve.apsidejzi wrote: A sta te konkretno cini sretnijim. Ima li neka radnja, dozivljaj, iskustvo koje kada se odigra, ti kazes: o jest bolje sto vise nisam vjernik?