Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#201 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by Domaci izdajnik »

Kriza na vrata ljubav kroz prozor. Bogati se razvode zbog raznih hirova, govorimo o običnom plebsu.
_mufljuz_

#202 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by _mufljuz_ »

Lajavikrelac wrote:Problem je što pucaju brakovi i nastaje raspad sistema čim se pojavi prvi problem. Čim počne prva kriza i neimanje para za neke stvari počinju čarke i svađe, koja se obično završi pakovanjem prnja mlade i nazad kod roditelja....vidio i čuo x puta :oops:
:thumbup:
nightvision

#203 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by nightvision »

Sunny-7 wrote: Nisi skontao. I mislila sam na te tanjeze koji varaju, koji nemaju osjecaj odgovornosti prema porodici, koji dozvole da se zbog vlastitog cejfa raspadne porodica. Ne postoje ideali, i svakako da se u svakoj relaciji kad tad pojave problemi
a mozda se ti nisi pravilno izrazila, ili se nismo razumjeli, jer tanak je karakter i kod partnera koji dizu ruke od braka i iz drugih razloga a ne samo prevare, kao sto rekose vec, kada se poremete finansije neki odmah dizu sidro, a ima i onih gdje zahladne odnosi jer ne poklanjaju paznju jedno drugom, i mjesto da se proba oziviti to "nesto" i sacuvati brak, lakse je ne potruditi se se i otici.. ima raznih tankih karaktera, nikada ne znas kada ce neciji isplivati...
Domaci izdajnik

#204 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

I još nešto, većina današnjih djevojaka smatra da sam čin udadbe treba da im obezbijedi sve: stan, auto, manikir, pedikir, zimovanje, ljetovanje, novu godinu u Beču, Manolo cipele, novu torbu svaki mjesec, a ona da povremeno raširi noge za sve to....I kad nestane pažnja i mažnja adios!
JThomas

#205 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by JThomas »

a i to oprezno i dozirano i kao instrument ucjene i iznude :D
FrozenCastle

#206 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by FrozenCastle »

Nemojte se ženiti i opast će stopa razvoda.
Domaci izdajnik

#207 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Heh :) pa najveći uzrok razvoda je brak :mrgreen: Kolumbo :-)
sha_ba

#208 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by sha_ba »

Lajavikrelac wrote:I još nešto, većina današnjih djevojaka smatra da sam čin udadbe treba da im obezbijedi sve: stan, auto, manikir, pedikir, zimovanje, ljetovanje, novu godinu u Beču, Manolo cipele, novu torbu svaki mjesec, a ona da povremeno raširi noge za sve to....I kad nestane pažnja i mažnja adios!
a da niste malo krivi vi muski?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#209 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by Velkoski »

Jesmo.

Postali smo prave pičkice, ne znamo presjeć' kad treba, ne znamo lupit' šakom od stoL, ispunjavamo sve želje, gubimo živce da ona ne bi bila depresivna, zanemarujemo ostatak ženskog roda radi nje itd. itd.

Da skratim, prepustili smo dominaciju ženskom rodu i tu smo ga dobro popušili. :mrgreen:

Što bi moj dobri kolega rekao, danas postoji 5% pravih muškaraca i oni uživaju u svim blagodatima.
nightvision

#210 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by nightvision »

sha_ba wrote:a da niste malo krivi vi muski?
Jesmo, krivi smo. Sto nikad ne mozemo zaraditi dovoljno da ispunimo svaki hir gospodje primadone. Koliko god da das nije dosta. :shock: :lol:
Salim se. I muski su krivi. Uglavnom zato sto su se zenili. :lol:
Jokericious

#211 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by Jokericious »

Ozbiljno kod nas se najbolje ne zeniti. Najbolji zivot mozes imati. Samo lijepo je djecu imati. Imam jos vremena da odlucim. Nije lako. :D
Big Ang

#212 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by Big Ang »

Velkoski wrote:Jesmo.

Postali smo prave pičkice, ne znamo presjeć' kad treba, ne znamo lupit' šakom od stoL, ispunjavamo sve želje, gubimo živce da ona ne bi bila depresivna, zanemarujemo ostatak ženskog roda radi nje itd. itd.

Da skratim, prepustili smo dominaciju ženskom rodu i tu smo ga dobro popušili. :mrgreen:

Što bi moj dobri kolega rekao, danas postoji 5% pravih muškaraca i oni uživaju u svim blagodatima.

Nemamo istu definiciju pickice, izgleda.
sha_ba

#213 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by sha_ba »

ne, nisam mislila na to....
nego u pocetku dajete vise nego sto ste u mogucnosti, naviknete "dame" pa onda se hvatate za glavu... jbg, sve ima svoje i molim vas ne kukajte, kad je vec tak'a situacija :-)
nightvision

#214 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by nightvision »

Pa haman da vi na pocetku dobijete "demo" verziju a mi "trial" period. :lol:
sha_ba

#215 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by sha_ba »

nightvision wrote:Pa haman da vi na pocetku dobijete "demo" verziju a mi "trial" period. :lol:
ne znam, Hebu vas zene... to je ono sto vidim, lokalno :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#216 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by Velkoski »

#SamoKvalitet
sha_ba

#217 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by sha_ba »

Velkoski wrote:#SamoKvalitet
da je neko stariji napis'o, shvatila bi ozbiljno :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#218 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by Velkoski »

Mentalno sam star, vjeruj :P :lol:
sha_ba

#219 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by sha_ba »

a vidim :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
Appelsiiniankka

#220 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by Appelsiiniankka »

Kao sto neko rece lase se danas razvesti nego prije i zene imaju vise prava nego prije, u ovoj statistici sam sto posto siguran da je zena ta koja trazi razvod jer muskarac to rijetko radi, lakse nadje sta sa strane sto je takodjer nesta sto nije u redu

Uglavnom

Zena ce vise kukati bio brak dobar ili los zbog cega imas vise razvoda nego prije

Naravno isto ce tako zena napustiti nekoga ako joj partner ne odgovara sto se u 70 80 tim nije moglo jer su tada zene imali "plasljiv" stav prema muskarcu, jednostavno sada imaju pravo glasa sto je dobro

Uglavno ja mislim da, kao musko, nasi kvazi djecaci jednostavno nisu zreli za braka nikada u svojim jadnim zivotima, rijetko koji ima pristojan posao a iako ga ima radi ga zato sto mora donijeti hljeb na stol sto je ne zdravo za porodicnu zajednicu

Zena koliko god prava imala, sto je dobro, ipak je zena. Onda koliko god bila samostalna ako nema "MUSKARCA" pored sebe koji ce je podignuti iz najvecih govana ona nece biti zadovoljna i to je cinjenica, a musko ko musko kod nas realno je rijetkost jer nece rjesavati problem doskolovavanjem, zalaganjem na poslu, zalaganjem sa strane, nego ce jednostavno sarati okolo i samo sebe zadovoljavati naudeci svima oko sebe pocevsi od porodice.

Uglavno u kratko, novac je sve, od zivota do porodice do samozadovoljstva, nazalost ko je sretan bez novca laze jer ocigedno ne zaradjuje dovoljno i u to sam se sam uvjerio

Novac > samozadovoljstvo > porodica nazalost
sha_ba

#221 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by sha_ba »

jutro, kako je momcino? :mrgreen:
Sunny-7

#222 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by Sunny-7 »

nightvision wrote:
Sunny-7 wrote: Nisi skontao. I mislila sam na te tanjeze koji varaju, koji nemaju osjecaj odgovornosti prema porodici, koji dozvole da se zbog vlastitog cejfa raspadne porodica. Ne postoje ideali, i svakako da se u svakoj relaciji kad tad pojave problemi
a mozda se ti nisi pravilno izrazila, ili se nismo razumjeli, jer tanak je karakter i kod partnera koji dizu ruke od braka i iz drugih razloga a ne samo prevare, kao sto rekose vec, kada se poremete finansije neki odmah dizu sidro, a ima i onih gdje zahladne odnosi jer ne poklanjaju paznju jedno drugom, i mjesto da se proba oziviti to "nesto" i sacuvati brak, lakse je ne potruditi se se i otici.. ima raznih tankih karaktera, nikada ne znas kada ce neciji isplivati...
Mislim da sam bila sasvim jasna u svom postu. Vidim da je tvoje misljenje formirano na osnovu licnog iskustva, bas kao i moje. Rijetki su slucajevi gdje oba partnera zele razvod, a jos rijedji da oboje to isto zele iz istog razloga. I, kako se da primijetit, muskarcima su obicno krive zene za sve, a i mi obicno krivimo muskarce. Ma, isto sra...samo drugo pakovanje.
ElDzidziIbnDzo

#223 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by ElDzidziIbnDzo »

Bolje se rastaviti i nastaviti zivjeti ko insan,nego da ti neko ostatak zivota jebe zivce. Eh sad sto neko trpi zbog djece ili necega drugog,druga strana uzima sve vise fursata.I na kraju kad se covjek rastavi,kaze sebi pa sto sam bio budala i ovoliko dugo cekao.
prog321

#224 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by prog321 »

ElDzidziIbnDzo wrote:Bolje se rastaviti i nastaviti zivjeti ko insan,nego da ti neko ostatak zivota jebe zivce. Eh sad sto neko trpi zbog djece ili necega drugog,druga strana uzima sve vise fursata.I na kraju kad se covjek rastavi,kaze sebi pa sto sam bio budala i ovoliko dugo cekao.
Najlakse je dignuti sidro i otici.
kakavdanakneiskustvu

#225 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA

Post by kakavdanakneiskustvu »

prog321 wrote:
ElDzidziIbnDzo wrote:Bolje se rastaviti i nastaviti zivjeti ko insan,nego da ti neko ostatak zivota jebe zivce. Eh sad sto neko trpi zbog djece ili necega drugog,druga strana uzima sve vise fursata.I na kraju kad se covjek rastavi,kaze sebi pa sto sam bio budala i ovoliko dugo cekao.
Najlakse je dignuti sidro i otici.

a šta kad ne vidiš način kako dalje?
Post Reply