Sent from my iPhone using Tapatalk
Pitanje za SVE??
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Sunny-7
#201 Re: Pitanje za SVE??
Open minded
čuvaj se krize 15-e godine braka 
- Dozer
#202 Re: Pitanje za SVE??
Prosla. Meni vec 18, sace i 19-ta

-
Arii
#203 Re: Pitanje za SVE??
Ljudska priroda je apsurdna, egoisticna I zla, ako hoces bezuslovnu odanost, nabavi psa, on te nikad nece rastuziti ili napustiti 
-
agbonlahor
#204 Re: Pitanje za SVE??
Slazem se sa cinjenicom da sam se previse trudio, medjutim ova ostala misljenja uopste nisi u pravu, pa da pocnem:Dozer wrote:Da... Zakljucak je jasan - previse si se trudio.
Iz tvoje price, a ti me ispravi ako grijesim, jasno je sljedece:
1. Ti si bio sef za sve u toj vezi. Ne bukvalno, da si naredjivao i dirigovao, nego si se jednostavno ti, u stvari, pitao za sve i odlucivao o svemu.
2. Ona je bila ta koja se 100% povinovala tebi, a ne obratno, iako je najbolje 50/50 (od cega si nekad ti 100%, nekad ona, ali kad se stavi na vagu da to bude oko 50/50), ali je tebi to izgledalo kao da je dogovorno.
3. Ona je i finansijski prilicno zavisila od tebe, odnosno ti si bio taj koji je vodio brigu i o tome.
Zapitaj se sljedece:
- Da li je ona tebe zvala bar 50% od onoga koliko si ti nju?
- Da li je ona tebi ikad kupila nesto kad i sebi, a da ti nisi bio pored nje, npr. te cipele koje si spomenuo?
- Da li je ona ikada inicirala odlazak negdje?
- Da li je ona ikada izasla s jaranicama, a da si ti ostao kuci ili otisao sam sa svojom rajom? I, ako jeste, koliko puta za 7 godina?
Ako su ti odgovori na sve ovo NE (ali budi iskren), ili minimalno da u odnosu na vrijeme veze, onda si ti taj koji je zasr'o, a ona je 90% nasla drugog. Ako ne trpaca, onda novu simpatiju.
Prijedlog - zaboravi sve i idi dalje. Mozda se ona i sama vrati nakon nekog vremena (navika je, ipak, cudo), ali ja licno nikad ne bih nastavio s tom vezom, bez obzira na sve (ljubav, naviku, bilo nam dobro (da li je i njoj bas bilo dobro...?), godine iza nas...).
Kad jednom dodje do prezasicenja, bez obzira koje vrste i radi cega, mentalni sklop tada jednostavno poravni i ljudima postane svejedno (i njoj i njemu, svejedno), a tad je sve dalje besmisleno i samo vodi gubljenju vremena, natezanju, svadjama i unesrecavanju oboje.
1. ja nisam nikad dirigovao vezom, jesam bio vecinski izvor prihoda, pa smo srazmjerno sa tim koliko imamo, isli gdje smo mogli.. znaci nisam bio SEF u vezi.
2. nije se niko niko m povinovao ono 100% uvjek je znalo biti da ja idem tamo gdje se njoj ne ide, i OBRNUTO, al smo zarad mira u kuci sutili i trpili
3.pa poprilicno je zavisila, jel su joj roditelji jaaaako skrti, a ja sam uvijek negdj enesto raduckao, imao nekih priliva sredstava, pa kao sto rekoh pod 1. kolko para toliko muzike, mada i ona kad zaradi neki dio novca taj novac je njen i ona ga je djelila pola njoj pola meni, tako sa i ja radio, samo nikad pare nisu isle u 1 noovcanik (osim kad se za nesto stedi pa ono ona meni da pare da ona nebi potrosila
Od stvari koji si rekao da se zapitam:
-DA zvala me mozda i vise od 50% nase veze, jel je imala jako zgusnut raspored sto se kuce tice (cinderela story) pa kad nadje vremena ona mene nazove...
-DA kupovala mi je stvari bez mog znanja, da me iznenadi, neko snizenje, nesto isto kao sto sam se i ja ponasao sa onim TENAMA(nije trebao povod tipa rodjendan, valentinovo, dan ovog ili onog, nova godina i sl.)
- DA inicirala je itekako, jel pratila je vise drustvene mreze, i sa jaranicama, dje je koji kafic se otvara, zatvaa, restorani, fast food, ono bila je inicijator jako mnogo izlazaka u nasoj vezi...
- DA mnogo puta je znala izac sama vani da ja ostanem kuci, ili cak ja odem kod NAJBOLJEG jarana u Maglaj 3-4 dana, a ovo koliko puta izlazak, paa vidi svake SUBOTE, u 7 godina, ona izadje sa jaranicama oko 6-6:30 i budu do nekih 9, i kad one odu sa momcima, poslom, kuci, onda me nazz da se vidimo ono rano joj josh da ide kuci, pa hajde izadji tu sam dodji itd... a bilo je i dana kad se uopste nevidimo, jednostavno nismo nasli vremena, ili je cijeli dan neko bio negdje s nekim, i haj vidimo se sutra cao cao...
DA I ONA KAZE DA JE DOSLO DO PREZASICENJA.. samo nezz koje vrste, i DA rekla mi je josh da sm jedno drugom postali NAVIKA, mada je meni ona bila POZITIVNA NAVIKA, nesto dobro, a ja njoj ocigledno NESTO LOSHE
- insomnia78
#206 Re: Pitanje za SVE??
Sto reko SCK "u mrezu pauka idem bez jauka" 
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- Dozer
#207 Re: Pitanje za SVE??
Hmmm... 
1. To "sef u vezi" je bilo figurativno. Ali, nebitno...
A gledajuci na ovo tvoje, i ako je sve istina, onda su moguca samo 2 odgovora:
1. Ili ima drugog (ili ga je "nanisanila"),
2. Ona spada u domen koji najbolje opisuje sljedeci vic:
Umro Mujo i dosao kod onoga gore, i kaze mu bog - Bio si dobar u zivotu, pa cu ti dati jos mjesec dana zivota i uz to ispuniti 2 zelje, koje god hoces.
Konta Mujo...pa ce - Znas, nikad nisam imao nesto puno love, bogatstva, lijepe odjece i tako toga.
Bog ce - Nema problema. Kad budes opet u svojoj kuci, imaces svega - od zlata i love, do kucnih papuca sa zlatnim nitima.
Upita ga onda bog - a koja je druga zelja?
Mujo opet konta... pa ce - Znas, nikad nisam bio na Havajima, a to mi je oduvijek bila zelja.
Bog ce - Nema problema. Kad se vratis kuci cekace te avio karta i rezervacije u najluksuznijem hotelu.
Suti Mujo... Upita ga bog - Sta je sad? Sto si se usutio? Sto ne ides?
A Mujo ce - Ma, znas...ja se bojim aviona, pa ako bi ti meni mogao napraviti kakav auto put od kuce do Havaja i da se ja lijepo odvezem tamo autom?
Kaze bog - Ma, znas...to je ipak malo pretjerano, preskupo je, znas li koliko je to hiljada kilometara... Moze li neka druga zelja?
Mujo ce - Hajde, zaboravimo Havaje. Znas, uvijek me zanimalo kako to funkcionise zenski mozak? To nikad nisam uspio shvatiti, a ti si ipak bog pa bi to trebao znati...
A bog ce - Nego, s koliko traka bi onaj auto put, 4 ili 6?

1. To "sef u vezi" je bilo figurativno. Ali, nebitno...
A gledajuci na ovo tvoje, i ako je sve istina, onda su moguca samo 2 odgovora:
1. Ili ima drugog (ili ga je "nanisanila"),
2. Ona spada u domen koji najbolje opisuje sljedeci vic:
Umro Mujo i dosao kod onoga gore, i kaze mu bog - Bio si dobar u zivotu, pa cu ti dati jos mjesec dana zivota i uz to ispuniti 2 zelje, koje god hoces.
Konta Mujo...pa ce - Znas, nikad nisam imao nesto puno love, bogatstva, lijepe odjece i tako toga.
Bog ce - Nema problema. Kad budes opet u svojoj kuci, imaces svega - od zlata i love, do kucnih papuca sa zlatnim nitima.
Upita ga onda bog - a koja je druga zelja?
Mujo opet konta... pa ce - Znas, nikad nisam bio na Havajima, a to mi je oduvijek bila zelja.
Bog ce - Nema problema. Kad se vratis kuci cekace te avio karta i rezervacije u najluksuznijem hotelu.
Suti Mujo... Upita ga bog - Sta je sad? Sto si se usutio? Sto ne ides?
A Mujo ce - Ma, znas...ja se bojim aviona, pa ako bi ti meni mogao napraviti kakav auto put od kuce do Havaja i da se ja lijepo odvezem tamo autom?
Kaze bog - Ma, znas...to je ipak malo pretjerano, preskupo je, znas li koliko je to hiljada kilometara... Moze li neka druga zelja?
Mujo ce - Hajde, zaboravimo Havaje. Znas, uvijek me zanimalo kako to funkcionise zenski mozak? To nikad nisam uspio shvatiti, a ti si ipak bog pa bi to trebao znati...
A bog ce - Nego, s koliko traka bi onaj auto put, 4 ili 6?
-
Arii
#208 Re: Pitanje za SVE??
Jojjj izgleda bas tako, napricasmo I nasavjetovasmo se mi svi ovdje, a ono ista pricao od pocetka...sha_ba wrote:dzaba![]()
![]()
Reci nam barem jel ti ista od ovoga napisanog pomoglo
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#209 Re: Pitanje za SVE??
danas je izvrsna prilika da joj čestitaš i započneš komunikaciju 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#210 Re: Pitanje za SVE??
pa bio praznik 
danas je punik
ne važi
mora čekati novu godinu
danas je punik
ne važi
mora čekati novu godinu
- hadalj
#211 Re: Pitanje za SVE??
Podnosite li ljude bez manira bar onih osnovnih...
- reis1
#212 Re: Pitanje za SVE??
agbonlahor wrote:Pozdrav svima,
mozda je glupo sto se ovdje javljam, al prosto ne znam kako da razmisljam, i sta da mislim.
Trazim bilo kakav izgovor, savjet, sugestiju!!
Ovako ces pasha moj fini, kad se nekad sretnes s njom u gradu, i ona ti pridje i pozdravi se, ti joj reci: nemoj da ti jebem majku, i zakucam i tebe i citavu familiju ti ekserima za plafon, momentalno! Znaci psihicki se spremaj za taj dogadjaj, nemoj da te djavo navrati da nestA drugo mislis!!! I nemoj da te jebu s ovim, ma proci ce, naces bolju, filozofije nekakve, nadu nekakvu... Tj. najebi joj se matere, sve ono najgore... Jos bolje jedan sms shocan sroci, i proslijedi.
A nakon toga, nadji si neku manekenku, da gori. Ono fizicki da gori, kontas? Ima toga po gradu gore ko govana... Ko ih jebe.
- hadalj
#213 Re: Pitanje za SVE??
ovo je dokaz nemoci, a ne moci...reis1 wrote:agbonlahor wrote:Pozdrav svima,
mozda je glupo sto se ovdje javljam, al prosto ne znam kako da razmisljam, i sta da mislim.
Ovako ces pasha moj fini, kad se nekad sretnes s njom u gradu, i ona ti pridje i pozdravi se, ti joj reci: nemoj da ti jebem majku, i zakucam i tebe i citavu familiju ti ekserima za plafon, momentalno! Znaci psihicki se spremaj za taj dogadjaj, nemoj da te djavo navrati da nestA drugo mislis!!! I nemoj da te jebu s ovim, ma proci ce, naces bolju, filozofije nekakve, nadu nekakvu... Tj. najebi joj se matere, sve ono najgore... Jos bolje jedan sms shocan sroci, i proslijedi.
A nakon toga, nadji si neku manekenku, da gori. Ono fizicki da gori, kontas? Ima toga po gradu gore ko govana... Ko ih jebe.
-
emko1234
#214 Re: Pitanje za SVE??
druze, tvoja situacije me malo podsjeca na moju situaciju od prije dvije godine.
samo moja je veza puno krace trajala.
sve u svemu moje misljenje je da si jednostavno bio odskocna daska s gumom na dnu koja joj je posluzila kao oslonac preko kojeg ce amortizovat sve pizdarije koje su joj se desavala jos otkako je bila klinka.
kad je sama naucila da se nosi s problemima, onda je rasirila krila i otisla i posrala se na sve sto ste imali.
znam da je tesko jos pogotovo kad ne dobijes nikakvo adekvatno objasnjenje za njene postupke.
al nemoj ih ni trazit, ja sam protracio pola godine uzalud.
ti znas gdje si grrijesio i gdje si mogao biti bolji. takodjer znas gdje si bio previse dobar i mekan. to znanje iskoristi za buduce veze i odnose bilo kakve vrste.
a ona, ona ce te se kad tad sjetiti. a jbg, poslije jebanja nema kajanja.
nadji neku zanimaciju, pored posla. upisi se negdje, vozi biciklo. kreci se, izlazi, hodaj, zajebaji se. sve samo ne izolacija i dumanje.
i sve stvari koje imas a podsjecaju te na nju i na tu vezu, svega se toga rijesi. nemoj bacat, al skloni negdje gdje ti nece biti na oku.
izbrisi poruke, pozive, slike skloni, fb, viber, sve.
i zapamti da je bolje da se desilo sad, nego da ste se sutra i vjencali i da je ona s 32 godine skontala da joj jedna cuna nece biti zanimljiva cijeli zivot.
a ti se uvalio u kredit. dosla djeca, pravi se vikendica. i slicno.
drzi se.
samo moja je veza puno krace trajala.
sve u svemu moje misljenje je da si jednostavno bio odskocna daska s gumom na dnu koja joj je posluzila kao oslonac preko kojeg ce amortizovat sve pizdarije koje su joj se desavala jos otkako je bila klinka.
kad je sama naucila da se nosi s problemima, onda je rasirila krila i otisla i posrala se na sve sto ste imali.
znam da je tesko jos pogotovo kad ne dobijes nikakvo adekvatno objasnjenje za njene postupke.
al nemoj ih ni trazit, ja sam protracio pola godine uzalud.
ti znas gdje si grrijesio i gdje si mogao biti bolji. takodjer znas gdje si bio previse dobar i mekan. to znanje iskoristi za buduce veze i odnose bilo kakve vrste.
a ona, ona ce te se kad tad sjetiti. a jbg, poslije jebanja nema kajanja.
nadji neku zanimaciju, pored posla. upisi se negdje, vozi biciklo. kreci se, izlazi, hodaj, zajebaji se. sve samo ne izolacija i dumanje.
i sve stvari koje imas a podsjecaju te na nju i na tu vezu, svega se toga rijesi. nemoj bacat, al skloni negdje gdje ti nece biti na oku.
izbrisi poruke, pozive, slike skloni, fb, viber, sve.
i zapamti da je bolje da se desilo sad, nego da ste se sutra i vjencali i da je ona s 32 godine skontala da joj jedna cuna nece biti zanimljiva cijeli zivot.
a ti se uvalio u kredit. dosla djeca, pravi se vikendica. i slicno.
drzi se.
- reis1
#215 Re: Pitanje za SVE??
Nope.hadalj wrote:ovo je dokaz nemoci, a ne moci...reis1 wrote:agbonlahor wrote:Pozdrav svima,
To je ispiranje duse i tijela. Poslije toga se vratis ko nov, ponovo rodjen. Cistiliste.
-
Arii
#216 Re: Pitanje za SVE??
reis1 wrote:agbonlahor wrote:Pozdrav svima,
Ako hoces da skonta da si u medjuvremenu postao frustrirani, nebavspitani prostak I da si prop'o u svakom smislu (zato sto te oma ostavila) uradices kako te ovaj savjetuje
- reis1
#217 Re: Pitanje za SVE??
Arii wrote:![]()
Ako hoces da skonta da si u medjuvremenu postao frustrirani, nebavspitani prostak I da si prop'o u svakom smislu (zato sto te oma ostavila) uradices kako te ovaj savjetuje
A ona je, nakon 7 godina voljenja i paznje koje joj je lik pruzio, od svog gusta odvajao njoj, na sto se ona popisala - ona je fina i kulturna dama i gdjica he he he... Ne slusaj pasha ove, nego ovo sto ti reis iz iskustva kaze, ono najgore iz sebe sto imas izvuci, i za svaku minutu, sat, dan, mjesec, godinu - u tih 7 godina - najebi joj se matere! Jer ona to za-slu-zu-je!
Izbaci je iz sebe, procisti se, i onda laganice manekenku, da gori!
-
Arii
#218 Re: Pitanje za SVE??
Mozda ce se on osjecati bolje, ali ona ce jos vise, to ce joj samo podici ego kad vidi u kakvom je on (nenormalnom) stanju, zbog Nje. Bolje mu je da pokaze totalnu ravnodusnost I nezainteresiranostreis1 wrote:Arii wrote:![]()
A ona je, nakon 7 godina voljenja i paznje koje joj je lik pruzio, od svog gusta odvajao njoj, na sto se ona popisala - ona je fina i kulturna dama i gdjica he he he... Ne slusaj pasha ove, nego ovo sto ti reis iz iskustva kaze, ono najgore iz sebe sto imas izvuci, i za svaku minutu, sat, dan, mjesec, godinu - u tih 7 godina - najebi joj se matere! Jer ona to za-slu-zu-je!
- insomnia78
#219 Re: Pitanje za SVE??
Smjesno jaranereis1 wrote:Arii wrote:![]()
Sta sad ona je morala nazor ostati sa njim zbog tih sedam godina?
On sto prije skonta da je to gotova prica prije ce se "izlijeciti"
A ovo za manekenke
Opste je poznato da ove koje gore rastu na drvecu, pa samo izadjes i uberes sebi
Posebno sa ovim stavom "odlazis, odlazis rusis mi sne"
- madner
#220 Re: Pitanje za SVE??
Da je predlozio pusku, pistolj bombu, pa haj, to je realno. 
- reis1
#221 Re: Pitanje za SVE??
Arii wrote:Mozda ce se on osjecati bolje, ali ona ce jos vise, to ce joj samo podici ego kad vidi u kakvom je on (nenormalnom) stanju, zbog Nje. Bolje mu je da pokaze totalnu ravnodusnost I nezainteresiranostreis1 wrote:Arii wrote:![]()
Pa nije to "nenormalno stanje", to je sasvim naaaaajnormalniji potez. Nenormalno stanje bi bilo kad joj se ne bi sjetio familije za to sto je uradila - to bi bilo nenormalno. A jos gore mu je suknula sto mu je rekla "da ga voli, ali...", i sad se on jadnicak nada da ce se ona vratiti. I u svakoj sljedecoj curi ce pokusati pronaci ovu...
Zato cojk treba kuuuuuuuurvi familije da se najebe, sto prije to bolje, pa i da on se malo prokurva, da bi izbacio iz sebe tih 7 godina. Znas sta je 7 godina volit nekog, nije to malo baa... Sto prije izbaci iz sebe i zavrsi s tim, to ce bit bolje i njemu i nekoj buducoj curki u njega mu.
A to sta ce ona osjecati, pa vidis da ravaku ne osjeca. Za nju je to sve nista...
- madner
#222 Re: Pitanje za SVE??
Reis nam se uzivio ko da je njega ostavila. 
- insomnia78
#223 Re: Pitanje za SVE??
A sta ako mala ima zaebanog babu pa ga ovaj, na svaki cin agresije, zakuca u zemlju?
A?
A?
-
Arii
#224 Re: Pitanje za SVE??
Haha jes vala, preemitivno je ovo doziviomadner wrote:Reis nam se uzivio ko da je njega ostavila.
- reis1
#225 Re: Pitanje za SVE??
insomnia78 wrote:Smjesno jaranereis1 wrote:Arii wrote:![]()
Sta sad ona je morala nazor ostati sa njim zbog tih sedam godina?
On sto prije skonta da je to gotova prica prije ce se "izlijeciti"
A ovo za manekenke
Opste je poznato da ove koje gore rastu na drvecu, pa samo izadjes i uberes sebi
Posebno sa ovim stavom "odlazis, odlazis rusis mi sne"
Sad ispade on kriv, sto se ona popisala po tolikim godinama...
Nema veze sto je ona otisla, nece se nikad vratit, to je svacije pravo. No ono sto cojk ovdje pita, jest sta treba i kako da se ponasa - dal da pati i nada se njenom povratku ili da joj se najebe matere sto je naraFski ona licno i zasluzila. Ja predlazem ovo druge. I onda laganine u grad medj. manekenke, malo djuskanje, gole noge, sex...