arslanbey wrote:Islamski svijet je za njih bio sigurna oaza stoljecima,to su oni sami promjeniliBosanac sa dna kace wrote:Sva ironija Izraela kao drzave koja je osmisljena da bi bila utociste za Jevreje je u tome sto je to za Jevreje medju najmanje sigurnim mjestima na zemlji. Svakog trena na svakom mjestu mogu poginut od bombe i stalno zive s tom mislju....
PALESTINA (vidi 1. post)
- BHCluster
#201 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
- JohnnyS
#202 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
arslanbey wrote:Islamski svijet je za njih bio sigurna oaza stoljecima,to su oni sami promjeniliBosanac sa dna kace wrote:Sva ironija Izraela kao drzave koja je osmisljena da bi bila utociste za Jevreje je u tome sto je to za Jevreje medju najmanje sigurnim mjestima na zemlji. Svakog trena na svakom mjestu mogu poginut od bombe i stalno zive s tom mislju....
Islamski svijet je nekad bio i oaza znanja i napretka stoljećima, pa vidimo što je danas (barem arapski dio). Jesu li Židovi i za to krivi?
-
salvatore paradise
#203 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
Naravno da su mogli. Ali ne znam cemu onda ogorcenje na Srbe sto koriste zakonske i ustavne metode da sabotiraju svaki napredak. Po ustavu je, jebiga...Nomo wrote:mogli bi bosnjaci i na sljedecim izborima izabrati KANDIDATA IZ REDA HRVARSKOG NARODA ( to nije nikakav hrvatski clan ) u skladu sa zakonom i ustavom . u skaldu sa sporuzmima iz wachingtona i daytona .salvatore paradise wrote:Gdje ti vidis poredjenje? Cinjenica je da su Bosnjaci izabrali hrvatskog clana predsjednistva.Nomo wrote:joooj price i poredjenja mati moja , treci entitet i palestina .hrvati bosanski palestinci![]()
da vas cuje franjo tudjman
ps i po ovoj digresiji se vidi ko si i sta si . Zlo !
Ja sam zlo? Zato sto ne mislim da su "nasi" bezgresni u svakoj mogucoj situaciji? Da, ako tako gledamo, onda sam definitivno zlo...
Last edited by salvatore paradise on 16/07/2014 12:16, edited 1 time in total.
- Arata
#204 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Jel' ovo tačno? Nemam želje da istražujem, nisu mi toliko bitni ni Palestina ni Izrael
-
salvatore paradise
#205 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
Je, toliko sigurna oaza da su ih napali haman isti dan kad su dobili svoju drzavu. Ne znam sta im je bilo pa da se osjete ugrozeno...arslanbey wrote:Islamski svijet je za njih bio sigurna oaza stoljecima,to su oni sami promjeniliBosanac sa dna kace wrote:Sva ironija Izraela kao drzave koja je osmisljena da bi bila utociste za Jevreje je u tome sto je to za Jevreje medju najmanje sigurnim mjestima na zemlji. Svakog trena na svakom mjestu mogu poginut od bombe i stalno zive s tom mislju....
- BHCluster
#206 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
Bolje bih bilo da procitas sta je napisano nego da izvces stvari.JohnnyS wrote: Islamski svijet je nekad bio i oaza znanja i napretka stoljećima, pa vidimo što je danas (barem arapski dio). Jesu li Židovi i za to krivi?
-
salvatore paradise
#207 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
"Radim" u drzavnoj sluzbi, moze mi se.SmokingMan wrote:@Saalvatore nađi kakav posao...
- cenecimoveocino
#208 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
salvatore paradise wrote:"Radim" u drzavnoj sluzbi, moze mi se.SmokingMan wrote:@Saalvatore nađi kakav posao...
-
salvatore paradise
#209 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
Cinjenice su na mjestu. Samo postoje dvostruki standardi. Kad Bosnjaci koriste ustav da podjebavaju Hrvate, onda su to cinjenice. Kad Srbi koriste ustav da jebu Bosnjake onda su u pitanju genocidasi, budale, protivnici napretka...BHCluster wrote:Kada ti cinjenice ne odgovaraju dobro je da znas svoj domet.salvatore paradise wrote: Ma znam ja da Bosnjaci (i opcenito muslimani ma gdje se nalazili) ne mogu napraviti nista pogresno, te da su uvijek bas oni zrtve. Stoga ne bih ulazio u dalju polemiku oko ovoga.
- BHCluster
#210 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
Naravno za takvo nesto nisi postavio nikakav dokaz, kao ni do sada nista novo.salvatore paradise wrote:Cinjenice su na mjestu. Samo postoje dvostruki standardi. Kad Bosnjaci koriste ustav da podjebavaju Hrvate, onda su to cinjenice. Kad Srbi koriste ustav da jebu Bosnjake onda su u pitanju genocidasi, budale, protivnici napretka...BHCluster wrote:Kada ti cinjenice ne odgovaraju dobro je da znas svoj domet.salvatore paradise wrote: Ma znam ja da Bosnjaci (i opcenito muslimani ma gdje se nalazili) ne mogu napraviti nista pogresno, te da su uvijek bas oni zrtve. Stoga ne bih ulazio u dalju polemiku oko ovoga.
- salik79
#211 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
MuckoDzubre wrote:Sad si i psiholog? Aferim... Svaka tvoja je prepametna i svi ostali koji ti iznose činjenice na ovoj temi su glupi, samo si ti pametan... Ali eto, opet ću pokušati:
Nisam antisemit ! To što govorim ćifuti, dovoljan je dokaz. Ne govorim Jevreji jer nisu svi Jevreji krivi za ovo u Palestini. Krvi su ćifuti ! Da si kliknuo na link ispod kojem sam ti napisao da ti izvršim veliku nuždu na filozofiju i pametovanje, vjerujem da bi ti bilo malo jasnije... Najprostije rečeno - ćifut = četnik - Ljudi koji s brda gledaju kako granate neselektivno padaju po djeci i ženama ne zaslužuju ništa drugo nego da se nazovu nekim pogrdnim imenom i to je najmanje što ja mogu učiniti...
Smatram se altruistom i filantropom i ako to ne govore moji argumenti, ne znam onda šta čitaš...
Kažeš da je nebitno ko je bio tu prije hiljadu godina, a na početku kad si pisao u temi si se prvi pozivao na historiju, pa i u par postova poslije pominješ neka prošla vremena... Sad odjednom se zanimaš za sadašnjost...
Slika 1
Slika 2
Slika 3
Slika 4
Slika 5
Slika 6
Slika 7
Slika 8
Tražiti opravdanje i braniti ljude koji su sposobni za ovako nešto... Znaš šta, za mene si isti kao i oni !![]()
![]()
![]()
Ovo su slike iz Sirije. Kemijski napad na Ghoutu, bombardiranje Sirijskih gradova od strane SAA.
A na slici 6 vojnik pokraj marice ima zvijezdu i polumjesec na kapi. Izraelci koliko mi je poznato imaju Davidove zvijezde.
Mora da je turski, jal pakistanski, erasmus vojnik u pohodu na palestince.
-
salvatore paradise
#212 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
Previse se pozivas na dokaze za nekog ko nema nikakav dokaz za to sto prica. Da li su Bosnjaci izabrali hrvatskog predstavnika? Da. Da li je to po ustavu? DaBHCluster wrote:Naravno za takvo nesto nisi postavio nikakav dokaz, kao ni do sada nista novo.salvatore paradise wrote: Cinjenice su na mjestu. Samo postoje dvostruki standardi. Kad Bosnjaci koriste ustav da podjebavaju Hrvate, onda su to cinjenice. Kad Srbi koriste ustav da jebu Bosnjake onda su u pitanju genocidasi, budale, protivnici napretka...
Da li Srbi namjerno koriste svaku priliku da sjebu svaki moguci dogovor? Da. Da li im je to omoguceno ustavom? Da
Pitanje se samo namece, kako to da nam je ustav dobar kad mi mozemo jebavati druge, a ne valja kad drugi mogu jebavati nas?
Mnogi ovdje prizivaju nestanak RS-a. Nije li to protivustavno djelovanje?
- BHCluster
#213 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
Ti ovdje nisi nista napisao kao i do dasda.salvatore paradise wrote: Previse se pozivas na dokaze za nekog ko nema nikakav dokaz za to sto prica. Da li su Bosnjaci izabrali hrvatskog predstavnika? Da. Da li je to po ustavu? Da
Da li Srbi namjerno koriste svaku priliku da sjebu svaki moguci dogovor? Da. Da li im je to omoguceno ustavom? Da
Pitanje se samo namece, kako to da nam je ustav dobar kad mi mozemo jebavati druge, a ne valja kad drugi mogu jebavati nas?
- BHCluster
#214 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
Ako Jevrej iz Amerike, Europe, Kanade ima pravo na Izraelsku drzavu, onda Palestinac iz Palestine ima to isto pravo.
-
salvatore paradise
#215 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
Nije to, nego ne znas citati.BHCluster wrote:Ti ovdje nisi nista napisao kao i do dasda.salvatore paradise wrote: Previse se pozivas na dokaze za nekog ko nema nikakav dokaz za to sto prica. Da li su Bosnjaci izabrali hrvatskog predstavnika? Da. Da li je to po ustavu? Da
-
salvatore paradise
#216 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
Imali su drzavu dok im guzica nije zinula na Izrael.BHCluster wrote:Ako Jevrej iz Amerike, Europe, Kanade ima pravo na Izraelsku drzavu, onda Palestinac iz Palestine ima to isto pravo.
-
arslanbey
#217 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
Zanimljivo je kako ovi hrvati podrzavaju Izrael,i ako je Vatikan za Palestinu ,i iako su palestinci oko 10% krscani
-
salvatore paradise
#218 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
Koji Hrvati sad...arslanbey wrote:Zanimljivo je kako ovi hrvati podrzavaju Izrael,i ako je Vatikan za Palestinu ,i iako su palestinci oko 10% krscani
-
Nomo
#219 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
.salvatore paradise wrote:Je, toliko sigurna oaza da su ih napali haman isti dan kad su dobili svoju drzavu.arslanbey wrote:Islamski svijet je za njih bio sigurna oaza stoljecima,to su oni sami promjeniliBosanac sa dna kace wrote:Sva ironija Izraela kao drzave koja je osmisljena da bi bila utociste za Jevreje je u tome sto je to za Jevreje medju najmanje sigurnim mjestima na zemlji. Svakog trena na svakom mjestu mogu poginut od bombe i stalno zive s tom mislju.......Ne znam sta im je bilo pa da se osjete ugrozeno
Last edited by Nomo on 16/07/2014 12:55, edited 2 times in total.
-
arslanbey
#220 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
mislis "tkoji"salvatore paradise wrote:Koji Hrvati sad...arslanbey wrote:Zanimljivo je kako ovi hrvati podrzavaju Izrael,i ako je Vatikan za Palestinu ,i iako su palestinci oko 10% krscani
-
salvatore paradise
#221 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
Najsmjesnije od svega jeste da cim neko ne razmislja po matrici i usko ko balkon, on odmah mora biti neki cetalj, cionista, ustasa, placenik... Mozda samo razmisljam drugacije od tebe, zamisli to?arslanbey wrote:mislis "tkoji"salvatore paradise wrote:Koji Hrvati sad...arslanbey wrote:Zanimljivo je kako ovi hrvati podrzavaju Izrael,i ako je Vatikan za Palestinu ,i iako su palestinci oko 10% krscani
-
salvatore paradise
#222 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
Oni su "nasi"MuckoDzubre wrote:Od 1948. do 1967. je Jordan držao pod kontrolom zapadnu obalu+istočni Jeruzalem, a Egipat pojas Gaze. To su one granice koje danas Palestinci traže.Nomo wrote: ako su priznavali trebali su priznati dvije u isto vrijeme ! 1948 . Takodje ! Koliko ja znam ta novopriznata drzava je bila i ostala jedina drzava sve do danas od 1948 kojoj nisu definisane granice . Priznali su drzavu ali nisu nacrtali granice . Pa nije drzava germa da se siri i raste iz minute u minutu .
Zašto im Jordan i Egipat tada nisu dali državu, a držali su te teritorije pod kontrolom 19 godina? Zašto bi Izrael morao pristati na ono što Jordanci i Egipćani nisu?
I inače se nikako na ovom forumu ne spominje uloga Jordana i Egipta u činjenici da Palestinci imaju to što imaju.
- Chisum
#223 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
Ne razumijem ove paralele, i ovakvo karikiranje stvarnosti, istorije, uzroka i posljedica.
Koga ce i kako napasti? Ne mogu sami ni do apoteke.
Gledano iz perspektive danasnjeg rasporeda snaga i mogucnosti, ovo ima prizvuk opasne samoobmane i patetike koja vec uveliko prelazi u naviku.
Devedeset procenata tih zemalja su najobicnije postkolonijalne banana drzave, krojene i sivane po Englskoj, Francuskoj i ostalim zemljama Zapada, koje, kao i ranije, samo na nesto drugacijoj uzici, igraju k'o dresirana mecka na muziku bivsih im kolonizatora.
Prije toga su, upravo time dajuci Zapadu sansu, stotinama godina vec uveliko gazili koracima unazad, sve vise i vise zaostajali za ostatkom svijeta, urusavali se i trunuli, pa je napisati da "niti jedna od muslimanskih zemlja nije napala Zapad u zadnjih 200 godina" smijesno...
Koja je to, satro, mogla, ali, eto, kao, nije htjela??
Jedina ozbiljna sila islamskog svijeta u pomenutom periodu, na nekom globalnom planu, Osmansko carstvo, vec je, nemocno da se nosi s vremenom i reformama, bilo lesh koji trune i raspada se... Ostale je smijesno i pominjati, pa je tako svaka paralela poput ovih gore navedenih totalno besmislena. Pokusati dokazati nesto mahanjem cinjenicom da islamske zemlje nisu zapocele Drugi svjetski rat jednako je smijesno i istorijski relavantno kao i reci da ga nijedna islamska zemlja nije ni zaustavila.
Svima je jasno kako svijet funkcionise, od svojih prapocetaka pa do danas. Ne napada, ne ubija i ne vlada samo onaj ko NE ZNA, NE MOZE i NAD KIM SE VLADA!
Najbolji primjer su Osmanlije... dok su ZNALI I MOGLI, GAZILI su sve pred sobom, i te kako napadajuci druge, koga god su stigli, a usput su porobljavali i palili, kao i svaka mocna sila... cim ih je Zapad u svakom pogledu presisao, poceo je proces propadanja i tu bi prici bio kraj.
A na sta su, ustvari, spremni, kao i svi ostali dvonozni stanovnici ove usrane planete, bez obzira na rasu i vjeru - samo kad im se pruzi sansa - najbolje govore ratovi u kojima jedino i mogu koliko-toliko ravnopravno ucestvovati (dok se Zapad ne umijesa, pa, kao po pravilu, ne razbuca jednu od strana, a drugoj donese "slobodu"), dakle, ratovi izmedju samih muslimana, naroda islamskih zemalja, frakcija unutar islama, sekti, plemena, picki materinih, u kojima su zvjerstva, izivljavanja, klaonice, silovanja, kanibalizam, rusilacki pohodi i paljevine, makar i u tim skucenim, lokalnim razmjerama, sasvim jasna slika zla koje covjek u sebi nosi.
A koliko su, opet, nemocni na globalnom planu, vidi se i na primjeru Palestine, rak rane i najvece sramote muslimanskog svijeta, ogledala njegove nesposobnosti i nemoci, nesretne zemlje u raljama izraelskog apartheida, koju svi redovno oplakuju, ali se na tome sve uvijek i zavrsi. Niti smiju, niti znaju, niti mogu vise od toga.
S druge strane, kad se kolje po Siriji, po Iraku, za tili cas se na obije strane dignu kerovi rata, rijeka dobrovoljaca zednih krvi, strucnjaci za ONO i DSZ proricu potope epskih razmjera i najavljuju velicanstvene pobjede, rat se za tili cas rasplamsa, pogromi, plajevine, klanja, zvjerstva svih mogucih oblika - nema da fali! - a u isto se vrijeme muslimanske zemlje, koje, sto direktno, sto spletkama, ucestvuju u sukobu, takmice - koja ce iz svega izaci prljavijih ruku, koja ce, u tragikomediji reziranoj negdje na Zapadu, ispasti veca budala...
Jad i bijeda.
-
Kaligula I
#224 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
...prije će biti da je tvoj, ne njegov komentar izraz nemoći...čovjek cijelo vrijeme vrlo jasno i decidno zastupa stav da sve ovisi od odnosa snaga, kako na unutarnjem tako i na međunarodnom planu, jednom riječju od moći i sile involvirane u datu problematiku, sa čime se ni sam ne slaže, a ti tupiš li ga tupiš...koliko shvaćam njegova je poruka da taktiku koja gubi treba mijenjati...i što tu ima pogrešno?...vrlo logična poruka...Palestinci, ukoliko žele opstat, moraju nešto mijenjat u svojoj političkoj strategiji...da su žrtva, jesu, ali da treba naći načina da se nadiđe ta inferiornost, treba...ako su mogli Židovi zašto ne bi mogli i oni...svijet je jedna sofisticirana džungla...što bi narod reko 'ko umije njemu dvije'...a ko ne umije neka ga sam sebi pepa...možemo mi pametovati do besvijesti, ali to je jednostavno tako...jači i sposobniji opstaju...vazda bilo, tako će i da bude...BHCluster wrote:Ti ovdje nisi nista napisao kao i do dasda.salvatore paradise wrote: Previse se pozivas na dokaze za nekog ko nema nikakav dokaz za to sto prica. Da li su Bosnjaci izabrali hrvatskog predstavnika? Da. Da li je to po ustavu? Da
- Zaitsev