Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primjer

Locked
Martinez_

#201 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Martinez_ »

RahatHurmašica wrote:moj narod nije genocidan i ja se nemam čega stiditi, za razliku od tebe.
I nemoj meni da poturaš vaše teorije o superiornosti.
Bravo neko se treba stideti pripadnosti nekom narodu. Ok, Srbi. Ko još? Turci i Japanci jer se nisu izvinili Jermenima i Kinezima?

Ti si pripadnik superiorno moralno ispravnog naroda i na to si ponosan. Jer si rođen kao Bošnjak a ne genocidni Srbin.

Ma ne tvoji pogledi i stavovi su skroz ok :lol:
The 51st State

#202 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by The 51st State »

haj sad martinez poklopi se usima i ne prodaji muda pod bubrege.... a ovaj kreten gore je barem iskren u opisivanju kontinuiteta srpske politike...., i da neka chmoljo ostavi ovaj post, da vide ovi nasi ublehatori koji prizivaju nekakav pacifizam i kao personaliziranje koliki su nemoralni supci sa takvom pricom....
Last edited by The 51st State on 11/07/2014 22:07, edited 1 time in total.
RahatHurmašica

#203 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by RahatHurmašica »

mogo bi šefe i tvoj okot stradati.

Mislim da je ovo vrlo iskren post.
Danguba

#204 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Danguba »

@Martinez_, eto ti prilike da se ovome gore @ SrpskiPrincip nagovoris.
Martinez_

#205 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Martinez_ »

Danguba wrote:@Martinez_, eto ti prilike da se ovome gore @ SrpskiPrincip nagovoris.
I tebi @RahatHurmašici.
Ripicipi

#206 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Ripicipi »

RahatHurmašica wrote:mogo bi šefe i tvoj okot stradati.

Tvoji postovi se uopste ne razlikuju od onih od kojih se kao gnusas.
Fasist = Fasist
Danguba

#207 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Danguba »

Martinez_ wrote:
Danguba wrote:@Martinez_, eto ti prilike da se ovome gore @ SrpskiPrincip nagovoris.
I tebi @RahatHurmašici.
na koji dio???
YVOD

#208 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by YVOD »

SrpskiPrincip wrote:Iz ugla jednog Srbina moram reci da je ovo dobro. I ice na bolje.

Mit o Srebrenici se polako stisava, sve manje javnosti obraca paznju na to, strance vise ne zanima, broj ljudi koji dolaze u Potocare je do sada rekordno nizak, ali to niko nije objavio. Jos da pregrmimo 20ogodisnjicu ovoga, poslije toga ce ici nesto kao Bleiburg.. jednog subotnjeg jutra skupe se politicari, prodju vjerska lica, narod baci patetike, televizija prenosi i do podne svako svojoj kuci.

Srbi su ostali dosljedni sebi, i sem Cede Jovanovica nijedan srpski politicar nije izasao i molio za oprost. Cedu razumijem, on to radi po partijskoj duznosti, takav tip, tako zaradjuje za zivot, to mu hljeb i ja nemam nista protiv.

Ono sto mi Srbi moramo uraditi je da Bosnjake i dalje drzimo blizu sebe. Ne u smislu da se bratimimo, jer ja i lojavi okot nikad necemo biti brat, vec da ih preko muzike, filmova, privrede, ekonomije drzimo uza sebe. Da budu zavisni od nas. A ako pogledamo Bosnjacku omladinu, vecina njih i jeste zavisna od Srbije i srpskih proizvoda.. bio to plazma keks, turbo folk ili mozda odlazak na splav, Bosnjaci su vezani za Srbiju.
Bosnjaci pozivaju na neku osvetu. Ali ja je ne vidim na vidiku. Sve zemlje u regionu idu ka EU, kao nato savezu, cak i Srbija koji je taj nato bombardovao.

Ukratko, udruzujemo se, opet cemo biti, za 10, 20, 50 godina u nekoj zajedinici, bicemo jos blizi. A kako su Srbi brojniji, uticajniji od Bosnjaka, bice prilike da se pitanje muslimana na balkanskom poluostrvu rijesi za sva vremena. Do tada evropske integracije i sve ono sto rade i ostale zemlje u regionu.

Srbi nemaju snage za otcjepljenje iz RS, to je budalasta prica za izbore.
Bosnjaci nemaju snage za unitarnu BIH, isto prica za izbore.
Srbi nemaju snage da pitanje egzistencije muslimana na balkanu rijese za sva vremena, to nije prica za izbore, jer to nije popularna retorika danas.
Po meni, Srbi su bili iznenadjujuce slozni kada je rijec o nepriznavanju Srebrenice, mislio sam da ce tu biti vise prostora za one poput Cede Jovanovica da se ukljuce i pridobiju masu na patetiku, ali nije islo.

Rata ce sigurno biti.. ja ga vjerovatno necu dozivjeti, ali ce rata biti, to je tako pisano. A u tom ratu, ja bi htio da Srbi imaju sto bolje predispozicije da se pitanje Bosne rijesi za sva vremena.

Srbi trebau ici u korak sa svijetom, "koketirati" i sa EU i sa Rusijom, ali ici u EU jer su nam blizi. Htijeli ne htijeli priznati, to je nasa sudbina. Zemlju ubaciti u evropske tokove, uci u tu EU za 10ak godina, podijeliti EU pasose narodu, a i Srbima u RS i napredovati. Jer bez ekonomskog napretka nema nicega.

A kad se stvori neki veci sukob u Evropi, koji jos nije na vidiku, da budemo spremni da zavrsimo posao sa balijskim okotom.
Martinez_

#209 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Martinez_ »

Danguba wrote:
Martinez_ wrote:
I tebi @RahatHurmašici.
na koji dio???
Dovoljno, hvala.
RahatHurmašica

#210 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by RahatHurmašica »

SrpskiPrincip wrote:
RahatHurmašica wrote:mogo bi šefe i tvoj okot stradati.

Razmisljam o tome, ali mi i dalje u glavi kako?

Mani me sad patetike i propagande, fino te pitam, na koji nacin bi Srbi mogli stradati od Bosnjaka, bilo u Srpskoj, bilo u Srbiji?
Akrobacije oko BIH nisu moguce, za strance je to rijesena prica, gotov slucaj. Nit ce biti po nasem, nit po vasem, vec onako kako je dejtonom garantovano.

Dakle argumentima mi obrazlozi na koji nacin Bosnjaci mogu poraziti Srbe? Bez patetike djevojko, samo realno. Jel to imaju neke vojne snage za koje ne znamo? Jel to imaju neke privredne gigante za koje ne znamo? Jel to imaju nekog politicara koji ima snage da nesto uradi?

Ja Bosnu vidim kao jednu izmucenu zemlju, bez velike snage, nasilu sklopljenu, prekrojenu, kojoj je sudbina EU, a u tim integracijama kasni jedno 15ak godina za Srbijom. I da se razumijemo, nije ovo nesto na foru vi zaostali. Tu smo mi, u par deka. Ja bi prvi volio da udjete u EU kad i Srbija, jer ce tada proces rijesavanja pitanja zvanog bosnjaci na balkanskom poluostrvu biti mnogo brzi.

Nemoj me vrijedjati, ja davno oguglao to. Nemoj mi prijetiti. Nemoj mi bacati patetiku a la 1995 i help bosnia. Daj mi samo argumente i nista vise.
povedi martineza i hajte kačavendi nek istjera šejtana iz vas.
Inače hvala ti za iskren post. Meni nisi ništa novo rekao, ali ima ovdje bošnjačkih blećaka, neka uče dok je vrijeme.
radostan dan

#211 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by radostan dan »

još jedan Tmujo sa srpskim nickom u funkciji mobilizacije bošnjačke političke misli...
Danguba

#212 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Danguba »

predizborna :-)
It_is_a_Leclerc

#213 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by It_is_a_Leclerc »

@SrpskiPrincip je Bošnjo.
RahatHurmašica

#214 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by RahatHurmašica »

It_is_a_Leclerc wrote:@SrpskiPrincip je Bošnjo.
grah?
YVOD

#215 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by YVOD »

Gde nadje deset miliona Albanaca :-)
Danguba

#216 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Danguba »

Theodor Meron o Srebrenici: Genocid potvrđen presudom u predmetu Krstić

Predsjednik Haškog tribunala u pisanoj izjavi naveo kako gaji veliku nadu da će "pripadnici svih zajednica u regionu iskoristiti ovu godišnjicu kao priliku da potvrde svoju želju za mirom i pomirenjem,

Predsjednik Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) sudija Theodor Meron u pisanoj izjavi povodom obilježavanja 19. godišnjice genocida u Srebrenici poručio je kako danas niko ne može poreći da je u presudi Žalbenog vijeća ICTY-a u predmetu Krstić utvrđeno da zločini počinjeni u Srebrenici predstavljaju genocid, prenosi Anadolu Agency.

"Ovoga mjeseca navršava se devetnaest godina od tragičnih događaja u Srebrenici. Danas niko ne može poreći da je u presudi Žalbenog vijeća u predmetu Krstić sudsko vijeće ICTY-a jednoglasno utvrdilo da zločini počinjeni u Srebrenici predstavljaju genocid. Ta presuda, zajedno s drugim odlukama Međunarodnog suda, važan je doprinos uspostavljanju vladavine prava u bivšoj Jugoslaviji", izjavio je Meron.

On je u izjavi naveo kako gaji veliku nadu da će "pripadnici svih zajednica u regionu iskoristiti ovu godišnjicu kao priliku da potvrde svoju želju za mirom i pomirenjem, glasno i jasno stavljajući do znanja da se ne smije dozvoliti da se genocid ikada ponovi".

(aa)
E moj Merone, ne znas ti s'kim mi zivimo i kakve komsije imamo. (sada ce se od mene traziti dokazi).
tandmand

#217 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by tandmand »

RahatHurmašica wrote:
grah?
Na prvo citanje njegovog posta i ja sam isto pomislio. Bosnjacka konstrukcija teksta a da ne govorimo o tome da Srbi nikad, bas nikad ne koriste rijec "Bosnjak" u neformalnom razgovoru, vec musliman.
megaman4

#218 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by megaman4 »

genocid e desio zato što je naivni Bošnjo mislio da je moguć život s Srbima, ali šipak. Ovaj posljednji rat je konačni kraj suživota sa Srbima. Nema više s vama života, pokazali ste da ste obični krvoloci i ubice, i neka ste prokleti za sva vremena, i obični ste pagani i sluge šejtana. :-x :evil:
ovo_malo_duse

#219 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by ovo_malo_duse »

radostan dan wrote:još jedan Tmujo sa srpskim nickom u funkciji mobilizacije bošnjačke političke misli...
A vidi jeli ... Ddjes trolu nismo te prepoznali.. Cim se pojavi maloumnik iz skupine genocidasa , odmah eto trolla da nas ubjedi kako smi sami sebi krivi i da nam je potreban Tmujo da nas upali...e vidis zajebo si se i ti i on.. Mislite ako ima 15% blecaka u bosnjaka koji su i zaboravili da ce i ovih ostalih 85 zaboraviti. E pa nece prika moj. Sliku majke i ubijenog joj djeteta u utrobi ili majke koja ljubi tabut s dvije kosti u njemu se ne brise lako nista....Boli nas genocidasi moji svaki dan svaka prica od Kozrca do Srebrenice , od Brckog do Trebinja i svaku pricu znamo, znaju nam i djeca znace i unuci, ali navikli smo na bol pa ne pokazujemo, ali uvjek 11.jula ispliva nemozemo je sakriti...
I sto vam vas akademik rece "Ceracemo se mi jos". Ja samo na to mogu dodat AkoBogda...
RahatHurmašica

#220 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by RahatHurmašica »

tandmand wrote:
RahatHurmašica wrote:
grah?
Na prvo citanje njegovog posta i ja sam isto pomislio. Bosnjacka konstrukcija teksta a da ne govorimo o tome da Srbi nikad, bas nikad ne koriste rijec "Bosnjak" u neformalnom razgovoru, vec musliman.
ah pa ne možeš reći srbi ne koriste, možda ovaj koristi. Fin neki....... Grohotom.....
Gojeni H

#221 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Gojeni H »

Haj' pogadjaj koji. Ja tipujem na jednog tvog iz Krajine ... doduse sad je Skandinavac.
YVOD

#222 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by YVOD »

Nas?
radostan dan

#223 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by radostan dan »

ovo_malo_duse
smaji doživljaj i ne identifikuj me sa baljezgarijama koje on piše...
mislim da se nisam zajebO.
Sa_u_srcu

#224 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Sa_u_srcu »

Za ovog srpskog principa...:)
Moli Boga, al fakat moli Boga, da do rata vise nikad ne dodje, jer vise nije 92 i nemas protiv sebe nenaoruzane civile kao tada... Moli Boga srpski principe, jer bi i lukavica i pale najebale samo tako, nikad im Sarajevo nece oprostiti ono sto su uradili...
Samo moli Boga da do toga ne dodje...licno bih jurisao na paljane i nemas pojma koliko se tome, potajno i nadam.
RahatHurmašica

#225 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by RahatHurmašica »

fakat ne znam koji dio posta smatrate neistinom?
Locked