Kada nema samopoštovanja dolazi do poniženja,nadam se da to imaju na umu.cLo wrote:To je tako jadno i nesportski pustiti Iran. Ko je nama ikada išta pustio? Ja bih najsretnija bila da im mogu zabit 20 golova.
25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- SmokingMan
#201 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran
- Eweleen
#202 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran
Logovan wrote:@direktni @Eweleen Ok, mislite šta god hoćete.![]()
hvala puno na dozvoli, šefe
-
Mustang1
- Logovan
#204 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran
Eweleen wrote:Logovan wrote:@direktni @Eweleen Ok, mislite šta god hoćete.![]()
hvala puno na dozvoli, šefe
- It_is_a_Leclerc
#205 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran
Pa većina navijača ovdje nema samopoštovanja.SmokingMan wrote:Kada nema samopoštovanja dolazi do poniženja,nadam se da to imaju na umu.cLo wrote:To je tako jadno i nesportski pustiti Iran. Ko je nama ikada išta pustio? Ja bih najsretnija bila da im mogu zabit 20 golova.
Mene bi bila sramota ljudi koji ne vole ovu državu da ovoliko nabijam na onu stvar svakog igrača pojedinačno i jebem mu od-do.
-
rex1990
#206 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran
Ja ih molim da ne pokazuju sad svoj talenat, snagu i fudalsku moc kojom optimalno raspolazu, ako to vec nisu pokazali u prve dvije utakmice kad su trebali i morali bolje im je da se pklope i odigraju u slicnom stilu kao i do sada, sto ce Iranci sasvim sigurno iskoristiti i proci u 1/8 finala.
I na neki nacin Iranski prolaz bi mi bio statifikacija za necasni poraz od Nigerijaca jer oni prolaz nisu ni zasluzili niti bi dobili takvu sansu da nije zelenih stolova!
I na neki nacin Iranski prolaz bi mi bio statifikacija za necasni poraz od Nigerijaca jer oni prolaz nisu ni zasluzili niti bi dobili takvu sansu da nije zelenih stolova!
- sinuhe
#207 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran
Da, pa kad ih djeca budu pitala za 20 godina sta su radili u Brazilu:"pustili Irancima za istorijski prolaz u osminu finala"
Moze i tako.
Znate li vi sta je SP?
Moze i tako.
Znate li vi sta je SP?
-
rex1990
#208 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran
Jeli to nesto losije od price koju ce pricati, da su zavaljeni ko telad!sinuhe wrote:Da, pa kad ih djeca budu pitala za 20 godina sta su radili u Brazilu:"pustili Irancima za istorijski prolaz u osminu finala"
Moze i takko.
-
emmir1
#209 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran
https://www.google.ba/url?sa=t&rct=j&q= ... tO-SUY8q1w
Ako je nešto pozitivno na ovom SP , onda je to Bešić
Ako je nešto pozitivno na ovom SP , onda je to Bešić
- Havatar
#210 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran
Ova utakmica je za prestiz i tu ce se najbolje vidjeti kome je stalo do ugleda reprezentacije i najvise od toga zavisi da li ce se doci do prvih bodova ili ce zavrsiti bez bodova.
- sinuhe
#211 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran
Ibisevic ce reci da je postigao prvi gol za BiH na SP, ostali mogu reci da su ucestvovali u prvoj pobjedi. Oni to jos uvijek mogu.
Onu noc je nesto ranije ustao radnik u Sibiru da gleda utakmicu, neki djecak u Indiji je googlao nasu reprezentaciju. Rijec je o najvecoj sportskoj priredbi, mnogo vecoj od Olimpijade i svijet je gledao bas njih.
Onu noc je nesto ranije ustao radnik u Sibiru da gleda utakmicu, neki djecak u Indiji je googlao nasu reprezentaciju. Rijec je o najvecoj sportskoj priredbi, mnogo vecoj od Olimpijade i svijet je gledao bas njih.
- KPNCTNJAH
#212 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran
Poznavajuci nas mentalitet i kakvih govana ima medju nama, ne bi me uopste cudilo ako bi se neko radovao golovima Irana ili navijao za njih u ovoj utakmici... najsmjesnija nacija na planeti, sreca pa nas nema puno...
- Hajvan
#213 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran
KPNCTNJAH wrote:Poznavajuci nas mentalitet i kakvih govana ima medju nama, ne bi me uopste cudilo ako bi se neko radovao golovima Irana ili navijao za njih u ovoj utakmici... najsmjesnija nacija na planeti, sreca pa nas nema puno...
Sreća, malo-malo komšije i susjedi se povampire pa iz riječi pređu u djelo te tako smanje broj nas što nas je malo na "razuman" i "civilizaciji prihvatjiv" broj…
jebote, dajte malo dostojnstva…
- KPNCTNJAH
#214 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran
Jes', jes', upravo na to sam ja mislio... mora li se i na ovoj temi pricati o ratu, govorim o skroz drugim stvarima... ili zaobidji post ili me ne uvlaci u te teme...
- Edin H.
#215 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran
Vecina gleda samo svoj interes, evo slusaj malo Harry RedknappaHavatar wrote:Ova utakmica je za prestiz i tu ce se najbolje vidjeti kome je stalo do ugleda reprezentacije i najvise od toga zavisi da li ce se doci do prvih bodova ili ce zavrsiti bez bodova.
http://www.bbc.co.uk/programmes/p021fhn7
-
rex1990
#216 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran
Ugled i cast se brane od samog pocetka ako je nekome stalo do ugleda i casti a srati pa lizati neznam kome to godi meni ne!!!!Havatar wrote:Ova utakmica je za prestiz i tu ce se najbolje vidjeti kome je stalo do ugleda reprezentacije i najvise od toga zavisi da li ce se doci do prvih bodova ili ce zavrsiti bez bodova.
- and
#217 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran
pjanke je najviše pretrčao u cijelom timu,kad smo kod statike.direktni wrote:Znam kakva je bila formacija, ali su tokom većeg dijela utakmice izgledali ovako postavljeno. Lulić je trebao biti na beku, a Miske na lijevom krilu, čak i kada smo primili gol Miske je na desnoj polovini protivničkog dijela terena pao preko lopte, a Lula je bio daleko naprijed. Misimović je skoro cijelu tekmu odigrao u sredini i nije pomagao Luliću. Spahić je morao spašavati napravljenu rupu. Na suprotnoj strani su Mujdža i Hajrović to odlično radili. Bešiić i Medo su igrali zadnje vezne, a Mire je bio ispred.Logovan wrote:Otkud vam sva ova snaga za ovakvim ironičnim, sarkastičnim, postovima...direktni wrote:Treba moliti Boga, da samo ne postavi istu formaciju kao i protiv Nigerije.
Ili se ovo mislio ozbiljno? Zna se kakva je bila formacija.
Laik je mogao vidjeti da nam je lijeva strana prazna i Nigerijci su sve svoje napade organizovali preko te strane. Svima nam je bilo jasno i prije utakmice da su Nigerijci fizički (trkački) dominantniji i nismo smjeli dozvoliti sebi takav luksuz. To je moja zamjerka.
Vjerujem da Iran možemo dobiti i to glat, ali pod uslovom da je cijeli teren bude "pokriven" kako treba, bez obzira na formaciju.
Može 4-2-3-1 ili 4-4-2 i da stavi igrače koji mogu to odigrati. Za prvu formaciju na golu Begović - desnu stranu da pokrivaju Mujdža i Hajrović - lijevu Kolašinac i Lulić - stoperi mogu biti (Spahić, Bičakčić, Šunjić ili Vranješ) nebitno za dvojac - zadnji vezni Bešić i Pjanić, a ispred Misimović i u vrhu Džeko.
4-4-2 Begović - Mujdža, Bičakčić, Spahić, Kolašinac - Hajrović, Bešić, Pjanić, Lulić - Džeko, Ibišević. I kod ove formacije važi pravilo da desnu i lijevu stranu terena pokrivaju igrači iz prethodne formacijeBešić bi bio malo nazad, a Pjanić malo naprijed.
Moramo imati trkače i brze igrače u ekipi u sredini i po bokovima. Teško možemo istrpiti tri "umjetnika" u istom trenutku (Misimović, Pjanić, Medunjanin), tačno se mora znati "ko kosi, a ko vodu nosi".
zašto se kao protiv slovačke u zenici eksperimentisalo u najvažnijim utakmicama.
imaš ekipu koja je u toj formaciji izgledala strašno u 2 prijateljske i koji ku.ac izmišljaš toplu vodu.
iran bi trebali pokušati pobijediti,nek u tu istoriju i jedna pobjeda udje
Last edited by and on 23/06/2014 20:31, edited 1 time in total.
- Hajvan
#218 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran
KPNCTNJAH wrote:Jes', jes', upravo na to sam ja mislio... mora li se i na ovoj temi pricati o ratu, govorim o skroz drugim stvarima... ili zaobidji post ili me ne uvlaci u te teme...
ironija, no bezze ti je komentar koji je prthodio ovome te sam ga stoga karikirao…
Tekmu s Nigerijom sam gledao s likovima koji su toliko pljuvali i psovali po igračima, državi, domovini…. koji su takve gadosti izgovarali, da sam ja tog trenutka odlučio da prekinem bilo kakav budući kontakt sa tim likovima.
dakle shvatam ja šta hoćeš da kažeš, ali mani se generalizacije...ona vodi u nesporazume i šovinizam, kao i moj odgovor na tvoj post (što je bila poenta istog)…
- KPNCTNJAH
#219 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran
Utakmice SP-a donose vise bodova na fifa rankingu i pobjedom bi vjerovatno napredovali par pozicija... valjda i dalje razmisljaju o tome, a ne sjete se tog rankinga tek kad nam malo fali da budemo u jacem sesiru... unaprijed o svemu razmisljati, a ne pet do dvanaest kako smo navikli...
- and
#220 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran
sta treba da im pustimo,a pape najbolji tim sačuvao i odmorio protiv nigerije za meč protiv iranarex1990 wrote:Ugled i cast se brane od samog pocetka ako je nekome stalo do ugleda i casti a srati pa lizati neznam kome to godi meni ne!!!!Havatar wrote:Ova utakmica je za prestiz i tu ce se najbolje vidjeti kome je stalo do ugleda reprezentacije i najvise od toga zavisi da li ce se doci do prvih bodova ili ce zavrsiti bez bodova.
-
bull21
#221 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran
Napredovali? Nakon 2 poraza da napredujemo? Samo mi i niko više!
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#222 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran
nemojte boga vam o ugledu i časti
odma mi se povraća...o tim ublehama samo kurave i lopovi raspravljaju
-
palermo
#223 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran
Preletih par postova, vidim svašta se pisalo......nego ja ovo htjedoh reći....
Dakle, u srijedu ću ja oko dva u prodavnicu,kupiti opet par piva, u frižider da se dobro ohlade, oko 4 ću početi rezati mezu, u pola šest namjesttiti zastavice BiH koje su se pomjerile, i navijati. Kaoiprotiv Nigerije,kaoirpotiv Argentine,možda se neću toliko nervirati,ali navijati. Šta bih drugo mogao....šta bih drugo trebao....
Jutros me je kćerka dobro naružila zbog moga razočarenja,rekla mi je daje sramotno moje ponašanje,da je sramota ne gledati utakmicu i navijati istim intenzitetom, pitala me znam li ja šta je svjetsko porvenstvo....i postidio sam se njenih riječi.
A ovih zadnjih desetak dana je zaista bilo veliko. Ko ne zna Mostar, i ko je slučajno navartio ovih zadnjih deset dana, mislio bi da ljudi ovdje žive u bajkovitom gradu.
Navijati, jakako.......sve ostalo u svoje vrijeme

Dakle, u srijedu ću ja oko dva u prodavnicu,kupiti opet par piva, u frižider da se dobro ohlade, oko 4 ću početi rezati mezu, u pola šest namjesttiti zastavice BiH koje su se pomjerile, i navijati. Kaoiprotiv Nigerije,kaoirpotiv Argentine,možda se neću toliko nervirati,ali navijati. Šta bih drugo mogao....šta bih drugo trebao....
Jutros me je kćerka dobro naružila zbog moga razočarenja,rekla mi je daje sramotno moje ponašanje,da je sramota ne gledati utakmicu i navijati istim intenzitetom, pitala me znam li ja šta je svjetsko porvenstvo....i postidio sam se njenih riječi.
A ovih zadnjih desetak dana je zaista bilo veliko. Ko ne zna Mostar, i ko je slučajno navartio ovih zadnjih deset dana, mislio bi da ljudi ovdje žive u bajkovitom gradu.
Navijati, jakako.......sve ostalo u svoje vrijeme
- KPNCTNJAH
#224 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran
Hajd' jos jednom procitaj sta sam napisao... nekad se zapitam pricamo li svi isti jezik, ali s obzirom da dijaspora dominira, nije mi ni cudno to sto je nekad problem shvatiti neke stvaribull21 wrote:Napredovali? Nakon 2 poraza da napredujemo? Samo mi i niko više!
Edit: evo i nacrtano
Poraz
Nerijeseno
Pobjeda
- Edin H.
#225 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran
Mozemo dobiti i 3 - 0 za zelenim stolomKPNCTNJAH wrote:Hajd' jos jednom procitaj sta sam napisao... nekad se zapitam pricamo li svi isti jezik, ali s obzirom da dijaspora dominira, nije mi ni cudno to sto je nekad problem shvatiti neke stvaribull21 wrote:Napredovali? Nakon 2 poraza da napredujemo? Samo mi i niko više!ako pobijedimo mogli bi napredovati, ako pobijedimo, dakle ako u utakmici koja se igra protiv Irana mi osvojimo tri boda, tako sto cemo postici gol vise od protivnika... Ukrajina je ispred nas, a ne ucestvuju uopste, Rusija igra slabo i mogli bi ih prestici... s druge strane neke druge reprezentacije mogu nas prestici.. nije uopste bitno da li bi napredovali po pozicijama, imali bi vise bodova u svakom slucaju... i kad dodje do toga da moramo napredovati, puno je lakse ako sad osvojimo neke bodove... nadam se da je dovoljno slikovito bilo ovaj put