Grupa A

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Koja ce se reprezentacije plasirati u drugi krug ??

Poll ended at 25/06/2014 07:21

Brazil
95
46%
Kamerun
5
2%
Hrvatska
63
30%
Meksiko
45
22%

Total votes: 208

ultima_palabra

#201 Re: Grupa A

Post by ultima_palabra »

Ima li neko gif kontakta Olića i Cesara?
touch brain

#202 Re: Grupa A

Post by touch brain »

reis1 wrote:
touch brain wrote:
pa bilo je 1-1, i tekma je isla u svom pravcu...brazil nije imao suta na gol do penala i sve je mirisalo na x....i onda nedosudjeni zuti za Neymara pa penal iz te iste akcije pa ponisten gol hrvatske....naravno da je to igracima sjebalo psihu tako da tih 3-1 nije realno stanje..
Cekaj baa, prvo poluvrijeme Brasil sam sebi dao golaso, i do kraja prvog, izjednacio bez ikke pomoci sudija (cak Neymar zuti dobio). Drugo poluvrijeme, opet se igralo pred hrvatskom 16-kom, penal, i na kraju jos i treci gol. Za Hrvatsku se moze reci da je dominirala samo posljednjih 5 minuta - to je bilo lijepo gledat.

Dakle, uklonimo dva peha na utakmici, autogol i penal, i hajmo onda analizirati ko je bio dominator? Normalno, Brazil 85 minuta i Cro 5 minuta.

Moje misljenje je da je Hrvate ukopao autogol, jer ste i kod 0:1 i kod 1:1 prestali igrati i poceli cuvati rezultat. Tako je djelovalo. Blijedo izdanje Hrvatske i oprezno izdanje Brazila.
1 poluvrijeme je ok...neznam kako nemozes svatiti da nije bilo penala pitanje dali bi brazil uopste dao gol s obzirom kako su igrali do tad...psihicka posljedica kradje je i taj 3 gol..ovdje su bile 2 utakmice:jedna do penala i 2 tekma od penala...nisam rekao da je hrvatska izdominirala brazil ali 3-1 nije realan rezultat

po vasoj logici svi igraci bi trebali biti 2-3 metra od golamana jer da su blize to bi bilo ometanje :lol:
lik je fulio loptu,olic ga naskocio i to je to...i u skoro svim analizama se slazu da je bio cist gol..
kamen spoticanja

#203 Re: Grupa A

Post by kamen spoticanja »

ultima_palabra wrote:Ima li neko gif kontakta Olića i Cesara?
moj bed...pomjesao sam situaciju...ono je ba cist faul...najprostija opstrukcija igre
beusan isto rece nakon utakmice
ovo je klasicna dreka i jadikovanje da bi ih se poguralo protiv meksika
Last edited by kamen spoticanja on 13/06/2014 12:05, edited 2 times in total.
Itakoto

#204 Re: Grupa A

Post by Itakoto »

@touch brain, nebitno ali nisi u pravu. Na snimcima sa strane se je jasno vidjelo da je Olic uletio u golmana i da je ovaj jasno bio ometen u petercu. J*bi ga prijatelju, to je faul.
reis1

#205 Re: Grupa A

Post by reis1 »

lua wrote:
reis1 wrote:Rakine lopte su mogle imat oci samo zato sto su ga Brazilci smatrali nebitnim igracem pa mu pustili da dodaje po sredini terena. Nic drugo.
E jebi ga sad. Ukoljenčio čo'ek sam osvajača Lige prvaka u Primeri. Raketa zvijer! :thumbup:
Ne jebi ga sad. Da je zvijer, e brate i sestro i nije, znas ti koliko treba do zvijeri? Trenutno postoje samo dvije zvijeri u sv'jetu nogometa!
Partijaner

#206 Re: Grupa A

Post by Partijaner »

Hrvati su bili dobri do izjednacenja, poslije su slabije igrali i imali su nekih par sansi ali sve je to bilo sitno. Iskreno od Brazila sam ocekivao vise, ni oni ne igraju vise onaj tipican brazilski nogomet.

Hrvati imaju veoma slabu klupu, falio im je Mandzukic mnogo.
Itakoto

#207 Re: Grupa A

Post by Itakoto »

kamen spoticanja wrote:
ultima_palabra wrote:Ima li neko gif kontakta Olića i Cesara?
moj bed...pomjesao sam situaciju...ono je ba cist faul...najprostija opstrukcija igre
beusan isto rece nakon utakmice
ovo je klasicna dreka i jadikovanje da bi ih se poguralo protiv meksika
Zasto protiv Meksika? Ukoliko izgube od Kameruna mogu ici na godisnji odmor.
lua

#208 Re: Grupa A

Post by lua »

reis1 wrote:
Ne jebi ga sad. Da je zvijer, e brate i sestro i nije, znas ti koliko treba do zvijeri? Trenutno postoje samo dvije zvijeri u sv'jetu nogometa!
https://www.youtube.com/watch?v=D-heZS8VYAE
U modernom fudbalu svakako samo dvije zvijeri, samo ja, eto, smatram da bi trebalo dati priliku i drugim igračima. Ako su Messi i Ronaldo doktori nauka, nek' Raka bar bude magistar.
reis1

#209 Re: Grupa A

Post by reis1 »

touch brain wrote:
reis1 wrote:
touch brain wrote:
pa bilo je 1-1, i tekma je isla u svom pravcu...brazil nije imao suta na gol do penala i sve je mirisalo na x....i onda nedosudjeni zuti za Neymara pa penal iz te iste akcije pa ponisten gol hrvatske....naravno da je to igracima sjebalo psihu tako da tih 3-1 nije realno stanje..
Cekaj baa, prvo poluvrijeme Brasil sam sebi dao golaso, i do kraja prvog, izjednacio bez ikke pomoci sudija (cak Neymar zuti dobio). Drugo poluvrijeme, opet se igralo pred hrvatskom 16-kom, penal, i na kraju jos i treci gol. Za Hrvatsku se moze reci da je dominirala samo posljednjih 5 minuta - to je bilo lijepo gledat.

Dakle, uklonimo dva peha na utakmici, autogol i penal, i hajmo onda analizirati ko je bio dominator? Normalno, Brazil 85 minuta i Cro 5 minuta.

Moje misljenje je da je Hrvate ukopao autogol, jer ste i kod 0:1 i kod 1:1 prestali igrati i poceli cuvati rezultat. Tako je djelovalo. Blijedo izdanje Hrvatske i oprezno izdanje Brazila.
1 poluvrijeme je ok...neznam kako nemozes svatiti da nije bilo penala pitanje dali bi brazil uopste dao gol s obzirom kako su igrali do tad...psihicka posljedica kradje je i taj 3 gol..ovdje su bile 2 utakmice:jedna do penala i 2 tekma od penala...nisam rekao da je hrvatska izdominirala brazil ali 3-1 nije realan rezultat

po vasoj logici svi igraci bi trebali biti 2-3 metra od golamana jer da su blize to bi bilo ometanje :lol:
lik je fulio loptu,olic ga naskocio i to je to...i u skoro svim analizama se slazu da je bio cist gol..
Ovo jednostavno nije tacno.

Pa nije Brazil napravio "psihicki preokret" s penalom, vec sa izjednacenjem u prvom poluvremenu. Poslije autogola su stisli, i izjednacili, a onda na krilima toga nastavili stiskati i u drugom. To je bilo samo pitanje trenutka za vodstvo, pa dal kroz penal, dal regularom.
bingov buraz

#210 Re: Grupa A

Post by bingov buraz »

ioannes wrote:neznam kako niko ne spominje to da je prije 3 gola
po mom pojmu bio cisti faul na Rakiticem....nemogu nikako da nadjem malo
tu scenu,da ponovo pogledam
ne mozes ni vidjeti,nije ponovljeno nikako u usporenom,kontakt Olica sa Cezarom su pustili nakon 10 minuta koliko im je trebalo da nadju ugao jedne od 32 kamere gdje se stvarno vidi da je golman ometen kod intervencije,ne znam ko radi te prenose?
Herr Flick

#211 Re: Grupa A

Post by Herr Flick »

Ni jedan sudija van Evrope nije u stanju sudit jedno ovakvo veliko takmičenje,ali eto sta je tu je :-) :-)
reis1

#212 Re: Grupa A

Post by reis1 »

lua wrote:
reis1 wrote:
https://www.youtube.com/watch?v=D-heZS8VYAE
U modernom fudbalu svakako samo dvije zvijeri, samo ja, eto, smatram da bi trebalo dati priliku i drugim igračima. Ako su Messi i Ronaldo doktori nauka, nek' Raka bar bude magistar.
Ma kak'i magistar. Bachelor of Arts, i to mu je puno...
zetareticula

#213 Re: Grupa A

Post by zetareticula »

Brazil u svemu zasluzeno pobjedio ljudi su zeljeli pobjedu sad neke farse se prave sa sudijom :lol: hrvati da su igrali a ne onoliko branili se pobjedili bi brazil 3:0 na pocetku se je vidjelo koliko je brazil bio u transu nakon primljenog gola a hrvati se onda povukli :-) ljudi kada izgube onda traze 1001 manu zasto su izgubili svjetske zavjere i sve ostalo da su igrali bio bi drugi rezultat vidjet cemo ih proitv Mehika :lol:
touch brain

#214 Re: Grupa A

Post by touch brain »

zetareticula wrote:Brazil u svemu zasluzeno pobjedio ljudi su zeljeli pobjedu sad neke farse se prave sa sudijom :lol: hrvati da su igrali a ne onoliko branili se pobjedili bi brazil 3:0 na pocetku se je vidjelo koliko je brazil bio u transu nakon primljenog gola a hrvati se onda povukli :-) ljudi kada izgube onda traze 1001 manu zasto su izgubili svjetske zavjere i sve ostalo da su igrali bio bi drugi rezultat vidjet cemo ih proitv Mehika :lol:
a zasto ste vi onda onoliko kmecili protiv francuske,portugla,spanije nekad davno? jeli i to bila farsa

reis
kako nije tocno: brazil nije imao suta na gol u 2 pol. ali eto ko fol da nije bilo penala oni bi ionako dali 236274328 golova u tih zadnjih 25 minuta :lol:
Last edited by touch brain on 13/06/2014 12:30, edited 1 time in total.
Objektivni navijac

#215 Re: Grupa A

Post by Objektivni navijac »

Itakoto

#216 Re: Grupa A

Post by Itakoto »

zetareticula wrote:Brazil u svemu zasluzeno pobjedio ljudi su zeljeli pobjedu sad neke farse se prave sa sudijom :lol: hrvati da su igrali a ne onoliko branili se pobjedili bi brazil 3:0 na pocetku se je vidjelo koliko je brazil bio u transu nakon primljenog gola a hrvati se onda povukli :-) ljudi kada izgube onda traze 1001 manu zasto su izgubili svjetske zavjere i sve ostalo da su igrali bio bi drugi rezultat vidjet cemo ih proitv Mehika :lol:
Znas provocirati a nista ortografija ono ovo, ha? :D
Iskreno, nije mi mrsko sto je Brazil dobio Hrvatsku ali jeste na koji nacin se je sve desilo jer se ovo moze u nedjelju desiti i nama.
Itakoto

#217 Re: Grupa A

Post by Itakoto »

touch brain wrote:
a zasto ste vi onda onoliko kmecili protiv francuske,portugla,spanije nekad davno? jeli i to bila farsa

reis
kako nije tocno: brazil nije imao suta na gol u 2 pol. ali eto ko fol da nije bilo penala oni bi ionako dali 236274328 golova u tih zadnjih 25 minuta :lol:
A kako bi bilo da ti prestanes generalizovati? Mislim ok, boli poraz od Brazila ali ne poistovjecuj sve nas sa obicnim prvokatorima.
touch brain

#218 Re: Grupa A

Post by touch brain »

Itakoto wrote:
touch brain wrote:

reis
A kako bi bilo da ti prestanes generalizovati? Mislim ok, boli poraz od Brazila ali ne poistovjecuj sve nas sa obicnim prvokatorima.
ja se izvinjavam je mi nije bila to namjera ali ovakvi mi bas izbace iz cipela
Objektivni navijac

#219 Re: Grupa A

Itakoto

#220 Re: Grupa A

Post by Itakoto »

touch brain wrote: ja se izvinjavam je mi nije bila to namjera ali ovakvi mi bas izbace iz cipela
Ma ok ali rekoh da te upozorim na vrijeme jer otvaras stare rane. :D A covjek onda napise u efektu sto vjerovatno i ne misli. Likovi poput onoga "padobranca" i dodju da provociraju i zavade sto im nazalost nerijetko i uspije.

edit: pardon, afektu :D
Last edited by Itakoto on 13/06/2014 13:24, edited 1 time in total.
Objektivni navijac

#221 Re: Grupa A

fortaleza

#222 Re: Grupa A

Post by fortaleza »

sledge wrote:Šteta za komšije, valjda se izvuku i prođu dalje. Ali zbog ovih domaćih što pale naše zastave želim im debakl.
Daj odluči se. :D

Da je Brazil nadigrao Hrvatsku pa da se može reći da je rezultat realan, al ajde. Samo se nadam da ovaj neće više vidjeti svjetskih prvenstava. Utakmice trebaju suditi samo oni najbolji, to jest europski suci, nikakvi azijati i afrikaneri, u suprotnom ovo će se nastaviti događati tijekom čitavog prvenstva, možda čak i BiH protiv Argentine, isti je mode u pitanju.

btw Beusan je govno od čovjeka.
cLo

#223 Re: Grupa A

Post by cLo »

Itakoto wrote:
Znas provocirati a nista ortografija ono ovo, ha? :D
Iskreno, nije mi mrsko sto je Brazil dobio Hrvatsku ali jeste na koji nacin se je sve desilo jer se ovo moze u nedjelju desiti i nama.
Šta misliš da neće? :lol: Hoće, hoće, vrlo rado. :D Latinosi nikad nisu znali igrat lopte, znaju samo driblat i pimplat i na leđa nabacit, uvijek bili ukoljice, fejkeri, ne znam ko im pokaza loptu, fkt igraju najbezvezniji, najružniji i najpodliji nogomet na svijetu. 300 čuda znaju s loptom, ali da je šutnu inteligentno k'o ljudi nikad neće kao evropljani.
zetareticula

#224 Re: Grupa A

Post by zetareticula »

Ja nisam kmecao ali uvijek kada se koja god utakmica izgubi sudija je kriv :-) ja samo kazem da je hrvatska igrala sinoc nogomet vjerojatno bi pobjedila samo laik moze reci da je brazil sinoc ne zasluzeno pobjedio :-) a onakvih penala kroz jednu sezonu takmicenja bilo koje lige mozes naci na desetine ljudi prave cirkus sad kao oko sudije :lol:
lua

#225 Re: Grupa A

Post by lua »

Nećeš porediti lige i Svjetsko prvenstvo. Il' hoćeš? :D
Post Reply