Kandidati za člana predjsedništva (all about)
-
Hafis
#201 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Jadna ti je ovo država kada većinski narod kronično nema solidnog kandidata za člana predsjedništva i mora stalno posezati u tuđu baštu. Deprimirajuće 
-
palermo
#202 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Naprotiv, najmanji narod u ovoj državi treba da bude ponosan što daje toliki broj kandidata za mjesto člana Predsjedništva, i da bude ponosan na državu koja mu to omogućujeHafis wrote:Jadna ti je ovo država kada većinski narod kronično nema solidnog kandidata za člana predsjedništva i mora stalno posezati u tuđu baštu. Deprimirajuće
-
Fact
#203 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Bolan,svejedno odakle kandidati dolaze,sve je to dobro,samo nek' se ne puca.
-
Hafis
#204 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Aha, kontam. Inače je praksa u svijetu limitiranje broja kandidata za izbore.palermo wrote:Naprotiv, najmanji narod u ovoj državi treba da bude ponosan što daje toliki broj kandidata za mjesto člana Predsjedništva, i da bude ponosan na državu koja mu to omogućujeHafis wrote:Jadna ti je ovo država kada većinski narod kronično nema solidnog kandidata za člana predsjedništva i mora stalno posezati u tuđu baštu. Deprimirajuće
-
jastuk1
#205 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Nije tačno! Većinski narod uvijek ima više solidnih i jakih kandidata za člana predsjedništva, a asortiman će biti naročito raznolik za ovih izbora.Hafis wrote:Jadna ti je ovo država kada većinski narod kronično nema solidnog kandidata za člana predsjedništva i mora stalno posezati u tuđu baštu. Deprimirajuće
A ova država je jadna zato što predstavnci najmanjeg naroda drže zemlju paralizovanu godinama jer hoće da se njihovo pravo protegne i na pravo ostalih.
Perfidnost tvojih postova iz dana u dan postaje sve očitija. Fuj.
-
Fact
- Alfons Kauders
#207 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
IZ naredila da se glasa za hrvata, ateistu, koji je predstavljao multivitaminsku opciju?Fact wrote:Svaka stranka koja je ikada pobijedila na izborima je bila protiv ove države.Protiv njenog napretka i blagostanja.Tako da odakle god da si ti,nisi ništa bolji od onih ljudi u čijim gradovima je na vlasti HDZ(po tvome shvaćanju da su svi krivi,jer je većina tako birala).Alfons Kauders wrote:
ne mora biti citav grad, mogu biti dvije trecine... isto kao sto i dvije trecine mogu glasati za stozernu stranku... a meni se ne da prljati ruke i traziti dobre jabuke u vreci trulih... pravac koji je izabrala vecina je bitan
ali eto, neki su mislili da mogu surovati sa RS i rusiti drzavu, opstruirati sve redom, uvoditi hajduciju kao normu ponasanja, institucionalizirati anariju i paralelne institucije, stititi podobne kriminalce, koristiti svaku priliku za generisanje mrznje i nove konfrontacije... i da nece biti ama bas nikakvih posljedica?
sta je to ako nije djetinjasto?
Posljedice?IZ naredila da se glasa za hrvatskog člana predsjedništva iz redova bošnjačke stranke.Jeste,evo ne zna šta će član predsjedništva od svojih ovlasti.Stvarno brutalne posljedice.
Jeste djetinjasto,ali i čitava država je lakrdija.
i to je jos jedna sitnica, vec 8 godina hdz mediji i komentatori kmece kako prosjecni bosnjo cim oci otvori, prije neg sto sprzi par jaja i zapali drinu uz kafu, konta kako da ga ucera hrvatima... i tako 330,000 glasova...
jer ama bas niko nije glasao za komsica iz politickih uvjerenja, nijednom sarajliji nije bilo drago sto se na poziciju kandiduje njihov sugradjanin, nijedan zenicanin nije pomislio da se radi o prosjecnom liku koji je rat proveo na liniji, nijednom tuzlaku nije imponovalo to sto se radi o liku koji zivi u starom stanu i cije se ime ne provlaci kroz medije svaki put kad ispare kakve pare...
svi su glasali za njeg jer im je tako rekla IZ, ukljucujuci one kojima se religija gadi... aferim
- madner
#208 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Treba prosiriti teoriju, bio je nacelnik opcine u seheru kao dugorocni plan dominacije. 
- Alfons Kauders
#209 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
i sam se ranio, da digne sebi rejtingmadner wrote:Treba prosiriti teoriju, bio je nacelnik opcine u seheru kao dugorocni plan dominacije.
btw evo Kebo se fakat kandidovo... hebote jos ispade najbolji kandidat, barem trenutno, ako nas DF ili SDP ne iznenade...
-
Hafis
#210 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Eto i Kebe u utrku. Stvarno će biti napeto i doista interesantno. I onda mi kažu nemaju šta probrati među ponuđenim.
Ja da sam kojim slučajem Bošnjak, ne bi me na ovim izborima ništa moglo natjerati da glasam za hrvatskog člana predsjedništva ni u bunilu...toliko će biti napeto
Ja da sam kojim slučajem Bošnjak, ne bi me na ovim izborima ništa moglo natjerati da glasam za hrvatskog člana predsjedništva ni u bunilu...toliko će biti napeto
- fosna2014
#211 Re: AW: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Ne postoji hrvatski clan predsjednistva. Postoje samo clanovi predsjednistva.Hafis wrote:Eto i Kebe u utrku. Stvarno će biti napeto i doista interesantno. I onda mi kažu nemaju šta probrati među ponuđenim.
Gesendet von meinem LG-D802 mit Tapatalk
- Alfons Kauders
#212 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
ja nikad nisam glasao za hrvatskog clana predsjednistva...Hafis wrote:Eto i Kebe u utrku. Stvarno će biti napeto i doista interesantno. I onda mi kažu nemaju šta probrati među ponuđenim.
- madner
#213 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Treba oduzet glasacko pravo ovim sto ni ne znaju da glasaju za pripadnika, a ne predstavnika. 
-
Hafis
#214 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Nisam ni ja nikada navijao za bosansku reprezentaciju, u bilo kojem sportu, niti ću.Alfons Kauders wrote:ja nikad nisam glasao za hrvatskog clana predsjednistva...Hafis wrote:Eto i Kebe u utrku. Stvarno će biti napeto i doista interesantno. I onda mi kažu nemaju šta probrati među ponuđenim.
Last edited by Hafis on 30/05/2014 10:50, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#215 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
u pojedinim drzavama se primjenjuje princip po kojem nepismeni nemaju pravo glasa, jer nisu u stanju razumjeti ustav...madner wrote:Treba oduzet glasacko pravo ovim sto ni ne znaju da glasaju za pripadnika, a ne predstavnika.
- Alfons Kauders
#216 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
i bolje jeHafis wrote:Nisam ni ja nikada navijao za bosansku reprezentaciju, niti ću.Alfons Kauders wrote:ja nikad nisam glasao za hrvatskog clana predsjednistva...Hafis wrote:Eto i Kebe u utrku. Stvarno će biti napeto i doista interesantno. I onda mi kažu nemaju šta probrati među ponuđenim.
da ne gledam po tribinama zastave treceg rajha i vatikana
- fosna2014
#217 Re: AW: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Ko bi onda glasao za narodnjake kod nas?Alfons Kauders wrote:u pojedinim drzavama se primjenjuje princip po kojem nepismeni nemaju pravo glasa, jer nisu u stanju razumjeti ustav...madner wrote:Treba oduzet glasacko pravo ovim sto ni ne znaju da glasaju za pripadnika, a ne predstavnika.
-
Hafis
#218 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Ma ja..potrebno je žurno otvoriti ubrzani tečaj za educiranje odraslih osoba u Pribavi kod Gračanicemadner wrote:Treba oduzet glasacko pravo ovim sto ni ne znaju da glasaju za pripadnika, a ne predstavnika.
- Alfons Kauders
#219 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
eto da necemo kod tebe na tom konobarskom sveucilistu, cija diploma u hrvatskoj vrijedi malcice manje od travnicke diplome u bosniHafis wrote:Ma ja..potrebno je žurno otvoriti ubrzani tečaj za educiranje odraslih osoba u Pribavi kod Gračanicemadner wrote:Treba oduzet glasacko pravo ovim sto ni ne znaju da glasaju za pripadnika, a ne predstavnika.
- Alfons Kauders
#220 Re: AW: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
pa evo, znam barem jednog doktora koji bi...fosna2014 wrote:Ko bi onda glasao za narodnjake kod nas?Alfons Kauders wrote:u pojedinim drzavama se primjenjuje princip po kojem nepismeni nemaju pravo glasa, jer nisu u stanju razumjeti ustav...madner wrote:Treba oduzet glasacko pravo ovim sto ni ne znaju da glasaju za pripadnika, a ne predstavnika.
-
Hafis
#221 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
A znam to...stara priča... od stranih ti nekako najviše leži turska zastava,Alfons Kauders wrote:i bolje jeHafis wrote:Nisam ni ja nikada navijao za bosansku reprezentaciju, niti ću.Alfons Kauders wrote:
ja nikad nisam glasao za hrvatskog clana predsjednistva...
da ne gledam po tribinama zastave treceg rajha i vatikana
-
Hafis
#222 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
....reče tip iz radničke TuzleAlfons Kauders wrote:eto da necemo kod tebe na tom konobarskom sveucilistu, cija diploma u hrvatskoj vrijedi malcice manje od travnicke diplome u bosniHafis wrote:Ma ja..potrebno je žurno otvoriti ubrzani tečaj za educiranje odraslih osoba u Pribavi kod Gračanicemadner wrote:Treba oduzet glasacko pravo ovim sto ni ne znaju da glasaju za pripadnika, a ne predstavnika.
Last edited by Hafis on 30/05/2014 11:00, edited 1 time in total.
- seln
#223 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Kako nas samo kita zaboli za tim....Hafis wrote:Nisam ni ja nikada navijao za bosansku reprezentaciju, u bilo kojem sportu, niti ću.Alfons Kauders wrote:ja nikad nisam glasao za hrvatskog clana predsjednistva...Hafis wrote:Eto i Kebe u utrku. Stvarno će biti napeto i doista interesantno. I onda mi kažu nemaju šta probrati među ponuđenim.
- madner
#224 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Ma samo IQ test u vidu par jednostavnih pitanja:Hafis wrote:Ma ja..potrebno je žurno otvoriti ubrzani tečaj za educiranje odraslih osoba u Pribavi kod Gračanicemadner wrote:Treba oduzet glasacko pravo ovim sto ni ne znaju da glasaju za pripadnika, a ne predstavnika.
1. Da li individualna prava iznad kolektivnih?
2. Znate li razliku izmedju predstavnik i pripadnik?
Ko prodje, glasa, ko ne prodje, kmeci.
- seln
#225 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
U toj radnickoj Tuzli su ipak imali univerzitet prije Mostara. I tu jos uvijek nije ni krstenica ni obrezana kita garant uspjeha.Hafis wrote:....reče tip iz radničke TuzleAlfons Kauders wrote:eto da necemo kod tebe na tom konobarskom sveucilistu, cija diploma u hrvatskoj vrijedi malcice manje od travnicke diplome u bosniHafis wrote: Ma ja..potrebno je žurno otvoriti ubrzani tečaj za educiranje odraslih osoba u Pribavi kod Gračanice.....i dodao bih još koju sočniju pikanteriju, ali me loma hastra režije