Alfa 159 kupovina?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#201 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by mali_milojica »

Ja se nisam usutio o prodaji i da je to jedini reper da je neki proizvod kvalitetan. Kazem,necu u raspravu da ubacujem prodaju hamburgera i njihov kvalitet u McDonaldsu :wink:
Fiat je imao 5 godisnji plan koji je upravo zavrsio i u kojem je sve podredjeno kupovini Chryslera. Uspjeli su. Platili su 5 milijardi dolara za 32% Chryslera kojeg nisu bili vlasnici. Nisam bas upratio u doba recesije da je neko slicno uradio.
Izasao je novi,gdje se Alfa mijenja iz temelja,gdje ce izaci 8 novih modela.
Maserati dize prodaju. Sa 7 000 prodatih u 2012,dosli su do 30 000 u 2013,a ove godine biljeze skoro 4 000 narudzbi mjesecno.
Sta ce biti vidjet cemo.
Ridjobrki

#202 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Ridjobrki »

Kontam nešto o toj ljubomori o kojoj Emko priča i baš se pitam jesam li ja ljubomoran na te švaboljupce...

Kako god okreneš, ja mogu kad god hoću kupiti Golfa ili Audija i to sebi mogu i dopustiti i priuštiti i dobro proći pri tome. Takav potez mi neće biti ćeif ali zaboraviću ga dok prodam auto i kupim drugi i neće biti trajnih posljedica.

S druge strane, kontam da mi priča neko ko nikad u životu neće moći prežaliti ako kupi nešto što ne može racionalno sebi opravdati, ko nikad sebi ne bi mogao oprostiti takav nepromišljen potez i ko ustvari ni ne zna šta je ćeif i šta znači ugoditi svojoj guzici.

Meni je nekako logičnije da si ti ljubomoran na nas jer zašto bi inače trošio vrijeme na toliko ubjeđivanje dok ja npr ni ne pomišljam da otvorim temu o VW i tamo nešto nekom pametujem. VW je dobro auto, nek ga vozi ko god hoće, svaka čast ali not my cup of tea. Gotova priča.

Ne vidim smisla u tolikom smaranju i što ti je toliko stalo da ljude ubijediš u nešto što je suprotno njihovim iskustvima i sklonostima. Ja sam, recimo, nakon ove teme još sigurniji da ću opet kupiti Alfu i umalo da juče zatražim krug od lika na parkingu :lol:

I de ti mene sad ubjeđuj da treba uvijek jesti srednju porciju ćevapa jer se najedeš od lepinje a velika je ionako za fukare željne mesa...
_mufljuz_

#203 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by _mufljuz_ »

jedini problem kod alfe 159 i 147 koji mi ide na kurac je postavka prednje tablice.... da je to nekako rijesit jbo je otac i tablicu :lol:

najbolji jaran je imao prelijepu dijamantmetalik tamnozelenu 166 i koliko je problema imao sa njom opet je volio samo tako sve dok nije zauvijek zavrsila u crvenom polju kad je "posudio" jaranu :lol:

kad sam ga ja pit'o sto ne kupi ko taj jaran Audi S5 ili nesto zesce - kaze cojek "jebo te audi" :lol: i cojek kupi Volvo S80 V6 3.2 4x4 8-) poslije nove Mazde 6 2009g.
Last edited by _mufljuz_ on 27/05/2014 11:26, edited 1 time in total.
f_ar

#204 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by f_ar »

Industrialyzer wrote:A7 redizajn, tu su novi farovi :mrgreen:

Image
LOL http://www.youtube.com/watch?v=ic7xNNzZdGQ

:thumbup: http://www.youtube.com/watch?v=aQ8xDia5RNY
Don Zivconi

#205 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Don Zivconi »

Naravno da se doplacuje za sve, cak je i zadnji brisac dodatna oprema, prostiraci, retrovizori sa mrtvim uglom itd. sve moguce :-)

nego kad te vise od 75% bosnja uvjerava, ne vjeruj a znaj da ni oni sami nisu sigurni u to, jednostavno takav je nas mentalitet kao sto rece "sampion" velika vecina se pravi da su pametniji a jako su poglupi. Uostalom neki od nas nisu rodjeni za preprodaju auta, pa kad kupe auto "zajebu se", samo uzivaju u voznji i dok traje pa makar i kratko - ne znaju da su se zajebali :D. Ovi drugi trgovci tezgasi koji ga jos nisu ni kupili vec planiraju kako ce ga prodati eto koliko im auto vrijedi i nesto znaci, kakvi su to apsurdi :-) . Jednostavno boli dati ogrome pare za auto 100k :-) sve radi komsija a zivjeti na pasteti (pilka i to) i kontati kako sto vise izvuci iz prodaje da nije preskupo platio komsijin pogled, price uz kaficu itd. Mislim da je ovo samo pumpanje, odnosno uvjeravanje samoga sebe da se nije zajebao i da se isplati radi tudjege misljenja i komentara dati tolike novce za jednu svabsku limenku. Hajde zivi vi meni bili odoh na servis ;) treba spaner zamjeniti cuje se :) ipak ima 270k na satu :D
Ridjobrki

#206 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Ridjobrki »

@mufljuz: ne barkaj tablicu!!!! :lol: :lol: :lol: jedino da je ukinuti obavezu nošenja prednje tablice kao u Americi pa da se postigne savršena simetrija :D Meni je ovo sa tablicom tatrane super fol :-D

A Mazda 6 je.... :-) :-) :-) Fakat jedno od onih auta koje volim vidjeti na cesti. Inače Japanci u toj klasi prave neka sjajna auta kao što su Lancer ili Accord. Nisu Nijemci ali nisu za odbacit'. :D

@don zivconi: Plus niko ovdje ne kaže da se zajebao niti da se kaje, koliko zapažam. Čak su suprotna mišljenja tome. Eto de ti mene ubijedi da sam se zajeb'o i ja ti poklonim svoje auto. Prije će biti da fauveovci imaju toliko visoko mišljenje o svojim vozilicama da ne mogu prihvatiti da su i drugi ljudi sretni i zadovoljni svojim autima. Nemam pojma otkud te ideje o vožnjama koje traju kratko, ja ne znam nikoga ko vozi ni Švabu ni Talijana ni Francuza da se kratko vozio. Sve su to dobri auti i fino idu, ne kontam im tu potrebu pljuvanja po svemu što je drugačije i nije bošnjačko.

edit: na kraju krajeva, da slušam većinu i da se vodim prodajnim rezultatima slušao bih Cecu i pio Coca Colu. Sve je to dobro, ukusno i zdravo...

edit 2: i glasao za Dodika.
citroen xm

#207 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by citroen xm »

I onda se čude kada se kaže da je VW dijagnoza.

Pa on poredi Alfu i Hyundai pri čemu je Alfa kanta, a Hyundai odličan. Imaš li stida imalo. Ovakve gluposti odavno neko nije izvalio.

Pri tom iskompleksirani Emko nisi odgovorio na 2 od tri bitna pitanja.

Koliko si izgubio na Audiju koji ima pravih oko 100000 km, a pričao si da si prethodnog prodao i izgubio mnogo.

Nisi naveo česte kvarove na Alfi, pa da ti odgovorim bar istim brojem mana kod švaba.

Još jedna neviđena glupost od tebe je količina=kvalitet.

Emko, sahranjuješ sam sebe.
_mufljuz_

#208 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by _mufljuz_ »

Don Zivconi wrote:Naravno da se doplacuje za sve, cak je i zadnji brisac dodatna oprema, prostiraci, retrovizori sa mrtvim uglom itd. sve moguce :-)

nego kad te vise od 75% bosnja uvjerava, ne vjeruj a znaj da ni oni sami nisu sigurni u to, jednostavno takav je nas mentalitet kao sto rece "sampion" velika vecina se pravi da su pametniji a jako su poglupi. Uostalom neki od nas nisu rodjeni za preprodaju auta, pa kad kupe auto "zajebu se", samo uzivaju u voznji i dok traje pa makar i kratko - ne znaju da su se zajebali :D. Ovi drugi trgovci tezgasi koji ga jos nisu ni kupili vec planiraju kako ce ga prodati eto koliko im auto vrijedi i nesto znaci, kakvi su to apsurdi :-) . Jednostavno boli dati ogrome pare za auto 100k :-) sve radi komsija a zivjeti na pasteti (pilka i to) i kontati kako sto vise izvuci iz prodaje da nije preskupo platio komsijin pogled, price uz kaficu itd. Mislim da je ovo samo pumpanje, odnosno uvjeravanje samoga sebe da se nije zajebao i da se isplati radi tudjege misljenja i komentara dati tolike novce za jednu svabsku limenku. Hajde zivi vi meni bili odoh na servis ;) treba spaner zamjeniti cuje se :) ipak ima 270k na satu :D
kuku dje me nadje :lol: :lol: :lol: :lol:

ja kupio Lancu (motor ima veze sa AR-om :mrgreen: ) i dok sam presao udaljenost od dilera do kuce pišno sam jedno 10tak puta na eksploziju snage udobnoscu ma svim jedno 450 km prodje ko da sam reko tatatatira :lol: cudi me da me nedje nije nije radar sklep'o - to su bile djecje radosti :lol: .... sutra ko gospon hoce hadzo na pos'o sa jedno 20 m tik-tik nista kljucanje, 10m nista kljucanje - ošo akumulator - 6 mjeseci mi trebalo da nadodjem da mi je sjeban dzojstik volana :lol: i da je on vuko struju :oops:

ridji - mazda mu bila dosadna :lol: :lol: :lol: :lol: pa je dao cerki :lol:
a auto bilo pravi pimp u BIH dodjoh sa njom 2x :mrgreen: - iskoristio sam je ko jebaliste nebrojeno puta :lol: :lol:
Last edited by _mufljuz_ on 27/05/2014 11:43, edited 1 time in total.
Don Zivconi

#209 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Don Zivconi »

Ridjobrki wrote:@mufljuz: ne barkaj tablicu!!!! :lol: :lol: :lol: jedino da je ukinuti obavezu nošenja prednje tablice kao u Americi pa da se postigne savršena simetrija :D Meni je ovo sa tablicom tatrane super fol :-D

A Mazda 6 je.... :-) :-) :-) Fakat jedno od onih auta koje volim vidjeti na cesti. Inače Japanci u toj klasi prave neka sjajna auta kao što su Lancer ili Accord. Nisu Nijemci ali nisu za odbacit'. :D

@don zivconi: Plus niko ovdje ne kaže da se zajebao niti da se kaje, koliko zapažam. Čak su suprotna mišljenja tome. Eto de ti mene ubijedi da sam se zajeb'o i ja ti poklonim svoje auto. Prije će biti da fauveovci imaju toliko visoko mišljenje o svojim vozilicama da ne mogu prihvatiti da su i drugi ljudi sretni i zadovoljni svojim autima. Nemam pojma otkud te ideje o vožnjama koje traju kratko, ja ne znam nikoga ko vozi ni Švabu ni Talijana ni Francuza da se kratko vozio. Sve su to dobri auti i fino idu, ne kontam im tu potrebu pljuvanja po svemu što je drugačije i nije bošnjačko.

edit: na kraju krajeva, da slušam većinu i da se vodim prodajnim rezultatima slušao bih Cecu i pio Coca Colu. Sve je to dobro, ukusno i zdravo...

:lol: :lol: :lol: :thumbup: prejako
Industrialyzer

#210 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Industrialyzer »

Ridjobrki wrote:@mufljuz: ne barkaj tablicu!!!! :lol: :lol: :lol: jedino da je ukinuti obavezu nošenja prednje tablice kao u Americi pa da se postigne savršena simetrija :D Meni je ovo sa tablicom tatrane super fol :-D

Hoces kupiti jednu? :mrgreen:
Ridjobrki

#211 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Ridjobrki »

Industrialyzer wrote: Hoces kupiti jednu? :mrgreen:
Znam ja za onu tvoju, upratio sam na temama gdje si je spominjao... Svaka čast, brate. :thumbup:

Jedan od auta koje sam razmatrao bila je Mazda 3 hatchback ali ispala mi nevjerovatno povoljno dobro očuvana Alfa i dileme nije bilo. Možda nekad u životu odaberem i tu šesticu, pravo mi se sviđa i sigurno je među top 5 auta koja bih volio imati (govorim o normalnim autima, ne mislim sad na Ghiblija i slične :D )
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#212 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by mali_milojica »

Ridjobrki wrote: I de ti mene sad ubjeđuj da treba uvijek jesti srednju porciju ćevapa jer se najedeš od lepinje a velika je ionako za fukare željne mesa...
Šah-Mat
preludezalude

#213 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by preludezalude »

emko1234 wrote: ja sam hyundai grupu usporedio s fiat grupom. a alfu kao proizvodjaca s hyundaijem kao proizvodjacem.

a sto se tice prodaje, svi si time rekao. zar u dobu kapitalizma prodaja nije jedan od najreferentnijih podataka u kvaliteti nekog proizvoda, bez obzira o cemu se radilo?
Apsolutno netacno.
A_R

#214 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by A_R »

preludezalude wrote:
emko1234 wrote: ja sam hyundai grupu usporedio s fiat grupom. a alfu kao proizvodjaca s hyundaijem kao proizvodjacem.

a sto se tice prodaje, svi si time rekao. zar u dobu kapitalizma prodaja nije jedan od najreferentnijih podataka u kvaliteti nekog proizvoda, bez obzira o cemu se radilo?
Apsolutno netacno.
neka ba, njega ko da placaju da ubjedjuje raju okolo po forumu da bilo sta drugo osim vauvau ne valja :D a uz to prosipa osnove ekonomije ko da je u travniku studirao :run:
Qler

#215 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Qler »

Prema toj logici, kvantitet-kvalitet jedan Rols je smece, dok Indijska Tata je vrhunac auto industrije?
Don Zivconi

#216 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Don Zivconi »

A_R wrote:
preludezalude wrote:

Apsolutno netacno.
neka ba, njega ko da placaju da ubjedjuje raju okolo po forumu da bilo sta drugo osim vauvau ne valja :D a uz to prosipa osnove ekonomije ko da je u travniku studirao :run:
:lol: :lol: ja ludjaka na ovom forumu :lol:

Navecer prelista ujutro zablista! sta je to????

student iz travnika :D
S4mpion

#217 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by S4mpion »

Ridjobrki

#218 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Ridjobrki »

Auto Bild nakon blamaže sa namještanjem titule za Golfa čovjek teško može shvatiti ozbiljno. Svaka čast na linku ali ovo je paušalan test na jednom individualnom primjerku, ne kažem samo zbog Alfe nego i zbog Passata i Octavije koje su po ovome još gore.

Čuj njima otkazao JTD motor....
A_R

#219 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by A_R »

Ridjobrki wrote:
vala bas... :lol: :lol: :-) :-)
Don Zivconi

#220 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Don Zivconi »

A_R wrote:
Ridjobrki wrote:
vala bas... :lol: :lol: :-) :-)
i ja se ovome nasmijah :lol:
emko1234

#221 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by emko1234 »

kakav show napravise zaljubljenici ovih auta sto se na kilu kupuju na otpadima :lol: :lol: :lol:

i jos qler uleti s ovim rolls i tata na kraju. pa bolan ima li sredine? il je tebi alfa=rolls=tata ?

dobar si momak.
citroen xm wrote:I onda se čude kada se kaže da je VW dijagnoza.

Pa on poredi Alfu i Hyundai pri čemu je Alfa kanta, a Hyundai odličan. Imaš li stida imalo. Ovakve gluposti odavno neko nije izvalio.

Pri tom iskompleksirani Emko nisi odgovorio na 2 od tri bitna pitanja.

Koliko si izgubio na Audiju koji ima pravih oko 100000 km, a pričao si da si prethodnog prodao i izgubio mnogo.

Nisi naveo česte kvarove na Alfi, pa da ti odgovorim bar istim brojem mana kod švaba.

Još jedna neviđena glupost od tebe je količina=kvalitet.

Emko, sahranjuješ sam sebe.
gdje sam napisao da je kolicina jedna kvalitetu?
kolicina prodanih auta ili ti ga prodajni rezultati, s kontinuiranim rastom iz godine u godine, govore nesto. to sto si ti odmah izvukao iz konteksta da znace kvalitet govori nesto.
isto kosto kontinuiran pad prodaje, prihoda i vrijednosti brenda alfa romeo govori nesto.
arhivasvega

#222 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by arhivasvega »

Nije mi bilo mrsko da se konacno registrujem da pitam svaboljupce samo jednu stvar. Da li ste ikada culi da je neki seljak prodao njivu ili ovce ili krave i kupio Alfu Fiat-a ili Lanciu ??? Niste jel tako, svu su kupili VW ili neku drugu slicnu kutijetinu.
Kako Vi ne mozete shvatiti da kad nesto volis nije ti bitno koliko kosta ili za koliko ces prodati ili koliko ces izgubiti??? To su ne bitne stvari. Vozim talijansko auto i uvijek cu ga voziti kakav god bio i koliko god puta bio kod majstora, to je jednostavno tako, Vi to ne mozete shvatiti. To je isto kao u fudbalu, engleska liga je KAO najjaca ali je ja ne mogu smislit jer samo trce gore dole ko konji, za razlike od spanske lige ili talijankse ili njemacke ili francuske gdje vidis neki atraktivan potez. Al djaba englezi se pusu a nidje veze liga, tako je sa VW fol dobar, na cijeni, kvalitetan, a nidje veze. Kad bilo koje auto rastavis do najmanjeg sarafa vidis da je to sve 99% isto, kao da VW pravi svoje npr dizne, pravi ih Bosch za sve, kao da zupcasti VW pravi samo za sebe aaaahaa prave druge firme tipa dayco skf ina i milion drugih firmi i za VW i za AR i za Pezo i za sve. Sta mislite da VW ima svoju fabriku gdje pravi blatobrane, haube i ostalo aaaahaaaa, skinite program Tecdoc i ili pogladajte na youtube https://www.youtube.com/results?search_query=tecdoc pa ce te vidjeti Vase VW super kvalitetne dijelove odakle su i sta su. Nidje veze, danas je samo dizajn bitan, a ovo ostalo je sve isto.
Qler

#223 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Qler »

Puno tu faktora igra ulogu. Znas sto je SAAB propao? Sto nije htio da fuseri. Raja hoce jeftino, nece kvalitetno. Zato je Dacia kod nas sad najprodavanija. Alfa nece da spusti cijenu, jer hoce da je neki premium, a ljudi hoce druge stvari od auta. Zato i mala prodaja. VW ima siroku lepezu i auta i modela tih auta.. za svaciji dzep po malo. Sigurno nije R32 najprodavaniji golf, nego onaj 1.2 TSI i 1.6 TDI... Hoce za malo para solidno auto.

Tako da kolicina i rast prodaje, kao i pad ne zavise samo od jednog ili dva faktora, tu ima svega...
Walther

#224 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Walther »

emko1234 wrote:kolicina prodanih auta ili ti ga prodajni rezultati, s kontinuiranim rastom iz godine u godine, govore nesto. to sto si ti odmah izvukao iz konteksta da znace kvalitet govori nesto.
isto kosto kontinuiran pad prodaje, prihoda i vrijednosti brenda alfa romeo govori nesto.
Ti se izblamira u ovoj temi... vecina evropskih automobila biljezi PAD prodaje (cak i naj naj naj brandovi), u stalnom porastu su changslang automobili . To nema veze sa kvalitetom vec sa stanjem ekonomije na planeti i 100 nekih drugih stvar.. Inace uopste stavljati AR i Hyundai i recenicu je ...
citroen xm

#225 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by citroen xm »

Emko opet si izostavio odgovor na ona dva pitanja. Što li?

Emko i ova ekipa što pljuvaju sve što nije Njemačko su ona sorta ljudi čiji babo prije rata nije vozio ni Yuga. Mašta li su o Yugu, a G2 iz tasa im je bio vlažni san. Onda dođe rat i sve se promjeni. Sada ti palamude ostalim kako ništa što nije iz Njemačke ne valja. A valjda ih je ta predratna stisnutost i kokuzluk naučila da sve gledaju kroz novac.
Post Reply