Kontam nešto o toj ljubomori o kojoj Emko priča i baš se pitam jesam li ja ljubomoran na te švaboljupce...
Kako god okreneš, ja mogu kad god hoću kupiti Golfa ili Audija i to sebi mogu i dopustiti i priuštiti i dobro proći pri tome. Takav potez mi neće biti ćeif ali zaboraviću ga dok prodam auto i kupim drugi i neće biti trajnih posljedica.
S druge strane, kontam da mi priča neko ko nikad u životu neće moći prežaliti ako kupi nešto što ne može racionalno sebi opravdati, ko nikad sebi ne bi mogao oprostiti takav nepromišljen potez i ko ustvari ni ne zna šta je ćeif i šta znači ugoditi svojoj guzici.
Meni je nekako logičnije da si ti ljubomoran na nas jer zašto bi inače trošio vrijeme na toliko ubjeđivanje dok ja npr ni ne pomišljam da otvorim temu o VW i tamo nešto nekom pametujem. VW je dobro auto, nek ga vozi ko god hoće, svaka čast ali not my cup of tea. Gotova priča.
Ne vidim smisla u tolikom smaranju i što ti je toliko stalo da ljude ubijediš u nešto što je suprotno njihovim iskustvima i sklonostima. Ja sam, recimo, nakon ove teme još sigurniji da ću opet kupiti Alfu i umalo da juče zatražim krug od lika na parkingu
I de ti mene sad ubjeđuj da treba uvijek jesti srednju porciju ćevapa jer se najedeš od lepinje a velika je ionako za fukare željne mesa...