Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
babaroga1x

#201 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

neko je bio tražio objašnjenje zadataka... pa evo jednog kojeg često radim...pojavi se svaki dan... neki dan budu samo dva ili tri, a ima dana kad ih dodje preko tisuću pa lupam dok me oči ne zabole...

radi se o zadatku usporedbe dvije boce vina, jesu li iste ili se razlikuju... pri tome se mora paziti da se zanemari godina...

mogući odgovori: same, different, cant tell

plaćen si tri centa po zadatkau, potrebno je manje od minute za jedan... kad ima posla, ovisno o koncentraciji, mogao sam natući 1,5 - 3,0 dolara po satu.. zadatak je level 1....

slikica:

Image

stavio sam na ovom primjeru different jer je edna boca red wine, a druga merlot... treva paziti na detalje...

sretno :-)

Baba
Last edited by babaroga1x on 13/09/2014 15:39, edited 1 time in total.
Stjui

#202 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Stjui »

Image

ovo mi se prije ponekad dešavalo,a sada se pojavi na koji god zadatak da kliknem.o čemu se radi?
mikrozadatak

#203 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

Stjui wrote:Image

ovo mi se prije ponekad dešavalo,a sada se pojavi na koji god zadatak da kliknem.o čemu se radi?
Moraš se registrovati na CrowdFlower. Zapravo svi zadaci su njihovi, a Neobux i ClixSense ih preuzimaju.
Registruj se za tren i počni zarađivati.

Pozdrav
Stjui

#204 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Stjui »

mikrozadatak wrote: Moraš se registrovati na CrowdFlower. Zapravo svi zadaci su njihovi, a Neobux i ClixSense ih preuzimaju.
Registruj se za tren i počni zarađivati.

Pozdrav
registrovan,logovan ali kad kliknem na task to se pojavi.
mikrozadatak

#205 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

Stjui wrote:
registrovan,logovan ali kad kliknem na task to se pojavi.
Ne znam šta da ti kažem, provjeri jesi li zaista ulogovan, ukucaj ponovo, restartuj browser ili ga promjeni.
A možda je i do servera, vidim danas je puno zadataka s greškom.

Pozdrav
AhmetShabo

#206 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

Averus wrote:Za one koji su dobri sa engleskim jezikom, mogu toplo preporučiti Postloop.
Pišete postove na forumima i blogovima i dobijate bodove. 100 bodova = $5. :)

Ja sam do sad fakat mnogo zaradio na toj stranici...

Sad sam se registrovao na TranscribeMe i uradio ispit.
Na netu sam čitao da je ispit iz engleskog jezika pretežak (jeste) i da rijetko ko položi. Čak i TranscribeMe tvrdi da položi tek 30% kandidata.
Ja ga iz prve položio bez pripreme, rezultat mi 96% 8-)

Sad ću da zarađujem :izet:

A nekad kasnije ću i njemački da odradim :bih:
a sta tacno radis na transcribeME? ko se moze registrovati i kako? i koliko je to mnogo na postloopu ako nije tajna, mozel malo vise detalja o svemu..??
4m3l

#207 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by 4m3l »

Evo ja kao padobranac da uletim na temu i pitam, Sa radom od nekih 2-3h dnevno koliko se moze zaraditi mjesecno ?
mikrozadatak

#208 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

4m3l wrote:Evo ja kao padobranac da uletim na temu i pitam, Sa radom od nekih 2-3h dnevno koliko se moze zaraditi mjesecno ?
To ti niko ne može reći sa sigurnošću. Neko radi brže, neko sporije, neki zadaci ti leže, neki ne. Kad poredim sebe i suprugu, nevjerovatno je kako nam skroz različiti zadaci odgovaraju.
Recimo, trenutno ima jako puno zadataka. Upravo radim jedan od 17 centi, za sat vremena uradio sam ih 16. S bonusima to ti dođe oko 3$, nešto preko 4 KM. Lako ti je izračunati zaradu za 2-3 sata.
Ali nije uvijek ovako.

Baš sam danas objavio novi post na svom blogu http://mikrozadaci.blog.hr. Vjerujem da će ovima što su odnedavno tu biti interesantan, a moguće i drugima.

Pozdrav
sole2mio

#209 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by sole2mio »

Pozdrav svima,

Evo vam jedan novi sajt, nova skripta unikatna, koji obecava.

Aktivan admin i support, sve u svemu izgleda obecavajuce.

Navodno imaju instant service na Paypal i Payzi. Svaki sajt koji ima to on mora potrajati.

U beta je fazi i admin je australijanac a dobiješ pionir clanstvo ako se registrujec dok je u beta.

Clanstvo Pioneer koje nije ko zna sta, povecava broj DR i RR-a za nesto sitno, sto nam moze doci jako dobro za pocetnike ako sajt krene na ozbiljno.

Et link vam je gore za pocetak registrujte se
. Pozdrav i sretno.
Challenger__

#211 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Challenger__ »

AhmetShabo wrote:...
Samo da pozdravim ovaj prejak nik.

:thumbup:
Averus

#212 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Averus »

AhmetShabo wrote: a sta tacno radis na transcribeME? ko se moze registrovati i kako? i koliko je to mnogo na postloopu ako nije tajna, mozel malo vise detalja o svemu..??
1. Postloop je stranica na kojoj se regaš na razne forume i blogove (po svom izboru), postaš i dobijaš lovu za to. Ja to inače onako usput na poslu odradim i otprilike dnevno naguram oko 50 do 70 bodova. Kad bih potrošio više vremena, mogao bih sigurno dnevno 100 bodova skupiti (ilitiga $5). Više o tome možeš pročitati na http://novacuruke.blogger.ba

2. TranscribeMe nudi varijantu koja je najbliža "pravom poslu od kuće". Dobijaš snimke telefonskih poziva iz raznih kompanija i tvoj je zadatak da pišeš transkripte (dakle, ono što čuješ, to i napišeš). Traže veoma visok nivo poznavanja engleskog jezika i gramatike. Kad se prijaviš, moraš položiti test koji nije baš dječja igra. Ako padneš, možeš ponovo pokušati nekoliko puta. Obično se ljudi pripremaju neko vrijeme za taj test, a samo 30% od ukupnog broja prijavljenih uspije položiti.
Pozivi su uglavnom iz autokompanija, pa da ne bi onih 1000 poziva preslušavali, onda to podijele na 1000 nas "radnika" i dobiju povratnu informaciju o tome koji su pozivi bitni, a koji nisu (filtriranje).

Obje stranice plaćaju preko PayPal-a :thumbup:
Vamzemoljac

#213 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Vamzemoljac »

@Averus

EVo registrovao sam se na postloop ali nije mi jasno šta dalje.Nađem gore neki forum ,otvori mi i šta sad?
Registrujem se i piskaram i dobijam $ za to ? :D
Vamzemoljac

#214 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Vamzemoljac »

skontao sam ,ne vidjeh link što si postavio....
Last edited by Vamzemoljac on 09/09/2014 09:03, edited 1 time in total.
Averus

#215 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Averus »

Vamzemoljac wrote:@Averus

EVo registrovao sam se na postloop ali nije mi jasno šta dalje.Nađem gore neki forum ,otvori mi i šta sad?
Registrujem se i piskaram i dobijam $ za to ? :D
Imaš ovdje sve u detalj objašnjeno http://novacuruke.blogger.ba/

(bgm nije reklama) :D
Vamzemoljac

#216 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Vamzemoljac »

Ček ček
Znači sada kad sam se registrovao i na Postloop portal i uradio subscribe kao što se navodi u drugom koraku ,sada postavljam tih 10 tekstova na forumu koji je na Postloop portalu da mi admini ocijene ili negdje drugo :shock: ?

http://portal.postloop.com/index.php ovdje ??
Averus

#217 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Averus »

Da, tu :)
Nakon toga će oni ocijeniti tvoje poznavanje engleskog jezika, kvalitet postova itd.

Ako prođeš, možeš početi postati na drugim forumima. Na njih se prijavljuješ pod forums, klikneš, registruješ se, pa 'vamo subscribe (da bi ti se brojali postovi) i to je to :)

Gledaj da ti kvalitet postova i engleski budu na što višem nivou, da bi dobio što višu ocjenu. Visoka ocjena = brže skupljanje bodova = novac :)
Vamzemoljac

#218 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Vamzemoljac »

bitno je znat lagat,a engleski manje više hahahahahahaha šalim se
Trebam malo pasive one zaebanije ponoviti i kondicionale ,malo sam zapustio ingliš i iskvario ga sleng piskaranjem po fejbuku :P
Bitno je da znam šta ne znam pa ću se skockat brzo.

Hvala na pomoći
AhmetShabo

#219 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

kako na clixsensu raditi one zadatke sto pise invitation only?? (round 2) koje zadatke trebam prvo odraditi, nikad nisam dosad vidio round 1..
my world

#220 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by my world »

kako na clixsensu raditi one zadatke sto pise invitation only?? (round 2) koje zadatke trebam prvo odraditi, nikad nisam dosad vidio round 1..
Ne mozes ni raditi :D
Nego momci kako vam ide na clixsense,ja zadnjih 3-4 dana nisam uradio skoro ni 1 task,a od jutros sve taskovi koje volim,da imamvremena mogao bih para i para zaraditi,al imam vaznijeg posla :/
mikrozadatak

#221 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

my world wrote: Nego momci kako vam ide na clixsense,ja zadnjih 3-4 dana nisam uradio skoro ni 1 task,a od jutros sve taskovi koje volim,da imamvremena mogao bih para i para zaraditi,al imam vaznijeg posla :/
Ja sam zadnja 3 dana i ovo jutros zaradio 25$, doduše uglavnom na Neobux-u. Sinoć sam rasturio one "find errors" zadatke, uradio ih oko 40 po 17 centi.
Ovih dana ludilo od zadataka, a ja puno slobodnog vremena :).
Voli igrati i "Identify inappropriate comments", uštelio sam se, prođem kroz zadatak za 15 sekundi.

Ne mogu ti dati bolji savjet nego da se registruješ i na Neobux pa da kombinuješ, igraš tamo gdje ima više zadataka koji ti odgovaraju u tom trenutku.

Pozdrav
AhmetShabo

#222 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

mikrozadatak wrote:
my world wrote: Nego momci kako vam ide na clixsense,ja zadnjih 3-4 dana nisam uradio skoro ni 1 task,a od jutros sve taskovi koje volim,da imamvremena mogao bih para i para zaraditi,al imam vaznijeg posla :/
Ja sam zadnja 3 dana i ovo jutros zaradio 25$, doduše uglavnom na Neobux-u. Sinoć sam rasturio one "find errors" zadatke, uradio ih oko 40 po 17 centi.
Voli igrati i "Identify inappropriate comments", uštelio sam se, prođem kroz zadatak za 15 sekundi.

Ne mogu ti dati bolji savjet nego da se registruješ i na Neobux pa da kombinuješ, igraš tamo gdje ima više zadataka koji ti odgovaraju u tom trenutku.

Pozdrav
I ja sam sinoc uradio 25 ovih sa find errors, steta samo sto su kasno bili, radio do 2 ujutru, i nisam mogao vise, a davali su po 17 centi, i vrlo lako ih je raditi. Eto samo na njima 3,2 dolara zarade.
AhmetShabo

#223 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

zna li neko radit ovo observable ili non-observable??? moze li neko pojasniti, ili je tezak zadatak, vidim fino je placen.
occhi_Azzurri

#224 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by occhi_Azzurri »

mikrozadatak wrote:

Pozdrav
nisu sve momci, ima poneka i djevojka... :)
ja sam se prijavila prije par dana preko tvog bloga Mikro, medjutim taskova nema ni na jednom od ove dvije stranice.. dosad sam samo dva uspjela dobiti i uraditi.. gledam reklame, dosad sam pregledala vise od 50 reklama, ali postajem ocajna.. Ovo mi je ionako los period, nadala sam se, citajuci vase postove ovdje da ce me ovo malo razvediriti, ali zasad se to nije desilo.. uffa
mikrozadatak

#225 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

occhi_Azzurri wrote:
nisu sve momci, ima poneka i djevojka... :)
ja sam se prijavila prije par dana preko tvog bloga Mikro, medjutim taskova nema ni na jednom od ove dvije stranice.. dosad sam samo dva uspjela dobiti i uraditi.. gledam reklame, dosad sam pregledala vise od 50 reklama, ali postajem ocajna.. Ovo mi je ionako los period, nadala sam se, citajuci vase postove ovdje da ce me ovo malo razvediriti, ali zasad se to nije desilo.. uffa
Nemoj biti očajna, prvih 4-5 dana je tako, prolaziš tzv. testnu fazu, ima jako malo zadataka. Onda će biti sve više, a kad uradiš 100 zadataka dobijaš Level 1 i zapravo tek onda počinje prava igra. I na svom blogu stalno savjetujem ljudima da se strpe dok ne dobiju Level 1, a onda neka ocjene da li im se ovo sviđa, da li im odgovara ili ne. Najgore je odustati, a da zapravo nisi ni probao.
Pročitaj postove par stranica unazad, vidjećeš da smo svi prošli kroz isto. Evo i AhmetShabo je do prije neki dan "kukao", ali već lijepo zarađuje.

Ti kao neko ko je ušao na ove sajtove preko mene imaće svu moju podršku, bilo savjetom, bilo preporukom. Samo izdrži ovaj testni period, biće poslije i savjeta za brže rješavanje zadataka. Slobodno mi se možeš javiti na email, trudiću se da ti zaista pomognem.

Pozdrav
Post Reply