Queen_of_hearts wrote:U duhu generalizacije : kakva su gadna sorta ovdasnji "muskarci" !Samo nastavite sa pljuvacinom,omalovazavanjem i ponizavanjem,uz iskrene zelje da takvi primitivci nikad ne maknu dalje od roditeljskog doma,na radost svih zena koje zaobidjete !
On živi sa roditeljima? Preskoci njega
-
Amy82
#201 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
- gustaVege
#202 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Otac te jako dobro naucio hehe,svaka mu cast.Vidi se uostalom kakav je sin.Al samo ne znam sto mijenjas teze ovdje.Jel neko rekao da je samo fukara covjek a ostali nisu?I ko je to fukara po tebi?Sta je danas u Bosni biti fukara?BadCopy wrote:Dobro procijenivat cu ljude kroz sta ko nema.
Sta je problem neko ko ima mnogo pinke je uspijesan u poslu,sposoban.
Sta samo gola fukara valja kao covjek a svi ostali su odron?
Otac me je ovako naucio i hvala mu do neba za to.
Jebi ga ne pusimo svi istu pricu o tome kako je lose imat neki kapital.
Ja kao musko kazem da je za mene svaki muskarac propalitet koji sa 30 i nesto godina zivi kuci.I uopste nije stvar to kako te zene vide,nego je to kako bih se sam osjecao.Zene su totalno nebitna stvar u svemu ovom.
Od zla oca od gore matere
Zatim govoris to kako je neka prica to kao lose je imati neki kapital.Svako voli imati kapital.Ko je ikad rekao suprotno?Itd itd
Nisi vrijedan da sad sve ponavljam sta lupas.Kazem jos jednom,zadovoljstvo mi je sto te ne poznajem.To je jedna velika stvar u zivotu,birati prijatelje.Blago tebi u zivotu s takvim stavom ccc.Uzdravlje!
- _mufljuz_
#203 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
ti opet pravis gresku sa druge strane generalizujuci obrnuto proporcionalno isto komentatore i komentare sto nije u redu takodjer jer mislim da niko ili malo ko nije imao zelju da pljuje po zenama kao zenama - vala ja volim zeneladyblue18 wrote: To sto ti i slicni tebi vrijedjate zene govori puno vise o vama, nego o bilo kojoj zeni, kao sto je i pravilo jelte![]()
I uvijek cu reagovati kada se pljuje po zenama i laze kao nas doktor, a narocito ako nakon 7 stranica normalne diskusije dodje par vas da unisti temu. E nece mogne
nijesam casti mi za djeneralizaciju al mislim da je vecina poentirala na dzabalebaroske sa onih slikica iz "elitnih" sarajevskih kafancuga gdje na svakom stolu stoju smartfon od par stoja a za koje cisto sumnjam da su irgetile u nekim fabrikama ili zaradjuju za te smartfone nekim intelektualnim radom - na kraju krajeva vrlo je tesko povjerovat u to znajuci kakvi ekonomski uslovi vladaju.... dakle ili se radi o potomcima budzetskih dzabalebarosa tj babinoj djeci ili se radi o sponzorusama... u vrlo malom broju je neko od prosjecne plate par stoja uspio da izdvoji 2-3 stoje i vise za smartfon...
e sad:
upoznah nedavno sestru svog gazde - inace radi gdje i ja kao konobarka - i kaze meni "e bi l mi pomog'o nesto" - reko nema problema i ja odem - vidim ja hoce da utovarava sama velike saksije sa malim drvecem - kontam ja u sebi "sta ti je hajvanu to je tesko ko zemlja
sutradan dodje nesto trebala u radnom odijelu sa motorkom u ruci
e modra damo - to je emancipovana sposobna zena tj primjer kakva bi trebala da bude a 40 joj je godina i nije profuknjaca
po njoj ni jedan s ove teme ne bi pljuvao nego joj skinuo kapu
mada ipak ne mora bas motorkom da pokazuje ljubav
- motorna_pila
#204 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Znamo mi da smo i sami dovoljno sposobni da stvorimo sve što poželimo, i tek onda smo preponosni na svoje dostignuće.A ne znaju današnji frajeri da je u dvoje lakše i slađe
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
-
kakavdanakneiskustvu
#205 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
mg wrote:@bad copy
Lako se dizat kad ti je babo vjetar u jedra puse. Ali ne mozes ti to shvatit,
Ne kontam ja bas najbolje izgleda od ovih osvjestenih. Ja nisam rekao da čitav ženski rod ne valja, nego samo da mi je smješno ono što je postavljeno kao naslov teme. Pa ste me odma u skladu sa forumskom tradicijom proglasili za primitivca.
Žao mi je što ja ne mogu pristati da budem taj europejac sa kojim je žena ravnopravna ali pod njenim uslovima, a muškarac je taj koji ako i kad se tome usprotivi je primitivna svinja. Jel to ta ravnopravnost?
Nisam rekao ni da mi treba nevina, ali je velika razlika izmedju 3 i 33. kad pojedeš 33 ćevapa bude ti muka... a ne promjeniš 33 muškarca. Prema tome smanjite zamjenu teza...
a ti smiješ promijeniti koliko žena prije braka da to ne bude tvojoj ženi trn u oku?
-
mg
#206 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Uh kakva zamjena teza!Amy82 wrote:Meni je ovo strasno kad procitam komentare pojedinih muskih forumasa...
Zena preko 30 koja se nije udala i nije kupila stan je po automatizmu - parafraziram, ne mogu da se vracam i citiram, previse je toga... polovnjaca, koferusa, profuknjaca, promiskuitetna, nesto joj fali jer se nije udala do 28 (wtf), ne zna kuhat/prat/peglat i samo smislja kako da prevari postenog/vrijednog/perspektivnog kandidata koji otplacuje stan za kredit....a od nje pobogu nikakve koristi, nista nije uradila sa svojim zivotom i treba joj kakav znak na čelu nacrtat pa da se bjezi od nje...![]()
![]()
![]()
Boze dragi, gdje ja zivim i cemu da se nadam![]()
smajli koji povraca
Žena koja napiše da treba zaobići muškarca koji živi sa roditeljima samo iz te činjenice spada u tvoj opis.
Tako da malo pročitaj i razmisli prije nego počneš da pišeš gluposti.
- Zovem se Zelena
#207 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Znači, sposobni su samo oni koji sami nešto stvore?! Šta su oni koji stvaraju sa svojom partnericom?motorna_pila wrote:Znamo mi da smo i sami dovoljno sposobni da stvorimo sve što poželimo, i tek onda smo preponosni na svoje dostignuće.A ne znaju današnji frajeri da je u dvoje lakše i slađe
-
detroit-mercy
#208 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Usra brate G. Milic i sefa i stanicu. Hoces reci da su ekonomske mogucnosti- ovim mislim na mogucnost nalazenja posla iste u BiH in na ZapaduJoseMujica wrote:jašta no preskočiti.....za normalan razvoj ličnosti bolje i na ulicu izađi pa živiti nego sa mamicama i taticama...da se kakim mlogo što evo čitajte čovjek fino sve rekao što treba da se kaže
Goran Milić – “Djeco, idite svojim putem”
Februar 17
18:25
2014
Imao sam životnu sreću da mogu iz vlastitog iskustva uspoređivati gospodarski uspješne zemlje s onima kojima slabije ide.Recimo, Dansku i Hrvatsku. Švicarsku i Hrvatsku. Norvešku i Hrvatsku. Premda su navedene zemlje, mjereno BDP – om po stanovniku, otprilike četiri puta bogatije od nas, ne postoji nijedan pojedinačni ekonomski i socijalni parametar koji im daje tu četverostruku prednost.
Niti su im četiri puta veće bruto plaće. Niti im je zdravstvo četiri puta bolje. Nemaju ni četiri puta više fakultetski obrazovanih. Nemaju (to pogotovo!) ni četverostruko veće vlasništvo nekretnina. Nemaju četiri automobila na našeg jednoga. Ne znaju njihovi učenici i studenti četiri puta više od naših. Ne idu im djeca na četiri puta skuplja maturalna putovanja. Njihov jedan ne jede i ne pije koliko naših četvero, vjenčanja im nisu u prosjeku četiri puta skuplja, nemaju ni četiri mobitela na jedan naš.
I onda sam se pitao nije li ova klasična gospodarsko-socijalna statistika nešto propustila, postoji li makar jedan segment u kojemu bi spomenute zemlje bile 5, 10, ili čak 20 puta drukčije i uspješnije od Hrvatske? Ima jedan! U ekonomskoj znanosti nije istaknut kao relevantan, ali baš me briga, ja mislim da je važan, prevažan. To je osamostaljivanje djece i mladeži, uključivanje u proces rada, stjecanje radnih navika i, nadasve, odlazak iz roditeljskog doma. Preuzimanje odgovornosti za vlastiti život. Tu je statistika neumoljiva! Ravno 40 puta više (!) punoljetnih Hrvata mlađih od 30 godina živi kod tatice i mamice nego u Danskoj! Ne četiri nego četrdeset puta više!
Uzalud će mi netko objašnjavati kako mlad čovjek „ondje, u bogatom svijetu“ može sebi unajmiti stan i plaćati „sve ostalo“ od svoje plaće. A kod nas je to, navodno, nemoguće. „Dijete“, po našemu, ne bi trebalo odlaziti iz kuće dok mu roditelji ne osiguraju vlasništvo stana ili bar veći dio. Naša se logika pita zašto bi „dijete“ (29-godišnji konj s fakultetskom diplomom) živjelo nižim standardom nego u roditeljskom domu? A u tome i jest glavni gvint! I mladim Dancima osjetno padne standard kada počnu plaćati podstanarstvo, kupovati namirnice i prati vlastito rublje. Ali, za nekoliko godina, oni dostignu a ubrzo i preteknu razinu blagostanja koju su imali kod mame i tate. U međuvremenu, pritisak borbe za napredak stvara im novi krug prijatelja u sličnoj situaciji, zajedno otkrivaju posve nepoznate mogućnosti, počinju realno cijeniti teško zarađeni novac, brzo postaju zreli i odgovorni članovi društva.
Znam da će reakcije mnogih na ovu kolumnu biti negativne u stilu – „kod nas to nije moguće“, „zato su njihova djeca narkomani“, „lako je Miliću govoriti“, itd. Nisam neosjetljiv na kritike, priznajem i da mi je stalo dopasti se ljudima, ali ovoga puta – baš me briga! Jer znam da sam u pravu. Priče o uspjehu ne pišu oni koji su spavali kod roditelja do 35-te godine.
Btw, po podacima Svjetske Banke GDP per capita Danske je $42,173 vs GDP per capita BiH $9,392, sto ipak znaci da su Danci 4.5 puta bogatiji od nas
-
mg
#209 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
kakavdanakneiskustvu wrote:mg wrote:@bad copy
Ne kontam ja bas najbolje izgleda od ovih osvjestenih. Ja nisam rekao da čitav ženski rod ne valja, nego samo da mi je smješno ono što je postavljeno kao naslov teme. Pa ste me odma u skladu sa forumskom tradicijom proglasili za primitivca.
Žao mi je što ja ne mogu pristati da budem taj europejac sa kojim je žena ravnopravna ali pod njenim uslovima, a muškarac je taj koji ako i kad se tome usprotivi je primitivna svinja. Jel to ta ravnopravnost?
Nisam rekao ni da mi treba nevina, ali je velika razlika izmedju 3 i 33. kad pojedeš 33 ćevapa bude ti muka... a ne promjeniš 33 muškarca. Prema tome smanjite zamjenu teza...
a ti smiješ promijeniti koliko žena prije braka da to ne bude tvojoj ženi trn u oku?
Šta znam...za mene trpanje bez emocije i nije neka pljačka. Tako da nisam bio pretjerano promiskuitetan. A broj koji ti trebaš ne znam...
-
kakavdanakneiskustvu
#210 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
mg wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:mg wrote:@bad copy
Šta znam...za mene trpanje bez emocije i nije neka pljačka. Tako da nisam bio pretjerano promiskuitetan. A broj koji ti trebaš ne znam...
a zato smiješ odrediti koliko je previše za ženu prije braka?
- Bluemore
#211 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
nemaju , ali imaju mrvicu vise socijalnog osiguranja zlu-ne trebalo, maaalaaa razlikaultima_palabra wrote:I to je tačno... samo ne vjerujem ni da ovi mladi Danci o kojima Milić govori imaju svoje stanove.JThomas wrote:ako vidimo da u sarajevu za normalan stan treba jedno 100 normalnih plata, onda je jasno da je mamin i tatin sin onaj ko ima svoj stan do tridesete, a ne onaj ko ga nema.
to je grozno, ali to je tako.
- gustaVege
#212 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Zovem se Zelena wrote:Znači, sposobni su samo oni koji sami nešto stvore?! Šta su oni koji stvaraju sa svojom partnericom?motorna_pila wrote:Znamo mi da smo i sami dovoljno sposobni da stvorimo sve što poželimo, i tek onda smo preponosni na svoje dostignuće.A ne znaju današnji frajeri da je u dvoje lakše i slađe
- Zovem se Zelena
#213 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Prvo imovinski karton, onda poljupci :-PgustaVege wrote:Zovem se Zelena wrote:Znači, sposobni su samo oni koji sami nešto stvore?! Šta su oni koji stvaraju sa svojom partnericom?motorna_pila wrote: Znamo mi da smo i sami dovoljno sposobni da stvorimo sve što poželimo, i tek onda smo preponosni na svoje dostignuće.
- Šveđanin
#214 Re: Odg: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Ahahah vrh opis.JohnnyS wrote:I tako, čovjek 34 mu godine, mama mu napravila špagete bolonjeze za večeru, raskuhane mu špagete, a milijun puta joj je rekao da ne voli raskuhane. Posvađa se s mamom, a tata ga pošalje u sobu jer ne može slušati Dnevnik. Demonstrativno ode sa stola, uđe u sobu i zalupi vratima tako jako da se odlijepi poster brazilske reprezentacije sa SP 1994. u SAD-u.
Dašta je nego tragedija kad je netko 35+ još uvijek s roditeljima, prošlo mu pola života, a on još ništa nije uradio.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
- dale cooper
#215 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Joj opet ove generalizacije majko moja.
Pa nisu samo muškarci među ovim 30+
koji žive sa roditeljima, ima i masa žena koje su u istom sosu. Jebote, ko se ne bi volio osamostaliti i
uživati u komadiću sopstvenog rahatluka.
I dajte manite citiranja Gorana Milića. To je čovjek koji se dobar dio svog života školovao i radio
u sistemu koji ti je omogućavao apsolutno sve. I uvijek je bio pogodan, sistemski čovjek.
U Jugoslaviji je bio sve Jugoslavenski dečko, čim je zagustilo prešaltao se i postao Tuđmanov
čovjek od povjerenja. Nakon što je Tuđman umro i HDZ sjahao sa vlasti, ponovo je našao
načina da se uhljebi naravno prilagodivši priču za nova, liberalnija vremena.
Kao iskusnom novinaru mu nemam šta prigovoriti, međutim moralno gledajući je karina
od čovjeka. I on da mi priča kako bi omladina trebali živjeti i boriti se? Hvala, ali ne hvala.
koji žive sa roditeljima, ima i masa žena koje su u istom sosu. Jebote, ko se ne bi volio osamostaliti i
I dajte manite citiranja Gorana Milića. To je čovjek koji se dobar dio svog života školovao i radio
u sistemu koji ti je omogućavao apsolutno sve. I uvijek je bio pogodan, sistemski čovjek.
U Jugoslaviji je bio sve Jugoslavenski dečko, čim je zagustilo prešaltao se i postao Tuđmanov
čovjek od povjerenja. Nakon što je Tuđman umro i HDZ sjahao sa vlasti, ponovo je našao
Kao iskusnom novinaru mu nemam šta prigovoriti, međutim moralno gledajući je karina
od čovjeka. I on da mi priča kako bi omladina trebali živjeti i boriti se? Hvala, ali ne hvala.
- BadCopy
#216 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Jeste,odlicno me je naucio.Napravio je od mene sposobnog covjeka i izveo me na pravi put.Sto se tice posla sto se tice formiranja misljenja o ljudima.gustaVege wrote:Otac te jako dobro naucio hehe,svaka mu cast.Vidi se uostalom kakav je sin.Al samo ne znam sto mijenjas teze ovdje.Jel neko rekao da je samo fukara covjek a ostali nisu?I ko je to fukara po tebi?Sta je danas u Bosni biti fukara?BadCopy wrote:Dobro procijenivat cu ljude kroz sta ko nema.
Sta je problem neko ko ima mnogo pinke je uspijesan u poslu,sposoban.
Sta samo gola fukara valja kao covjek a svi ostali su odron?
Otac me je ovako naucio i hvala mu do neba za to.
Jebi ga ne pusimo svi istu pricu o tome kako je lose imat neki kapital.
Ja kao musko kazem da je za mene svaki muskarac propalitet koji sa 30 i nesto godina zivi kuci.I uopste nije stvar to kako te zene vide,nego je to kako bih se sam osjecao.Zene su totalno nebitna stvar u svemu ovom.
Od zla oca od gore matere
Zatim govoris to kako je neka prica to kao lose je imati neki kapital.Svako voli imati kapital.Ko je ikad rekao suprotno?Itd itd
Nisi vrijedan da sad sve ponavljam sta lupas.Kazem jos jednom,zadovoljstvo mi je sto te ne poznajem.To je jedna velika stvar u zivotu,birati prijatelje.Blago tebi u zivotu s takvim stavom ccc.Uzdravlje!
ja se jednostavno grozim na ovu kategoriju ljudi. I posao od 400 maraka je bolji posao od nikakvog.Ali svi zele odmah 15 milja platu i mercedesa.Jer vide samo to,a ne znaju koliko je truda i rada utroseno da se dodje do toga.
I nemam pojma zasto ti postajes lican.
- gustaVege
#217 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Zovem se Zelena wrote:
Prvo imovinski karton, onda poljupci :-P
- dale cooper
#218 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Ja ti ne vidim ovdje imovinski karton, ili bi ovo smajliji trebali značiti "Sve što mogu da ti pružim je moja ljubav"?gustaVege wrote:Zovem se Zelena wrote:
Prvo imovinski karton, onda poljupci :-P![]()
![]()
![]()
- gustaVege
#219 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Sve rečeno stoji,bravo!dale cooper wrote:Joj opet ove generalizacije majko moja.Pa nisu samo muškarci među ovim 30+
- gustaVege
#220 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Kako se mi dobro razumjemo,pa nevjerovatno covjecedale cooper wrote:Ja ti ne vidim ovdje imovinski karton, ili bi ovo smajliji trebali značiti "Sve što mogu da ti pružim je moja ljubav"?gustaVege wrote:Zovem se Zelena wrote:
Prvo imovinski karton, onda poljupci :-P![]()
![]()
![]()
zato
- Zovem se Zelena
#221 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
All I need is love, la la lala 
- Čudna sorta
#222 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Mada se ovo i prije provlačilo kroz temu, tebe ću citirati... Neko ko sa 30+ živi sa roditeljima nikako ne znači da nije sposoban, uspješan u poslu, ambiciozan... Poznajem ljude koji su i pametni, uspješni, sposobni, i dobre plate... žive sa roditeljima koje pomažu, roditelji ili rade ali male plate, ili nema nikako plate, braća ili sestre ne rade... najlakše je uzeti svoju platu, i put pod noge. Ali ako već nisi oženjen, i nemaš obaveze prema ženi i djeci, zašto ne bi pomagao svoje, i kako je već neko napisao, pa platio bar jedan račun ili na bilo koji drugi način pomogao.BadCopy wrote: Sta je problem neko ko ima mnogo pinke je uspijesan u poslu,sposoban.
Isto tako, kad pogledaš koliko kamata daješ banci na jedan stambeni kredit, to je da sjedneš i da plačeš. Zašto onda ne biti kod roditelja (ako si još uvijek neoženjen) i štediti, i svaka hiljada koju manje uzmeš od banke je itekako dragocjena... malo se strpiš, doduše kasnije se osamostališ ali bar se to kasnije isplati.
Mislim različiti su razlozi, u i većini slučajeva opravdani, zašto je neko sa 30+ još uvijek kod roditelja... a mislim da ponajmanje ima razloga zato što je neko mamin sin pa ne može sam skuhati, oprati, ispeglati... to je baš prava rijetkost.
- dale cooper
#223 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Pa što se tiče životnih parola, ta uopšte nije loša.Zovem se Zelena wrote:All I need is love, la la lala
-
Amy82
#224 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
mg wrote:Uh kakva zamjena teza!Amy82 wrote:Meni je ovo strasno kad procitam komentare pojedinih muskih forumasa...
Zena preko 30 koja se nije udala i nije kupila stan je po automatizmu - parafraziram, ne mogu da se vracam i citiram, previse je toga... polovnjaca, koferusa, profuknjaca, promiskuitetna, nesto joj fali jer se nije udala do 28 (wtf), ne zna kuhat/prat/peglat i samo smislja kako da prevari postenog/vrijednog/perspektivnog kandidata koji otplacuje stan za kredit....a od nje pobogu nikakve koristi, nista nije uradila sa svojim zivotom i treba joj kakav znak na čelu nacrtat pa da se bjezi od nje...![]()
![]()
![]()
Boze dragi, gdje ja zivim i cemu da se nadam![]()
smajli koji povraca
Žena koja napiše da treba zaobići muškarca koji živi sa roditeljima samo iz te činjenice spada u tvoj opis.
Tako da malo pročitaj i razmisli prije nego počneš da pišeš gluposti.
Ja nisam procitala da je ijedna zena ovdje lijepila etikete muskarcima, a koje bi se mogle uporediti s ovim gore pobrojanim, koji zive kod kuce iz ovog ili onog razloga a kamo li koga vrijedjala (neko je naveo primjer Svabe iz Roda kao ekstreman slucaj
- gustaVege
#225 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Hvala...hvala sto si mi popravila dan!Zovem se Zelena wrote:All I need is love, la la lala
I hvala tvom ocu koji te nije naucio da cijenis ljude kao pojedini.