500 KM kazne za psa bez brnjice
-
forel
#202 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
hladan.preminger wrote:
-
forel
#203 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
Sto se tice ''odbrane od pasa lutalica'', ne bi bilo lose da u torbi, djepu uz sebe poneses antenu od radija, ona je dovoljno mala kad se sastavi, a opet dovoljno i duga a i bolna ako se udari.U slucaju da te napadne copor, ledja pokusaj zastiti okrecuci se o zid, ili bilo kakvu prepreku, psa ne pustat da napada nego ga drzat na kratkom povodcu a u drugoj ruci drzi antenu.Velike su sanse da nakon sto prvi napadac dobije po njoji ce se povuc i svi ostali.Polahko kreci se i cuvaj ledja jer si najranijivija s ledjapakica_ wrote:mrsko mi je citat' sve sto ste pisali, ali evo od mene: imam dva psa- dobermana i mjesanku.. dober nosi brnju ISKLJUCIVO u guzvama, mjesanka ne nosi jer je mala (oba kera su uvijek na povocu kad smo u ferhadiji/na vilsu i sl.)
doberu ne stavljam brnju radi 500 KM nego zbog ljudi koji su manje isprepadani oko njega kad je ima.. dovoljno mu je siroka da moze normalno disati, piti vodu pa i ujesti ukoliko bi bio kreten pa ujedao random narod, sto def. nije, ali ne namjeravam se raspravljati ni s kim.. uzasno mu smeta, trlja se od sve na sta naidje da bi je skinuo, ali neces, majcin sine.. mozes izdurat' taj sat vremena s njom na njusci da si jos toliki..
spominjali ste i govna.. ja govna svojih kerova kupim.. neki dan mjesankica nije mogla vise durat' da dodjemo do trave, i istovarila se na sred ferhadije, milion ljudi, fino, toplo, svi setaju.. i sad je meni kao trebalo biti ispod casti da ja to pokupim.. ne! uredno sam se sagela s kesom i pokupila ono sto je gospodjica ostavila.. neki su se smijali, neki govorili svaka cast, neki gledali da ne ugaze u to, a neki dobacivali jao fuj.. hebe mi se za sve spomenute kategorije.. moji kerovi, moja obaveza.. nit' je ko zeljan zuba mojih pasa niti njihovih govana.. ne shvatam u cemu je problem kad je guzvanjac staviti psu korpu nekih sat vremena.. lutalice? korpa se uvijek da skinuti u sekundi, mada ce se od copora zivotinja tesko odbraniti imao korpu-nemao..
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#204 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
It_is_a_Leclerc wrote:Ovo vrijedi boldirati, i memorisati kao najidiotskiju rečenicu u legislativi idiotske države.Novčanom kaznom od 500,00 do 1.500,00 će se kazniti za prekršaj:
k) ko bez nadzora ili zaštitnih sredstava drži i vodi opasne životinje koje drugog mogu prestrašiti ili povrijediti ili ko na javnom mjestu zlostavlja životinje, odnosno na drugi način sa njima surovo postupa
![]()
-
loool
#205 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
forel wrote:psi imaju i mnogo bakterija u ustima, i njegov ''liz moze izazvat infekciju na rani'', pa da mi ne bi neko prigovarao ''ubali me'' ja miran i rahat.
O cemu ti pricas?
Pseća pljuvačka sadrži enzim lizozum koji uništava većinu bakterija što utiče na rane da brže zarastaju.
-
pakica_
#206 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
hvala na savjetu, ali mi se ne bojimo lunjaforel wrote:
Sto se tice ''odbrane od pasa lutalica'', ne bi bilo lose da u torbi, djepu uz sebe poneses antenu od radija, ona je dovoljno mala kad se sastavi, a opet dovoljno i duga a i bolna ako se udari.U slucaju da te napadne copor, ledja pokusaj zastiti okrecuci se o zid, ili bilo kakvu prepreku, psa ne pustat da napada nego ga drzat na kratkom povodcu a u drugoj ruci drzi antenu.Velike su sanse da nakon sto prvi napadac dobije po njoji ce se povuc i svi ostali.Polahko kreci se i cuvaj ledja jer si najranijivija s ledjai ti i tvoj pas.
naucili smo kako da se nosimo s njima, tj. samo prodjemo pored njih.. vise mu i ne skidam brnjicu pored copora, jer vidim da ga ne diraju i da (hvala Bogu) nema potrebe.. moj ker nema frke s lunjama, samo s vlasnickim muzjacima
-
mali_balon
#207 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
Ja na vlasnicke pse gledam nekako kao na oruzje, oruzje samo po sebi nije opasno ako se s njim pravilno rukuje, pa tako i pas ako je fino "odgojen" nece nikom nista nazao uraditi.
Druga je stvar sto je nekih ljudi strah pasa sto opravdano ili neopravdano i toga bi vlasnici pasa trebali biti svjesni i tu cinjenicu prihvatiti i takve ljude, kada su sa cukom zaobilaziti u sirokom luku (lako se prepoznaju fiksiraju pogledom psa, slreca pa nemaju onaj laserski pogld sprzili bi rupu u psu) i ne upustati se u neke diskusije sto te strah, pa nece fin je cuko itd itd itd.....
I napokon morate shvatiti da su ljudi na prvom mjestu pa tek onda zivotinje. Tako je bilo i tako ce uvijek biti, ne opirite se ovoj cinjenici.
Da se razumijemo volim pse, ne semtaju mi lutalice (sve dok nikog ne maltretiraju) cak sam imao vucjaka kada sam za to imao uslove.
Druga je stvar sto je nekih ljudi strah pasa sto opravdano ili neopravdano i toga bi vlasnici pasa trebali biti svjesni i tu cinjenicu prihvatiti i takve ljude, kada su sa cukom zaobilaziti u sirokom luku (lako se prepoznaju fiksiraju pogledom psa, slreca pa nemaju onaj laserski pogld sprzili bi rupu u psu) i ne upustati se u neke diskusije sto te strah, pa nece fin je cuko itd itd itd.....
I napokon morate shvatiti da su ljudi na prvom mjestu pa tek onda zivotinje. Tako je bilo i tako ce uvijek biti, ne opirite se ovoj cinjenici.
Da se razumijemo volim pse, ne semtaju mi lutalice (sve dok nikog ne maltretiraju) cak sam imao vucjaka kada sam za to imao uslove.
-
forel
#208 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
I ja imam respekt prema psu koji tezi 90+ kg a nisam lunjapakica_ wrote:hvala na savjetu, ali mi se ne bojimo lunjaforel wrote:
Sto se tice ''odbrane od pasa lutalica'', ne bi bilo lose da u torbi, djepu uz sebe poneses antenu od radija, ona je dovoljno mala kad se sastavi, a opet dovoljno i duga a i bolna ako se udari.U slucaju da te napadne copor, ledja pokusaj zastiti okrecuci se o zid, ili bilo kakvu prepreku, psa ne pustat da napada nego ga drzat na kratkom povodcu a u drugoj ruci drzi antenu.Velike su sanse da nakon sto prvi napadac dobije po njoji ce se povuc i svi ostali.Polahko kreci se i cuvaj ledja jer si najranijivija s ledjai ti i tvoj pas.
imaju neki respekt prema mom keru, tako da ga ne barcu
tu i tamo neki laHne, al' to je to
![]()
naucili smo kako da se nosimo s njima, tj. samo prodjemo pored njih.. vise mu i ne skidam brnjicu pored copora, jer vidim da ga ne diraju i da (hvala Bogu) nema potrebe.. moj ker nema frke s lunjama, samo s vlasnickim muzjacima
-
pakica_
#209 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
sve se slazem osim jedne stvari, a to je ovo boldirano.. za mene licno moj pas ce uvijek biti na prvom mjestu u odnosu na neke tamo ljude, djecu, druge kerove.. njih dvoje cu uvijek voljeti vise nego neke random dvonozne persone.. i da.. svjesna sam cinjenice da ce uvijek biti ljudi koji ce histerisati kad ugledaju psa kao i onih koji se koce od straha kad ugledaju jednog, ali ja necu da bacam grah i da kontam ko se boji, ko ne.. kome smetamo, nek' nas zaobidje.. mi ne mislimo zaobilaziti nikogamali_balon wrote:Ja na vlasnicke pse gledam nekako kao na oruzje, oruzje samo po sebi nije opasno ako se s njim pravilno rukuje, pa tako i pas ako je fino "odgojen" nece nikom nista nazao uraditi.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#210 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
pakica_ wrote:neki dan mjesankica nije mogla vise durat' da dodjemo do trave, i istovarila se na sred ferhadije, milion ljudi, fino, toplo, svi setaju.. i sad je meni kao trebalo biti ispod casti da ja to pokupim.. ne! uredno sam se sagela s kesom i pokupila ono sto je gospodjica ostavila.. neki su se smijali, neki govorili svaka cast, neki gledali da ne ugaze u to, a neki dobacivali jao fuj.. hebe mi se za sve spomenute kategorije..
A narod ko narod...
- propalismo
#211 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
Ja smatram da svi veci psi(cane corso,rot,doge,ovcari,ast...) trebaju da nose brnjice.Imao sam Njemackog Boksera veoma nezgodne naravi(dobio ga na poklon).I mene je bilo strah kada sam ga setao jer je bio nepredvidiv.Setamo mi tako gradom neka djeca cekaju bus i jedan od njih sjedi na ogradi i moj bokser hop skoci i tog djecaka ugrize za patiku i skide mu je sa noge.Jako neprijatna situacija
Drugi slucaj je bio kada smo prolazili blizu pijace i guzva neka baka stara prolazi kraj nas a on joj zgrabi ceger i svog ga iskida
Treci slucaj je bio kad sam dosao sa posla i kroz zicu od boksa(jako nepromisljeno)mu gurnuo svoj sendvic koji ja nisam pojeo cuvao njemu i on me klapi za ruku,ja pogledam ruka sva krvava
E tad je zavrsio karijeru
Stoga smatram da veci psi trebaju nositi brnjice jer nikad se ne zna.A oni koji to nece trebaju da plate kaznu pa ce sledeci put staviti
Stoga smatram da veci psi trebaju nositi brnjice jer nikad se ne zna.A oni koji to nece trebaju da plate kaznu pa ce sledeci put staviti
- Capsicum
#212 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
Za ove kojima je smijesno ovo sto zivotinja moze prepasti nekoga i zasto je to kaznjivo... Moja kcerkica od nepune 3 godine seta, pored nje prolazi macka i nailazi taj jedan "pitomi" bez brnjice, povodca ili kojecega... Macka je protrcala pored male i sakrila se iza coska, a pas je dotrcao i poceo da laje, rezi, skace itd. Dijete sad bukvalno ima traume. Place i sva se trese na sami pomen cuke, a kamo li da ga vidi ili cuje da laje. Nocu se budi, ima nocne more.
Jel vam jos smijesno? Meni uopste nije. Ne mrzim cuke, ali sve ima svoje granice. Da sam imao pistolj, ne bih se sekunde libio da ga upucam na licu mjesta!
Sta bi bilo da imamo svoju macku? Da je mala drzala macku u rukama? Rastrgao bi i nju i macku...
Pas je opasna zivotinja koja moze nanjeti povrede covjeku, moze izazvati psihicke traume kod njega bez da je covjek uradio ista nazao tom psu. Ne, nije normalno da se dobrobit pasa stavlja ispred dobrobiti ljudi! Ne shvatam uopste kako nekome ljudski strah moze biti smijesan?! Pogotovo kad su u pitanju djeca... Sram vas bilo!
Jel vam jos smijesno? Meni uopste nije. Ne mrzim cuke, ali sve ima svoje granice. Da sam imao pistolj, ne bih se sekunde libio da ga upucam na licu mjesta!
Sta bi bilo da imamo svoju macku? Da je mala drzala macku u rukama? Rastrgao bi i nju i macku...
Pas je opasna zivotinja koja moze nanjeti povrede covjeku, moze izazvati psihicke traume kod njega bez da je covjek uradio ista nazao tom psu. Ne, nije normalno da se dobrobit pasa stavlja ispred dobrobiti ljudi! Ne shvatam uopste kako nekome ljudski strah moze biti smijesan?! Pogotovo kad su u pitanju djeca... Sram vas bilo!
- WildRedRose
#213 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
nazalost , ima primjeraCapsicum wrote:Za ove kojima je smijesno ovo sto zivotinja moze prepasti nekoga i zasto je to kaznjivo... Moja kcerkica od nepune 3 godine seta, pored nje prolazi macka i nailazi taj jedan "pitomi" bez brnjice, povodca ili kojecega... Macka je protrcala pored male i sakrila se iza coska, a pas je dotrcao i poceo da laje, rezi, skace itd. Dijete sad bukvalno ima traume. Place i sva se trese na sami pomen cuke, a kamo li da ga vidi ili cuje da laje. Nocu se budi, ima nocne more.
i onda kad napisemo da su djeca u ovakvim situacijama najugrozenija, potezu se argumenti tipa '' zasto odmah djecu mjesate u teme sa psima''
-
pakica_
#214 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
zakon je cirkusantski napisan i smijesno je..Capsicum wrote:Za ove kojima je smijesno ovo sto zivotinja moze prepasti nekoga i zasto je to kaznjivo... Moja kcerkica od nepune 3 godine seta, pored nje prolazi macka i nailazi taj jedan "pitomi" bez brnjice, povodca ili kojecega... Macka je protrcala pored male i sakrila se iza coska, a pas je dotrcao i poceo da laje, rezi, skace itd. Dijete sad bukvalno ima traume. Place i sva se trese na sami pomen cuke, a kamo li da ga vidi ili cuje da laje. Nocu se budi, ima nocne more.
i moj pas ce meni uvijek biti bitniji od tvog djeteta.. i tu je kraj price! upucas ti njega, upucam ja tebe.. vise mi je pun kufer prica "a dijete".. kako odgojis i jedno i drugo, tako ce se ponasati.. tvoje dijete se zna ponasati, zna i moj pas.. zavrsena diskusija..
hoces da znas sta divna i nevina djeca rade mom keru kroz avliju? guraju mu stapove kroz kapiju, bacaju kamenje, udaraju raznoraznim kesama, provociraju.. i ja treba da se ibretim sto moj ker divlja kad ugleda dijete tog uzrasta.. to nisu djeca, to su kreteni od roditelja kretena i odrasti ce da budu kreteni i rodit ce kretene i tako u nedogled.. imam takvu zelju da ih sve i jedno preko koljena prebacim.. kreteni mali!
i argumenti tipa "to je dijete, ne zna ono" mi vise idu na zivce.. zna mama i tata od malog idiota, neka ga nauci!
ne zna ni moj ker da ne bi treb'o ujest, pa sam ja tu da ga naucim da ne bude kreten..
- Krizzia
#215 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
Nema sta, ovo je primjer jednog odgovornog roditelja!Capsicum wrote:Jel vam jos smijesno? Meni uopste nije. Ne mrzim cuke, ali sve ima svoje granice. Da sam imao pistolj, ne bih se sekunde libio da ga upucam na licu mjesta!
Odlican nacin suzbijanja paranoje i straha. Otac sa pistoljem.
-
pakica_
#216 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
ma svi su ovdje nesto laki na obaracu u prici sta da je cuko ovo ili ono ovome ili onome ili djetetu..Krizzia wrote:Nema sta, ovo je primjer jednog odgovornog roditelja!Capsicum wrote:Jel vam jos smijesno? Meni uopste nije. Ne mrzim cuke, ali sve ima svoje granice. Da sam imao pistolj, ne bih se sekunde libio da ga upucam na licu mjesta!
ulica nije samo za vas i vasu djecu.. zao mi je svakog maksuma koje se prepadne zbog ovoga ili onoga, ali djetetu se treba objasniti zbog cega je pas uradio sta je uradio i hvala Bogu dijete je proslo bez fizicke povrede, a psihicke traume roditelji mogu izlijeciti ukoliko su sposobni i strpljivi..
- Capsicum
#217 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
Rekao bih ja tebi uzivo svasta, a ovdje bi za to dobio ban.pakica_ wrote:zakon je cirkusantski napisan i smijesno je..Capsicum wrote:Za ove kojima je smijesno ovo sto zivotinja moze prepasti nekoga i zasto je to kaznjivo... Moja kcerkica od nepune 3 godine seta, pored nje prolazi macka i nailazi taj jedan "pitomi" bez brnjice, povodca ili kojecega... Macka je protrcala pored male i sakrila se iza coska, a pas je dotrcao i poceo da laje, rezi, skace itd. Dijete sad bukvalno ima traume. Place i sva se trese na sami pomen cuke, a kamo li da ga vidi ili cuje da laje. Nocu se budi, ima nocne more.
i moj pas ce meni uvijek biti bitniji od tvog djeteta.. i tu je kraj price! upucas ti njega, upucam ja tebe.. vise mi je pun kufer prica "a dijete".. kako odgojis i jedno i drugo, tako ce se ponasati.. tvoje dijete se zna ponasati, zna i moj pas.. zavrsena diskusija..
hoces da znas sta divna i nevina djeca rade mom keru kroz avliju? guraju mu stapove kroz kapiju, bacaju kamenje, udaraju raznoraznim kesama, provociraju.. i ja treba da se ibretim sto moj ker divlja kad ugleda dijete tog uzrasta.. to nisu djeca, to su kreteni od roditelja kretena i odrasti ce da budu kreteni i rodit ce kretene i tako u nedogled.. imam takvu zelju da ih sve i jedno preko koljena prebacim.. kreteni mali!
i argumenti tipa "to je dijete, ne zna ono" mi vise idu na zivce.. zna mama i tata od malog idiota, neka ga nauci!
ne zna ni moj ker da ne bi treb'o ujest, pa sam ja tu da ga naucim da ne bude kreten..
Evo sve na stranu, hajde reci mi sta je u ovom mom slucaju dijete krivo? Da sam upucao tog psa, a da si mi ti prisla i popovala oko tog, dobila bi i ti svoje...
Zivot i zdravlje jednog djeteta vrijedi vise od svih pasa na ovom svijetu, to nek vam je jasno. Ko misli drugacije nije normalan!
- Capsicum
#218 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
Jok trebao sam joj objasniti da je sama kriva sto se cuki nasla na putu...Krizzia wrote:Nema sta, ovo je primjer jednog odgovornog roditelja!Capsicum wrote:Jel vam jos smijesno? Meni uopste nije. Ne mrzim cuke, ali sve ima svoje granice. Da sam imao pistolj, ne bih se sekunde libio da ga upucam na licu mjesta!
-
pakica_
#219 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
ko je spomen'o to da je tvoje dijete krivo? ja ti upravo govorim da kako nije svako dijete isto odgojeno, nije ni svaki pas isti.. sad si ti na potezu da djetetu objasnis zasto je cuko laj'o, zasto je trc'o i da to nema veze s njom.. polako i strpljivo, a ne balkanski- pistolj! jer bi ti bas dijete odraslo u zdravom okruzenju kada bi znala da joj je otac ubio kera pred ocima kad joj je bilo tri godine.. a pamtila bi to, vjeruj mi!Capsicum wrote: Rekao bih ja tebi uzivo svasta, a ovdje bi za to dobio ban.
Evo sve na stranu, hajde reci mi sta je u ovom mom slucaju dijete krivo? Da sam upucao tog psa, a da si mi ti prisla i popovala oko tog, dobila bi i ti svoje...
Zivot i zdravlje jednog djeteta vrijedi vise od svih pasa na ovom svijetu, to nek vam je jasno. Ko misli drugacije nije normalan!
Last edited by pakica_ on 21/03/2014 10:56, edited 1 time in total.
- forum@sh
#220 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
Naopaki smo, al fkt naopaki, i to u svemu!
Kad vidimo parking papka ili kad nasred ceste lola stane, prizivamo murju i pauk. Al kad smo mi u pitanju, to je ko biva opravdano, i 'đe će nas'.
Kad stojimo u redu na šalteru, a neko se provuče na vrh reda, drvlje i kamenje po njemu. Al zato kad nama treba 'jedan papir', eto može li ikako da ja, neću dugo.
Kad je braniti lutalice, svi koji zucnu nešto protiv, su katili/vaki-naki/... i ne znam ti ni ja šta. A pazi sad, te iste lutalice su argument zašto neko ne treba propisa da se pridržava.
Ja principijelnosti, tipično naše!
Čast @pakici i raji koja vidi dalje od nosa. Svi bi prava, niko obaveze.
A što se drugi smiju na to.. naša posla.
Možemo mi biti subjektivni i smatrati ovako ili onako, ali ako već postupamo kako se nama sviđa, onda treba snositi i odgovornost za to. To što je nekom pas na prvom mjestu, nikakav problem. Ali ulica nije tvoja kuća ili dvorište..
Isto kad mene klepiše po ušima 40 kerma za fontele u vožnji, poklopim se i odem do banke i platim. Kriv sam i šta ću, zato sad imam oči oko cijele glave.

Kad vidimo parking papka ili kad nasred ceste lola stane, prizivamo murju i pauk. Al kad smo mi u pitanju, to je ko biva opravdano, i 'đe će nas'.
Kad stojimo u redu na šalteru, a neko se provuče na vrh reda, drvlje i kamenje po njemu. Al zato kad nama treba 'jedan papir', eto može li ikako da ja, neću dugo.
Kad je braniti lutalice, svi koji zucnu nešto protiv, su katili/vaki-naki/... i ne znam ti ni ja šta. A pazi sad, te iste lutalice su argument zašto neko ne treba propisa da se pridržava.
Možemo mi biti subjektivni i smatrati ovako ili onako, ali ako već postupamo kako se nama sviđa, onda treba snositi i odgovornost za to. To što je nekom pas na prvom mjestu, nikakav problem. Ali ulica nije tvoja kuća ili dvorište..
Isto kad mene klepiše po ušima 40 kerma za fontele u vožnji, poklopim se i odem do banke i platim. Kriv sam i šta ću, zato sad imam oči oko cijele glave.
- propalismo
#221 Re: Одг: 500 KM kazne za psa bez brnjice
Moje komsije su imale Sarplaninca i njihov sin manji djecak oko 10 god. ga je non stop izazivao i cackao sve dok ga Sarac nije dohvatio.Povrede su bile teske a pas uspavan.E sad po meni djecak je kriv sto je cackao mecku a pas naheba et...
Poslato sa Samsung Galaxy S5 koristeci Tapatalk 2
- LieToMe
#222 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
forum@sh wrote:Naopaki smo, al fkt naopaki, i to u svemu!
Isto kad mene klepiše po ušima 40 kerma za fontele u vožnji, poklopim se i odem do banke i platim. Kriv sam i šta ću, zato sad imam oči oko cijele glave.![]()
Mali je milion primjera gdje ljudi nece da krenu od sebe nego se vodi politikom ako moze komsija/prijatelj/onaj tamo neki mogu i ja. Ako treba da nosi brnjicu nek nosi i svaka cast takvima, moje dijete ce uz dopustenje vlasnika (a i nas roditelja) prici takvom cuki da ga pomazi i da se poigra.
Ni meni se ne svidja mnogo stosta (mozda ne volim kodeks ponasanja i oblacenja na poslu, ne volim da bacam pare na dazbine i racune, da placam porez i svasta nesto jos ne volim...) ali zivim u drustvo u kojem treba da se postuju neke norme i standardi (a tome ucim i dijete) i u kojem gradjani ove drzave (njenih entiteta, kantona, opstina, mjesnih zajednica...) imaju i svoja PRAVA ali i OBAVEZE
-
pakica_
#223 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
moji psi nek' samo zareze na nekoga bez opravdanih razloga, bili bi uspavani isti tren.. volim ih k'o da su mi iz oka ispali i jedno i drugo, ali nek' dignu labrnju na bilo koga, a da taj neko nije "trazio", ketamin i t61 bi im odma' isli u venu..propalismo wrote:Moje komsije su imale Sarplaninca i njihov sin manji djecak oko 10 god. ga je non stop izazivao i cackao sve dok ga Sarac nije dohvatio.Povrede su bile teske a pas uspavan.E sad po meni djecak je kriv sto je cackao mecku a pas naheba et...
moji psi su uceni da vole ljude, da vole djecu, da vole druge pse (hebi ga, ovog veceg je pit nap'o kad je im'o 2 godine, on muske kerove ne voli od tad
al' trpim, dijete je to, ne zna ono
- Krizzia
#224 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
Ma samo rokaj!Capsicum wrote:Jok trebao sam joj objasniti da je sama kriva sto se cuki nasla na putu...Krizzia wrote:Nema sta, ovo je primjer jednog odgovornog roditelja!Capsicum wrote:Jel vam jos smijesno? Meni uopste nije. Ne mrzim cuke, ali sve ima svoje granice. Da sam imao pistolj, ne bih se sekunde libio da ga upucam na licu mjesta!
Za odgajat djecu ipak treba i vremena i strpljenja.
- S4mpion
#225 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice
Nema potrebe za pravdanjem ovog čina. Ovo što se desilo jednostavno nije uredu, pas je trebao biti na povodcu i slučaj koji je čovjek upravo naveo jako malo veze ima sa nekom xy djecom i slučajevima, odgovornost nije kolektivna.pakica_ wrote:zakon je cirkusantski napisan i smijesno je..Capsicum wrote:Za ove kojima je smijesno ovo sto zivotinja moze prepasti nekoga i zasto je to kaznjivo... Moja kcerkica od nepune 3 godine seta, pored nje prolazi macka i nailazi taj jedan "pitomi" bez brnjice, povodca ili kojecega... Macka je protrcala pored male i sakrila se iza coska, a pas je dotrcao i poceo da laje, rezi, skace itd. Dijete sad bukvalno ima traume. Place i sva se trese na sami pomen cuke, a kamo li da ga vidi ili cuje da laje. Nocu se budi, ima nocne more.